krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:101/352)

Proste ciasto na biszkopcie, z kremem i galaretką 253

5cmX23cm ) Biszkopt: 4 jajka ( żółtka i białka oddzielnie ), 2 łyżki mąki pszennej ( 40g ), 2 łyżki mąki ziemniaczanej ( 40g ), 1/2 szklanki cukru ( 120g ), 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 500g serka mascarpone, 500ml śmietanki 30%, 1/2 szklanki cukru pudru. Ponadto: 2 galaretki, smak dowolny ( ja użyłam cytrynowe ), duża puszka brzoskwiń ( 470g po odsączeniu ) masło do posmarowania blachy, bułka tarta do obsypania(...)biszkopt ostygł poukładać na nim brzoskwinie. Owoce można pokroić w kostkę, plastry lub po prostu powykładać całe połówki brzoskwiń - wedle uznania. 3. Krem: Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier puder. Po ubiciu dodawać powoli mascarpone, łącząc na najmniejszych obrotach miksera. Masę wyłożyć na biszkopt i brzoskwinie.  4. Galaretki rozpuścić w 800ml wody. Pozostawić do ostygnięcia

W kuchni u Moniki
Kruche babeczki z kremem i owocami 156

podniebienie :) Składniki: Na ok 40 babeczek: Ciasto: 35 dkg margaryny 60 dkg mąki tortowej 20 dkg cukru pudru 4 żółtka 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Krem: 250ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 biała czekolada 2 łyżki mleka Dodatkowo: 60 dkg świeżych truskawek 10 dkg borówek  Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie(...)piekarnika na ok 15 minut. 3. Krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Studzimy. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder a następnie serki mascarpone i przestudzoną ale płynną czekoladę. Gotowym, schłodzonym kremem wypełniamy babeczki za pomocą szprycy, a następnie dekorujemy kawałkami owoców.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Tort z musem czekoladowym i gruszkami 318

Składniki: Biszkopt 3 duże jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kopiasta kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus czekoladowy 0,5 l kremówki 250 mascarpone 350 g kremu czekoladowego ( u mnie nutella) 1 kopiasta łyżka kakao 2,5 łyżeczki żelatyny (w oryginale 1,5 łyżeczki) 60 ml ciepłej wody gruszki w syropie Krokus kakao do oprószenia(...)średnicy 25 cm, wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 st. Mus czekoladowy: Zimną kremówkę i mascarpone przełożyć do misy miksera i miksować  do momentu aż będzie "bita śmietana". Dodawać porcjami krem czekoladowy i miksować na średnich obrotach do momentu aż masą się połączy. Wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i miksować na wolnych obrotach

Ala piecze i gotuje
Torcik urodzinowy 273

pieczenia. Ciasto przelać do przygotowanej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut - do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.  Krem: 400 g mascarpone, 100 g cukru pudru, 35 g kakao, 260 ml śmietany kremówki 30% Mascarpone zmiksować razem z kakao i cukrem pudrem, następnie dodać śmietankę i miksować do uzyskania gęstego, gładkiego

Plate of Joy
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 136

kochanego taty postanowiłam przygotować orzechowo- ciasteczkowy tort, którego słodycz przełamałam konfiturą z czarnej porzeczki. Biszkopt przygotowałam na bazie mielonych orzechów włoskich oraz kawy rozpuszczalnej. Krem jest bardzo prosty bo jest to zmiksowane masło orzechowe z mascarpone. Ciekawym dodatkiem są batoniki Lusette  o smaku capuccino oraz o smaku czekoladowym, które użyłam zarówno do kremu, jak i do dekoracji tortu. Batoniki(...)duże jajka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  90 gram cukru  1 łyżka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Składniki należy podwoić i upiec dwa biszkopty! Krem orzechowy: 500 gram mascarpone  5 czubatych łyżek masła orzechowego 5 łyżek cukru pudru  Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki  5-6 batoników marki Lusette  o smaku

Mango Papaja
MUFFINY MARCHEWKOWE Z MĄKI JAGLANEJ 213

Babeczki marchewkowe z mąki jaglanej polane lekkim kremem z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu naturalnego. Muffiny mają przyjemny korzenny smak, są proste w wykonaniu idealna przekąska na imprezę. Składniki: 200 g mąki jaglanej ( mielona kasza jaglana)  2 duże marchewki  1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)olej i mieszam. Suche składniki łączę z mokrymi, przekładam do papilotek.  Muffiny wkładam do piekarnika na 20 minut.  Przygotowuję polewę:  Mascarpone przekładam do miski, dodaję jogurt, cukier puder i miksuję do uzyskania jednolitego kremu. Przestudzone muffiny dekoruję polewą i startą marchewką

Kukuleczki
KETO PIERNIK ŚWIĄTECZNY (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, mąki, cukru i laktozy) 939

foremki i piec przez ok 34 minut w temperaturze 180 ° C. Pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Gotowe ciasto można także przekroić i przesmarować dżemem bez cukru lub kremem na bazie mascarpone lub śmietanki koksowej. Smacznego! — BTW całości samego ciasta bez cukru, dżemu oraz kremu: 535 g, 1853 kcal

Ola la LCHF
Beza z pomarańczą i granatem 182

okrąg o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temp. 120 stopni Celsjusza, a następnie suszymy w temp. 100 stopni Celsjusza przez około 3 godziny. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki 36% 100g cukru pudru Sposób wykonania: Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem pudrem, aż do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Przenosimy go na bezę

Kuchnia Pani Wiosny
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 192

smaku mięty z czekoladą. Jeśli lubicie takie połączenie, to gorąco polecam, kawa smakuje jak popularne miętowe czekoladki. Kawę o smaku waniliowym wykorzystałam do zrobienia rolady. Nadziałam ją kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem orzechów, kawy i rodzynek w rumie. Rolada wyszła bardzo lekka i delikatna. W sam raz na lato.  *foremka 40*30 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka(...)ściereczką i zwinąć w roladę. Kawę zaparzyć w kilku łyżkach wody i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać roladę. Posypać czekoladowymi wiórkami i schłodzić w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Galaretka z mango 224

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj wymyśliłam bardzo smaczny deser. Zrobiłam domową galaretkę z koncentratu z  mango , którą przełożyłam kremem z serka mascarpone , śmietany kremówki i  czekolady . Galaretka z mango wyszła bardzo smaczna, a dodatek kremu z odrobiną czekolady zbalansował słodko-kwaskowy smak mango. Smakowało wszystkim bez wyjątku (nawet tym którzy nie przepadają

Marta Gotuje
Tarta z białą czekoladą i mango curd 298

nią wgryziesz :) Składniki ( na blachę średnicy około 26-28 cm ) CIASTO: * 150 g zimnego masłą * 240 g mąki pszennej *  80 g cukru pudru *    2 żółtka KREM: * 250 g mascarpone * 120 ml słodkiej śmietanki 30% * 2 płaskie łyżki cukru pudru * 100 g białej czekolady CURD: * 1,5 mango średniej wielkości * 1 żółtko * 1 jajko * 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego(...)wystygnięcia. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawić do wystygnięcia. W tym czasie ubić śmietankę, razem z cukrem. Do ubitej śmietanki dodać mascarpone - zmiksować na puszystą masę. Do masy dodać roztopioną, ostudzoną czekoladę - połączyć składniki. Krem wyłożyć na kruchy spód - wstawić do lodówki. Przygotować mango curd. Owoce mango obrać ze skóry, oddzielić miąższ od pestki. Miąższ zmiksować bardzo dokładnie

kolorowotorcikowo
Pączki z dżemem i kremem mascarpone 194

mąki pszennej 14 g drożdży instant 70g cukru pudru 1 szkl ciepłego mleka 2 jajka+ 2 żółtka - temp. pokojowa 60 g masła łyżka wódki szczypta soli Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g mascarpone  2 łyżki cukru pudru dżem porzeczkowy Pączki: Suche składniki wymieszać. Dodać ciepłe (nie gorące!) mleko, jajka, wódkę i wyrobić gładkie ciasto. Pod koniec wlać rozpuszczone(...)ciasta i jeśli zacznie skwierczeć to można smażyć pączki.  Pączki smażyć do zarumienienia z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Ostudzić.   Krem: Zimną śmietankę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Pączki przekroić na pół, posmarować łyżeczką dżemu i szprycą wycisnąć krem. Nakryć drugą częścią i posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką 732

yszne "lekkie" ciasto biszkoptowe przełożone jedną warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Do tego rodzaju ciasta pasuje wiele owoców (np. borówka amerykańska, jagody, jeżyny itp), w tym wypadku użyłam mrożonych truskawek. Całość smakowała pysznie i prezentowała się równie dobrze. Bardzo polecam. :) Ciasto bisz koptowe z truskawkami i galaretką PRZEPIS  {forma: 20x35 cm } Temperatura pieczenia : 170 o C | Czas pieczenia(...)Ciasto 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego 2 śmietan - fix'y (opcj.)  Poncz 1/2szkl. przegotowanej wody sok z cytryny rum cukier do smaku Przygotowanie Ciasto. Białka ubić, dodać cukier, po 1 żółtku

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tiramisu 191

Tiramisu w pucharkach (2-3 porcje) Składniki: Biszkopt: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu 1 łyżka mleka Krem: jajko (osobno żółtko i białko) 100g serka mascarpone 2 łyżki pudru z erytrytolu Dodatkowo: mniej niż pół łyżeczki karobu (lub kakao) kawa do nasączenia biszkoptów (opcjonalnie) Przygotowanie: Biszkopt: Białka umieść w misce i ubij(...)drugiej białko. Ubij białko, a pod koniec ubijania dodaj połowę pudru z erytrytolu, ciągle miksując. W drugiej misce zmiksuj na gęsty krem żółtko z resztą pudru z erytrytolu, pod koniec dodaj po łyżeczce mascarpone, ciągle miksując. Połącz zawartość obu misek delikatnie łyżką. Tiramisu: Z upieczonego biszkopta wytnij koła (ja wycinałam pucharkiem), po dwa koła na jedną porcję. Jeżeli chcesz

Moja Micha