kotlety - 13055 przepisów (strona:322/871)

Rolady z indyka z pieczarkami i "Ostatni list" 204

Niedzielne tłuczenie mięcha zaliczone 😉 Ale zamiast kotletów w panierce, powstały aromatyczne i wilgotne w środku roladki. Piekłam je równolegle z ziemniakami, dzięki czemu oszczędziłam sobie stania przy płycie i mycia było niewiele. Składniki (na 4 porcje): 4 sznycle z indyka (gotowe, już pokrojone) 2 pieczarki pół czerwonej papryki 4 łyżeczki mąki arachidowej liście bazylii papryka ostra w proszku sól pieprz(...)olej Sznycle rozbić na zgrabny kotlet. Mięso natrzeć łyżką oleju. Oprószyć solą z obu stron i pieprzem od wewnętrznej strony. Na mięsie ułożyć po 3-4 kawałki pieczarek, pasku papryki, 2 liście bazylii oraz łyżeczce mąki arachidowej. Zwinąć mięso w roladki. Spiąć wykałaczkami i oprószyć papryką w proszku. Roladki ułożyć na blasze posmarowanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym

Weekendy w domu i ogrodzie
Dziobane kotlety z halibuta 99

Zobacz jak zrobić kotlety rybne, które po usmażeniu będą delikatne i soczyste :-) Czas przygotowywania:  około 10 minut Czas smażenia: 3 0 minut Ilość kotletów:  15-20 sztuk

AniaGotuje.pl
Keto mielone w dyniowej panierce 113

Kotlety mielone w panierce ze zmielonych pestek dyni, w towarzystwie zielonych dodatków. Posiłek idealny dla osób na diecie ketogenicznej, bezglutenowej oraz wszystkich, którzy unikają węglowodanów w swojej kuchni. Łączny czas przygotowywania: do 40 minut Ilość kotletów:  10-12 sztuk wielkości mandarynki

AniaGotuje.pl
Placki ziemniaczane z mięsem 99

Świetne placki lub jak wolisz, kotlety z tartych ziemniaków i mięsa mielonego. Mała ilość składników i proste wykonania. - bez jajek - bez glutenu - bez mleka - i tylko kilka składników Czas przygotowywania:  do 30 minut Smażenie:  do 30 minut  Ilość kotletów:  u mnie 13 sztuk wielkości orzecha włoskiego Składniki: • 250 g mielonej karkówki

AniaGotuje.pl
Kotlety z łososia 132

będzie. Natchnienie przychodzi wieczorem lub gdy przekroczę prób kuchni ;-) Tym razem postawiłam na kotleciki a'la mielone. I to był super pomysł. Od razu założyłam, że kotlety zjemy na dwa posiłki. Za pierwszym razem z domowymi frytkami z patelni i surówką z ogórków i rzodkiewki . Za drugim razem przekroiłam kotlety w poprzek i umieściłam w bułce z warzywami

AniaGotuje.pl
Kotlety schabowe 250

powinien wyglądać i smakować perfekcyjnie usmażony kotlet schabowy? - mięso powinno być cienko i równomiernie ubite - panierka nie za gruba i dobrze przylegająca do kotleta - smażone na tłuszczu wieprzowym - w środku białe i soczyste

AniaGotuje.pl
Kotlety z ziemniaków i kurczaka 1757

Delikatne mięso z piersi kurczaka oraz tarte ziemniaki.. te kotlety "podbiją" każde podniebienie :-) - bez jajek - bez glutenu - bez mleka - i tylko kilka składników Z podanych składników wyjdzie do 25 kotletów

AniaGotuje.pl
Kotlety z warzyw z rosołu 1275

rosołu, czy też wywaru warzywnego. Nie raz pewnie lądowały one w koszu na śmieci..  Wielka szkoda ;-) Ugotowane ma miękko warzywa idealnie nadają się na bazę do pysznych kotletów! Warzywa wyjęte z wywaru bez dodatku mięsa będą idealne na kotlety wegetariańskie

AniaGotuje.pl
PYSZNE KOTLETY MIELONE 156

Kotlety mielone lubi chyba każdy z nas, chociaż jak byłam mała nie przepadałam zbytnio za nimi. Teraz na ich widok kręci nosem moja mała dama ;) Ale dobrze przyprawione smakują wspaniale zwłaszcza z ziemniaczkami, pyszną surówką lub zwykłym kiszonym ogóreczkiem albo ćwikłą. Pyszności...:) SKŁADNIKI : 50-70 dag mięsa mielonego wieprzowego najlepiej świeżo zmielonego 1 jajko 1 - 2 bułki bułka tarta(...)ogniu do mocnego zrumienienia, później mięso obracamy, zmniejszamy płomień i powoli dosmażamy kotleciki. Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Z tej porcji wychodzi ok 8-10 średnich kotletów. Polecam i smacznego

Pani na deser
KOTLECIKI MIELONE Z INDYKA 132

Jakiś czas temu przyrządziłam moim domownikom kotlety z indyka, ale im nie smakowały, były suche i żylaste. Następnym więc razem mięso zmieliłam, doprawiłam i wyszły delikatne, wilgotne i po prostu pyszne kotleciki. Polecam :) SKŁADNIKI : 400-500 g mięsa z indyka (filety)  1 jajko 1 kromka pszennego chleba lub mała bułeczka niecała łyżka soli trochę pieprzu 0,5 łyżeczki mielonego(...)kości i błony. Mielimy razem z cebulką. Chleb moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy mięso, jajko, przyprawy oraz odrobinę bułki tartej, jeśli masa jest za bardzo kleista. Formujemy duże kotlety i mocno spłaszczamy, panierujemy w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażymy pod przykryciem. Podajemy z ziemniakami, surówką oraz z sosem, u mnie

Pani na deser
SAŁATKA Z GRZANKAMI 257

wczorajszego obiadu zostały kotlety z kurczaka, więc wpadłam na pomysł żeby je wykorzystać do sałatki. W lodówce miałam trochę warzyw które polałam jogurtem naturalnym z dodatkiem majonezu i odrobiny musztardy. Z chleba zrobiłam grzanki i posypałam po wierzchu. Pycha....  :) SKŁADNIKI : ok. połowa sałaty lodowej lub innej 1 pomidor 1 ogórek połowa czerwonej cebuli 2-3 kotlety drobiowe ok.3

Pani na deser
Domowe FIT burgery z indyka 182

namoczenia na ok. 15 minut. Do większej miski wkładamy zmielone mięso, startą na tarce cebulę, jajko, sól i pieprz oraz odciśnięty chleb. Wszystko dobrze mieszamy, następnie formujemy 4 kotlety i smażymy na lekko natłuszczonej patelni z obu stron na dość sporym ogniu. Gdy będą już dobrze usmażone, na koniec na każdy kotlet kładziemy po plasterku sera i smażymy pod przykryciem

Be Fit Be Strong
Polędwiczka wieprzowa marynowana w jogurcie z bukietem warzyw 125

polędwiczka wieprzowa 100 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki przyprawy do tzatziki Sól/ ewentualnie vegeta 1 opakowanie mieszanki warzyw na patelnię Wykonanie: Polędwiczkę kroimy w plastry ( jak na kotlety ) i bardzo delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą, ewentualnie vegetą. Do jogurtu dodajemy przyprawę do tzatziki. Mieszamy. Przygotowaną mieszanką pokrywamy dokładnie kotlety. Pozostawiamy w lodówce do zamarynowania na godzinę lub dłużej. Po zamarynowaniu polędwiczki

Smaki Ewy
pomidorowe kotlety z ciecierzycy 164

suszona, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy WYKONANIE: Suszone pomidory zalewamy wrzątkiem na ok 10-15 min. Odlewamy wodę, po czym wszystkie składniki blędujemy ze sobą na gładką masę. Lepimy kotlety- wielkość wdg naszego uznania. mi wyszło 9 średnich rozmiarów. Na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem kokosowym smażymy kotleciki po kilka minut z każdej strony. *nie polecam dosalać kotletów- są wystarczająco słone

healthy dreams
Steak Diane. Prawdziwe płonące wołowe steki Diany 191

przeze mnie nie namierzonym, angielskim przepisie na te amerykańskie steki, na polskich blogach lata temu nastąpił wysyp „steków Diany” z beznadziejnie grzybowym sosem – sos pieczarkowy możecie sobie zrobić do kotletów ziemniaczanych, ale błagam, trochę szacunku dla przedniego mięsa – nie do steku!   Stek Diany, w takiej formie jak w moim przepisie, pochodzi najprawdopodobniej z lat 50-60 ubiegłego wieku(...)jeszcze na patelni – napięcie mięśnia na dłoni odpowiada napięciu włókien mięsa w odpowiednim stanie wysmażenia –po kilku smażeniach na pewno to opanujecie! Na zmianę ‘macamy’ palcem wskazującym stek pośrodku kotleta i złączone odpowiednio palce lewej dłoni – o tak (klik, wszystko jak zawsze się powiększa).   Sos. Najważniejsze – wszystko gotowe, na miejscu, czyli mise en place. Odmierzamy i szykujemy sobie wszystkie

Karo in the Kitchen