krem do tortów - 4503 przepisów (strona:98/301)

Tort Maestro 203

delikatnym smaku chałwy przełamanym zdecydowanym, choć nie dominującym smakiem cappuccino. Tort wzbudził zachwyt gości nie tylko ze względu na wygląd, ale również na smak. A szczęśliwcem, który został obdarowany tortem był mój mąż. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 1 hr 20 min Czas całkowity 2 hr 20 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania(...)drugim blatem, który również nasączamy. Wykładamy krem chałwowy. Postępujemy tak z każdym kolejnym blatem, wykładając na każdy z nich krem, raz chałwowy, raz cappuccino. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą pozostałego kremy. Teraz pozostaje nam dekoracja z masy cukrowej. Powodzenia. Notatki - biszkopt najlepiej jest upiec dwa dni wcześniej - kremy należy przygotować dzień wcześniej, aby dobrze zastygły. Jest to bardzo

Wędrówki po kuchni
Tort potrójnie czekoladowy 197

Tort idealny na urodziny jak i przyjęcie w gronie rodzinnym, Potrójnie czekoladowy, ponieważ składa się z biszkoptu, kremu i polewy czekoladowej. Całość ozdobiłam masą plastyczną z której wycięłam kształty. Poniższy tort przygotowałam na 50 urodziny taty i uwierzcie mi na słowo - był pyszny! Jeżeli lubicie lekko kwaśniejsze smaki to tort przełóżcie dużą ilością kwaśnego dżemu. Pamiętajcie o tym, że tort(...)Ponownie nasączyć wodą z cytryną, posmarować dżemem i wyłożyć 1/3 kremu. Na sam wierzch położyć ostatni kawałek ciasta. Lekko nasączyć. Na  koniec wyłożyć resztę kremu, który należy rozsmarować wierzch jak i boki tortu.  Z masy plastycznej wyciąć dane kształty/litery/liczby. Wierzch tortu polać ostudzonym lukrem czekoladowym. Gdy lekko zastygnie to od razu ozdobić masą plastyczną i srebrnymi perełkami

Ugotować
Tort Szwardzwaldzki 406

posmarować cienką warstwą kremu, tylko tak aby przykryć wiśnie, wyłożyć trzeci blat, nasączyć 100 ml kompotu, posmarować cienką warstwą kremu, wyłożyć pozostałe wiśnie, posmarować cienką warstwą kremu, tylko tak aby przykryć wiśnie. Tort przełożyć do naczynia z kloszem, wstawić do lodówki na min 3-4 godziny, można też na całą noc. Czwarty blat pokruszyć na bardzo drobne okruszki, ja zrobiłam(...)dużą i czystą tacą trzymać tort od spodu, w drugą rękę wziąć okruszki i płaską dłonią lekko przyciskać okruszki do boków tortu, lekko poklepując tort. W misie miksera umieścić schłodzoną śmietanę, ubić na sztywny krem, pod koniec dodać cukier puder, krem przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną tylką w kształcie gwiazdki (np. 1 M Wiltona). Tort ozdobić rozetkami. Aby rozetki

moj przepis na
Czekoladowy krem z awokado 248

Mocno czekoladowy krem zrobiony na bazie czekolady ze skórką pomarańczową oraz awokado. Krem jest posłodzony świeżymi daktylami. Jest aksamitny i nie wymaga trzymania w lodówce. U mnie krem posłużył do przygotowania niezwykłego tortu. Polecam! Składniki: 3 bardzo dojrzałe, miękkie awokado 90-100 gr gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową, u mnie Terravita 10 daktyli 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki(...)daktyle, resztę awokado, skórkę pomarańczową, kakao zmielić blenderem na gładką masę, przez kilka minut, tak aby masa rozcierana między palcami była gładka. Można przekładać masą torty lub jeść do chleba jako smarowidło. Smacznego! Czekoladowy krem z awokado Czekoladowy krem z awokado Czekoladowy krem z awokado listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 bardzo dojrzałe, miękkie awokado

moj przepis na
Zupa krem z selera 149

Dzisiaj chciałabym wszystkich zaprosić na prostą, bardzo prosta zupę z selera. Jeżeli ktoś lubi to warzywo nie powinien ominąć tej zupy w swoim menu.  1

Humanistka w kuchni
Tort w kształcie samochodu 247

egzaminu na prawo jazdy :) Jasny biszkopt nasączony sokiem z cytryny i przełożony kremem śmietanowo-czekoladowym oraz dżemem truskawkowym. Na sam koniec ozdobiony różowo-białym kremem maślanym. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków! Składniki na 1 tort: biszkopt* 5 dużych jaj 2/3 szklanki drobnego cukru (120 g) 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (90 g) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej(...)soku z cytryny. Następnie posmarować dżemem i wyłożyć połowę kremu śmietanowo-czekoladowego. Tak samo postąpić z drugą częścią biszkoptu (nasączyć, posmarować dżemem i kremem). Na sam wierzch położyć ostatnią warstwę biszkoptu. Za pomocą noża wyciąć boki tortu (spójrz na zdjęcia poniżej!), aby uformować kształt samochodu. Jeden z wyciętych boków położyć na wierzch tortu (drugi bok nie będzie potrzebny do tortu

Ugotować
TORT MOKA 148

przy użyciu rękawa cukierniczego.** Możesz dodatkowo wykonać wzorki z rozpuszczonej czekolady przy pomocy łyżeczki. Wstaw na minimum 1 godzinę do lodówki.  *Największa trudność w przygotowaniu tortu moka polega na odpowiednim przygotowaniu kremu maślanego. Masło do sporządzenia kremu powinno być miękkie (ale nie roztopione), dużo wcześniej wyjęte z lodówki. **Zamiast czekolady do dekoracji możesz również użyć czekoladowych ziarenek kawy(...)uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych, którymi możesz posypać boki ciasta, możesz także posypać tort z wierzchu przesianym przez sito gorzkim kakao. Ja użyłam dodatkowo do dekoracji kremu ganache, przygotowanego z czekolady kawowej i śmietany kremówki. A do pokrojenia ciasta bardzo przyda Ci się następujący trik: #beko #ciastojakzobrazka

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Torcik dyniowy z ananasem i kremem jogurtowym 179

sobą, gdybym dorzuciła tylko do środka ciasta kawałki tego owocu, chciałam by ciasto było obłędne. A co robi większe wrażenie niż tort? ;) Choć to raczej mini torcik, bo ciasto nie wyrosło bardzo wysokie, uważam, że 1 warstwa kremu w zupełności wystarczy. Placek jest aromatyczny, z piernikową nutą i dodatkiem banana, co zapewnia mu jeszcze większą wilgotność i naturalną słodycz (można(...)spływał po bokach. Przykrywam go drugą częścią ciasta. Na wierzchu powoli i delikatnie rozprowadzam pozostały krem, zaczynając od środka i delikatnie wykonując okrężne ruchy łyżką, by krem delikatnie osiadł na bokach tortu. Na rozgrzaną patelnię wrzucam ok. 30 g pestek dyni i podprażam je, do uzyskania złotawego koloru. Studzę je i wykładam na wierzch tortu - gotowe! Tort wstawiam do lodówki

Cooking Monster
prosty tort z lentilkami 370

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: opakowanie cukierków lentilek (ok. 230 g) 2 opakowanie rurek z kremem wstążka wykonanie tortu Jeden biszkopt jasny układamy na paterze, nasączamy go, smarujemy 1/2 cz. dżemu. Spód ciemnego biszkopta smarujemy 1/3 cz. masy i układamy masą na dżemie. Wierzch ciemnego biszkopta nasączmy

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowo - kawowy z powidłami śliwkowymi 167

tortów nie robię, bo są pracochłonne, nie zawsze wyjdą, ale tu nie miałam problemu. Wszystko łącznie z biszkoptem wyszło super. Ja zmieniłam tylko proporcje, bo robiłam na większą tortownicę. Tort była dla męża na urodziny, trochę spóźniony, bo tydzień po fakcie, ale warto było :-). Tortownica: 23 cm Składniki na biszkopt: 7 jajek 180 g cukru brązowy 140 g mąki tortowej(...)możemy zastąpić go naparem kawy) 50 ml wody Wymieszać. Dodatkowo: słoiczek powideł śliwkowych 50 g gorzkiej czekolady startej na tarce na dużych oczkach Odkładamy około 5 łyżek kremu (do wysmarowania boków tortu). Jeden blat nasączmy 1/3 mieszanki likieru i wody, smarujemy go połową powideł, na powidła wykładamy połowę kremu, przykładamy drugim blatem, który nasączamy likierem, nakładamy powidła, krem. Przykrywamy ostatnim

kruche babeczki
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 202

suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, gdy przestygnie wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia. Dobrze jest biszkopt upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Całkiem zimny przekroić wzdłuż na dwa blaty. Krem Czekoladowy: Śmietanę podgrzać, ale nie gotować, dodać połamaną gorzką czekoladę, wymieszać aż czekolada się rozpuści, włożyć do lodówki i solidnie schłodzić minimum 5 godzin lub zostawić(...)jabłkami i galaretką, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym-należy uważać bo biszkopt jest bardzo delikatny i ma tendencję do łamania się. Wierzch posmarować resztą kremu, polać dowolną polewą czekoladową, udekorować mielonymi orzechami i pistacjami oraz cukrowymi kwiatami. Tort chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Baba a`la Rotszyld 131

roku Lucyna Ćwierczakiewiczowa, w 365 obiadów za pięć złotych, pisała o takiej babce : „W pierwszorzędnej restauracyi hotelu Brühla, na wielkiej uczcie weselnej, podano nowość. Zamiast tortu hiszpańskiego lub kremu, wniesiono ogromną babę – babę z ciasta drożdżowego , ale nie zwyczajnego, lecz gęsto natartego, zwanego piaskowem. Cała baba była wydrążona w środku o tyle, że tylko powierzchnia została nietknięta i napełniona bardzo

królestwo garów
Murzynek z mascarpone i galaretką 155

Murzynek to ciasto o wielu twarzach:) Można podawać bez przekładania, można przełożyć dżemem, kremem. Wykorzystać jako podstawę tortu. Zawsze wychodzi, pięknie wyrasta i tylko na 1 jajku. Murzynek z kremem z mascarpone i śmietany z dodatkiem galaretki jest wersją na bogato:)Ciasto wyjątkowo smaczne, znika bardzo szybko. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Składniki 300 g mąki pszennej 200 g cukru

gotuj ze mną
Tort naleśnikowy śmietankowo-truskawkowy 187

Jeśli jeszcze macie szczęście i w waszej okolicy są do dostania truskawki to polecam zrobić z nich pyszny i szybki deser, a mianowicie tort naleśnikowy z kremem śmietankowym, przekładany truskawkami. Deser oczywiście jest kaloryczny ale raz na jakiś czas czemu nie. Wygląda pięknie i tak samo smakuje, sprawdzi się na każdej okazji Oczywiście możecie go zrobić akurat z takimi owocami

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort ślubny 224

upiec 2 biszkopty, proporcje na jeden: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 x budyń na … Czytaj dalej Tort ślubny

czarrna od kuchni