kotlety z kurczaka - 2105 przepisów (strona:93/141)

Roladki drobiowe z kremowym nadzieniem porowym 1306

pół szklanki mąki Przyprawy: sól, pieprz olej do smażenia     *** Filety na kurczaka rozcinamy wzdłuż na połówki *** *** Pora myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju *** *** Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i jeszcze chwilę przesmażamy. Studzimy *** *** Mięso rozbijamy na cienkie kotlety *** *** Płaty mięsa oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie rozsmarowujemy łyżkę serka śmietankowego *** *** Nakładamy

Blog z Apetytem
Krupnik na gęsinie 106

punkt. W zasadzie to były pozostałości po udkach gęsich, bo potrzebowaliśmy do kotletów. Resztę jak zwykle zagospodarowaliśmy. Kuchnia zero waste lub jak wolimy nazywać No waste, jest kuchnią z rozmysłem. Nie marnujcie produktów! Składniki 2 kości z udek gęsi z mięsem 2 skrzydełka z kurczaka 4 duże ziemniaki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 seler 1 por 1/8 główki kapusty

R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka na ostro 189

dzisiejszy obiad, polecam wykorzystać przepis. Składniki: na 4 porcje 2 filety z kurczaka – ok. 400 g 4 plasterki parzonego boczku 8 kawałków ogórków chili – krokodylki Sól Pieprz Sos paprykowy 30 g serka śmietankowego almette Bulion warzywny Wykonanie: Filety układamy płasko i kroimy na dwa kotlety. Rozbijamy delikatnie przez folię. Przyprawiamy solą, pieprzem i z jednej strony smarujemy sosem paprykowym. Układamy

Smaki Ewy
Kotlet z piersi z kurczaka 118

mięso jest bardziej soczyste moje dzieciaki lubią ta wersję kotlecików Składniki: Filety z kurczaka 2 rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować:  roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Polecam również panierować w samym

Viola cooks with passion
Piersi z kurczaka w cieście 164

akurat podane z mizerią więc i na nią podam przepis. Składniki: pierś kurczaka mąka jajko woda lub mleko pęczek zielonej pietruszki łyżka wegety pieprz masło Generalnie dokładnych miar nie mam w tym przepisie bo robię to na oko ;) Pierś myjemy i kroimy w małe kotlety, przekładamy do miski, posypujemy wegetą i pieprzem, dodajemy jajko (jeśli mamy dużo piersi

Pelusiowa Kuchnia
Smażona cukinia oraz kotlet z kurczaka 256

łyżeczki ostrej papryki suszona bazylia do posypania tłuszcz do smażenia Wykonanie: Ćwiartki kurczaka myjemy ściągamy skórę, oddzielamy od kości mięso wkładamy do woreczka foliowego delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa wyciągamy z woreczka i przyprawiamy solą pieprzem oraz papryką i majerankiem odstawiamy na 10 minut.  Kotlety panierujemy w jajku i bułce wymieszaną z mąka krupczatką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

kgwjanczewo
Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką 177

razem całkiem spontanicznie! Zobaczcie co mi wyszło!:) Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką filety z kurczaka (ok. 600 g) szynka szwarcwaldzka ( 4 plasterki) ser żółty (4 kawałeczki) olej (lub masło) do wysmarowania naczynia żaroodpornego papryka czosnek i masło ( ewentualnie masło czosnkowe) Czyścimy mięso,  Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy.  Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle

Kuchnia moimi oczami
Cordon Bleu na wspomnienie lata 125

zawsze zamawiało cordon bleu. Po przyjeździe do domu, właśnie to danie zrobiłam jako pierwsze i weszło już na stałe do naszego obiadowego menu. Dla urozmaicenia, raz je robię z kurczaka, a raz ze schabu. Z indyka też by wyszło:) Polecam! Cordon Bleu ze schabu 4 sztuki 8 cienkich plastrów schabu bez kości 4 plastry ulubionej szynki 4 plastry sera żółtego(...)jajka, mąka i bułka tarta do panierki sól pieprz Mięso oczyścić z tłuszczu i cienko rozbić tłuczkiem. Każdy płat mięsa posolić i lekko przyprawić pieprzem. Na każdy kotlet potrzebujemy 2 płaty mięsa. Na jednym płacie kładziemy szynkę, na szynce ser i przykrywamy drugim płatem. Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na tłuszczu po około 4 minuty

Posadzone i zjedzone
Ziołowy kurczak w śmietanowym sosie 162

pierwszą nazwę przyprawy z wybranego zestawu: ANYŻ, TYMIANEK lub CZARNUSZKA). Polecam. A wracając do przepisu… Zachęcam Was do wypróbowania. Prosto, a jakże smacznie Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka Do mięsa: 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju Do sosu: 3/4 szklanki śmietanki 18% (dedykowanej(...)tworząc małe cieńsze kotlety. W miseczce mieszamy 1 łyżeczkę słodkiej czerwonej papryki, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich, 1 łyżeczkę granulowanego czosnku, sól i pieprz (sól miałam w młynku, około 2 przekręcenia; pieprz dodałam około 3). Do tak przygotowanej mieszanki wkładamy mięso i dokładnie mieszamy całość (najlepiej ręką), tak aby przyprawy pokryły każdy kawałek mięsa. Tak przygotowane kawałki kurczaka smażymy na rumiano

Słodkie okruszki
MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE 149

zamiast fileta z kurczaka będę panierowała medaliony z indyka. Panierka z wiórek kokosowych jest na tyle uniwersalna, że pasuje do kotlecików zarówno z drobiu, jak i ze schabu. Choć moim zdaniem lepiej komponuje się z drobiem, może dlatego, że nie jestem fanką schabu i ogólnie wieprzowiny 😉  I tak w łatwy sposób możemy odczarować codzienne, nudne kotlety!   Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Imprezowy Indyk 140

Imprezowy Indyk Ulubione kotlety mojego Synka. Soczyste, zdrowe mięso z indyka a szczególnie pysznie smakuje w połączeniu z rozpływającym się serem oraz szynką. Składniki: ·        ½ kg fileta z indyka ·        2 serki topione śmietankowe ·        10 dag szynki gotowany kurczak

Kulinarna Chwila
Kotlety drobiowe z serem i jajkiem sadzonym 132

pomysłów na urozmaicenie dań z fileta. Oto ostatni pomysł:). 2 filety z kurczaka 4 jajka 100g tartej mozzarelli sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi 1 łyżeczka masła 1. Flety kroimy na 2 części, delikatnie rozbijamy. Posypujemy z dwóch stron solą i przyprawami.  2. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mozzarellą, zapiekamy w temperaturze

Szefowa kuchni
SURÓWKA COLESŁAW Z CHRZANEM : przepis, składniki 247

kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław>>> gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław

Moja Książka Kucharska
Roladki Panierowane z Pieczarką Marynowaną 114

SKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka (kroimy na około 6 plastrów) 6 pieczarek marynowanych firmy ORZECH sól pieprz papryka słodka oregano 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 2 jajka olej do smażenia WYKONANIE: 1. Fileta ubić na kotlety. 2. Każdego kotleta posypać solą, pieprzem, oregano, papryką. 3. Na końcu położyć pieczarka, po czym zwinąć na roladkę. 4. Jajka rozbić

Dziś Ja gotuje
Czas na krewetki kilka pomysłów 178

się z daniem na bazie krewetek. Nie musimy się go obawiać. Smakiem przypomina kurczaka. Wyróżniamy krewetki koktajlowe , królewskie i tygrysie. Pamiętaj przygotowując krewetki, by pozbyć się ich jelit, w przeciwnym razie potrawa będzie miała gorzki i cierpki smak. Ponadto możemy się pochorować. Wołowina z krewetkami 4 kotlety wołowe, 20 szt. krewetek, oliwę z oliwek, sól, paprykę w proszku, 2 cebule

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotleciki drobiowe z papryką i serem 157

Zamiast tradycyjnego kotleta w bułce tartej polecam kotlecki z dodatkiem sera, papryki i natki pietruszki. Bardzo smaczne i sycące a do tego łatwe w przygotowaniu. Można podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki zioła włoskie 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia

Monia miesza i gotuje
Roladki z papryką otulone boczkiem 177

surówki.  Talerz "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice . 2 duże filety z kurczaka kawałek papryki czerwonej kawałek papryki jasnej 1/2 kulki mozzarelli 12 cieniutkich plasterków boczku sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany rozmaryn 2 łyżki oleju Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie układać

Smakołyki Asi
Kurczak w porach z ananasem 162

Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę.  Ketchup mieszamy

Pobite gary Barbary
Roladki z piersi kurczaka z serem 154

send', 'pageview'); ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z SEREM Składniki: - 1 podwójna pierś z kurczaka - kilka plastrów sera - mąka - bułka tarta - 2 jajka - zioła prowansalskie - sól Przygotowanie: Pierś rozcinamy na grubości, dzieląc ją na kotelety. Lekko rozbijamy, przez folię. Doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Układamy na każdym kotlecie ser i zwijamy. Wkładamy do mąki, jajka i bułki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Życie zamknięte w smaku
Lekkie kotlety ryżowe z sosem pomidorowym 146

sosem pomidorowym Via Gusto Lekkie kotlety ryżowe z sosem pomidorowym Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 100 g ryżu (400 g po ugotowaniu) 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1/2 marchewki 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mieszanki przypraw do mięsa (np. do kurczaka) 1/2 łyżeczki chrzanu 2 łyżki mąki(...)dodaj do niego drobno posiekaną cebulę, startą na małych oczkach tarki marchewkę, kleik z siemienia lnianego, sól, przyprawę, chrzan oraz mąkę z ciecierzycy. Wszystkie składniki wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obydwu stron. Obsmażone kotlety włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza, piecz 25 minut. Aby przygotować sos, zblendowane pomidory wymieszaj z papryką

Via Gusto
Nadziewane filety z piekarnika 119

Fantastyczne kotlety bardzo soczyste i niezwykle smaczne. Doskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno pokrojone w plastry. Świetnie się sprawdzi jako danie obiadowe podane z ulubionymi dodatkami. Szczerze polecam. Składniki 2 filety z kurczaka 200 g białego sera 1 mała czerwona papryka pokrojona w kostkę 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 1/2 pęczka … Czytaj dalej Nadziewane filety

gotuj ze mną
Filety z kurczaka w ziołowo – śmietankowym sosie 135

przesada. Koniecznie wypróbujcie i sami oceńcie. Polecam. Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka Garść świeżych liści bazylii Garść liści natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 łyżka almette śmietankowe 1 łyżeczka zielonej czubrycy Sól Pieprz Odrobina oleju Bulion/ woda Wykonanie: Filety kroimy na połowę aby otrzymać 4 kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy filety

Smaki Ewy
Paluchy drobiowo-ryżowe z serem 160

najlepiej z lodówki) zemleć przez maszynkę do mięsa razem z filetem z kurczaka, przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem , oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dokładnie masę wyrobić lub wymieszać łyżką, tak jak na kotlety mielone. Podzielić masę na około 7 równych porcji , uformować w dłoniach niewielkie placki

Wanilia i Kardamon
Sałatka z grillowanym ananasem i kurczakiem 239

SKŁADNIKI (na 4 porcje -1 porcja 260 kcal) 1 duża podwójna pierś kurczaka (400 g) 1/2 świeżego ananasa  1 mała czerwona cebula mieszanka sałat z roszponką duża garść rukoli 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa cynamon PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, wycinamy błonki i kroimy wzdłuż na cieńsze kotlety. Doprawiamy obficie przyprawą do gyrosa i skrapiamy połową oliwy. Odstawiamy na pół

Moje Kuchenne Rewelacje
Drobiowe roladki z mozzarellą i suszonymi pommidorami 229

osób- 1 porcja - 278 kcal) 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka (600 g) 8 suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125 g) kilka listków bazylii sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka oliwa z oliwek - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE Każdą pierś przekrawamy w poprzek na 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbijamy, doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Na każdym kotlecie

Moje Kuchenne Rewelacje
ROLADKI PAPRYKOWE Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 161

oprószenia olej do smażenia woda 1/4 szkl. Farsz: filety z piersi kurczaka 3 szt. pieczarki 2 szt. papryka słodka mielona 1 łyżka vegeta lub kucharek 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki cebula 1 szt. olej 2 łyżki sól 1 szczypta  METODA:  Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki

Kuchnia Paulettes
Wyniki konkursu 176

wykałaczką. Kurczak w porach z ananasem p.Barbary Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu  * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 10 łyżek sosu Folwark ("Dressing 1000 wysp") * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy

Moje domowe kucharzenie
Kotlety drobiowe z serem 650

filety z piersi kurczaka 3 jajka 300 g żółtego sera w kostce sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki bazylii ząbek czosnku 7 łyżek mąki pszennej cebula olej rzepakowy do smażenia Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania