krem do tortów - 4503 przepisów (strona:92/301)

Tort bezowy z truskawkami – letnie marzenie :) 196

moim zdaniem idealnie nadaje się na prezent dla mamy. Beza wyrasta pięknie, jest chrupiąca z wierzchu i w środku lekko wilgotna, zaś krem z mascarpone i bitej śmietany idealnie przełamuje jej słodki smak, jeśli połączymy […] Artykuł Tort bezowy z truskawkami – letnie marzenie :) pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
TORT DYNIOWY 202

dynią, cynamonem, lekko wilgotne, nie za słodkie, przełożone wspaniałym kremem z mascarpone, śmietanki i pomarańczowej galaretki. Pięknie się prezentuje, jest prosty w wykonaniu i nie za słodki. Można jeść, jeść i jeść… daję słowo! Ciasto-torcik przygotowałam na urodziny Teściowej, było warto sięgnąć po dynię, poczuliśmy jesienny słodki klimat Tort jest pyszny, więc jeśli macie ochotę na dynię(...)TAKIE CIASTO MOŻNA POLAĆ LUKREM, POLEWĄ, UDEKOROWAĆ TARTĄ DYNIĄ CZY BAKALIAMI. Jeśli chcecie przygotować ciasto-torcik z kremem to uwolnijcie teraz obręcz tortownicy (lub wyjmijcie ciasto z innej formy), by swobodnie przekroić ciasto na dwie połówki – podobnie jak biszkopt pod tort. Spód ciasta ponownie zapnij w obręczy formy. Górę odłóż na bok – możesz ją od razu pokruszyć

Zasmakuj Kuchni
Walentynkowy tort migdałowy 182

osoby które śledzą mój blog wiedzą, że nie przepadam za tortami. Nie lubię ciast z kremem, są zbyt ciężkie. Jeżeli chodzi o uroczystości, to lubię podawać ciasta, które są moim eksperymentem, tak było z Tortem Ptysiowym, pamiętacie? Albo jego wariacją. Oba mi bardzo smakowały. Na tegoroczne Walentynki przyszykowałam dla Was kolejny nietypowy tort. Tego dnia, każdy - czy w związku

Słodkie Przyjemności
Pavlova z czereśniami 144

czereśniowego i za każdym razem miksuj na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników. Na wystudzoną bezę wyłóż krem czereśniowy łyżką lub dekoracyjnie szprycą do ozdabiania tortów i ciast. Na kremie poukładaj owoce czereśni

Delicious Place
Ciasto serowo- orzechowe 501

Po świętach- jak już pisałam- zostało mi do dodania kilka przepisów na ciasta, które piekła Mama ;) Ten torcik jest jednym z nich, a posmakuje na pewno

Kuchnia w czekoladzie
Tort potrójnie czekoladowy 245

krem aż stanie się gładki i błyszczący. przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smarujemy jeden biszkoptowy blat kremem i przykrywamy drugim. Ostrożnie rozprowadzamy pozostały krem na ściankach i na szczycie tortu. Jeżeli chcemy uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne zawijasy. Przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gdy będzie całkowicie

Pudełko rozmaitości
Tort na piracką imprezę 139

upieczemy dzień wcześniej i pokroimy go na blaty dopiero przed przekładaniem. Krem nr 1: Ubić śmietanę i dodać do niej ekstrakt,cukier puder i delikatnie połączyć z serkiem. Krem do obłożenia tortu: Masło  z cukrem pudrem utrzeć na gładką,puszystą masę. Dodać ekstrakt i mleko. Do nasączenia używamy mocnej,zaparzonej herbaty z dodatkiem cytryny. Każdy blat należy nasączyć,posmarować

Wielki apetyt
Tort "Letnia Pokusa" 183

czekał... aż się doczekał. I szkoda, że tak długo czekał. Tort jest pracochłonny, ale warto mu poświęcić trochę czasu. Bo jest i pyszny i zachwyca swoim wyglądem. I wbrew pozorom nie jest aż tak bardzo kaloryczny, gdyż sam biszkopt jest ciastem raczej dla diety lekkostrawnej, a krem zrobiony jest na bazie kwaśnego mleka. Polecam:) Składniki na biszkopt: 3 jaja(...)cały czas przy tym miksując. Wstawić do lodówki, aby masa delikatnie stężała (nie za mocno). Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać do lekko tężejącej masy i delikatnie wymieszać. Tężejącym kremem posmarować pasy ciasta biszkoptowego i posypać je malinami. Jeden pas należy mocno zrolować i ułożyć pośrodku tortownicy. Następnie wokół niego ustawiać kolejne pasy ciasta, tak aby zapełnić tortownicę. Ciasto schłodzić

In my kitchen
Tort śmietanowy z różyczkami 201

Najlepiej dodawać barwnik etapami- aby bez przykrych niespodzianek uzyskać właściwy kolor [ zdecydowanie lepiej jest dodać kilka razy za mało, niż raz za dużo! ;] Gotowym, różowym kremem z różaną nutką smarujemy górę i boki tortu, wszystko ładnie wygładzając. DEKORUJEMY : Biszkopciki kroimy na pół, po czym lekko dociskając układamy z nich ramkę wokół tortu, tak aby ciasteczka przylegały do podstawy. Za pomocą(...)większe wyjdą Wam różyczki. Jeżeli boicie się, że coś pójdzie nie tak- poćwiczcie najpierw robienie różyczek na talerzu. Jak już poczujecie się pewniej- włóżcie krem ponownie do rękawa i zróbcie zdobienia na torcie. Na koniec przewiążcie wokół biszkopcików wstążeczkę… …i gotowe ! Pamietajcie, że gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) ! PRZYJEMNEGO

Domowe Torty
Tort czekoladowo-makowy 193

Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu .          === składanie ciasta od dołu..==== . ciasto ciemne,     krem,    ciasto makowe,   krem ,  ciasto ciemne ,    krem(...)ciasto ciemne,      dekoracja -całość wysmarowana kremem I obsypana zmielonymi ciasteczkami oreo,a na koniec obłożyć paskiem czekolady .   Na opaskę czekoladową: 150-200 g roztopionej w kąpieli wodnej czekolady Wykonanie Na papierze do pieczenia narysować prostokąt który będzie odpowiadał wymiarom naszego tortu. Należy zmierzyć obwód tortu i jego wysokość. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej , pamiętając ,aby żadna

w mojej kuchni
CZEKOLADOWY TORT BANANOWY 129

tort robiłam już kilka razy. Zachwycił swoją prostą dekoracją wszystkich. Smak czekoladowo bananowy jest uwielbiany przez wielu czekoladoholików ;) Kakaowy wilgotny biszkopt nasączony ponczem z nutą alkoholu, banany i mnóstwo kremu czekoladowego pokochają wszyscy którzy lubią słodycze.   Biszkopt kakaowy (24cm): 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1/2 szklaki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej Mus czekoladowy(...)tortu:  Biszkopt podzielić na 3 jednakowe placki. Każdą warstwę należny nasączyć i przełożyć musem czekoladowym na który układamy pokrojone w plastry banany.  Boki tortu obkładamy mocno schłodzonym ganache. Gorę ozdabiamy kremem czekoladowym, za pomocą worka cukierniczego z użyciem tylko Wilton M1. Boki górnej części tortu posypujemy ciemnym kakaem. Delikatnie posypujemy maleńkimi cukiereczami.  Smacznego

Słodki Zakątek
W truskawkowym koszyczku. 196

powinno być lepiej zrobione, i jak następnym razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie .  Pierwsza rzecz którą wypróbowałam:  Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku (chłonie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort serduszko z różyczkami 174

układamy truskawki – przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Do pozostałej ilości kremu dodajemy barwnik spożywczy i mieszamy RĘCZNIE, do momentu uzyskania jednolitego koloru. Nakładamy czerwony krem na wierzch oraz boki naszego tortu- wszystko ładnie smarujemy i wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Za pomocą rękawa do zdobienia tortów [ końcówka: duża w pół otwarta gwiazdka ], robimy kremowe(...)większe wyjdą Wam różyczki. Jeżeli boicie się, że coś pójdzie nie tak- poćwiczcie najpierw robienie różyczek na talerzu. Jak już poczujecie się pewniej- włóżcie krem ponownie do rękawa i zróbcie zdobienia na torcie. Gdy różyczki są już gotowe, wkładamy w ich środek srebrne groszki. Groszkami obkładamy również obwód góry tortu. Natomiast u podstawy tortu robimy małe, kremowe zdobienia- jeden obok

Domowe Torty
Najlepsze ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego 239

marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego Ciasto marchewkowe przebojem wdarło się w świat ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i starszych miłośników słodkości. Z ciasta marchewkowego można upiec pyszny jesienny placek, babeczki oraz super torcik, przekładany kremem z serka mascarpone lub śniadaniowego. Oto przepis na pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe i super krem do przełożenia. Składniki(...)przełożenia tortu marchewkowego. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy serek i wszystko ucieramy na krem. Na końcu dodajemy starta skórkę cytrynową, która idealnie podkręci smak kremu. Tak przygotowaną masą serkową przekładamy nasze ciasto oraz dekorujemy wierzch tortu. Żeby ułatwić sobie dekorację warto krem schłodzić chwilę w lodówce. Ciasto marchewkowe gotowe do jedzenia

Gotujemy i jemy