krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:81/203)

Pijak adwokatowy 254

składnikiciasto* 7 białek* 1 szklanka maku* 150 g wiórek kokosowych* 2/3 szklanki cukrumasa* 500 ml śmietany 36%* 2 łyżki cukru pudru* 2 opakowania usztywniacza do śmietany

Mix smaku
10 warstwowy tort korzenny 235

wiec tak naprawdę od Was zależy ile ich zrobicie, no ale te 5 warstw to minimum 500 g mąki pszennej tortowej 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 250 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) 100 g cukru pudru 1 średni banan duża łyżka cynamonu płaska łyżka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy do pierników papier do pieczenia Przygotowanie przedstawię Wam dokładnie(...)jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje dwie warstwy to był krem z kasztanów (kupiłam

greenscarf
Krem gryczany 153

Krem gryczany na wtorek. Wróciłam i mam nadzieję, że już nie będę musiała się żegnać. Krem gryczany z sosem malinowym i mleczkiem kokosowym  Przepis: własny / 1 porcja / 50 g kaszy gryczanej niepalonej woda 100 ml mleka łyżka miodu lub coś innego do posłodzenia opcjonalnie: ziarenka z laski wanilii / (dodałam)  aromat/ ekstrakt waniliowy  przyprawa korzenna Kaszę gryczaną wieczorem(...)nalać wody (ma być jej 2 razy więcej niż wody, np. 0,5 szklanki kaszy i 0,5 wody). Rano kaszę zmiksować z mlekiem i miodem. Krem gryczany podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając, tak aby nie powstały grudki i podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego

tost z dżemem
Pyszne tarteletki z nadzieniem z kokosa, riccotty i limonki 133

spód :  1 szklanka mąki 1/4 szklanki cukru lub ksylitolu 1 jajko 1/4 szklanki masła klarownego (zimnego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) na krem :  250 g riccotty 1/2 szklanki wiórków kokosowych (podpróżonych na złoto na patelce) sok z połówki limonki 1-2 łyżeczki miodu do smaku  Przygotowanie : Wymieszać mąkę, cukier, ekstrakt oraz masło i wyrabiać ciasto łącząc masło(...)uformować gładką kulę, następnie odrywając ciasto wyłożyć nim foremki na babeczki (ja użyłam takich silikonowych) , piec ok 20 minut (aż zaczną się lekko rumienić) ,  w tym czasie przygotować krem, wymieszać ricottę z wiórkami limonką i miodem, jeśli masa wydaje wam się za gęsta można dodać jogurtu naturalnego  Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Low-Carb Tiramisu 166

Kolejny przepis na uwielbiane przez wielu tiramisu. Wersja przystosowana do diety low carb. Biszkopt na bazie mąki migdałowej i krem z mascarpone. Niebo w gębie :-) Bez cukru i zbóż. Macie ochotę? Low-Carb Tiramisu Składniki na biszkopt: (na małą blaszkę lub tortownicę): 6 jajek 5 łyżek drobnej mąki migdałowej łyżka kakao 5 płaskich łyżek erytrytolu łyżeczka  bezglutenowego(...)proszku do pieczenia Z podanej ilości składników otrzymamy biszkopt, który swobodnie możemy przekroić na 2 blaty :-) Można też biszkopt wykonać z mieszanki mąki migdałowej z kokosową np. z  tego przepisu Składniki na krem: 500 gram serka mascarpone 2 opakowania po 200 gram śmietanki 36% erytrytol do dosłodzenia (najlepiej zmielony) Dodatkowo:   mocna kawa do nasączenia biszkoptów kakao do posypania

Marta próbuje
Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym 187

łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/4 szkl. ksylitolu (zastąpiłam nim cukier) – 2 jajka – 1,5 łyżki oleju kokosowego – 2/3 szkl. mleka – 1 łyżka miodu Krem: – 125g masła – 125g serka naturalnego Apetina – 2 łyżki ksylitolu/cukru w pudrze – 2 łyżki dżemu porzeczkowego Sposób przygotowania: Babeczki: 1. Wszystkie składniki zmiksować

Podwójnaporcja
Sernik na zimno II 142

przeze mnie w żaden sposób zmodyfikowany i dobrze bo jest idealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego  lub 2 łyżki cukru(...)czubata łyżka żelatyny 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) zmiksowanych + opcjonalnie (w sezonie) 100 g świeżych truskawek pokrojonych lub rozgniecionych widelcem 250-300 ml śmietany kremówki 30%, zimnej, do ubijania wafelek kokosowy (typu Princessa biała) starty na tarce   Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać

cucinare
Rolada kokosowa 154

bounty. Przepis znalazłam w serwisie smaker.pl. Składniki: ciemna część: 300 g zmielonych herbatnikow 125 g cukru pudru 100 g czekolady 150 ml mleka jasny krem: 125 g margaryny 125g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto

NA MOIM TALERZU
Przepis na bezglutenowy mazurek z masą orzechowo-kokosową 210

pieczenia 80 g syropu klonowego 100 g oleju kokosowego 50 g masła orzechowego 100 ml mleka roślinnego 1/2 łyżeczki ziaren wanilii szczypta soli krem 225 g masła orzechowego lub z nerkowców 150 ml mleka kokosowego 2 łyżki syropu klonowego opcjonalnie 1 łyżka mleka w proszku gorzka czekolada i orzechy do dekoracji Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage

Eat me! Fit me!
Zupa krem z cykorii i z serem halloumi 165

sałatkach ponieważ ma lekki gorzkawy smak.   Składniki: 2 cykorie 1 cebula, 1 ząbek czosnku 3 małe ziemniaki 1 mała żółta papryka por (biała część) 1 szklanka mleka kokosowego albo sojowego 2 szklanki bulionu warzywnego 50 ml białego wina 1 łyżka masła 2 szczypty kurkumy, sól, biały pieprz 150 g sera halloumi W garnku rozgrzewamy masło, na którą wrzucamy pokrojoną(...)kilka minut. Dolewamy wino i smażymy aż wyparuje. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do momentu aż wszystko będzie zupełnie miękkie. Ugotowane warzywa miksujemy na gładki krem. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Doprawiamy kurkumą, solą i białym pieprzem. Podajemy z grillowanym serem albo z boczkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 246

mąki pszennej 100 g mąki migdałowej firmy Targroch ok. 1 szkl mleka 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 200 ml śmietany 30 % 1 biała czekolada kule śnieżne 4 łyżeczki żelatyny firmy Gellwe 8 łyżeczek zimnej wody 15 małych baloników 15 wykałaczek dodatkowo(...)dość giętkie ale nie pękają, można spokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tiramisu a’la rafaello 13614

dawno nie jadłam tak dobrego deseru, już sam krem na bazie żółtek wyszedł niesamowity: bardzo delikatny, puszysty i nie był taki tłusty, jak nie raz kremy na bazie mascarpone. Wszystko to przeplecione podprażonymi wiórkami kokosowymi, startą białą czekoladą i biszkoptami nasączonymi kawą. W oryginale biszkopty nasączone są mlekiem wymieszanym z likierem kokosowym, obawiałam się, że to połączenie może wywołać zbyt(...)Deser wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Krem stężeje, ale nadal będzie miękki i delikatny. Jeżeli z podanych składników przygotujecie 6 deserów to jeden będzie miał około 500 kcal. Ale jeżeli zdecydujecie się, tak jak ja, na 4 porcje to lepiej nie pytajcie o kalorie Pyszny deser z wiórkami kokosowymi i białą czekoladą Kokos w roli głównej Tiramisu

Relaxtime
Tort piernikowy 167

jajek 1/2 szklanki cukru 200 g mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki 30% 300 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru + pierniki (domowe lub kupne) dżem porzeczkowy likier kokosowy lub pienrikowy gorzka czekolada do oprószenia wierzchu Do miski przesiej mąkę wraz z przyprawą do pieczenia oraz mąką ziemniaczaną(...)przez ok. 20 sekund doładnie wymieszaj go ze śmietaną. WYKOŃCZENIE: Biszkopt przetnij na pół. Jeden blat przełóż na paterę, lekko nasącz go likierem kokosowym lub piernikowym, lekko posmaruj go dżemem porzeczkowym i wyłóż na niego 1/3 kremu. Całość przykryj drugim blatem i potwórz wykładanie składników. Wierzch i boki tortu wyrównaj, wyłóż na niego pierniki i udekoruj startą gorzką czekoladą. Tort

365 dni dookoła kuchni
Tort czekoladowy owoce leśne 2564

łyżki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki kakao 12 łyżek cukru Składniki na krem: 2 kostki masła 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki kakao + kawa na poncz, świeże owoce do dekoracji i przełożenia ciasta, tabliczka gorzkiej czekolady na polewę, olej kokosowy (opcjonalnie) Biszkopty przygotowujemy według przepisu , można upiec go dzień wcześniej, żeby miały(...)dobrze jest schłodzić. Ważne, żeby był przykryty, żeby nie nasiąknął innymi zapachami. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę. Na koniec dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego – dzięki temu polewa ma ładną konsystencję i lepiej zastyga. Z reszty kremu wyciskamy na tort ozdobne różyczki. Na środku układamy świeże owoce. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tercet egzotyczny - ciasto ananasowo - kokosowe 381

wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem: 200g miękkiego masła 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 duża puszka ananasa Dodatkowo: 50g czekolady (tj. ½ standardowej tabliczki) + 50ml mleka Biszkopt- wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek(...)termoobiegu. Masa kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę, do której dodajemy po trochu cukru i mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy stopniowo kokos i mieszamy. Gotową masę równo rozsmarowujemy na pergaminie i pieczemy w rozgrzanym do 150°C piekarniku, przez 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę na 100°C i pieczemy jeszcze 40 minut. Krem: Z puszki ananasa odlewamy sok, do którego

Smakowy Raj