Pawlova z kremem patisier
Pawlova z kremem patisier
Pavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek polecam. beza : 1/2 szklanki białek 180 g cukier drobny 1 łyżka octu winnego szczypta soli 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej krem: 300 ml mleka 3 żółtka 30 g cukru 1 laska wanilii 1 łyżka mąki pszennej płaska 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska 20 g masła 1/3 szklanki śmietany 30 % ubitej truskawki do dekoracji mięta Białka dobrze jak mają temperaturę po... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia
Autor
wesoła kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krem, truskawka, truskawki, bez pieczenia, ciastka kremówki, deser, desery, tort, torty, szybki deser, szybki tort bez pieczenia
Inne przepisy z wesoła kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję