Lubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa krem z pora. Zupa porowa z mięsem mielonym. – to pomysł na pyszną kremową zupę, akurat na chłodne dni. Dodatek ziemniaków i pulpecików z mięsa mielonego sprawia, że zupa jest dość pożywna. Z poniższych składników wychodzi ok. 1,5 litra zupy i 36 klopsików, czyli spokojnie starczy na 6 porcji obiadu. Dzięki podsmażeniu warzyw uzyskuje się lepszy(...)zmiękną). Zawartość patelni przelać do garnka i za pomocą blendera ręcznego zmiksować zupę na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W talerzach poukładać klopsiki (po 6 sztuk na talerz) i wlać zupę. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Zupa krem z pora z pulpecikami. Zupa porowa z mięsem mielonym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeprawda, że z nastaniem jesieni mamy coraz większą ochotę na zupy ? A ponieważ Polacy królują w ilości spożywanej zupy na osobę, pora nadrobić letnie zaległości w niejedzeniu zupy. Dziś będzie więc krem z marchewki. . Ponieważ marchewka jest słodkawym warzywem postanowiłam ją podać z dodatkiem ziołowo-czosnkowych grzanek. To był dobry moment, żeby wykorzystać już nieco(...)grochową , z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym , z kalafiora z chili , z dyni , z cukinii z lubczykiem , z kapusty , z pomidorami , z porem . Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g marchewki 1 cebula 1 łyżka masła 1,5 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka
Kulinarne przygody Gatitypomóc, żeby stała się ona smaczna i kolorowa, to jest to dla mnie ogromny powód do zadowolenia. Dlatego dziś przed Wami kolejny przepis, czyli zupa krem z pora. Gęsta, pełna warzyw i dodatkowo z lekką pikantną nutką. Cudownie Was rozgrzeje w zimowe i jesienne dni. Ja tym razem ugotowałam ją od podstaw, ale możecie(...)buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 wegańską szarlotkę sorbet jabłko-grejpfrut Zupa krem z pora (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 4 pory sól himalajska czarny pieprz 1/2 łyżeczki suszonego imbiru
Kulinarne przygody Gatitykremu z porów, oscypek przywieziony z feryjnych wojaży ;) Składniki: 3 szklanki pokrojonych w plastry porów (część biała i ewentualnie jasnozielona) 1 szklanka pokrojonych w kostkę ziemniaków 1 średnia cebula 1 litr bulionu warzywnego lub lekkiego bulionu drobiowego 1 łyżka masła lub oleju do smażenia sól, pieprz biały do smaku oscypek Przygotowanie: W garnku rozgrzać masło, dodać pokrojone pory(...)dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i bulion. Zupę gotować ok.15-20 minut, na niewielkim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Po ugotowaniu, pozostawić zupę do przestygnięcia, a następnie zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać nieco bulionu lub wody. Podgrzać ponownie zupę, doprawić solą i białym pieprzem. Przed podaniem dekorować zupę utartym na tarce oscypkiem. Smacznego
Codziennik Kuchennyskładniki, ale nie dużo :). Zupa jest smaczna i ma ciekawy smak. Zasmakowała nam i kiedyś ją jeszcze ugotuję oraz znając mnie coś jeszcze w niej zmienię. Polecam! KREM Z PORA I CIECIERZYCY. Składniki: 2 pory ciecierzyca z puszki 500 ml bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oliwy sól pieprz(...)obrać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone pory i smażyć, aż się zeszklą. Potem wrzucić pokrojony czosnek i smażyć przez kilka sekund. Pory z czosnkiem zalać bulionem, dodać odsączoną ciecierzycę z puszki i gotować około 30 minut. Po czym zupę zmiksować blenderem na krem. Doprawić solą, pieprzem i posypać suszonym estragonem oraz wlać śmietanę kremówkę
Zakątek rozkoszy kulinarnychPyszny, kremowy i gęsty krem z porów. Lubię takie zupki. Są dość lekkie, smaczne i sycące. robi się dość szybko i zazwyczaj smakują każdemu. Krem z pora to żadna nowość i na pewno już nie raz go robiliście, ale być może chociaż w małym stopniu zainspiruje Was do przygotowania tej potrawy. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3/4 dużego pora
SMYKWKUCHNIdworze ciemno i zimno, ja ogrzewam się kremem z porów i cukinii. Uwielbiam zupy- kremy, a to jest jeden z moich ulubionych. Na drugim miejscu plasuje się zupa- krem z dyni, która jeszcze czeka na swój debiut na blogu (aktualizacja: już jest !). Bazą wszelkich moich zup- kremów jest prawie zawsze esencjonalny rosół drobiowy. Gotowany na korpusie i szyi z kurczaka(...)Dodatek imbiru jeszcze bardziej wzmocni efekt rozgrzewający! Dania Danie główne , Lunch , Przekąska , Śniadanie , Zupa Kuchnia Europejska Keyword zupa krem Porcje 6 porcji Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 10 minut Składniki 1 łyżka masła klarowanego 2 sztuki cukinii średniej wielkości 1 por (tylko jasnozielona część) ok. 1 litr bulionu drobiowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa oraz imbir do smaku
Modern Cave GirlAmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Zupa o kremowej konsystencji i delikatnym smaku. Zupa – krem z pora, to jednocześnie prostota i wyrafinowany smak. Jest to zupa do której świetnym dodatkiem będą wszystkie chrupiące rzeczy, np. groszek ptysiowy czy czosnkowe grzanki. Ogromną zaletą tego dania jest to, że szybko je przygotujemy, zupa jest niedroga oraz składniki(...)soli. Na koniec dodajemy śmietanę oraz posiekana natkę pietruszki. Podajemy w miseczkach z dodatkiem grzanek lub groszku ptysiowego. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Zupa krem z pora pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWitam Was! Dzisiaj kolejna propozycja zdrowego drugiego śniadania z Fitellą! O akcji, jak również o poprzednim przepisie możecie przeczytać tutaj. Niedawno pokazywałam Wam dietetyczne babeczki biszkoptowe
Pora coś zjeśćCześć :) Przepraszam za 2 dni nieobecności, ale było dużo na głowie, później masa nie chciała tężeć i tak to jakoś wyszło :) Dzisiaj zapraszam Was do zrobienia
Pora coś zjeśćWitam Was kochani! Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu . Po co ją wyrzucać
Pora coś zjeśćciabatcie przygotowanej w domu ( tutaj przepis ), ale zawsze można kupić coś w ulubionej piekarni. ZUPA KREM Z PORÓW ORAZ BRUSCHETTA Z GRUSZKĄ, ORZECHAMI WŁOSKIMI I GORGONZOLĄ Składniki na zupę: - 1 litr bulionu z kurczaka lub wywaru z warzyw - 3-5 porów (tylko białe części, w zależności od wielkości) - 3-4 łodygi selera naciowego - 3-4 ząbki czosnku(...)startego na tarce (ja tego nie polecam, bo smak zupy bardzo się zmienia - lepiej zupę dłużej pogotować i zredukować dla gęstości) Przygotowanie zupy: Warzywa dokładnie myjemy i drobno kroimy (pory, cebulę, selera, czosnek). W dużym garnku rozpuszczamy masło (1/4 kostki doda przyjemną maślaną nutę) i wrzucamy do niego warzywa. Gdy się zeszklą, dolewamy do nich przygotowany wcześniej bulion (ewentualnie
Życie zamknięte w smakukrem, pory natomiast bardzo lubię, wiec postanowiłam zaryzykować, dodatkowo smak miał również zmienić koperek. Smak tej zupy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - była po prostu rewelacyjna! Pyszna, delikatna, kremowa, bardzo sycąca. Gorąco polecam! Składniki : 2 duże grube pory 4 średnie ziemniaki 2-3 czubate łyżki koperku 20ml śmietany sol, pieprz kilka plasterków wędzonego łososia łyżka masła Przygotowanie : Pora
Codzienne GotowanieKrem w porów - wersja 2 bez ziemniaków Składniki: 5 porów (biała, długa część) 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 marchewki 1 pasternak seler - korzeń (niewielki kawałek) seler naciowy pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek sól pieprz kardamon kurkuma ziele angielskie papryka Garam masala Por, cebulę i czosnek pokroiłam w talarki i podsmażyłam na rogrzanej oliwie. Do garnka z wodą przełożyłam
nietadieta