kotlety z warzyw - 1740 przepisów (strona:16/116)

Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 166

W lecie przyrządzam zdecydowanie mniej wegetariańskich kotletów niż jesienią i zimą. Gdy ostatnio zostało mi z obiadu kilka ugotowanych ziemniaków, postanowiłam zrobić z nich kotleciki z

Mienta blog
Kotlety sojowe 251

  Kotleciki sojowe po raz pierwszy robiłam już jakiś czas temu. Trochę zajęło mi stworzenie idealnego przepisu, który podpasuje mojemu podniebieniu, ale udało się. Powstały kotlety

Czarnawisienka
Karminadle z warzywami 195

Karminadle z warzywami Karminadle ( karbinadle lub kardinadle) , to inaczej mielony kotlet po śląsku Nie jestem Ślązaczką , więc nie powiem Wam jak powinien wyglądać , ogólnie wiem ,że ma być w z mięsa wieprzowego . Cała reszta dodatków , to już moja luźna inwencja , nie związana z tradycją Takie zmiany , czasami wychodzą potrawom na dobre , stają się one atrakcyjniejsze , szczególnie dla młodszych , którzy(...)wiadomo mają delikatniejsze niż my podniebienia Bywa też ,że kładą przepis na łopatki ..ale temu , akurat wyszły na plus Polecam , doskonały kotlet , nie za ciężki ,a pasuje do wszystkiego . Składniki na około 4 osoby : 0,5 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka ,cienkościenna typu Ramiro ( mała lub 1/2 dużej ) 1 chilli zielone

Ogrodnik w podróży
Roladki wieprzowe z serem i suszonymi pomidorami 304

inaczej: z pieczarkami, z papryką, ze szpinakiem, z kiszonym ogórkiem. Tym razem wybrałam klasyczne nadzienie z mozzarelli i suszonych pomidorów. Podałam je z kaszą orkiszową i warzywami. Pyszny mieliśmy obiad;) Składniki: 8 kotletów ze schabu o grubości 1cm (albo kawałek schabu o wadze ok 1kg) 2 łyżki musztardy 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125g) pieprz sól(...)smażenia 150ml białego wina 100ml śmietanki 30% 2 gałązki rozmarynu Schab w kawałku pokroić na 8 kotletów. Każdy plaster mięsa rozbić tłuczkiem na cienki płat. Ser pokroić w ósemki. Kotlety oprószyć pieprzem, posmarować cienko musztardą, wyłożyć pół łyżki pasty pomidorowej i kawałek sera, zwinąć jak krokiety (można dodatkowo obwiązać kuchenną nicią albo spiąć wykałaczką). Roladki obtoczyć w mące. Na patelni

Obiad gotowy
Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney 287

Takim też sposobem, po długim dniu pracy, przygotowałam szybkie grillowane kotlety schabowe z kostką z pysznym chutneyem rabarbarowym z jabłkiem i żurawiną podane z wiosennymi warzywami. Polecam! Scroll down for recipe in English Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym (4 porcje) Składniki: 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu sól i pieprz

karmelowy
KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 364

patelni rozgrzać pozostałą część tłuszczu i smażyć kotleciki na średnim ogniu do zrumienienia, pilnując by się nie przypaliły. Odwracać delikatnie na drugą stronę. Kotlety z wątróbką i pieczarkami serwujemy na ciepło z ulubionymi warzywami ale smakują też znakomicie na zimno z dipami. Smacznego! — BTW całości:   Artykuł KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu

Ola la LCHF
Wegetariańskie cheeseburgery 226

Dziś zapraszam Was na domowy fast food w wersji wegetariańskiej. Burgery wyszły mi wyjątkowo pyszne, szkoda tylko, że zastała mnie ciemność przy robieniu zdjęć. Ale liczę

Mienta blog
Kotlety z kalafiora z sosem pieczarkowym 228

Kalafior to warzywo, które warto jeść ze względu na jego walory odżywcze, jak i smakowe. W domach przygotowujemy go jako dania, jak i dodatki do mięs. Osobiście uwielbiam kalafiora zapiekanego pod sosem beszamelowym (przepisem się kiedyś z Wami podzielę), ale ta wersja skradła moje serce od pierwszego kęsa. Składniki: główka kalafiora 3 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku duża cebula(...)minut. Odcedzamy i tłuczemy jak ziemniaki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Lekko posolone delikatnie podsmażamy. Wszystkie składniki umieszczamy z kalafiorem w misce i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i wykładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy ok 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu (do zarumienienia). Pieczarki myjemy, kroimy w ósemki i zalewamy 2 szklankami wody. Dusimy

ChilliJemy
Kotlety z dorsza 207

Ryby bardzo lubię, ale na zrobienie kotletów rybnych długo nie mogłam się zdecydować. I teraz żałuję, bo to naprawdę smaczny pomysł i urozmaicenie obiadu. Kotlety robi

Pasja Smaku
Pieczarkowo-serowe kotleciki z piersi kurczaka 212

Będąc z wizytą u Przyjaciółki spróbowałam takich kotlecików. Niewielka ilość składników, a smak był naprawdę świetny. Oczywiście od razu spytałam o przepis i przygotowałam je w

Pasja Smaku
Wołowe policzki w sosie chrzanowym 206

Dziś zaproponuję mięśnie policzkowe krowy czyli policzki wołowe . Są bardzo chude, ale twarde. Czas duszenia jednak działa na ich korzyść. Robią się wówczas delikatne i mięciutkie

potrawyregionalne
BURGERY Z BATATÓW I KASZY JAGLANEJ 212

Wymieszać. Formować kotlety i delikatnie je zgnieść w dłoniach  żeby przybrały formę burgera. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać w bułce z warzywami i sosem ewentualnie przy diecie bezglutenowej jako kotlet z sałatką warzywną

pieprzny smaczek
Cukinia faszerowana + kotleciki z farszu 233

Utrafienie z ilością farszu do gołąbków lub wszelkiego rodzaju faszerowanych warzyw graniczy czasem z cudem. Dawno już przestałam się tym martwić - po prostu z farszu którego

Buniabaje w kuchni
Roladki wieprzowe z warzywami 235

Kolejny mój eksperyment w kuchni. Tym razem zrobiłam roladki z przewagą warzyw, są smaczne i chrupiące. Składniki: Kotlet schabowy 4 szt. Cukinia 20 dag Szynka parmeńska 10 dag Papryka czerwona świeża ½ szt. Szczypiorek ½ pęczka Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, utłuc dosyć cienko i odstawić na chwilę. Paprykę, cukinię, szynkę

Tradycyjna Kuchnia
Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków 284

żółtka Co zrobić z zimnymi ziemniakami, albo pure, które zostały z obiadu? Można je odgrzać następnego dnia, ale tu obowiązuje ta sama zasada jak z odgrzewanym kotletem – smakuje średnio. Można wymieszać z warzywami i zrobić placki, albo knedle. My proponujemy Wam jeszcze jeden sposób na resztki z ziemniaków – na gnocchi, śliczne, miękkie, kluseczki. Naprawdę są warte grzechu. Jeśli

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania