krem do tortów - 4503 przepisów (strona:219/301)

Cupcakes czekoladowe- wersja Wielkanocna 199

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 2

Humanistka w kuchni
Tort Rafaello 179

Obłędny torcik z pralinkami Rafaello. Smakował nam bardzo, zrobiłam dla syna na urodziny. Ze zdjęć tylko nie jestem zadowolona, bo robiłam na szybko i wyszły, jak wyszły. Tort na pewno powtórzę, bo dawno tak dobrego nie jadłam. Ciasto ciemne, do tego masa z serka mascarpone, śmietany kremówki, wiórek kokosowych i białej czekolady, do tego dżem z czarnej porzeczki, dla przełamania(...)wyrównujemy wierzch. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Czy upieczone sprawdzamy patyczkiem, jeśli nie to pieczemy jeszcze kilka minut. Studzimy przy uchylonym drzwiczkach piekarnika. Kroimy na 3 blaty. Krem: 700 ml śmietany kremówki 36% 370 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 100 g wiórek kokosowych 1. 200 ml śmietanki dajemy do miseczki, dodajemy pokruszoną białą czekoladę i rozpuszczamy

kruche babeczki
torcik czekoladowy 147

wierzch i boki. Tort dowolnie dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam dodatkowej masy, tartej czekolady oraz świeżych kwiatów. masa do dekoracji: 125 g serka mascarpone 110 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g czekolady deserowej (rozpuszczonej, wystudzonej) cukier puder do smaku wykonanie: Masło miksujemy z mascarpone. Dodajemy czekoladę oraz cukier do smaku i miksujemy na gładki krem (nie za długo

Domowy Smak Jedzenia
TORT BEZOWY Z MASCARPONE I MALINAMI 175

Jeśli tort bezowy to tylko z owocami. Uwielbiam połączenie chrupiącej bezy z mascarpone i malinami. Pisząc ten przepis już mam ochotę ją zjeść! Zapraszam po najlepszy przepis na idealną bezę. Pyszne, słodkie kalorie! Składniki na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone

Słodki Zakątek
Pischinger 241

rumu. Wafle smarować kremem i układać jeden na drugim, Wierzchniego wafla nie smarować , docisnąć deseczką i obciążyć np. książką , Odstawić w chłodne miejsce. Na polewę , łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej, Dolewamy śmietankę i masło , mieszamy i smarujemy nią torcik , boki również. Odstawić do zastygnięcia .( ok. 5 godzin)  Kroić jak tort w trójkąty ostrym

Różne smaki w kuchni
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 195

Chcę tort bezowy.  Chcę patrzeć na jego nieregularne, czasem ostre rysy.  Wyobrażać sobie, że w środku ta kusząca kruchość topnieje i zamienia się w słodką, zniewalająco ciągnącą miękkość, która muśnięta językiem zaczyna powoli rozpływać się na podniebieniu.  Chcę wsłuchiwać się, jak ostrze noża powoli, choć zdecydowanie przełamuje kruchość i ląduje między aksamitnymi warstwami kremu. Tam, gdzie kajmak

KUCHARNIA
Tort węgierski 248

bidi-language:#0400;} Tort jest przepyszny, kremowa góra z intensywnym aromatem wanilii, alkoholizowane wiśnie, i pyszny czekoladowy spód. Marzenie każdego łasucha!   Składniki: Na ciasto: 200 g maki jajko 110 g cukru 8 dag miękkiego masła pół opakowania proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody 3 czubate łyżki kakao 2 łyżki miękkiego smalcu opakowanie cukru waniliowego Na krem: 2 opakowania budyniu

Pyry na Gaz
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 180

odsłona włoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny, ale od "święta(...)wody, studzimy. Ostudzoną, lekko tężejącą galaretkę delikatnie łączymy ze sztywną ubitą śmietanką. Poncz: Kawę zalewamy 1/2 szklanki gorącej wody, dodajemy kardamon. Studzimy. Na końcu wlewamy likier. Wszystko razem mieszamy. Tort: Biszkopt kroimy na 3 krążki, mniej więcej równej grubości. Biszkoptowy krążek nasączamy 1/3 ponczu i wykładamy na nim 1/3 masy. Przykrywamy go drugim krążkiem, również nasączamy go 1/3 ponczu

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 201

odsłona włoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny, ale od "święta(...)wody, studzimy. Ostudzoną, lekko tężejącą galaretkę delikatnie łączymy ze sztywną ubitą śmietanką. Poncz: Kawę zalewamy 1/2 szklanki gorącej wody, dodajemy kardamon. Studzimy. Na końcu wlewamy likier. Wszystko razem mieszamy. Tort: Biszkopt kroimy na 3 krążki, mniej więcej równej grubości. Biszkoptowy krążek nasączamy 1/3 ponczu i wykładamy na nim 1/3 masy. Przykrywamy go drugim krążkiem, również nasączamy go 1/3 ponczu

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe warsztaty w Szkole Artystycznej Wiesław Kucia 233

powitanie, kawa, herbata, pyszne ciasta. Wiesław opowiada o planowanych w przyszłości warsztatach, a ja odnotowuję w pamięci te, które najbardziej by mnie interesowały, m.in. wypiekanie bagietek, chlebów, dekorowanie tortów, robienie pralinek i figurek czekoladowych. Szkoła oferuje również warsztaty dla dzieci, spotkania integracyjne i szkolenia dla firm. ziarna kakaowca Nasze warsztaty poświęcone są czekoladzie. Na stole już czeka kilka rodzajów czekolady(...)pysznego nadzienia.  Do nadziewania dziewczyny przygotowały kilka rodzajów ganache: amarena, orzech laskowy, mango-marakuja, pomarańcza i truskawka. Do wypełnienia swoich pralinek wybrałam nadzienie wiśniowo-migdałowe (amarena) oraz pyszny krem o smaku orzechów laskowych. Czekoladki nadziane, przyszła pora na zamykanie. Wiesław zalewa foremkę czekoladą i za pomocą skrobki sprawnym ruchem ściąga jej nadmiar. Czy nam pójdzie równie sprawnie?:) Drobne dziurki

Obiad gotowy
Białkowiec z kokosem 193

Białkowiec z kokosem Białkowiec , ciasto białkowe , biszkopt z białek to super ciasto, dzięki któremu można wykorzystać nadmiar białek. Ciasto białkowe może być bazą do tortu - jako

Korniszonki
Torcik Raffaello 200

11.08.2018 Delikatny,wyjątkowy torcik Raffaello. Przed podaniem musi się dobrze schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Szczerze polecam:) Składniki 3 szt jajka mąka pszenna 120 g

gotuj ze mną
Tort biszkoptowo - czekoladowy ze śmietaną i owocami 142

biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru pudru, 6 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki kakao,   masło do wysmarowania formy, do nasączenia: 20 ml mocnej zielonej herbaty

królestwo garów
Ciasto marchewkowe z orzechami pekan 181

herbatę. Coraz częściej wypiekam, jesiennie i aromatycznie. Dzisiejszy przepis to ciasto marchewkowe. Próbowałam już wiele wersji tego ciasta. Z rumem i migdałami , z owsianymi płatkami … Piekłam nawet marchewkowy tort . Zawsze smakuje przepysznie. Nie wiem czy to z miłości do warzywnych wypieków…Nie, na pewno nie. Ciasto marchewkowe jest naprawdę bardzo smaczne. Typowo jesienne ciasto. Po raz pierwszy zamiast(...)cukru 50 g białego cukru 375 ml mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 150 ml oleju 3 jajka 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu Krem 100 g miękkiego masła 300 g twarogu 30 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka waniliowego ekstrakt Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Obierz

codojedzenia