krem do tortów - 4503 przepisów (strona:228/301)

Mini bezy po mojemu 186

Beza to deser, ktorego ciągle się uczę. Minęło trochę czasu, zanim pojęłam, że dobry przepis na bezę nie wystarczy. Trzeba samodzielnie kombinować, ponieważ każdy z nas

Wiszniówka
Ciasto Snicers 415

  https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Pyszne i mocno orzechowe ciasto, które robiłam już niejednokrotnie. Zawsze smakuje obłędnie, a jak postoi dłużej - jest jeszcze

Di gotuje
Biszkoptowa rolada z domowej roboty nutellą 244

wyszedł, bardzie suhi, ale jest trochę ciekawiej niż poprostu tort z masą czekoladową, a już na pewno mniej pracy. Ciasto to poprotu biszkopt, a masa to domowej roboty nutella. Całość zalana czekoladą i upstrzona bajerami. Niby nic takiego, a efet całkiem niezły. Podsumowując: z podanych składników można zrobić tort 3 warstwowy przełożony masą „czekoladową”, albo 40 cm roladę(...)czekolady Składniki ma masę „czekoladową” 250 g daktyli 30 g kakao szczypta soli około 300 ml wody lub wersja na bogato z orzechami: http://www.greenscarf.pl/domowa-nutella/ Przygotowanie kremu: daktyle mocz minimum godzinę w gorącej wodzie, odcedź i zblenduj na idealnie gładką masę z pozostałymi składnikami. Do mleka dodaj ocet i odstaw na 15 minut. Mąkę wymieszaj z suchymi

greenscarf
Tort kasztanowo-kakaowy z jogurtowym kremem i czereśniami (bez glutenu, cukru białego) 160

biszkopt z mąki kasztanowej jest bardzo smaczny, delikatny i słodszy (ta mąka jak żadna inna podbija słodycz wypieku). Całość wypadła tak dobrze, że tydzień później upieczony został bardzo podobny tort kasztanowy na inną imprezkę i również zbierał pozytywne recenzje. Nawet Pani z celiakią była bardzo zadowolona, że torcik jest bez glutenu (mąka z firmy Incola jest certyfikowana) a do tego(...)biszkopt   -5 dużych jajka -20g skrobi z tapioki (lub ziemniaczanej/kukurydzianej) -90g mąki kasztanowej Incola -35g kakao -200g ksylitolu -2 łyżki oleju rzepakowego -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy -400-500g serka homogenizowanego -400g jogurtu typu greckiego -ksylitol -sok z połówki cytryny -mąka kokosowa ok 4 łyzki Polewa daktylowo-kakaowa -80g daktyli -3 łyżki

Candy Pandas
Walentynkowe Red Velvet 222

Walentynkowe Red Velvet Red Velvet to jedno z najbardziej rozpoznawalnych amerykańskich ciast. Masa świetnie nadaje się do wykonania efektownego tortu lub babeczek. Charakterystyczny czerwony kolor można uzyskać dodając do ciasta soku z buraków (barwa nie jest jednak wtedy tak intensywna) lub spożywczego barwnika.  Do walentynek jeszcze sporo czasu, więc można się spokojnie zastanowić nad zrobieniem komuś słodkiego prezentu. Red Velvet(...)szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego0,5 szklanki cukru 1 jajko1 szklanka mleka0,5 szklanki oleju1 łyżka octu jabłkowegoCzerwony barwnik spożywczy Składniki na krem z twarożku Czerwona i zielona masa cukrowa do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy mleko, olej, jajko i ocet. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy czerwony barwnik spożywczy

Ciastkozercy
Pawlova z kremem patisier 201

Pavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek

wesoła kuchnia
Gruszkowa pokusa - odchudzony torcik 238

 U mnie sprawa jest prosta, są goście jest okazja do zrobienia ciacha. Tym razem chciałam, żeby było ono jak najbardziej odchudzone i udało mi się

Cynamonowe szczęście
Tort Jamajka -tort motyl 198

zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortuTort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował wszystkim.  U nas dwie wersje, klasyczna- tort okrągły i tort motyl:)   biszkopt 7 jajek 7 łyżek mąki pszennej ( lub5 mąki i 2 kakako) 7 łyzek cukru szczypta soli do białek łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowa(...)dżem porzeczkowy ( lub inny) 2 galaretki cytrynowe banany 4-5 sztuk ozdoby na wierzchu masa czekoladowa i białą czekolada Biszkopt pieczemy i studzimy, zimny przecinamy na dwa blaty. Przygotowujemy krem, zimną śmietankę ubijamy z fixami, pod koniec dodajemy cukier i serek.  Galaretkę rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i studzimy. Blaty można nasączyć, herbatą lub sokiem. Pierwszy blat smarujemy

Takie tam pichcenie
Tort jabłkowy 196

Tort jabłkowy to przekładany 3-warstwowy biszkopt na kruchym spodzie. Bardzo pracochłonne ciasto składające się z kruchego ciasta posmarowanego konfitura oraz wysokiego biszkoptu przełożonego masą budyniową i masą jabłkową. var metaslider_8750 = function($) { $('#metaslider_8750').nivoSlider({ boxCols:8, boxRows:1, pauseTime:3000, effect:"fold", controlNav:true, directionNav:true, pauseOnHover:true, animSpeed:700, prevText:"<", nextText(...)stopniach (do tzn. suchego patyczka). Po upieczeniu zdjąć papier, ciasto wystudzić i przekroić na 3 cienkie biszkopty. Masa budyniowa: Utrzeć masło na krem, dodać po jednej łyżce ostudzonego budyniu, który powinien mieć taką samą temperaturą jak masło. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski lub garnka, zalać

KuchniaWeDwoje.pl
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 304

Mojprzepisna.pl | Wegańska FIT Stefanka Długo, długo marzyłam o tym cieście. W dzieciństwie moja mama bardzo często nam je przygotowywała. Było pyszne, z dużą ilością kremu budyniowego

moj przepis na
Pączki z czekoladą 222

mojprzepisna.pl | Pączki z czekoladą Zapraszam na pączki Jako, że karnawał w pełni ostatnio z mężem objadamy się trochę pączkami. Synek też nam pomaga, choć on lubi

moj przepis na
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 234

Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na

moj przepis na
Tort Ambasador 221

proszkiem do pieczenia, zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C przez ok 20-25 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Krem: 40 dag masła 1 szk cukru kryształu 600 ml mleka 5 żółtek budyń śmietankowy lub waniliowy cukier waniliowy lub cukier z naturalną wanilią od www.owocowyraj.eu 2 łyżki mąki pszennej(...)wykładamy masę ciemną, a potem masę jasną. Brzoskwinie kroimy w plastry i równo rozkładamy na wierzchu , po czym zalewamy tężejącą galaretką, (na rozpuszczenie 2 galaretek dajemy 700 ml wody). Tort odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby stężał. Jest przepyszny

Apetyczna babeczka
Beziki 237

dodatek 2 beziki przełożone bitą śmietaną i owocami stworzą mini torcik bezowy – idealny na jedną porcję. Odchodzi wówczas problem z kruszącą się bezą podczas krojenia kawałków w dużym torcie bezowym. Beziki najlepiej formować przy pomocy rękawa cukierniczego dobrej jakości. Jednorazowe lub z cienkiego materiału mogą pękać podczas wyciskania. Beziki można formować na dwa sposoby: pełne lub prawie puste(...)chcemy serwować je jako samodzielne, pojedyczne ciastko – najczęściej jedzone w ręce. Będą mocne, cięższe i bardziej słodkie. Jeśli chcemy wykorzystać beziki jako mini torciki, czyli przekładać dwa beziki kremem i owocami, polecam zrobić lżejszą wersję – czyli tzw. przeze mnie: “beziki oszukane” :) Podczas szprycowania nie formuję ich dokładnie i nie wypełniam ich gęsto ubitą pianą. Dzięki temu

Moja Delicja