krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:298/372)

Kostka Cappuccino 387

ubić śmietanę na sztywno. Namoczą żelatynę podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodać kilka łyżek ubitej śmietany i cukier, wymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Do ubitego mascarpone delikatnie wmieszać ubitą śmietanę. Masa śmietankowa: 250 g śmietany 30%, schłodzonej 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce wrzątku 1 łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno. Namoczą żelatynę podgrzać(...)ubitej śmietany i cukier, wymieszać. Do ubitej śmietany dodać żelatynę, zmiksować. Wykonanie, w formie, w której piekło się ciasto ułożyć papier do pieczenia, następnie pierwszy blat ciasta, wyłożyć cały krem cappuccino, wyrównać, wyłożyć masę śmietanową, wyrównać. Schłodzić w lodówce, przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego! Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino Kostka Cappuccino listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content

moj przepis na
Świąteczne wypieki i desery 221

awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pierniczki Pierniczki z lukrem królewskim Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym Tiramisu kokosowe Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami

Moja smaczna kuchnia
Biszkopt z masą z mleka skondensowanego i owocami w galaretce 617

ponczem, wyłożyć 3/4 masy z mascarpone. Nałożyć 3 blat, nasączyć ponczem i rozsmarować pozostałą część masy. Całość posypać gorzkim kakao. Schłodzić w lodówce najlepiej na całą noc.   Zapraszam również na moje inne cudeńka biszkoptowe :)    Biszkopt z masą kokosową   Biszkopt z pianką kajmakową i orzechami laskowymi    Biszkopt z kremem cytrynowym i masą śmietankową

coolinarny
Bezglutenowe tiramisu z truskawkami 145

truskawek kakao do posypania Serek mascarpone utrzyj mikserem z żółtkiem i cukrem pudrem. Truskawki pokrój na plastry. Kawe przelej do miseczki i wymieszaj z amaretto. Na dnie naczynia umieść warstwę truskawek, a następnie biszkopty zanurz na moment w kawie i ułóż na owocach. Na biszkoptach rozsmaruj warstwę kremu i układaj kolejno: truskawki, biszkopty namoczone w kawie i krem. Wierzch deseru

Kuchnia bezglutenowa
deser tiramisu w pucharkach 229

całość miksujemy do sztywności śmietanki, następnie dodajemy serek mascarpone-miksujemy na koniec dodajemy ubite żółtka-całość miksujemy. kawę rozpuszczamy w 1 szklance wody,dodajemy alkohol  Biszkopty maczamy w kawie i układamy an dnie pucharka.  Ważne by zbyt nie namoczyć biszkoptów, bo zrobi się z nich papka Na biszkopty dajemy krem (jest troszkę lejący, ale w lodówce zmieni konsystencję

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybkie mini torciki malinowe 115

cukru 200 g malin 200 g sera mascarpone   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z serkiem i malinami (połowa). Z chleba wycinamy krążki (6 cm)…najlepiej robić to obręczami. Chleb przekładamy masą malinową ( na przemian )…u nas 3 warstwy chleba, 3 warstwy kremu. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Z przepisu wychodzi

R'n'G Kitchen
Ciasto 3 bit 354

tortowe, aromatyczne ciasto, kakaowe, z nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników

kgwjanczewo
Tort "monster" królik. 198

dekorację. Do środka dajemy to co lubimy, krem jaki nam tylko się podoba. Inspiracji możecie poszukać ( tu ).  Pomysł bardzo się spodobał moim dzieciakom, jak również jubilatom. Podobno był pyszny i z dodatkową atrakcją dla bawiącej się rzeszy rozbrykanych bączków.  Przechodząc do rzeczy. Tort jest na bazie bitej śmietany z mascarpone i musu brzoskwiniowego.  Do dekoracji użyłam tylki

Malinowe Pocałunki
Torcik Bezowo- Kawowy. 167

wybornym smakiem ... Chrupiąca beza ...i delikatny krem stanowią tu doskonałe połączenie .. mmmm rozmarzyłam się na samo wspomnienie tego smaku  ... Składniki :Blaty bezowe :5 białek 1 i 1/3 szklanki przesianego cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej , również przesianej łyżka soku z cytryny.Masa :200 g kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej

Malinowa Kawiarenka
Tiramisu a'la Eton Mess 164

już dobrze ubite powoli dodajemy serek mascarpone cały czas ubijając. Ubijamy śmietanę kremówkę ze śmietan fixem i dodajemy do serka.   Na koniec dodajemy ubite białka delikatnie mieszając.  Do dnie szklanego naczynia, lub kieliszków układamy biszkopty, które nasączamy kawą expresso (mi mama dała do tego specjalny pędzelek), na to nakładamy krem, na kremie układamy naprzemiennie bezy, posypane kawą

Lili w kuchni
Tiramisu. 157

minut. Osobno utrzeć na najmniejszych obrotach ser mascarpone. Dodawać łyżka po łyżce utarte żółtka.  Przygotować miseczki na deser (lub też jedną większą). Biszkopty zanurzać w kawie z amaretto - zanurzyć i od razu wyjąć. Biszkopty szybko nasiąkają i gdy się je przetrzyma rozpadną się. Wyłożyć na dno miseczki. Na biszkopty dodać krem, posypać kakao. Tak zrobić dwie, trzy warstwy

W kuchni u Moniki
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 169

kąpieli wodnej, lub mikrofali i łączymy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z czekoladowym serkiem. Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu. Na to wykładamy połowę kremu i układamy wiśnie z nalewki. Przykrywamy kolejnym blatem

Malinowe Pocałunki
Antybakteryjna zupa cytrynowo - chrzanowa 166

Cytryna, czosnek, cebula, chrzan, mają właściwości rozgrzewające i antybakteryjne. Czyli ta zupa jest stworzona na zimową porę. A tak naprawdę to postanowiłam zrobić ten

Bon Appetit Małgorzaty
Sylwester 2017 253

czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Mus czekoladowy z ricotty Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowe świąteczne Tiramisu 102

najlepszym wydaniu. SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mocnej czarnej kawy 50 ml amaretto lub brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby   Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z alkoholem. Biszkopty zanurzaj

Kuchnia bezglutenowa
Jagodowe Tiramisu 152

sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem

W Moim Magicznym Domu
Krówkowe ciasto bez pieczenia z ananasem i orzeszkami 170

herbatników. Ananasa kroimy  w ósmeki. Serek mascarpone wykładamy do miski i na najwolniejszych obrotach (aby z serka nie zrobiło się mleko) miksujemy. Masę krówkową dodajemy małymi porcjami cały czas mieszając.  Wykładamy 1/2 część masy na herbatniki, wraz z 1/2 puszki ananasa, posypując całość orzeszkami. Połową herbatników przykrywamy pierwszą warstwę, smarujemy kremem i wykładamy ananasa. Posypujemy karmelem. Wkładamy

ChilliJemy
Tiramisu bez jajek 280

sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem

W Moim Magicznym Domu
torcik z truskawkami na dobry początek 122

temp 190 stopni C (termoobieg) Masa: serek mascarpone 250 g śmietana kremówka 36 %  400 g 3 łyżki cukru pudru 6 łyżek płatków migdałów 2 kropelki olejku waniliowego Do serka dodajemy kremówkę, cukier puder, olejek waniliowy i miksujemy. Gdy masa będzie gęsta wrzucamy uprażone na suchej patelni migdały i delikatnie mieszamy. Gotowy krem chłodzimy w lodówce następnie przekładamy całość

noteskulinarnyfiga
Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką 359

wiórkami kokosowymi. Powoli, delikatnie mieszając partiami dodajemy mascarpone. Na końcu wsypujemy startą na tarce o grubych oczkach czekoladę i za pomocą szpatułki lub łyżki łączymy z masą.Tortownicę smarujemy tłuszczem i wkładamy do niej biszkopt (lub biszkopciki), a na niego wykładamy masę serową.Umyte i pokrojone na połówki truskawki układamy na kremie. Całość zalewamy tężejącą galaretką.*śmietankę ubijamy krótko

Słodka Strona