krem cytrynowy - 2008 przepisów (strona:88/134)

Ciasto Słodka Delicja 181

galaretki pomarańczowe Jabłka obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy z dodatkiem miodu około 10 minut.  Gdy masa będzie jednolita- wsypujemy galaretki. Mieszamy energicznie. Lekko studzimy. Krem budyniowy: 2 żółtka 2 cukry waniliowe 7 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¾ litra mleka Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym, mąkami i ½ szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy(...)Roztworem budyniowym zalewamy gotujące mleko z cukrem. Gotujemy budyń 😊 . Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dostajemy ostudzoną masę budyniową. Dodatkowo: polewa deserowa WYKONANIE: biszkopt nasączony ponczem cytrynowym+ masa jabłkowa Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Domowe ciasta
Bananowa chmurka 330

puszka ananasów 3 cytrynowe galaretki 3,5 szklanki wody Galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Wystudzić. Odłożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół. Ananasy pokroić na cząstki. Banany wyłożyć na kruche ciasto, a na nie ananasy.  Gęstniejącą galaretkę wyłożyć na owoce, wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Krem śmietankowy

kulinarnyswiatdomi
Cytrynowe zawijańce 139

dosyć mocny, cytrynowy aromat. Fajna, słodka przekąska do popołudniowej kawki. Składniki (na 8 sztuk): 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  2 jajka 1/3 szklanki śmietany 60 g masła  skórka otarta z cytryny sok z 1 cytryny cukier puder do posypania Miękkie masło utrzeć z cukrem na gładki krem. Następnie kolejno (ciągle

Świat Ciasta
Ciasto cytrynowe - babka cytrynowa 611

Ciasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze

Korniszonki
Ciasto Ptasie mleczko, Pianka 391

Ciasto Ptasie mleczko, zwane również pianką czy tęczowym ciastem. Ciasto idealne na upalne dni. Tanie, szybkie, smaczne i bardzo efektowne. Ma jeden minus, szybko znika :) Składniki

W Moim Magicznym Domu
Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą 168

Ciasto biszkoptowe uformowane w rulon i nadziane masą, to nic innego jak rolada. Tak, jak różne mogą być biszkopty – białe, kakaowe, czekoladowe, różnokolorowe, tak różne mogą

mojewypiekiinietylko
TARTALETKI WIELKANOCNE 171

tartaletki . Krem można też nałożyć łyżką. Dekorujemy posypką, motylkami i drażami.  3.) Tartaletki wielkanocne przechowujemy w lodówce. Uwagi:  Z podanego przepisu wyszło mi 14 tartaletek. Tartaletki najlepiej dekorować ozdobami cukrowymi  przed podaniem, ponieważ śmietana rozpuszcza kolor ozdób cukrowych. Życzę udanych wypieków! Moją propozycją na Święta Wielkanocne są: pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem, aromatyczna babka cytrynowa

RITA food channel
Pavlova w pucharkach i zmagań z szydełkiem ciąg dalszy 148

mąką i sokiem cytrynowym. Z piany formujemy na papierze do pieczenia malutkie beziki. Wkładamy je do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 100 stopni. Czas pieczenia zależy od wiekości- ja piekłam swoje ok. 50 minut. Śmietankę ubijamy. Dodajemy serek, gdy będzie już ubita i mieszamy. Wkładamy do pucharków na zmianę bezy, krem, owoce. Gotowe

Wrzosowa Polana
Drożdżówki z budyniem 242

cukier, sól, skórkę cytrynową, jajko, pozostałe mleko i rozczyn, wszystkie składniki razem wymieszać i lekko zarobić ciasto. Na koniec dodać rozpuszczone masło i ciasto dobrze wyrobić. Ciasto będzie trochę lepkie, ale nie należy dodawać dużo mąki. Zarobione ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 2 godziny. Składniki na krem: 350 ml mleka

In my kitchen
Napój pomarańczowo-cytrynowy na drożdżach. Bomba witaminowa na upalne dni! 209

Kwas perełka, o smaku cytrynowo pomarańczowym, to wspaniały napój, zrobiony na bazie świeżych Składniki: owoców (cytryn i pomarańczy), miodu oraz drożdży. Wspaniale gasi pragnienie w upalne

Korniszonki
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 221

kremem oraz pysznymi borówkami i bezbarwną galaretką. Robi się go dość prosto i przyjemnie. Fajnie wygląda i super smakuje. Polecam  :) Upiec 2 biszkopty w blaszce o wymiarach 25/40 cm. Tu przepis  KLIK MASA: 2 opakowania bitej śmietany śnieżki kubek śmietany do zup i sosów 18 %  (u mnie Mleczna dolina 330 ml) szklanka mleka galaretka cytrynowa ORAZ

Pani na deser
Tarta mocnoCytrynowa 243

Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki cukru pudru 0,5 kostki masła 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny Krem: 3 jajka 1

Luźna Kuchnia
Mini szarlotka bez pieczenia z bitą śmietanką 170

sobą współgrają i zawsze się udaje. Prościej już chyba się nie da :)  Foremka 24/24 cm Składniki: 25 dag herbatników kakaowych Warstwa jabłkowa: 5 kwaskowych jabłek 1 galaretka cytrynowa Dr.Oetker 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny Warstwa śmietankowa: 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker Sposób przygotowania: Obrane ze skórki(...)masę, pod koniec wsypać cukier puder i wymieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie wyłożyć warstwę herbatników kakaowych, wyłożyć tężejącą masę jabłkową, przykryć drugą warstwą herbatników i wyłożyć krem śmietanowy, oprószyć przez sito kakao i włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto Cytrynowe 347

zwyczajne nie jest.  Jest natomiast mocno cytrynowe, bardzo puszyste, mięciutkie.  Wierzch jest zdecydowanie wilgotny co zawdzięcza cytrynowemu syropowi. I choć jadłam już wiele babek cytrynowych, piaskowych, ciast ucieranych, babeczek cytrynowych to to ciasto mimo, iż do tych wszystkich słodkości jest smakiem zbliżone, to na swój sposób jest inne, wyjątkowe, prze-smaczne. Bardzo Wam polecam. Idealne do popołudniowej herbatki, kawki(...)wody                 Cytryny należy sparzyć wrzątkiem. Z jednej cytryny ścieramy skórkę, a następnie wyciskamy z niej sok. Masło ucieramy z 350 g cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszysty krem. Dodajemy startą skórkę z cytryny. Następnie stopniowo dodajemy jajka, ciągle ucierając. Kolejno dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, Crème fraiche i ucieramy na niskich obrotach miksera. Formę o średnicy

Made By Mom And Son
Rafaello 213

galaretki cytrynowe 200 g białej czekolady połamanej na cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo, aż się czekolada roztopiła i pięknie połączyła z galaretką tworząc aksamitny krem. Odstawiłam

Kuchnia u Krysi