krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:290/534)

Babeczki potworki 150

jajka 250 g. jogurtu naturalnego 100 g. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml. oleju DODATKOWO: lukier plastyczny małe opakowanie czekoladowych kropelek opakowanie małych, okrągłych ciasteczek np. piegusków cukier puder woda mały pędzelek SKADNIKI NA KREM: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone barwnik lub barwniki spożywcze 2 op. śmietan fix [opcjonalnie, jednak szczególnie polecam(...)ręki czekoladową kropelkę i za pomocą pędzelka, smarujemy jej spód naszym klejem z cukru pudru i wody. Przyklejamy ją do wyciętego kształtu oka- leciutko dociskając. Czynność tą powtarzamy, aż wszystkie oczka będą gotowe .   DEKOROWANIE BABECZEK: Do każdej babeczki przyklejamy ( znowu używamy naszego cukrowego kleju) okrągłe ciasteczko, tak aby jego część wystawała poza powierzchnię babeczki. Nakładamy warstwę kremu ( robimy podkład

Domowe Torty
Czekoladowe doniczki z pysznym musem – super deser bez pieczenia! 64

Czekoladowe doniczki z pysznym musem – super deser bez pieczenia! Kwiatki na Dzień Matki Urocze doniczki z czekolady wypełnione delikatnym musem truskawkowym i oreo oraz miękkim biszkoptem. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne oraz efektowne deserki, które z pewnością zrobią wrażenie na gościach i domownikach.       Składniki: 100g czekolady mlecznej 100g czekolady deserowej 250ml śmietanki kremówki 250g serka(...)malakserze lub blenderze (w całości, razem z kremem). Możemy również włożyć je d woreczka i pokruszyć uderzając wałkiem *** *** Do pozostałego kremu śmietankowego dodajemy połowę zmielonych ciasteczek, mieszamy *** *** Krem wykładamy do doniczek, przykrywamy biszkoptami i nasączamy ponczem *** *** Na wierzchu posypujemy pozostałymi zmielonymi ciasteczkami *** *** Wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Przed podaniem czekoladowe doniczki dekorujemy świeżymi owocami oraz listkami mięty

Blog z Apetytem
Stefanka – ciasto bez pieczenia na herbatnikach 489

gorzkiej czekolady 90%, dzięki temu słodycz ciasta jest równoważona lekką goryczką z polewy czekoladowej. Stefankę standardowo wykonujemy z herbatników ułożonych w jednym rzędzie bokiem. Wzorcowa stefanka jest wąska i długa oraz dość wysoka. Możemy wykonywać własne wariacje stefanki, modyfikując warstwy, jakimi przekładamy herbatniki. U mnie krem występuje w dwóch wariantach – kakaowo-kawowym i zwykłym, waniliowym. Ale równie dobrze jako(...)dodajemy kakao i kawę (opcjonalnie). Herbatniki moczymy w mleku/kawie układamy bokiem na folii aluminiowej po 8 w rzędzie. Każdy rządek smarujemy naprzemiennie kremem raz jasnym raz ciemnym i przykrywamy ponownie herbatnikami. Ostatnią warstwę herbatników smarujemy polewą czekoladową. Polewa Składniki rozpuścić w rondelku. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/stefanka-ciasto-bez-pieczenia/ MieszamWGarnku         Artykuł Stefanka – ciasto bez pieczenia na herbatnikach pochodzi

Mieszam w Garnku
Jabłecznik cappuccino 140

zrobią się miękkie. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki  i mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Gdy jabłka zaczną tężeć wykładamy je na biszkopt. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 110 g kawy cappuccino czekoladowej 4 łyżeczki żelatyny  1/3 szklanki mleka  100 g czekolady Żelatynę zalewamy mlekiem (można wodą, ale ja w masach śmietanowych używam mleka, które świetnie niweluje(...)będzie gęsta dodajemy do niej ostudzoną żelatynę oraz wsypujemy cappuccino (nie trzeba go rozpuszczać) i całość dokładnie mieszamy mikserem, ale nie za długo, by śmietana się nie rozwarstwiła. Gotowy krem wykładamy na warstwę jabłkową. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch ciasta. Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Smacznego var widgetParams = "{ 'Id':'d8e9c810-c361-445b-a680-8242c254a747','AffId

Cynamonowe szczęście
Ciasto milky way bez pieczenia + film 447

pysznym mlecznym kremem, to znakomity deser dla wszystkich łasuchów słodkości. To bajecznie łatwe w przygotowaniu ciasto, wyjątkowo smaczne, idealne do kawy. składniki na formę 22 na 28 cm 350 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) kostka masła 3/4 szklanki mleka zwykłego 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 3 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) gotowa polewa czekoladowa przepis Do garnka(...)papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników rozprowadzamy połowę przygotowanego kremu, a na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Na ciastkach rozprowadzamy pozostały krem i przykrywamy go trzecią, ostatnią warstwą herbatników. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu lub polewą przygotowaną z czekolady i masła, i dokładnie ją rozprowadzamy. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na 3 godziny

Smakowite Dania
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM MALINOWYM – bez pieczenia! 118

jeszcze maliny! Dziś przygotowałam dla Was przepis na lekkie, puszyste ciasto musowe – na basie musu czekoladowego i musu malinowego. Ciasto jest bez pieczenia, więc robi się je błyskawicznie!   Mam nadzieje, że wypróbujecie! Polecam! SKŁADNIKI: * biszkopty okrągłe – 15 szt MUS CZEKOLADOWY: * twaróg 3 x mielony – 300 g * czekolada 50% – 100 g * śmietana(...)śmietany, lekko studzimy. Po lekkim wystudzeniu dodajemy żelatynę, rozpuszczamy. Śmietanę ubijamy na puch dodając pod koniec cukier puder, ubitą dodajemy do krem malinowego, delikatnie mieszamy, by napowietrzyć. Całość wylewamy na schłodzony, czekoladowy spód. Posypujemy malinami, chłodzimy

Ostra na Słodko
Tort czekoladowy z jagodami. 156

sobą łączą, tworząc spójna całość. Jeśli macie ochotę na kawałek czekoladowego nieba, polecam ten tort!!! Składniki na tort czekoladowy z jagodami na tortownicę o średnicy 28 cm MUS CZEKOLADOWY: 250 ml śmietany 30% 170 g czekolady (ja użyłam 100 g czekolady gorzkiej i 70 g czekolady mlecznej) jagody i maliny do dekoracji      Śmietankę podgrzewamy niemal do wrzenia(...)dobrze mieszamy.      Na paterze kładziemy jedną część biszkopta, wykładamy 2/3 części masy jogurtowej, kilka garści jagód i przykrywamy drugim krążkiem biszkopta. Resztą kremu dekorujemy boki ciasta. Z lodówki wyjmujemy zimny mus czekoladowy, miksujemy go chwilę, aż będzie gęsty i puszysty, dekorujemy nim wierzch ciasta. Na mus czekoladowy wysypujemy kilka garści jagód, chłodzimy kilka godzin

Rozpustne gotowanie
Orzeszki z masą orzechową 219

rozpuści. Masę wystudzić, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać w całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 264

pociąg ogromny w wersji podstawowej, jednak takie zaspokajanie potrzeb po jakimś czasie staje się nużące. Potrzebowałam czekolady przetworzonej, w wersji bardziej czekoladowej niż ona sama. Zasadniczo rzecz biorąc chciałam piec wczoraj, ale... Zamiast pieczenia zjadłam talerz pysznego kremu ze szparagów, zagryzając go bagietką z masłem czosnkowym, poprzeglądałam przepisy na Mikserze , wyspacerowałam psę, wzięłam gorący prysznic, a następnie zajęłam pozycję horyzontalną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
tort kilimandżaro 101

rozpuszczenia. Mascarpone, śmietankę kremówkę oraz wanilię miksujemy z cukrem pudrem na gęsty krem. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy ok. 2 łyżeczki kremu, dokładnie mieszamy i wlewamy do kremu, miksujemy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy. dodatkowo: ok. 60 g rozpuszczonej czekolady trochę startej czekolady lub posypki czekoladowej wykonanie ciasta: Cały blat wkładamy do tortownicy, w której piekł się biszkopt, nasączamy go delikatnie(...)nasączamy ją. Do środka nakładamy ok. 1/3 cz. kremu i przykrywamy go mniejszym blatem, który delikatnie nasączamy syropem z brzoskwiń. Bok mniejszego blatu delikatnie smarujemy kremem i układamy w koło trójkąty tworząc koronę. Do środka wykładamy pozostały krem tworząc kopułkę. Następnie trójkąciki delikatnie naginamy na kopułę, tak aby przykleiły się do kremu. Na wierzchu kładziemy mały talerzyk i całość wstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 184

lekkimi modyfikacjami. Boska konsystencja, zniewala kokosowym smakiem....masa na bazie śmietanki kokosowej i serka mascarpone. Całość udekorowana bita śmietaną. Truskawki przełamują biel i dodają pazura temu ciastu. biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej Mąkę i kakao wymieszać, przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić(...)uczyniłam) lub ok 400 ml jeżeli tort będzie tylko posmarowany i posypany wiórkami. 1/3 szklanki cukru pudru Wykonanie Na paterze położyć pierwszy z czekoladowych blatów. Nasączyć. Posmarować go połową słoiczka dżemu, wyłożyć warstwę kremu ( 1/2 całości). Przykryć kolejnym blatem, nasączyć, posmarować pozostałym dżemem, przykryć pozostałą warstwą kremu. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Jeżeli tort miał

Malinowe Pocałunki
Tarta ananasowa 131

składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki, 125 g margaryny, 1 jajko, 6 łyżek cukru, krem: 250 g mascarpone, 100 ml kremówki, 1 żółtko, 2 łyżki cukru pudru, dekoracja: 1 ananas w puszce, posypka czekoladowa, 1/2 kaki, płatki migdałów, wafelki czekoladowe. PRZYGOTOWANIE:  Z mąki, cukru, jajka i miękkiej margaryny zagniatamy ciasto. Takie ciasto wkładamy w woreczek foliowy i wkładamy(...)krem. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy serek mascarpone i żółtko- delikatnie mieszamy. Takim kremem smarujemy ciasto, układamy plasterki kaki, a na nie ananasa (tak by kaki były środkiem ananasa). Następnie posypujemy wkoło płatkami migdałowymi, po całości posypką czekoladową. Dekorujemy wafelkami

Aga w kuchni
Torcik kakaowo-śmietankowy 153

kształcie idealnym na wieczór panieński;-) Więc myślałam, myślałam aż w końcu wymyśliłam, że zrobię okrągły torcik i ozdobię go czekoladową figurką;-) I tak zrobiłam. I powiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone.   Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami(...)płaty biszkoptu.   Masa: Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek mascarpone. Delikatnie i dokładnie mieszamy. Gotowa masa powinna być sztywna. Masą przekładamy biszkopt. Pomiędzy biszkopt i krem kładziemy owoce. Dekorujemy wedle uznania. Smacznego

Passion of Cooking
😍 Eklery z kremem budyniowym 😍 85

Gotową masę można włożyć na kilka minut do lodówki, aby była gęściejsza do wyciskania.  Upieczone eklery przeciąć na poł i za pomocą szprycy wyłożyć krem budyniowy. Gotowe eklery posypać pudrem lub przygotować polewę czekoladową. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz

Kulinarne przygody
Naleśniki czekoladowe 62

Naleśniki czekoladowe, pyszne naleśniki z kakao. Idealne do słodkich dodatków, kremów owocowych , owoców z bitą śmietaną. 200 g mąki pszennej, 2 jajka, 250 ml mleka, 2 łyżki stopionego masła, 1 łyżka kakao (u mnie czarne kakao), 1 łyżka cukru pudru, sól, tłuszcz do smarowania patelni (u mnie masło klarowane), Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać mleko wsypać kakao, cukier

królestwo garów
Wielkanoc na diecie – czyli krótko o zasadzie 80/20 64

tuńczykiem i zielonym ogórkiem Wytrawny chlebek z twarogu Pasztet z cukinii Pasta warzywna z kaszą jaglaną Sałatka pomarańczowa z miętą i pistacjami Orzechowy jagielnik z kremem daktylowym Proste ciasto pomarańczowe Raffaello kokosowo-morelowe Czekoladowe ciasto z batata Serniczek z kaszy jaglanej z truskawkami No, to tyle z mojej strony Życzę Wam radosnych Świąt i zdrowych wyborów żywieniowych na co dzień

Natka Pietruszki
Rafaello bez pieczenia 86

koniec dodajemy do masy wiórki kokosowe. Dużą formę wykładamy herbtnikami, nakładamy ok. 1,5cm warstwę kremu.  I tak na przemian herbatniki i krem. U mnie powstały 3 warswy herbatników i 2 warstwy kremu. Wierzch rafaello posypujemy wiórkami kokosowymi lub polewamy polewą czekoladową. Ciasto przed podaniem należy dobrze chłodzimy w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Naleśniki a'la Banoffee 83

Naleśniki a'la Banoffee, to danie na słodko - z masą kajmakową, bananami i kremem z serka mascarpone, udekorowane bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Coś pysznego! Idealny sposób na poprawę nastroju, nawet w najbardziej pochmurny dzień! Z podanych składników wychodzi 6-7 naprawdę sytych naleśników :) Składniki na naleśniki: 1 jajko, 1 żółtko, 1 łyżka cukru, 1 budyń waniliowy - proszek

Świat Domowej Kuchni
ciasto miodowe z wkładką toffi 69

rumiano, przez ok. 15 min. Upieczone ciasto delikatnie wyjmujemy z formy i odstawiamy do wystudzenia. Z drugą częścią ciasta postępujemy tak samo. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy (40 g) 1 łyżka mąki pszennej 50 g cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budy(...)miksujemy na gładki krem. dodatkowo: herbatniki np. kakaowe na dwie warstwy puszka masy kajmakowej wykonanie ciasta: Na pierwszy blat ciasta miodowego wykładamy 1/2 część kremu budyniowego. Na kremie układamy jedną warstwę herbatników, które smarujemy masą kajmakową. Następnie przykrywamy drugą warstwą herbatników, które wykładamy pozostały krem i przykrywamy drugim ciastem miodowy. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
ciasto advocat bez pieczenia 107

miksujemy na gładki krem. Do kremy powoli wlewamy ajerkoniak i miksujemy tylko do połączenia się z kremem. Dno foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy warstwą herbatników. Na herbatnikach rozsmarowujemy 1/2 część kremu, przykrywamy go drugą warstwą herbatników na których rozsmarowujemy pozostałą część kremu i układamy trzecią warstwę herbatników. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Całość wstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
CZEKOLADOWY HUMMUS NA SŁODKO 82

W pierwszej chwili pomyślałam, że czekoladowy hummus będzie.. dziwny. A nie jest! Składniki: 1 puszka ciecierzycy 75ml mleczka kokosowego 1 łyżka kakao + do posypania 1

SandraFrej.com
Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi 235

lodówki, aby polewa trochę zgęstniała. Następnie polać ciasto i posypać uprażonymi orzechami włoskimi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii → Ciasto marchewkowe → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Babka z orzechami laskowymi → Babka orzechowa z jabłkami

Oryginalny smak
metrowiec – wspomnienie PRLu 1277

alkoholu rozmieszałam kawę) do smaku. Gotowym kremem smarujemy kromki ciasta i sklejamy na przemian jasne i ciemne ciasto. „Sklejamy” dwa osobne ciasta. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki ciasta. Całość oblewamy polewą czekoladowa lub obsypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto kroimy po skosie

Domowy Smak Jedzenia
SMACZNE CIASTO CAPPUCCINO + FILMIK 269

Cappuccino to czekoladowy biszkopt przełożony masą cappuccino i bitą śmietaną. Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne.  SKŁADNIKI :  6 jaj 1/2 szklanka cukru 6 łyżek

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowe ciasteczka oreo 135

Domowe ciasteczka oreo Kruche, mocno czekoladowe i przepyszne ciasteczka, przełożone rozpływającym się w ustach kremem na bazie mleka w proszku. W smaku bardzo przypominają znane i lubiane ciasteczka oreo. Z podanych składników wyszło mi około 45 „złożonych” ciastek.     Składniki: Ciasto: 250g mąki 130g cukru szczypta soli 200g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao

Blog z Apetytem
Murzynek z bitą śmietaną 118

mocno jestem fanką ciast czekoladowych, tak samo mocno uwielbiam ciasta przekładane masa lub kremem. Zdecydowanie wolę takie niż "suche". Tym razem nie miałam zbyt wiele czasu na przygotowanie deseru więc zrobiłam klasycznego murzynka z bitą śmietaną, polewą kakaową i posypką z płatków migdałowych. Klasyk sam w sobie.  Składniki na biszkopt kakaowy: 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 250g masła

Słodki Zakątek
Tort pigwowy wybuchowy 152

który nasączam i wstawiam do lodówki na godzinę. Wykładam krem pigwowy. I ostatni blat tortu który nasączam też. Zdejmuje obręcz metalową. Boki i górę smaruję kremem ze śmietany i mascarpone.Tort obkładam na około obręczą czekoladową. Robię to jak czekolada jest jeszcze mokra. Wstawiam do lodówki na 15 minut. Potem zrywam folię delikatnie od czekolady. Dekoruję tort granatem, i kawałkami pigwy

wesoła kuchnia
Świąteczne muffinki choinki 92

Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam

Pink Envelope
Tort czekoladowy z truskawkami 132

mlecznej czekolady Śmietanę podgrzać , a następnie wymieszać z pokruszoną czekoladą tak, aby powstała gładka polewa. Składanie ciasta biszkopt 1/2 kremu truskawki ułożyć na całości 1/2 kremu biszkopt polewa na całość ciasta udekorować truskawkami tort czekoladowy z truskawkami

O kuchni z uczuciem
Jagodzianki 208

bolał mnie od tego brzuch :) Jeśli, tak jak ja, uwielbiacie jagody mam dla Was garść jagodowych inspiracji. Mój hit to sernik z jagodami na pysznym czekoladowym spodzie brownie, rewelacyjne domowe b abeczki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne do babeczek z jagodami, ale z pyszną jagodową dekoracją), puszyste drożdżowe ciasto z jagodami i pierogi na obiad. Składniki: 2,5 szklanki

Ciastkozercy
Sernik mleczno czekoladowy 186

dodajemy połamaną gorzką czekoladę, po 3 minutach gdy czekolada zacznie się rozpuszczać, mieszamy do jednolitej konsystencji. Wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia do masy czekoladowej dodajemy łyżkę cukru pudru miksujemy aż powstanie gęsty krem, przekładamy do szprycy cukierniczej z tylką gwiazdką, wyciskamy na zimnym serniku rozetki, oprószamy ciemnym kakao, schładzamy 30 minut w lodówce, podajemy. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto Bounty 260

cukier utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać

kulinarnyswiatdomi
Tartaletki z kremem śmietankowym i truskawkami 157

Pyszne, kruche ciastka z aksamitnym kremem i truskawkami. Wyśmienicie smakują i świetnie wyglądają. Uświetnią każdą imprezę, spotkanie ze znajomymi lub zwyczajną poranną kawę. Czytaj więcej »

Czekoladowa muffinka
Torcik makowy 140

sztywno śmietanką. Amaretto łączymy z 1/2 szkl. przegotowanej i schłodzonej wody. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem  przekładamy płaty biszkoptu.. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy płatkami migdałowymi i można jeszcze serduszkami czekoladowymi według uznania. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto Kinder Country bez pieczenia (identyczne jak batonik) 296

Jednak nie do końca mi one odpowiadały (ale pewnie też kiedyś wypróbuję, bo wyglądały zachęcająco), ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto 200 g masła pół

Słodkie inspiracje
Kilimandżaro 141

Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.   Składniki:   na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka

Pysznie & Pięknie
świąteczne ciasto piernikowe z galaretką 1762

wykładamy równomiernie 1/2 część kremu budyniowego, rozkładamy odsączone owoce, wylewamy tężejącą galaretkę,wkładamy ciasto do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Następnie wykładamy równomiernie pozostałą część kremu, który przykrywamy drugim ciastem piernikowym. Całość polewamy polewą czekoladową. składniki na polewę czekoladową: 130 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao, kopiate 5 łyżek cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody, gorącej 5 łyżek

Domowy Smak Jedzenia
Strączki 203

kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki z kremem a herbaty matcha. Pyszności! Łapcie książkę tutaj

GRUBY WAŁEK
Ciasto „Cycki Murzynki” 207

budyń. Po ostudzeniu  miksujemy z masłem. Dodajemy po łyżce budyniu. Ostudzony biały biszkopt smarujemy dżemem i na to kładziemy biszkopt makowo-kokosowy Następnie smarujemy kremem i układamy biszkopty moczone w alkoholu Przegotowujemy polewę czekoladową. Cukier puder rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy masło i podgrzewamy do połączenia składników.  Dodajemy kakao  kakao i dokładnie mieszamy. Lekko podgrzewamy. Polew wylewamy

W kuchennym oknie Ewy
Bułeczki dynie 197

Zacisnęłam więc zęby, kupiłam na próbę najmniejszą, jaką znalazłam, i zabrałam się do dzieła. Szczerze mówiąc, nie pamiętam już, co było pierwsze. Wyśmienita, pikantna zupa krem, gładki sernik z nuta pomarańczy, a może ciasto czekoladowe...? Nieistotne; najważniejsze jest, że w dyni się zakochałam! Jej nieco mdławy, delikatny smak stanowi idealne tło dla wszelkich kuchennych eksperymentów. Z zachwytem zagłębiłam się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 132

zmywarce). Z opiekaczem Tefal 12 w 1 staniesz się perfekcyjnym kucharzem gotowym w każdej chwili na niezapowiedziane wizyty gości. Szybko upieczesz w nim słodkie ciasteczka czekoladowe, zrobisz wyśmienite gofry w kształcie serca, rurki z kremem, pankejki, a nawet amerykańskie pączki z dziurką. Wyjątkowo głodnym odwiedzającym zaproponujesz opiekane kanapki, panini, tosty w kształcie muszelek, a także opiekane ziemniaczki. A wszystko

Codogara
Krem borowikowy 116

Propozycja na dzisiejszy obiad to krem z borowików. Jest to pyszna, aksamitna zupa, którą pokochają nie tylko zapaleni grzybiarze. Polecam podawać ją ze świeżo posiekaną pietruszką

Czekoladowa muffinka
Ekspresowe ciasto wiśniowe 2162

Pyszne ciasto które ekspresowo można zrobić w kilka chwil  Składniki • 400 g ciastka czekoladowe kruche prostokątne • 1 słoik dżemu wiśniowego • 1 opakowanie kremu do karpatki bez gotowania • 400 ml mleka • nalewka wiśniowa polewa • 2 łyżki masła • 100 g czekolady deserowej • 2-3 łyżki wody  Sposób przygotowania 1. Rozrobić krem do mleka wsypać zawartość torebki i miksować

W królestwie smaków Beaty
Babeczki z kaszą manną (z maślanką straciatella i cukrem brzozowym) 156

jajka 1/2 szklanki maślanki straciatella (może być kefir) 1/2 szklanki kaszy manny 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: płatki czekoladowe do posypania cukier puder, bita śmietana lub dowolny krem do ozdobienia Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mieszając - wbić po jednym jajku i wlać maślankę. Następnie wsypać kaszę manną i na końcu

Di gotuje
Ciasto Marysieńka 182

Ciasto Marysieńka- czekoladowy biszkopt, pyszny placek orzechowy, a do tego smaczny kremem budyniowym. Kto nie jadł, ten koniecznie musi spróbować :) Przepis zaczerpnęłam z książki ciasta Siostry Anastazji. W oryginalnym przepisie z żółtek jaj (które zostaną z placka orzechowego) robi się budyń, ja jednak poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotowego budyniu w proszku,a 4 żółtka  które mi zostały

Aga w kuchni
Babeczki z czekoladową czapeczką 161

serka mascarpone Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno, a następnie dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Z babeczek ściąć górę  Każdą babeczkę udekorować kremem i przyłożyć wierzch babeczki posmarowany czekoladą babeczki z czekoladową czapeczką

O kuchni z uczuciem
Cake pops z masłem orzechowym 168

miłe. Wszystkiego dobrego!  Przyszedł czas na ostatni w tym roku przepis. Cake pops to imprezowy przysmak dedykowany przede wszystkim najmłodszym. Ciasteczkowe lizaki w polewie czekoladowej przygotowuje się z pokruszonego, suchego ciasta połączonego z kremem. Z takiej masy formuje się kulki i umieszcza na patykach. Nic trudnego, każdy może je zrobić! Na blogu znajdziecie też przepis  na cake pops

Smakowity Blog Kulinarny
Bezy z galaretką czekoladową 216

mnie małe, duże, średnie czy nawet torty bezowe zawsze smakują wyjątkowo. I nie ważne czy same, z owocami, bitą śmietaną czy kremem. A ostatnie moje odkrycie do bezów to galaretka czekoladowa, którą przygotowałam  z Likieru Chocotella Dalkovski . Mówię Wam, sam likier pyszny a galaretka czekoladowa uwiodła moje kubki smakowe.  Składniki: Bezy: 150 ml białek(zimnych) szczypta soli

Ala piecze i gotuje
Gargamel - ciasto piernikowe z jabłkową wkładką 193

cukrami na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po łyżce śmietany. Ciasto piernikowe kroimy na pół, smarujemy dżemem, na dżem kładziemy warstwę jabłkową, na nią krem i drugi placek piernikowy. Całość proponuję polać polewą czekoladową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Czekoladowiec z kremem orzechowym 87

Blueberry Corner by "jagodzianka" Dokładnie rok temu zaczęłam prowadzić My Blueberry Corner. Jak ten czas leci. Z tej okazji upiekłam bardzo czekoladowe ciacho, z … Przeczytaj cały artykuł Post Czekoladowiec z kremem orzechowym pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Marysieńka Siostry Anastazji 148

gotujące mleko i ugotować budyń. Utrzeć masło, dodając zimny budyń. Ułożyć pierwszą część biszkoptu,położyć połowę kremu, przykryć plackiem orzechowym, na to pozostałą część kremu i przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch zalać polewą czekoladową Składniki polewy wrzucić do garnuszka, podgrzewać do całkowitego połączenia się składników. Nie gotować

Ciasteczkowy Potwór
Tort piwno-rumowy 210

tort piwno-rumowy. Zdecydowanie nie jest dla dzieci. Tort miałam okazje upiec na święto urodzin mojego taty. Ciasto jest wilgotne a dzięki ciemnemu piwu czekoladowe blaty mają wyjątkowy smak. Przeplatający się z nimi krem serkowo - rumowy jest idealny dla każdego mężczyzny, ale nie tylko. Ciasto zwięczony jest kulkami z białej i ciemnej czekolady z rumem. Ciasto piwne ( 2 blachy

Panda i jej świat
Tarta czekoladowo-migdałowa z bezą 140

przestudzenia. W misce utrzeć masło ze 100 g cukru np. blenderem) na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtka i zmiksować. Partiami dodawać masę czekoladową. Zmiksować do połączenia. Wsypać migdały i wymieszać.  Gotowy krem przełożyć do formy z upieczonym ciastem i piec 10-12 minut. Białka z jajek ubić w czystej, suchej misce na sztywna pianę (sprawdzić

Chocolate Muffin Blog