krem do ciastek - 500 przepisów (strona:5/34)

Kora orzechowa z brzoskwiniami 614

uzyskania jednolitego kremu.   Połowę kremu wyłożyć na pierwszy placek orzechowy, na placku poukładać nasączone w kawie i spirytusie delicje (czekoladą do dołu). Na ciastka wyłożyć resztę kremu, zostawiając kilka łyżek. Całość przykryć drugim plackiem orzechowym i wysmarować odłożonym wcześniej kremem. Na kremie poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość zalać tężejącą, wcześniej rozpuszczoną w 3 szkl

Nastoletnie Wypiekanie
Maślano – Czekoladowe Ciasteczka 125

całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 h. Następnie końcówką do ubijania białek ubijamy krótką chwilę. Gotowym kremem przekładamy ciasteczka. Rozsmarowujemy krem na jednym ciastku i przykrywamy drugim. Dekorujemy wedle uznania. Gotowe od razu do spożycia, lepsze jak przejdą sobą po paru godzinach * źródło : magazyn kulinarny Lecker The post Maślano – Czekoladowe Ciasteczka appeared

Made By Mom And Son
Dwuwarstwowe kremówki 383

Kremówki to bardzo znane i lubiane ciastka;) Ja sama nigdy nie odmówię kawałka! Na blogu znajdziecie kremówki na biszkopcie  oraz odchudzoną wersję kremówek . Dziś proponuję pyszne kremówki na cieście francuskim z dwoma kremami, budyniowym oraz śmietanowym. Są delikatne, kremowe, słodkie i kaloryczne, jak to kremówki:) Krem budyniowy:   2 opakowania ciasta francuskiego (po 275g każde),  3 szklanki

Z miłości do słodkości
Kokosowo-cytrynowe ciasto na zimno (sernik) 137

kokosowe starta skórka z cytryny     Spód tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia) wyłożyć biszkoptami namaczanymi (lekko) w mleczku kokosowym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ciastka delikatnie posmarować kremem kokosowym. Przygotować masę. Ubitą śmietanę (nie musi być idealnie na sztywno) wymieszać z cukrem i i nadal miksując - z serkiem waniliowym, sokiem z cytryny i startą skórką cytrynową

Di gotuje
Eklerki 180

opakowaniu) na mleku. Zostawiamy gotowy budyń do ostudzenia i miksujemy go z miękkim masłem. Taki krem przekładamy do szprycy i schładzamy w lodówce przez 15-20 minut. Krem wyciskamy na połówki ciastek i przykrywamy drugimi połówkami. Posypujemy cukrem pudrem. krem

Aga w kuchni
Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia 211

krem. Krem jest pyszny, musowy, maliny świetnie do niego pasują. Rodzinie i gościom bardzo smakował. Składniki na formę do tarty o średnicy 21-23 cm: 300 gr ciastek kakaowych/czekoladowych z kremem typu HIT lub Oreo/Neo (Mogą być też zwykłe herbatniki, wtedy dać 2-3 łyżki kakao i 100 gr masła zamiast 50 gr) 50 gr gorzkiej czekolady

moj przepis na
Efektowne Pikowane Babeczki 187

oprószonej niewielką ilością cukru pudru. Z masy wykrawamy kółka o średnicy większej niż nasze ciastka. Następnie przenosimy je na przygotowane babeczki, dopasowując tak, aby przykryć krem. Delikatnie dociskamy do wierzchu ciastka, tak aby masa cukrowa przyległa do babeczki.Za pomocą noża delikatnie rysujemy na powierzchni babeczki "kratkę". W miejsce skrzyżowań wbijamy kolorowe perełki cukrowe.  źródło inspiracji: masa(...)krem z książeczki "Babeczki i Muffiny" wydawnictwa Olesiejuk Moje posty

Słodka Strona
Ciasto z bananami i galaretką bez pieczenia 1470

przestygnięcia.  W między czasie rozpuścić galaretkę w 3 szklankach wrzątku i ostudzić.  Miękkie masło utrzeć, w trakcie ucierania dodawać po łyżce zimnego budyniu.  1/3 kremu wylać na ciastka, rozłożyć plasterki banana i przykryć kolejną warstwą ciastek. Ponownie wylać 1/3 masy, rozłożyć plastry banana i przykryć warstwą herbatników. Wylać resztę ciasta i ułożyć pozostałe plastry banana

Z miłości do słodkości
Tort z małych pączków z dziurką 161

wyszedł rewelacyjnie i był naprawdę pyszny. Przepis na pączki z podanego wyżej bloga, z moimi małymi modyfikacjami podałam już wcześniej w poście “Pączki bez drożdży”, ponieważ same w sobie ciastka są rewelacyjne. Mimo to żeby ten przepis był kompletny dziś również podaje przepis na te pączki. Do tortu wykorzystałam ok. 80 - 85 pączków. Składniki: pączki: 580 g mąki(...)będą zarumienione po około 1 minucie z każdej strony. Gdy olej zrobi się brązowy trzeba go wymienić na nowy. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierowym ręcznikiem. Ciastka ostudzić. Przygotować krem z bitą śmietaną: Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać przesiany cukier puder,kakao, kawę i cukier z wanilią, a następnie dokładnie wymieszać i zmiksować. Śmietana powinna być sztywna. Dno tortownicy

Mama Gotuje
Eklerki z Kremem z Advocatem i Kremem Kawowym polane Polewą Czekoladowo Kawową, czyli Eklerki Blondynki ;) 204

Nadal podoba mi się Amaro i uwielbiam Gordona Ramseya :) Jednak piec wolę z kobiecych przepisów. No to do dzieła moi Kochani! Czas abyście poznali sekrety mojej fantazji, sposób przygotowania kremu z książki też zmieniłam pod siebie, ale nie martwcie się, te eklerki na pewno Wam wyjdą! Daję słowo!  ZACZYNAMY: DODATKOWO: 2 garstki malin (ja użyłam mrożonych i też się(...)stopni przez około 20-30 minut. Wszystko zależy jakiej wielkości eklerki sobie wycisnęliśmy. Po upieczeniu wyłożyłam ciastka na kratkę do całkowitego wystudzenia. NIE WOLNO OTWIERAĆ PIEKARNIKA W TRAKCIE PIECZENIA, BO OPADNĄ!!!!!!!! (nie pytajcie skąd to wiem :)) KREM z ADVOCATEM: 350 ml mleka 250 ml Likieru Advocat (ja użyłam Dalkowski Advocaat ) 6 żółtek 80 g cukru 40 g mąki pszennej

Blondynka Gotuje
Ciasteczkowy deser malinowo-czekoladowy z bitą śmietaną 225

kilka sztuk pokruszonych ciastek pełnoziarnistych dwie garści malin 200 g śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny porcja kremu Toffifee ( KLIK ) kilka czekoladek Toffifee do dekoracji Przygotowanie: Ciastka drobno pokruszyć przy pomocy wałka. Maliny zmiksować(...)blenderem na puree. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec przesiany cukier puder oraz sok z cytryny. Na dno dwóch wysokich szklanek nakładać kolejno: pokruszone ciastka, puree z malin, bitą śmietanę i krem Toffifee. W razie potrzeby powtórzyć czynność. Udekorować czekoladkami Toffifee. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Bueno wafelki w rumowej polewie 169

Robiąc krem nie miałam jeszcze dokładnego pomysłu na wykorzystanie go. Pomysł zrodził się kiedy w sklepie zobaczyłam wafle:) Składniki: Na ok 12 sztuk: 1 opakowanie wafli

Kuchnia w czekoladzie
Zimny krem czekoladowy 113

Blueberry Corner by "jagodzianka" Cudowny, kremowy, czekoladowy. Krem jest idealnym dodatkiem do ciastek (np. ptysiów) i tart nadziewanych zimnym kremem już po upieczeniu. Moje … Przeczytaj cały artykuł Post Zimny krem czekoladowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
JEDZENIE NA CZCZO MI SZKODZI – kradzione ciastko czekoladowe 134

początek ciastko. Nie byle jakie ciastko. Przepis ukradziony Rafałowi, z którym mam przyjemność gotować. Osoba Rafała zasługuje na osobny rozdział, ale o tym później. Robiliśmy ciastko czekoladowe z kremem waniliowym, konfiturą z wiśni i suszonymi śliwkami z miętą. Pycha!! Chcecie spróbować? Oto przepis: 150 g gorzkiej czekolady 250 g brązowego cukru 2 duże jajka 350 g mąki 1,5 łyżeczki(...)rozpuszczone masło. Miksujemy. Dodajemy partiami mąkę, nie przerywając miksowania. Łyżką wykładamy małe porcje na papier do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego pieca na 10 min. Temperatura 180 stopni. Upieczone ciastka wyciągamy i studzimy. Ubijamy śmietanę z dodatkiem wanilii. Ciastka przekładamy konfiturą wiśniową i ubitą śmietaną. Posypujemy drobno pokrojonymi śliwkami z miętą. I na koniec myśl dnia, którą wygłosiła jedna

ladykitchen