krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:297/372)

Deser truskawkowo - czereśniowy 178

resztę zjedliśmy ;-) Same i w formie deseru. Deser szybki, prosty w przygotowaniu i pyszny. Na dole ciasteczka, potem czereśnie, mascarpone wymieszane w mlekiem i miodem lawendowym Huzar i truskawki. Polecam, warto zrobić :-) Składniki na 4 porcje: 250 g serka mascarpone około 3/4 szklanki mleka 2% 2-3 łyżki miodu u mnie lawendowy Huzar 8 ciasteczek kakaowych typu petitki czereśnie truskawki(...)będzie jak zmiksujemy) 2. Truszkami myjemy, odrywamy szypułki, z czereśni wyjmujemy pestki. 3. Na spód pucharków kruszymy po dwa ciasteczka do każdego, następnie dajemy czereśnie, potem po 2 łyżki kremu i truskawki. Na wierzch po łyżce kremu. Możemy przyozdobić listkami mięty :-) Smacznego

kruche babeczki
Lody śmietankowe z mascarpone. 234

Muszę się przyznać do dwóch rzeczy. Po pierwsze te lody są po prostu obłędne, a po drugie zrobiłam je całkiem przypadkiem. W planach miałam przygotowanie kremu do babeczek. Przy pierwszym podejściu wyszedł mi jednak zbyt rzadki. Pomyślałam wtedy, że z tej "nieudanej" porcji zrobię lody. I tak oto po raz kolejny całkiem niechcący wyszło mi coś naprawdę fajnego. Jestem pewna(...)sytuację :) Dziś ważny dzień dla każdego kibica. Niech kolor talerza w połączeniu z kolorem lodów będzie dobrą wróżbą dla "naszych". Składniki : 200 g słodkiej śmietanki (30%) 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru  Wykonanie: Ubić mikserem śmietankę, pod koniec dodając cukier. Do ubitej śmietany stopniowo dodawać serek mascarpone. Wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki

zadanie-gotowanie
Świąteczne markizy 244

kremem czekoladowym. Będą też miłym  prezentem, jeśli obdarowujecie swoich bliskich i przyjaciół własnoręcznie wykonanymi prezentami.Świąteczne markizyCzas przygotowania: 80 minutSkładnikiCiasto:130 g margaryny Palma w złotym opakowaniu110 g cukru brązowego3-4 łyżki miodu2 żółtka350 g mąki pszennej1/4 łyżeczki soli1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki cynamonu1/2  łyżeczki mielonych goździków1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowejMasa czekoladowa:100 g czekolady125 g mascarpone

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto adwokatowe z sezamem 183

Przepis na ciasto adwokatowe z sezamem na biszkopcie. Kakaowy biszkopt, masa kajmakowa oraz maślany krem z adwokatem tworzą wyjątkowo pyszne połączenie. Całości dopełnia dekoracja ze startej gorzkiej czekolady. Ciasto z adwokatem i sezamem to połączenie smaków, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasto adwokat z sezamem wymaga z pewnością nieco pracy. Przy dobrze zorganizowanej pracy przygotowanie ciasta nie powinno(...)kawy i herbaty. Z pewnością spodoba Ci się również nasz przepis na ciasto malinowa chmurka na kruchym spodzie . Pięknie się prezentuje oraz pysznie smakuje również rolada karpatkowa z kremem budyniowym . Polecamy również oryginalne ciasto biszkoptowe z orzechami i kajmakiem . Zapraszamy na przepis Forma 25 x 25 cm Szklanka ma 250 ml Ciasto adwokatowe z sezamem Składniki: Biszkopt mąka uniwersalna

Kuchnia Na Wypasie
Błyskawiczne tiramisu bez jajek – ciasto bez pieczenia 192

Połączenie kawy, kakao, waniliowego kremu i biszkoptów to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu. Przepis jest banalnie prosty i szybki do wykonania. Natomiast rezultat oszałamiający, ciasto jest bardzo eleganckie, wygląda pięknie i smakuje wybornie. Polecam, dla każdego miłośnika kawy, deser obowiązkowy! Czas przygotowania: 30 min Czas chłodzenia: min. kilka godzin   Składniki: (na blaszkę 22×22) 32 szt. podłużnych(...)biszkoptów (210 g) 1 szklanka mocnej niesłodzonej kawy (ok. 200 ml) 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru * Tutaj znajdziesz proporcje na inne wielkości blaszek . Przygotowanie: Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej do naczynia dużego na tyle żeby swobodnie moczyć w nim biszkopty. Biszkopty namaczaj

Słodki Blog
Deser malinowo bezowy 155

reszty przecieru, wymieszać. Doprawić do smaku kilkoma kroplami soku z cytryny. Przelać do naczynia z płaskim dnem i odstawić do lodówki. Śmietanę ubić. 100 ml przecieru wymieszać z serkiem mascarpone, a następnie delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Bezy: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec, w zależności od ich wielkości, około 1 godziny. Na talerzu układać trochę galaretki, trochę kremu malinowego, bezy. Można dodać świeże maliny. Deser posypałam cukrem różanym i miętą. Nadmiar bez zjeść ;) zastawa

królestwo garów
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 137

pół na pół 500g serka mascarpone 500ml śmietany kremówki u mnie 36% 2łyżki cukru pudru Przygotowanie: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Do przestudzonej czekolady wmieszać porcjami serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura z czarnej porzeczki   oraz likier amaretto Oraz do dekoracji 100g(...)przekroić na trzy blaty. Pierwszy ścięty z góry odwrócić i ułożyć na spód, na paterze , nasączyć kilkoma łyżkami likieru, posmarować konfiturą porzeczkową( ilość wg uznania) na którą wyłożyć porcje kremu. Przykryć drugim blatem ciasta znów nasączyć likierem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Trzeci ostatni blat ( to ten gładki ze spodu biszkoptu) również nasączyć ale od środka tą stronę, którą składamy

W garach u Gosi
Wielkanocny tort pod motylem 207

ubijam z cukrem. Dodaje do mango i dalej podgrzewam aż  masa zagotuje się i zacznie gęstnieć. Na końcu dodaję masło. Odstawiam do przestygnięcia, wtedy jeszcze zgęstnieje.  Śmietana: Mascarpone, śmietanę, puder przekładam do miski i ubijam mikserem. Poncz: W szklance mieszam sok z cytryny, wino i wodę przegotowaną. Wykonanie: Biszkopt, curd, ciastka robię dzień wcześniej. Na drugi dzień kroję(...)smaruję curdem, potem 1/3 śmietany, na to drugi blat który nasączam, potem curd, i śmietana. Ostatni blat  lekko nasączam. Do trzeciej części śmietany dodaję barwnik zielony i mieszam. Kremem smaruje bok i górę tortu. Ciastka lukruję. Na boku tortu w miejsce dziurki ciastka przyklejam curd, a potem ciastko. Tort dekoruję rozpuszczoną czekoladą białą w kąpieli wodnej. Za pomocą czekolady

wesoła kuchnia
EXPRESOWA KRÓWKA BEZ PIECZENIA + FILMIK 169

Dzisiaj przepis na bardzo szybkie ciasto - krówka bez pieczenia, na ciastkach . Ciasto jest mega smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim którzy nie mają czasu

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik cytrynowy 182

Sernik polany cytrynowym kremem to ciasto idealne. Słodki, ciasteczkowy spód, lekko kwaśny środek ciasta i aksamitny, cytrynowy wierzch. Poniższy sernik jest dosyć szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.  Składniki: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 3 duże jajka 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego 1 łyżka mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sok z 1 cytryny + skórka otarta(...)cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego spód 125 g kruchych ciasteczek 50 g masła wierzch 125 g mascarpone 125 g lemon curd ozdoby plasterek cytryny mięta złote perełki Na samym początku przygotować ciasteczkowy spód: ciasteczka pokruszyć i dodać do nich rozpuszczone masło. Za pomocą łyżki wszystko ze sobą połączyć. Przygotowaną masę wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski

Ugotować
Dyniowo-pomarańczowe cupcakes 219

owocowo-warzywnej powstałej po wyciskaniu soku (lub startej marchewki) 170 g mąki pszennej pół łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu 8 łyżeczek konfitury z pomarańczy krem: 200 g maskarpone łyżka puree z dynii łyżka konfitury z pomarańczy łyżeczka startej skórki z pomarańczy Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, puree, pulpę i ponownie(...)papilotek nakładamy po łyżce ciasta oraz łyżeczce konfitury. Przykrywamy je jeszcze jedną łyżką ciasta. Całość pieczemy około 25 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Mascarpone miksujemy z konfiturą, puree i skórką z pomarańczy. Przekładamy do rękawa cukierniczego […] Artykuł Dyniowo-pomarańczowe cupcakes pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Rolada śmietankowa 195

mąki         szczypta soli    Wykonanie  Żółtka oddzielamy od białek ,posypujemy cukrem i dodajemy    6 łyżek gorącej wody .Miksujemy na krem .  Przesiewamy małymi porcjami mąkę ,delikatnie mieszamy łyżką . Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie dodaje do ciasta . Całości wylewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia(...)wcześniej posypaną ścierkę cukrem pudrem i rolujemy , i zostawiamy do przestudzenia . Składniki na masę       250 ml śmietany 30 %       1 serek mascarpone       2 tabliczki czekolady mlecznej  Wykonanie  Śmietanę ubijam na sztywną masę dodaje serek mascarpone i wszystko razem mieszam . Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i smaruję delikatnie

Mój Smak
Naleśniki francuskie Crêpes z serkiem i galaretką 214

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Naleśniki z serem, owocami, bitą śmietaną, czekoladą, różnymi kremami... - były. To może galaretka? W moim domu taka wersja stała się wielkim hitem. W sumie cieszy mnie ten fakt, bo są przepyszne, ale.. teraz jestem zmuszona przyrządzać je baaardzo często. Nie wiem czy tak szybko się znudzą, ponieważ dają wiele możliwości na zabawę z dodatkami. Przyrządziłam(...)naleśniki francuskie (cieniutkie i delikatne w smaku), ale Wy możecie usmażyć Wasze ulubione. Smak galaretki również zależy od gustu. Zamiast serka śmietankowego - idealnie nadaje się mascarpone, wiejski, zwykły twarożek lub nawet dżem - czy bita śmietana. Wszystko według fantazji.   Placki naleśnikowe: 1/2 litra mleka 250g mąki pszennej 3-4 duże jajka 25g masła 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli

Di gotuje
Świetny tort owca - idealny na urodziny dziecka. 511

schłodzonej śmietany ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy połowę cukru pudru i cukru waniliowego. Następnie zmniejszamy moc miksera do minimum i dodajemy partiami  250 g zimnego serka  mascarpone i 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.Nasączenie:Do wody dodajemy sok z cytryny i cukier do smaku.  Tort.:Biszkopty kroimy na 2-3 części każdy. Pierwszy(...)serowej. Na nią układamy dowolne owoce (u mnie były to borówki). Kładziemy kolejny krążek biszkoptu, nasączamy go i wykładamy masę śmietankową i kolejną porcję owoców, kolejny biszkopt nasączamy kładziemy krem  i owoce.I postępujemy tak do wyczerpania składników. Kiedy nasz tort jest złożony wstawiamy go do lodówki na ok godzinę.Następnie ubijamy pozostała cześć śmietany w sposób opisany powyżej

Malinowe Pocałunki
Tort kakaowy z mango 244

pozbyć się grudek i miksujemy całość 2-3 minuty. Biszkopt pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni, zostawiamy do ostygnięcia.      Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze chwilę. Mango obieramy i rozgniatamy widelcem lub, jeśli jest wystarczająco twarde, ścieramy na tarce. Mieszamy delokatnie z masą śmietanową i schładzamy w lodówce.      Biszkopt(...)jest zima, łatwo o przeziębienie.       Kolejnego dnia, kiedy wytrzeźwiejemy, nasączamy ostatecznie biszkopt i wykładamy połowę masy mango na dolną część, przykrywamy i pokrywamy całość resztą kremu. Szeroki nóż zanurzamy chwilę w gorącej wodzie, wycieramy i przygładzamy powierzchnię tortu. Wrzucamy znowu do lodówki.      Zagniatamy lukier plastyczny, jeśli jest zbyt twardy, żeby to zrobić

sama złodycz
Miętowy sernik z czekoladą 223

groszki   czekoladowe”wieńczą dzieło”. Sernik dla miłośników  rześkich smaków i czekoladek “After Eight”.Polecam! Spód220 g  herbatników czekoladowych100 g stopionego masłaMasa serowa :250 g serka mascarpone 250 g serka ricotta50 g drobnego cukru+ 1 cukier waniliowy 2 jajka 2,5 łyżki proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej 90 ml syropu miętowego 50 g groszku czekoladowego Pokruszyć ciastka(...)masłem. Wyłożyć na spód tortownicy(22cm)  i dobrze ugnieść. Całość schłodzić w lodówce przez około 60 minut. masa serowa: ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem, po trochu dodać oba serki,  proszek budyniowy i syrop miętowy. W osobnym naczyniu ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać groszek czekoladowy. Piec

Mia Cucina Sofieta