krem do ciastek - 500 przepisów (strona:15/34)

Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 327

Babeczki z kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem z mleka kokosowego i borówkami. Warto było poświęcić trochę czasu - dzieci były nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka

głodny alergik
Ciasteczka z potencjałem 149

się nawet długo zastanawiać, bo w jednej chwili przed oczami stanęło mi zdjęcie z gazetki Pieczenie jest proste, nr 3/2011. Urocze, delikatne serduszka, z dorodnymi truskawkami otoczonymi wianuszkiem kremu. Mmm... Bajeczne. Ponieważ padało, nie chciało mi się ruszyć do sklepu, pozmieniałam więc troszkę. Zamiast truskawkowej galaretki użyłam soku jabłkowego zgalaretkowanego za pomocą żelatyny. Nie miałam też tak dużej foremki(...)Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Za pomocą szprycy wyciskać na brzegi ciastek, tworząc dekoracyjny wzorek. Na środku każdego ciasteczka ułożyć pół truskawki.Sok podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę. Schłodzić.Gęstniejącą galaretką posmarować truskawki. Krem posypać posiekanymi pistacjami.Smacznego!Wczoraj byłam pierwszy raz w Legolandzie. C. stwierdził, że to niemalże zbrodnia, że mieszkam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort na piracką imprezę 122

szklanka cukru pudru ekstrakt waniliowy (własnej roboty ,znajdziesz o tu ) serek śmietanowy-kanapkowy o smaku naturalnym Krem zewnętrzny 250g masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (przepis znajdziesz tu ) Do przełożenia: Kajmak Do dekoracji: pokruszone ciastka pełnoziarniste draże kokosowe żelki krokodylki Gusto masa cukrowa ( w białym kolorze) złoty barwnik kakao odrobina wódki złote kuleczki(...)łyżką. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.40minut w temperaturze 180 stopni. Najlepiej,gdy biszkopt upieczemy dzień wcześniej i pokroimy go na blaty dopiero przed przekładaniem. Krem nr 1: Ubić śmietanę i dodać do niej ekstrakt,cukier puder i delikatnie połączyć z serkiem. Krem do obłożenia tortu: Masło  z cukrem pudrem utrzeć na gładką,puszystą masę

Wielki apetyt
Bajaderki jak trufle pyszne i piękne 191

wcale nikt nie podejrzewałby, że pochodzą z ... odpadów ... Zresztą, zobaczcie sami! :) Bajaderki (naprawdę bajadery) to nic innego, jak ciastka z ... różnego rodzaju odpadów cukierniczych (biszkopt, ciasto ucierane, kruche, herbatniki, ciasteczka). Jedyny warunek - ciasta na bajadery muszą być bez kremu i żadnych innych dodatków.  Już wiecie zatem, skąd wzięła się ich zła sława ... Zresztą, ja sama nie miałabym odwagi

Garniec Magalie
Budyniowiec na ciasteczkach 176

Jest to ciasto bez pieczenia, budyniowy przysmak. Warstwa pierwsza – ciastka pokruszyć, masło roztopić dodać czekoladę, podgrzewać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Dodać kakao

Kuchnia Pokoleń
Mini serniczki z masłem orzechowym 160

Rewelacyjne, rozpływające się w ustach, po prostu cudowne - mini serniczki z masłem orzechowym, z dodatkiem pysznego orzechowego kremu, polane odrobiną czekolady i posypane orzeszkami. Mówię Wam, niebo w gębie! SKŁADNIKI: (ok 20 małych serniczków) Spód: 150 g ciastek owsianych z orzechami (można też użyć mieszanki innych ciastek i orzechów, np. herbatników i pokruszonych orzechów ziemnych) 2 łyżki masła

Kto ugości moich gości?
Mini Serniczki Pistacjowe z Kremem Miętowym 248

polany słodką czekoladową polewą będzie dla mnie za bardzo przesłodzony i wymyśliłam sobie, że na wierzch wyłożę krem miętowy, który orzeźwi słodkość sernika. Wyszło super! Bazowałam na przepisie Doroty Świątkowskiej z Moje Wypieki. Składniki na 13 papilotek:SPÓD: 100 g ciastek pełnoziarnistych maślanych 35 g roztopionego masła Ciastka miksujemy z masłem na tzw. mokry piasek, który wykładamy(...)sery. Masę serową przełożyłam do wcześniej przygotowanych papilotek ze schłodzonym spodem ciasteczkowym. Wyłożyłam do 2/3 wysokości papilotek. Piekłam tak naprawdę na wyczucie, czas był krótszy niż 60 minut. KREM MIĘTOWY: 125 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% cukier puder ekstrakt miętowy Tu już wiecie co i jak. Kremówkę ubiłam na sztywno, dosłodziłam sobie cukrem pudrem do smaku

Blondynka Gotuje
Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136161

Ucieramy na najniższych obrotach miksera, by masa się nie zważyła. Połowę masy wykładamy na kruche ciastka. Na masę budyniową wykładamy obok siebie warstwę herbatników czekoladowych. Do pozostałej masy wsypujemy płatki migdałów. Połowę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą, na którą rozsmarowujemy resztę kremu. Całość posypujemy uprażonym na patelni kokosem.  Ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin, a najlepiej

Kuchnia w czekoladzie
TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 170

mietanę ubić na sztywno i powoli wymieszać z czekoladą.  Blat biszkoptowy nasączyć ponczem, posmarować musem czekoladowym. Na kremie położyć wiśnie, przykryć kolejnym krążkiem, na który kładziemy konfiturę. Ostatni krążek posmarować ponownie musem, razem z brzegami tortu, które okładamy ciastkami. Wierzch tortu smarujemy polewą ( czekoladę + masło ). Udekorować resztką wiśni, pokruszonym herbatnikiem i tic-takami. Wstawić do lodówki

pieprzny smaczek
Lion - słodkie ciasto ze słonym akcentem 415

owocami, dziś mam dla Was coś na specjalne okazje - ciasto lion z ryżem preparowanym, masą kajmakową i kremem budyniowym. Pierwszy raz użyłam do ciasta ryżu, do tej pory jedyne jego zastosowanie to do szyszek, taki tam smaczek dzieciństwa. Wypróbowanie tego ciastka, chodziło już za mną od jakiegoś czasu i w końcu się udało, co więcej mogę je Wam śmiało(...)bardzo gęsta można ją chwile podgrzać wtedy łatwiej się rozsmaruje. Biszkopt  przekrawamy na pół, na pierwszej połowie rozsmarowujemy masę kajmakową z ryżem, a na nią wykładamy ok 2/3 kremu budyniowego. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i rozmasowujemy pozostały krem budyniowy, a na nim układamy orzeszki ziemne (można je posiekać, to ułatwi później krojenie) Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

Cynamonowe szczęście
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 266

potrzeb po jakimś czasie staje się nużące. Potrzebowałam czekolady przetworzonej, w wersji bardziej czekoladowej niż ona sama. Zasadniczo rzecz biorąc chciałam piec wczoraj, ale... Zamiast pieczenia zjadłam talerz pysznego kremu ze szparagów, zagryzając go bagietką z masłem czosnkowym, poprzeglądałam przepisy na Mikserze, wyspacerowałam psę, wzięłam gorący prysznic, a następnie zajęłam pozycję horyzontalną pod cudnie pachnącą świeżym praniem kołdrą. Nie zajęło(...)pracy, zrobiłam listę zakupów i udałam się do sklepu w celu zakupienia produktów niezbędnych do przygotowania ciastka z marzeń. Zdecydowałam się na muffiny, bo po pierwsze miałam już w planie większe ciasto zupełnie innego typu, a po drugie bardzo chciałam wypróbować krem od Cukrowej Wróżki. Nie lubię kremów maślanych, ale wyczytałam, że ten wcale jak maślany nie smakuje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto 3BIT na kakaowych ciastkach 374

O tym cieście mówi się, że każdy je jadł, a większość własnoręcznie przygotowywała. Do mnie przepis trafił jakieś 3-4 lata temu bez nazwy. Dopiero po

Codzienna kuchnia niecodzienna
"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 412

Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem)   75 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera, dodać połamaną czekoladę(...)zmiksować. Miękkie masło dodać do pokruszonych ciastek i dalej miksować, aż powstanie jednolita wilgotna masa o konsystencji mokrego piasku. Dno formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 minut, aż spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki

maniapieczenia
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 222

się go długo, przy robieniu masy serowej ręka prawie odpada, ale warto, jak najbardziej warto! Cytryny są moim bohaterem obecnego lata, zdecydowanie :)   Składniki: Kruchy spód: 200 g kruchych ciastek maślanych 80 g rozpuszczonego masła 4 łyżki soku z cytryny skórka starta z 1/2 cytryny Masa serowa: 500 g sera tłustego lub półtłustego potrójnie mielonego (ja swój po prostu(...)cytyn Krem cytrynowy - tzw. lemon curd, z przepisu Marthy Stewart 3 duże jaja 100 g cukru 100 g zimnego masła sok z 4 cytryn skórka starta z 1,5 cytryny Dno i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Żeby papier trzymał się na bokach - wystarczy je lekko wysmarować masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Spód Ciastka dokładnie kruszymy. Dodajemy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania