Keto dyniowe crème brûlée Pora na deser! Crème brûlée czyli w dosłownym tłumaczeniu “przypalona śmietanka”. Mimo, że ja nie użyłam śmietanki w tym przepisie, to i tak deser był wyborny. Delikatny i aksamitny w konsystencji. W smaku kremowy, no i oczywiście dyniowy. Skorupki z karmelizowanego cukru nie udało mi się uzyskać z bardzo prostego powodu. A raczej dwóch powodów. Po pierwsze- jak się domyślacie- nie użyłam cukru. W tym miejscu jednak równie dobrze sprawdza się też ksylitol lub ery... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!