kotlety z pieczarek - 1871 przepisów (strona:84/125)

Roladki z kurczaka z mozzarellą 130

kurczaka z mozzarellą. Roladki z serem to pyszne danie z piersią kurczaka na ciepło. Czym faszerować roladki z kurczaka? Najpopularniejsze są roladki z pieczarkami i serem, roladki z warzywami czy też sam kurczak z pieczarkami. Roladki z kurczaka z mozzarellą i pomidorami to nie tylko smaczne i soczyste kotleciki to także efektowne danie. Rumiana, chrupiąca panierka i delikatne, soczyste wnętrze(...)mały rodzinny obiad domowy jak i na większą imprezę. Jak zrobić roladki z kurczaka z serem? Co można zrobić z fileta kurczaka na obiad Filet kurczaka z piekarnika, kotlety po zbójnicku, pierś kurczaka w cieście koperkowym. To tylko kilka z pomysłów na pierś z kurczaka. Każdy chce uzyskać soczyste roladki z kurczaka, takie roladki są najlepsze i równie dobrze smakują

Dieta moja pasja
Kotlety mielone z pieczarkami 158

mięsa wbić jajko, dodać majeranek, sól, pieprz, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, dorzucić pieczarki z cebulą, całość zamieszać i dodać tyle suchej kaszy manny i dodać tyle łyżek zimnej wody, aż masa będzie zwarta i nie będzie się rozpadać. 3. Z masy formować małe kotlety, każdy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
GULASZ Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 143

wody. Duszę ok 10 min. Międzyczasie natkę kroję bardzo drobno dodaję do pieczarek. Następnie dodaje ok 150 ml przecieru pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję fix do gulaszu jeśli nie jest wystarczająco gęsty. Duszę jeszcze ok 20 min. Podaję z kaszami lub kotletami ziemniaczanymi

Gotowanie Patki
Kotlety ziemniaczane. 254

zetknięciu z gorącym tłuszczem ścina się i tak zamyka przenikanie tłuszczu w głąb kotleta. Tego tłuszczu też dajemy bardzo niewiele, tyle aby zwilżyć powierzchnię. Po usmażeniu osuszamy na ręczniku i gotowe. Dodatki dowolne, co kto ma, lub co lubi. Ja miałam z surówką i pieczarkami.  Smacznego

Dieta moja pasja
placuszki "gołąbkowe" 159

pieprz słodka i ostra papryka tłuszcz do smażenia Mięso z rosołu drobno pokroić. Pieczarki także pokroić. Czosnek i cebule posiekać. Ryż ugotować, kapustę posiekać i osobno ugotować i odcedzić. Wszystkie te składniki razem  wymieszać,dodać mięso mielone, wbić jajka, doprawić przyprawami. Formować placuszki wielkości kotletów mielonych i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym i surówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piersi z serkiem topionym 225

mnie był to serek topiony, ale wiem że teraz na pewno zrobię z pieczarkami.  Dla 2 osób potrzebne będą: jedna podwójna pierś z kurczaka serek topiony  jajko mąka bułka tarta sól, pieprz ser (opcjonalnie) Podwójną pierś przecinamy na pół, połówki przycinamy jakby na 2 kotlety ale nie do końca, rozkładamy pierś "jak książkę". Lekko rozbijamy przez folie, żeby

Pelusiowa Kuchnia
Kotlety z kaszy jaglanej 194

już chyba trzecia odsłona kotletów z kaszy jaglanej...Każda z nich jest pyszna i inna od poprzedniej...Dziś trochę bardziej kaloryczna no ale od wielkiego dzwonu można sobie pozwolić... Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 3 pieczarki 1/4 cukinii 1 gruby plaster sera żółtego papryczka chilli jajko 2 łyżki maki ryżowej lub innej bezglutenowej pieprz ziarnisty, sól, kurkuma olej rzepakowy

NaKońcuJęzyka
Pikantny sos pieczarkowy 53

mięs, kotletów. Sos możesz wykorzystać i zapiekać z makaronem i mięsem mielonym, kawałkami kurczaka. Przepis jest bardzo uniwersalny, sos możesz potraktować jako bazę dodając do niego inne składniki – warzywa, np. paprykę, cukinię, pomidory oraz posiekaną kiełbasę. Sos pieczarkowy z chili podaję z koperkiem lub natką. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pikantny sos pieczarkowy. SKŁADNIKI: 300 g pieczarek

Zasmakuj Kuchni
Rolada z kurczaka z serem i warzywami / Chicken Roulade with Vegetables 120

pieczemy ciasto serowe, wystarczy rozbić filet z kurczaka na kotlety i podsmażyć warzywa. Do przyprawienia farszu i mięsa możecie wykorzystać swoją ulubioną mieszankę przypraw. Zamiast szpinaku, papryki i selera sprawdzą się też inne warzywa, pasują tu również suszone pomidory albo grzyby (zobaczcie mój przepis na roladę z pieczarkami ). Ważne jednak, by farsz nie był zbyt wodnisty, dodajemy do farszu tyle(...)zioła prowansalskie, kilka łyżeczek posiekanej natki pietruszki, opcjonalnie, kilka plastrów fety, opcjonalnie, garść oliwek, opcjonalnie Przepis na roladę z kurczaka z serem i warzywami, przygotowanie: Kurczaka przeciąć na 6 kotletów, rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć przyprawami. Przygotować farsz: paprykę, cebulę i seler drobno pokroić, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek i posiekane liście świeżego

Lekcje w kuchni
Kotleciki kurczakowo-pieczarkowe 38

Stary przepis ale smak całkiem nowy bo bardzo dawno nie robiłam tych kotlecików. Siekane mięso i starte pieczarki połączone z jajkami i mąką ziemniaczaną to z

To co kocham
Kotleciki kurczakowo-pieczarkowe 115

Stary przepis ale smak całkiem nowy bo bardzo dawno nie robiłam tych kotlecików. Siekane mięso i starte pieczarki połączone z jajkami i 

To co kocham
Karkówka duszona z cebulką 62

połącznie wręcz idealne. Czasem do tego dania dodajemy również pieczarki, jednak tym razem postawiliśmy je pominąć. Czyli skromnie, a jednak w dobrym guście. Szczerze mówiąc, uważamy, że każdy każdy kawałek mięsa duszony w pysznym sosie zawsze będzie pyszny. Jest coś szykownego w sposobie, w jaki naturalne smaki kotletów wieprzowych, są wzmacniane przez bogaty sos. Dlatego bez względu na kalorie(...)smaku sól i pieprz smalec do smażenia Karkówka duszona z cebulką – przepis Przygotowanie: Karkówkę kroimy w ok. 1,5 – 2 cm plastry. Przekładamy do płaskiego naczynia. Kotlety oprószamy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, słodką papryką oraz odrobiną ostrej. Dokładnie obtaczamy w przyprawach. Następnie przykrywamy i odstawiamy na ok. 30 – 60 minut do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy

Kuchnia Na Wypasie
KOTLETY SZARPANE Z KURCZAKA + FILMIK 94

Rewelacyjne i pyszne kotlety szarpane z kurczaka, polecam na obiad lub na przyjęcie. Są niezawodne i zawsze wszystkim smakują.  SKŁADNIKI :  1 podwójna, duża pierś z kurczaka ( 500-800 g ) por - mały kawałek  3-4 białe pieczarki 1 czrwona papryka 1/2 puszka kukurydzy 2-3 jajka ( u mnie 3 aby masa się skleiła ) 2 łyżki majonezu 3 łyżki

Kulinarne Fantazje Marioli
PULPETY GRYCZANE 160

pół;  Pieczarki oczyścić,cebulę obrać.  Jedno i drugie pokroić na drobniutką kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju.  Wystudzoną kaszę połączyć z pieczarkami i cebulą, dodać przeciśnięty czosnek oraz poszatkowaną kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka, bułkę tartą. Wymieszać, w razie konieczności dodać więcej bułki żeby konsystencja była identyczna jak przy kotletach mielonych.  Formować

pieprzny smaczek
Pieczone arabskie pulpety 175

producenta, wtedy możemy liczyć na to, że nasze mięso nie będzie nastrzykiwane wodą czy innymi substancjami. Jednym ze sposobów przetwarzania mięsa jest jego mielenie. Najczęściej robimy wtedy z niego kotlety lub pulpety. Dziś przygotowałam dla Was troszkę inną wersję pulpetów, mianowicie będą to pulpety po arabsku, czyli bardzo aromatyczne i pełne korzennych smaków. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu(...)kotlety mielone. Najlepiej smakują właśnie takie z różnych gatunków mięsa, na przykład w wołowiny i wieprzowiny lub cielęciny. Natomiast dla tych którzy liczą kalorie idealne będą kotlety wykonane z mięsa drobiowego. Mielone mięso idealnie nadaje się także do przygotowania klopsików. Klopsiki możemy podawać z rożnymi sosami, na przykład pomidorowym lub śmietankowym. Możemy je smażyć z cebulą lub z pieczarkami, albo

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety ziemniaczane 139

osolonej wodzie i szczyptą kminku, przestudzone przecisnąć przez praskę ( razem z nim) .  Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z posiekaną cebulą, a na końcu podlać białym półwytrawnym winem i dusić jeszcze do  odparowania. Dodać do ziemniaków - nie zapomnieć szpinaku , jajku i mące - wymieszać, doprawić. Ukulane kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć po kilka minut z każdej strony..podać

Gaździnka warzy
Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 168

rozgrzać patelnię grillową i rozprowadzić po całości, pędzelkiem silikonowym, niewielką ilość oleju. Układać kotlety i smażyć aż do przyrumienienia. Reszta, czyli z jakimi dodatkami podamy nasze hamburgery, to już inwencja własna. Ja zrobiłam sos z majonezu, musztardy dijon oraz ketchupu, dodałam sałaty, rukolę, pomidory, rzodkiewkę, pieczarki. Naprawdę dobre i zdecydowanie lżejsze od tradycyjnych, mięsnych hamburgerów. No i skoro dzieci zjadły

gutfut
Zapiekane cukinie 217

gestego sosu - studzimy. Paprykę kroimy w kostkę. Ostudzone pomidory, ryż, mięso mielone, paprykę, pieczarki i jajka doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę w zależności jak rzadka jest masa. Masa powinna być taka jak na kotlety mielone dość zwarta ale nie zbita. Masą mieloną wypełniamy łódeczki cukiniowe. Wykładamy do naczynia

Garnkowe fanaberie
KARP FASZEROWANY GRZYBAMI 111

Karp to obowiązkowe danie podczas Wigilii. Nie oznacza to jednak że co roku misi byc on smażony w formie kotleta, równie dobrze można zaskoczyć gości bardziej wykwintna wersją jak nadziewany karp z grzybami. Taka ryba będzie ozdoba stołu i zachwyci gości. Polecam(...)SKŁADNIKI :  1 świeży karp  30 dkg podgrzybków mrożonych lub pieczarek 1 jajko 2-3 czerstwe kromki chleba, pokrojone w kostkę 1 spora cebula, pokrojona w kostkę sól, pieprz  bułka tarta do posypania natka pietruszki 4 łyżki oleju cytryna, pomarańcz do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Burgery musztardowo-pieczarkowe ze świeżym szczypiorem 170

ostra, bazylia Wykonanie: W miseczce ułóż mięso, dodaj jajko, starte na grubszych oczkach pieczarki, drobno posiekaną cebulkę, musztardę i wodę (wody dolewaj powoli, tak by uzyskać gładką masę, ale nie za rzadką). Przypraw, dobrze wymieszaj, dodaj drobno posiekany szczypior. Na rozgrzanej patelni smaż na rumiano kotlety robiąc z nich kule i lekko spłaszczając na kształt burgera. Daj na samym początku

Zasmakuj Kuchni
Kotlety mielone paprykowo-pieczarkowe 145

żółtego sera 1 jajko łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz, majeranek Sposób przygotowania: Pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w małą kosteczkę. Wszystko wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem i przyprawami (jeśli masa będzie zbyt mokra dodać bułki tartej). Formować niewielkie kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na patelni z niewielką ilością oleju na rumiano

Na Ciasteczkowych Papierach