cukru pudru 200 g miękkiego masła wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy na gładką masę składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Serek rozmiksujemy w osobnym naczyniu, następnie doda jemy śmietankę i miksujemy na gładką masę(...)nalewki porzeczkowej wymieszanej z 25 ml wody wykonanie cista: Pierwszy blat ponczujemy nalewką, rozsmarowujemy 1/2 dżemu porzeczkowego, wykładamy całą masę serową, przykrywamy drugim blatem, ponczujemy, rozsmarowujemy pozostały dżem, wykładamy krem śmietanowy, wierzch posypujemy czekoladą. Całość schładzamy w lodówce
Domowy Smak Jedzeniaznikało błyskawicznie-polecam Przepis zaczerpnęłam ze strony "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe(...)wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki (ok23x33 cm),dociskamy mocno dłonią i schładzamy w lodówce o 30 min. Wiśnie odsączamy z soku(który zachowujemy).W garnku zagotowujemy wodę z sokiem i zalewamy
Swojskie jedzonkoznikało błyskawicznie-polecam Przepis zaczerpnęłam ze strony "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 75 ml gorącej wody 100g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe(...)wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki (ok23x33 cm),dociskamy mocno dłonią i schładzamy w lodówce o 30 min. Wiśnie odsączamy z soku(który zachowujemy).W garnku zagotowujemy wodę z sokiem i zalewamy
Swojskie jedzonkoprzepis. W mniej więcej 1,5 h uda ci sie stworzyć tort bezowy jakiego nie powstydziłaby sie niejedna cukiernia. Chrupiąca beza na wierzchu, delikatny biszkopt i orzeźwiający owocowy krem… bajka! Przedstawiam Państwu tort bezowy na miare naszych możliwości i czasów :). Składniki: 125 g miękkiej margaryny lub masła 125 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 4 jajka 150 g mąki(...)stopni (termoobieg na 150 stopni). Po wyjeciu z piekarnika studzimy. Z pozostałą masą na ciasto i masa bezową postepujemy tak samo. Krem Owoce osączyć z soku i pokroić. Zachować odrobinę soku. Twaróg utrzeć z serem mascarpone i 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Żelatyne rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać 4-5 łyżek soku z owoców i poczekać aż ostygnie (należy mieszać
Kulinarna Patilogiawyłożenia jej na kruchy spód. Wykładamy galaretkę z owocami i równomiernie ją rozprowadzamy. Wstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sobie masę śmietanową. krem śmietanowo-waniliowy: - 500g schłodzonej kremówki - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego W misie miksera ubijamy mascarpone razem z kremówką i ksytitolem z wanilią lub cukrem waniliowym. Ubitą masę wykładamy
Smaczne Zdrowepucharkach inspirowany słynnym tortem bezowym Dacquoise (dakłas). Do przygotowania w prosty sposób w kilka chwil. 8 deserków 100 gram bezików 300 ml. śmietanki 30% 250 gramów serka mascarpone 150 gramów masy kajmakowej z puszki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej użyłam kremowej 1 łyżka cukru pudru duża garść orzechów włoskich 10 szt daktyli suszonych Dodatkowo do dekoracji odrobina kakao(...)włoskich Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki. Orzechy posiekać. Daktyle pokroić w drobną kosteczkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem gdy zacznie tężeć dodajemy stopniowo serek mascarpone cały czas miksując. Do ubitego na sztywno kremu dodajemy masę kajmakową i kawę rozpuszczalną miksujemy do połączenia składników. Do gotowej masy wsypujemy posiekane orzechy włoskie i pokrojone daktyle, mieszamy. W pucharkach układamy kolejno część
Andzia PichciDomowy torcik powinnien być nie tylko smaczniejszy od kupnego, ale i zdrowszy. W moim zwykłą mąkę zastąpiłam orkiszową, cukier tradycyjnie już ksylitolem. Torcik upiekłam w foremce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!piekłam w formie o średnicy 25 cm.Ciasta spokojnie starczy na większą blachę lub jak u mnie, na drugą prostokątną o średnicy 35x12 cm. Składniki na krem: 300 ml śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 400 g masy kajmakowej Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód ciasta.Udekorowa
Anielskie wypiekiÔstatnio1 żech przeglōndoł tako fest2 staro ksiōnżka kucharskoł, kaj3 bōła4 torta, kero5 sie nazywała kamiynno. Szło tam prawie kilo mandli6, a inkszych7 składnikōw małowiela. Trocha [...] Artykuł
Chop w kuchniCiasto Snikers bez pieczenia Ciasto kokosowe bez pieczenia Sernik kokosowy z ananasem Ciasto przekładaniec bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia Ciasto bez pieczenia z mascarpone Ciasto z krakersami bez pieczenia
Kuchcik gotujeWitajcie, czekoladowy biszkopt z bananami i puszystym kremem czyli Kopiec Kreta. Znane i popularne ciasto oryginalnie z kremem z bitą śmietaną, którą zamieniłam na ser mascarpone (ale może być ricotta lub inny). Biszkopt zrobiłam z mąki kukurydzianej dzięki czemu powstał Kopiec Kreta w odchudzonej i bezglutenowej wersji:) Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal
Health-Fit-Lifealbo jak ktoś woli orzeźwiającego drinka w postaci Aperol Spritz. Deser… Nie zapomnieliśmy również o deserze. Skosztowaliśmy słodkie, zrobione na bazie jajek i serka mascarpone Tiramisu. Podane było w szklance. Słodki smak kremu współgrał z nasączonymi kawą biszkoptami. A całość dopełniło aromatyczne espresso i cappuccino z mleczną pianką. Podsumowanie Tutti Colori miejsce niezwykle klimatyczne, sprawiające wrażenie małej włoskiej knajpki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!TRUSKAWKOWYM SOSEM MINI SERNICZKI TRADYCYJNE WYPIEKI Z TRUSKAWKAMI CZEKOLADOWA TARTA Z TRUSKAWKOWYM MUSEM BABECZKI NA MAŚLANCE Z KRUSZONKĄ TRUSKAWKOWA CHMURKA MINI BISZKOPCIKI ZE ŚMIETANKĄ Z MASCARPONE BŁYSKAWICZNE BABECZKI NA JOGURCIE BABECZKI BISZKOPTOWE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Upiecz sobie babeczkęcukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru południowo afrykański likier Amarula ½ białej czekolady ½ gorzkiej czekolady Śmietankę ubijamy dodając cukier waniliowy, cukier puder. Po chwili dodajemy mascarpone i nadal ubijamy aż otrzymamy konsystencję gęstego kremu. Deser podajemy w pucharkach lub w małych szklaneczkach. Kolejność nakładania składników : - 1 łyżeczka kremu - biszkopt namoczony w kawie - 1 łyżeczka likieru amarula
noteskulinarnyfigazaparzonej mocnej kawy naturalnej amaretto- wedle uznania,do smaku 500 g malin Wykonanie: *Kawę przecedzić, dać alkoholu do smaku. * Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, na koniec do smaku słodzimy cukrem pudrem. Krem dzielimy na 3 części. *Na blachę 25x25 wykładamy 1 porcję kremu, rozsmarowujemy. Na masę wykładamy biszkopty moczone w kawie. Następnie wykładamy kolejna porcję kremu
Z Majeczką w kuchni