kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:14/184)

Mięso wieprzowe w słoiku 324

sporą kostkę Do dużej miski włożyć dość drobno pokrojone mięso, wsypać sól, dodać pieprz mielony, przeciśnięte ząbki czosnku, majeranek, jałowiec i wszystko dobrze mieszać tak jak na kotlety mielone Mięso można pozostawić na dobę w chłodnym miejscu, niekoniecznie w lodówce Po tym czasie wyrobione mięso wkładać do czystych, suchych słojów na wysokość 3/4 objętości, dobrze uciskać, na wierzch

Proste Potrawy
Rolada z piersi kurczaka do chleba 435

siebie zachodziły i dało się je zrolować. Obsypujemy przyprawami i jeśli chcemy możemy posmarować je musztardą. Pozostawiamy na czas przygotowania mięsa mielonego.  3. Mięso przyprawiamy jak na kotlety mielone z tym że dodajemy majeranek do środka. Tak przygotowane mięso rozkładamy na filetach. 4. Teraz przy pomocy folii aluminiowej staramy się zrolować filety w roladę na końcu

Gotowanie...to proste !
Mielone z oczkiem / Mielone z jajkiem sadzonym 242

Kolejna odsłona kotletów mielonych. Są pieczone a w środku mają gniazdko z jajkiem sadzonym:). Cieszą oko i podniebienie, polecam jako odmianę dla tradycyjnych, smażonych kotletów. Ważne jest by dobrze je doprawić. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka  4 łyżki posiekanej natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka

Szefowa kuchni
Kotlety mielone w sosie bolońskim 171

Stąd pomysł na te mielone w sosie bolońskim. Często zdarza mi się usmażyć za dużo mielonych na obiad, na drugi dzień nie są już tak smaczne. Wystarczy zrobić taki sos by zyskały nowe życie i nowy smak:).  Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania(...)cebula 2 ząbki czosnku  sól, pieprz, oregano  olej  1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.  3. Przygotowujemy sos: marchew ścieramy

Szefowa kuchni
Zrazy mielone z lubczykiem i pietruszką. 242

listków posiekanego lubczyku, 1/2 szkl. bułki tartej, 1/2 szkl. wody, 3 szczypty roztartego w dłoniach majeranku, sól, pieprz, vegeta, masło klarowane,  bułka tarta do obtoczenia kotletów, WYKONANIE: mięso mielimy, cebulę i czosnek siekamy drobno, smażymy na maśle, łączymy wszystkie przyprawy z mięsem, cebulą, czosnkiem, bułką i wodą oraz jajkiem, odstawiamy do lodówki przynajmniej na 1 godz., formujemy kotlety, obtaczamy

Kuchnia Beaty
Przepis na Kotlety Sojowe 229

jajka 1 pęczek natki pietruszki 150 g cebuli 1 czerstwa bułka (kajzerka) 1 duży ząbek czosnku sól , pieprz olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów przed smażeniem maszynka do mielenia mięsa lub blender Link do filmu z przygotowania : Kotlety sojowe https://www.youtube.com/watch?v=PJcIXD3rtJo Przygotowanie : Najpierw przygotuję soję : Suchą soję płuczę i zalewam w garnku zimną wodą tak żeby woda(...)kostkę . Czosnek i cebulę smażę około 5 minut na rozgrzanym oleju na patelni aby cebula się zeszkliła . Umytą i osączoną natkę pietruszki drobno siekam . Końcowe przygotowanie kotletów sojowych : W maszynce do mielenia mięsa ( można użyć blendera ) mielę razem ugotowaną soję , podsmażoną cebulę z czosnkiem i odciśniętą bułkę . Następnie do zmielonej masy dodaję natkę pietruszki , jajka , sól , pieprz i całość dokładnie

Uwaga Babcia Gotuje
Kotlety mielone z żółtym serem 206

szybkie danie obiadowe. Mięso mielone przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Najlepiej przyprawić je 30 minut przed smażeniem, aby mięso lekko „przeszło” przyprawami. Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku.     Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z szynki(...)miękką bułkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wszystko dokładnie wymieszać. Z przygotowanego mięsa mielonego formować kolety. Na środek położyć kostkę żółtego sera. Za pomocą dłoni uformować kulki, które należy lekko spłaszczyć. Przygotowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor

Ugotować
Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim 244

nawet znane są burgery wegetariańskie składające się na przykład ze zmielonych roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca lub fasola. Burger to nic innego, jak rodzaj kotleta z mielonego lub siekanego mięsa uformowanego w kształcie płaskiego placka. Zapraszam więc do siekania, mielenia… na rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 1 kg świeżej ryby (dorsz, mintaj) - 1 czerstwa bułka - ok. ½ szklanki(...)sól morska - mąka krupczatka do panierowania - olej rzepakowy lub oliwa do smażenia Dodatkowo: - foremka w kształcie obręczy Bułkę moczymy w mleku. Umyte i osuszone filety, pozbawione skóry mielimy w maszynce do mięsa razem z cebulą i odciśniętą bułką. Do masy rybnej dodajemy sól, musztardę, przyprawy (uprażone na suchej patelni, potem roztarte w moździerzu – kolendra, kminek i gorczyca), czosnek niedźwiedzi

mojewypiekiinietylko
Grillowany mielony z boczkiem i puree koperkowym 145

obiad polecam... Kotleciki mielone smażone na patelni grillowej i zapieczone z boczkiem, który tworzy chrupiącą skorupkę.  Do tego puree ziemniaczane i pyszna sałatka z ogórka i rzodkiewki.  Składniki na 2 porcje: - kotlety: 300g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) 6 plasterków boczku wędzonego parzonego 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku przyprawa do mielonego sól, pieprz(...)mały ogórek świeży ok. 8 dużych rzodkiewek łyżka śmietany 18% 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Mięso wrzucamy do miski i dodajemy cebulę, posiekany czosnek, przyprawy, jajko, bułkę tartą i musztardę - całość mieszamy i formujemy kotlety. Na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kotlety z obu stron - układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch kładziemy plastry boczku. Ziemniaki gotujemy

Alutka-Gotuje
Kotlety mielone w sosie koperkowym 3744

też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka(...)śmietanki 30% 1 pęczek koperku 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka 1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.  3. Przygotowujemy sos: bulion

Szefowa kuchni
Kotlety mielone nadziane serem i botwinką. 165

Składniki; 60 dag mięsa mielonego wołowo wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 opakowanie sera gouda w plastrach MOŃKI (15 dag) 2 pęczki botwinki (bez buraków - same łodygi z liśćmi ) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka papryka 2 łyżki posiekanego koperku kilka łyżek bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski, dodajemy(...)Porcje botwinki zawijamy w  plaster sera  tworząc rulonik który dokładnie oblepiamy mięsem mielonym tworząc podłużny kotlet. Na samym końcu obtaczamy w bułce tartej. (możemy użyć dwa plastry sera do jednego kotleta wtedy ser będzie bardziej wyczuwalny) Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju aż mięso będzie miękkie. Kotlety są dość duże więc ja proponuje po lekkim obsmażeniu ułożyć

Radość kipiąca uśmiechem.
Domowe burgery 379

Składniki /2 porcje – 2 plasterki boczku dobrej jakości – 2 kotlety z mięsa mielonego – 2 bułki do hamburgerów bez konserwantów – 2 plasterki sera cheddar – 2 krążki cebuli – sałata rzymska – 2 plastry pomidora – przyprawy (sól, pieprz(...)słodka papryka) – majonez i ketchup    Przygotowanie : Mięso na kotlety doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Formujemy kotlety o średnicy ok. 7 cm. (średnica nie powinna być większa niż średnica bułek). Patelnię grillową smarujemy olejem rzepakowym. Smażymy kotlety ok. 3 minut z każdej strony. Następnie podsmażone mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 5 minut w temperaturze

I LOVE LIFE
Kotlety mielone z brokułami 212

Kotlety mielone z brokułami mięso mielone wieprzowe -0,5 kg jajko -1 szt bułka czerstwa -1 szt cebula 1 szt mała tłuszcz sól i pieprz różyczki brokuła -6 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Brokuły ugotować w osolonej wodzie,odcedzić. Cebulę obrać,zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać cebulę, jajko,sól i pieprz

Kuchnia Danusi
Kiełbasa zasmażana z cebulą i ajvarem 334

łagodny, testowanie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Pasta jest delikatna, smaki cudownie się przenikają. Doskonale nadaje się do wzbogacenia zup i sosów, a łyżeczka czy dwie dodane go mięsa na kotlety mielone sprawia, że gotowe kotleciki są soczyste i pełne smaku.  Ajvar pikantny to zdecydowanie nasz faworyt. Dodawaliśmy go praktycznie do wszystkiego - na kanapki, do grillowanego mięsa, do krokietów

W poszukiwaniu inspiracji
kotleciki mielone z kaszą i marchewką 155

kotletem w ręce.  Dodatek kaszy jaglanej fajnie odmienił smak zwykłych mielonych, marchewka nadała chrupkości a curry egzotycznego smaku. Do tego duuużo czosnku i zielonej cebulki. Można je podac klasycznie z ziemniakami i buraczkami a mogą też być fajną wkładką do domowych burgerów.  A tak poza tym ten przepis się przyda kiedy będziecie mieć mało mięsa mielonego a zapotrzebowanie na więcej kotletów. No po prostu palce lizać.  Składniki: 300 g mięsa mielonego 50 g kaszy jaglanej duża marchewka duża cebula 2 ząbki czosnku jajko kajzerka curry, sól, pieprz, słodka papryka zielona cebulka olej do smażenia 3-4 łyżki mąki Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kajzerkę namoczyć w wodzie i odcisnąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia