kotlety - 13055 przepisów (strona:329/871)

Filet z kurczaka w cieście cebulowym 3188

Smażone kotlety z kurczaka obtoczone w miękkim i lekko chrupiącym cieście cebulowym. Mięso dzięki takiej otoczce jest soczyste, a ciasto nadaje dodatkowego posmaku cebuli. Pomimo tego, że użyłam tutaj na prawdę ostrej cebuli, to jej smak nie zdominował potrawy. 4 filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 2 cebule 3 jajka 1/2 szklanki mleka sól pieprz czarny szczypta gałki muszkatołowej(...)szklanka mąki pszennej olej rzepakowy do smażenia Filety z kurczaka pokroić w poprzek włókien na cienkie kotlety. Można lekko je rozbić. Oprószyć solą, przyprawą do kurczaka i odstawić. Cebule obrać z łupin, przekroić na ćwiartki i wrzucić do kielicha blendera. Dodać jajka, mleko, przyprawy i wszystko dokładnie zmiksować, aż nie będzie kawałków cebuli. Wsypać mąkę i jeszcze raz zmiksować. Ciasto

https:KKuchniaMniam
Drobiowe roladki z mozzarellą i suszonymi pommidorami 229

pomidorów 1 kulka mozzarelli (125 g) kilka listków bazylii sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka oliwa z oliwek - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE Każdą pierś przekrawamy w poprzek na 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Na każdym kotlecie układamy po 2 suszone pomidory, plasterki mozzarelli i listki bazylii. Zwijamy ciasno roladki - spinamy wykałaczkami

Moje Kuchenne Rewelacje
Kolorowe kotlety drobiowe z serem żółtym. 209

pieprzem, papryką i czosnkiem. Do kurczaka dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty żółty ser, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Całość dobrze wymieszać. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Kotlety można smażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Przydatne: Czas przygotowania : ok. 30 min. Czas smażenia: ok. 6-10 min. / Czas pieczenia: ok.20 min. (180 °C +termoobieg) -> kotleciki osuszamy(...)kokosowego. Eksperymentalnie dodaliśmy do części odrobinę bułki tartej i usmażyliśmy je na tłuszczu kokosowym – dzięki temu wyszły bardziej chrupiące   Smacznego P.S. Poniżej wklejam zdjęcia naszego eksperymentu -> kotlet upieczony w piekarniku (po lewej stronie), usmażony na tłuszczu kokosowym (po prawej), z dodatkiem bułki tartej (u góry

rozgotowana
Rolada wołowa SZWARCWALDZKA 287

Sól himalajska Świeżo mielony czarny pieprz Suszony lubczyk Liść laurowy i ziele angielskie 50g masła Mąka pszenna Sos worcestershire Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ Plastry udźca rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety 2/ Solimy i pieprzymy kotlety a następnie nakładamy łyżeczką musztardę po jednej ze stron udźca. Nakładamy pokrojony w słupki ogórek, startą na dużych oczkach marchewkę, posiekaną bardzo drobno cebulkę, paski

Kuchnia PROzdrowotna
SCHAB W SEROWEJ PANIERCE 232

schab. Składniki: 8-10 plastrów schabu 2 jajka 10 dag sera żółtego w kawałku 10 dag sera mozzarella w kawałku sól,pieprz bułka tarta ok. 3/4 szklanki Wykonanie: Każdy kotlet rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Sery ścieramy na tarce na małych oczkach, mieszamy z bułką tartą. Kotlety po kolei maczamy w rozkłóconym jajku, serach, znów w jajku, znów w serach

Z Majeczką w kuchni
Kotlet pożarski 743

natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać.  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Przełożyć do mięsa, delikatnie wmieszać, dodać taką ilość bułki tartej aby można było uformować kotlety (ja dałam 6 łyżek).  Zwilżonymi w wodzie dłońmi, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Młode kartofelki z koperkiem i schab w sosie musztardowym 161

Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem;) Schab idealny na elegancki obiad. Przygotowuje się go dosyć szybko i dość szybo znika;) Składniki: kotlety schabowe około 1-1,5 cm sól i pieprz do smaku  2 łyżki mąki olej do smażenia  sos: 300 ml śmietanki 30 %  2 łyżki musztardy czosnek 1 ząbek  1 łyżeczka natki pietruszki(...)sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: Kotlety rozbijamy za pomocą tłuczka ale nie powinny być zbyt cienkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy schab z obydwu stron na rumiano. Następnie odkładamy na talerz. Na tą samą patelnię wlewamy śmietankę, dodajemy musztardę, czosnek, zmniejszamy ogień. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok, który wypuściło

Życie zaczyna się w kuchni
Steki schabowe z papryczką chili i świeżo zmielonym pieprzem 251

Składniki (4 porcje): 4 kotlety schabowe (200 g) 2 posiekane papryczki chili 4 łyżki oleju słonecznikowego 4 łyżki miodu akacjowego lub lipowego szczypta soli łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu Sposób przygotowania: Kotlety schabowe opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Ułóż na blacie, przykryj folią spożywczą i lekko rozbij tłuczkiem. Olej słonecznikowy wlej

Menu Zdrowia
Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym 170

czosnkiem. Schab ubić na cienkie plastry. Mięso oprószyć solą i pieprzem i posmarować marynatą. Następnie ułożyć na każdym kawałku boczek, a na boczku żurawinę. Kotlety ze schabu zwinąć w rulon, posypać papryką i piec w żaroodpornym naczyniu przez 20 – 25 minut w 220 stopniach (po 10 minutach przewrócić(...)Krok po kroku: 1. Rozbić mięso 2. Przygotować marynatę 3. Na każdy kawałek schabu wyłożyć po plasterku boczku, następnie sos i żurawiną 4. Zawinąć każdego kotleta w rulon 5. Doprawić mięso i upiec w naczyniu żaroodpornym 6. Wymieszać mąkę z roztopionym masłem 7. Wlać bulion i dokładnie wymieszać 8. Dodać zahartowaną

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak burger 165

Pomidory z puszku zmiksować i dodać do cebuli. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić do czasu, aż sos zgęstnieje. Z fileta wyciąć 4 kotlety i opanierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Smażyć na oleju z obu stron, po odwróceniu(...)drugą stronę na każdego kotleta wyłożyć plasterek sera. Bułki podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na każdą bułkę ułożyć liść sałaty, kawałek mięsa, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka i polać sosem. Wszystko przykryć liściem sałaty i bułkę. Smacznego. Krok po kroku: 1. Podsmażyć cebulkę 2. Zmiksować pomidory 3. Usmażyć cebulę, wlać zmiksowane pomidory

KuchniaWeDwoje.pl
Zapiekane kotleciki mielone 146

bułki tartej - całość wymieszaj (rękoma) i formuj małe kotleciki. Bułkę tartą wysyp na talerz i obtocz w niej każdego uformowanego kotlecika. Na dużej patelni rozgrzej olej (taką ilość aby kotlety zanurzyły się do 1/3) i smaż z obu stron. Duże naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem - włóż usmażone kotlety i przykryj je farszem. Całość zapiekaj (pod przykryciem) w nagrzanym do 180 stopni

Alutka-Gotuje
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 124

robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe). Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika

R'n'G Kitchen
Kotleciki sojowe w zalewie 174

smakuje z białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania. Polecam nie tylko wegetarianom :) Jeśli chcecie uzyskać bardziej płynną zalewę to zostawiamy sobie trochę więcej wywaru ;) op. kotletów sojowych kostka rosołowa mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki olej Zalewa: 2 cebule ząbek czosnku wody octu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego keczupu 2 łyżeczki cukru(...)liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Kotlety ugotować wg przepisu na opakowaniu, wyciągnąć z wywaru ( 1/2 l wywaru zachować) i ostudzić. Opanierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. W szerokim rondlu zeszklić na 2 łyżkach oleju cebulę pokrojoną w piórka. Wlać pozostały wywar, ocet, koncentrat pomidorowy i keczup. Dodać cukier, sól, posiekany czosnek, liście

Smakołyki Asi
Najłatwiejsza surówka do obiadu (z pomidorków, papryki i ogórków kiszonych) 238

bardzo często. Jest naprawdę szybka i prosta w przygotowaniu. Kilka małych pomidorków, papryka i ogórki kiszone odpowiednio doprawione, to połączenie idealne. Surówka idealnie pasuje do mięs, w szczególności do kotletów mielonych. Ziemniaczki, taka surówka i tradycyjny, dobry mielony. No cóż… nam czasem nie trzeba nic więcej. A Wy jakie najczęściej surówki serwujecie do obiadu? Składniki: (na 1 porcje, zwiększamy(...)polewamy olejem. Wszystko ostrożnie mieszamy, próbujemy. Surówkę najlepiej odstawić na kilka minut, aby smaki dobrze się przegryzły. Podajemy do drugiego dania. Surówka idealnie pasuje do mięs, w szczególności do kotletów mielonych. Najłatwiejsza surówka do obiadu (z pomidorków, papryki i ogórków kiszonych) Smacznego

Słodkie okruszki
Kotlety z kaszy gryczanej z serem 181

słodko - kwaśny, czosnkowy, pomidorowy, pesto z bazylii z dodatkiem innych ziół. Moja rada: Jeśli już wyrobicie masę i uznacie, że jeszcze nie za bardzo formują się Wam kotlety to odstawcie na kilka minut gotowy farsz - zgęstnieje i kotlety będą się z łatwością lepiły. Składniki (na 15 kotlecików): 200 g kaszy gryczanej 250 g zmielonego białego sera (możecie użyć także tartego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania