Roladki drobiowe z kremowym nadzieniem porowym 1363pół szklanki mąki Przyprawy: sól, pieprz olej do smażenia *** Filety na kurczaka rozcinamy wzdłuż na połówki *** *** Pora myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju *** *** Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i jeszcze chwilę przesmażamy. Studzimy *** *** Mięso rozbijamy na cienkie kotlety *** *** Płaty mięsa oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie rozsmarowujemy łyżkę serka śmietankowego *** *** Nakładamy
Blog z Apetytem
Krupnik na gęsinie 140punkt. W zasadzie to były pozostałości po udkach gęsich, bo potrzebowaliśmy do kotletów. Resztę jak zwykle zagospodarowaliśmy. Kuchnia zero waste lub jak wolimy nazywać No waste, jest kuchnią z rozmysłem. Nie marnujcie produktów! Składniki 2 kości z udek gęsi z mięsem 2 skrzydełka z kurczaka 4 duże ziemniaki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 seler 1 por 1/8 główki kapusty
R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka na ostro 228dzisiejszy obiad, polecam wykorzystać przepis. Składniki: na 4 porcje 2 filety z kurczaka – ok. 400 g 4 plasterki parzonego boczku 8 kawałków ogórków chili – krokodylki Sól Pieprz Sos paprykowy 30 g serka śmietankowego almette Bulion warzywny Wykonanie: Filety układamy płasko i kroimy na dwa kotlety. Rozbijamy delikatnie przez folię. Przyprawiamy solą, pieprzem i z jednej strony smarujemy sosem paprykowym. Układamy
Smaki Ewy
Kotlet z piersi z kurczaka 165mięso jest bardziej soczyste moje dzieciaki lubią ta wersję kotlecików Składniki: Filety z kurczaka 2 rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować: roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Polecam również panierować w samym
Viola cooks with passion
Piersi z kurczaka w cieście 202akurat podane z mizerią więc i na nią podam przepis. Składniki: pierś kurczaka mąka jajko woda lub mleko pęczek zielonej pietruszki łyżka wegety pieprz masło Generalnie dokładnych miar nie mam w tym przepisie bo robię to na oko ;) Pierś myjemy i kroimy w małe kotlety, przekładamy do miski, posypujemy wegetą i pieprzem, dodajemy jajko (jeśli mamy dużo piersi
Pelusiowa Kuchnia
Smażona cukinia oraz kotlet z kurczaka 295łyżeczki ostrej papryki suszona bazylia do posypania tłuszcz do smażenia Wykonanie: Ćwiartki kurczaka myjemy ściągamy skórę, oddzielamy od kości mięso wkładamy do woreczka foliowego delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa wyciągamy z woreczka i przyprawiamy solą pieprzem oraz papryką i majerankiem odstawiamy na 10 minut. Kotlety panierujemy w jajku i bułce wymieszaną z mąka krupczatką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
kgwjanczewo
Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką 210razem całkiem spontanicznie! Zobaczcie co mi wyszło!:) Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką filety z kurczaka (ok. 600 g) szynka szwarcwaldzka ( 4 plasterki) ser żółty (4 kawałeczki) olej (lub masło) do wysmarowania naczynia żaroodpornego papryka czosnek i masło ( ewentualnie masło czosnkowe) Czyścimy mięso, Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle
Kuchnia moimi oczami
Cordon Bleu na wspomnienie lata 175zawsze zamawiało cordon bleu. Po przyjeździe do domu, właśnie to danie zrobiłam jako pierwsze i weszło już na stałe do naszego obiadowego menu. Dla urozmaicenia, raz je robię z kurczaka, a raz ze schabu. Z indyka też by wyszło:) Polecam! Cordon Bleu ze schabu 4 sztuki 8 cienkich plastrów schabu bez kości 4 plastry ulubionej szynki 4 plastry sera żółtego(...)jajka, mąka i bułka tarta do panierki sól pieprz Mięso oczyścić z tłuszczu i cienko rozbić tłuczkiem. Każdy płat mięsa posolić i lekko przyprawić pieprzem. Na każdy kotlet potrzebujemy 2 płaty mięsa. Na jednym płacie kładziemy szynkę, na szynce ser i przykrywamy drugim płatem. Panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na tłuszczu po około 4 minuty
Posadzone i zjedzone
Ziołowy kurczak w śmietanowym sosie 228pierwszą nazwę przyprawy z wybranego zestawu: ANYŻ, TYMIANEK lub CZARNUSZKA). Polecam. A wracając do przepisu… Zachęcam Was do wypróbowania. Prosto, a jakże smacznie Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka Do mięsa: 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju Do sosu: 3/4 szklanki śmietanki 18% (dedykowanej(...)tworząc małe cieńsze kotlety. W miseczce mieszamy 1 łyżeczkę słodkiej czerwonej papryki, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich, 1 łyżeczkę granulowanego czosnku, sól i pieprz (sól miałam w młynku, około 2 przekręcenia; pieprz dodałam około 3). Do tak przygotowanej mieszanki wkładamy mięso i dokładnie mieszamy całość (najlepiej ręką), tak aby przyprawy pokryły każdy kawałek mięsa. Tak przygotowane kawałki kurczaka smażymy na rumiano
Słodkie okruszki
MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE 190zamiast fileta z kurczaka będę panierowała medaliony z indyka. Panierka z wiórek kokosowych jest na tyle uniwersalna, że pasuje do kotlecików zarówno z drobiu, jak i ze schabu. Choć moim zdaniem lepiej komponuje się z drobiem, może dlatego, że nie jestem fanką schabu i ogólnie wieprzowiny 😉 I tak w łatwy sposób możemy odczarować codzienne, nudne kotlety! Składniki
Kuchnia MagdaLeny
Imprezowy Indyk 181Imprezowy Indyk Ulubione kotlety mojego Synka. Soczyste, zdrowe mięso z indyka a szczególnie pysznie smakuje w połączeniu z rozpływającym się serem oraz szynką. Składniki: · ½ kg fileta z indyka · 2 serki topione śmietankowe · 10 dag szynki gotowany kurczak
Kulinarna Chwila
Kotlety drobiowe z serem i jajkiem sadzonym 169pomysłów na urozmaicenie dań z fileta. Oto ostatni pomysł:). 2 filety z kurczaka 4 jajka 100g tartej mozzarelli sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi 1 łyżeczka masła 1. Flety kroimy na 2 części, delikatnie rozbijamy. Posypujemy z dwóch stron solą i przyprawami. 2. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mozzarellą, zapiekamy w temperaturze
Szefowa kuchni
SURÓWKA COLESŁAW Z CHRZANEM : przepis, składniki 298kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław>>> gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław
Moja Książka Kucharska
Roladki Panierowane z Pieczarką Marynowaną 148SKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka (kroimy na około 6 plastrów) 6 pieczarek marynowanych firmy ORZECH sól pieprz papryka słodka oregano 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 2 jajka olej do smażenia WYKONANIE: 1. Fileta ubić na kotlety. 2. Każdego kotleta posypać solą, pieprzem, oregano, papryką. 3. Na końcu położyć pieczarka, po czym zwinąć na roladkę. 4. Jajka rozbić
Dziś Ja gotuje
Czas na krewetki kilka pomysłów 225się z daniem na bazie krewetek. Nie musimy się go obawiać. Smakiem przypomina kurczaka. Wyróżniamy krewetki koktajlowe , królewskie i tygrysie. Pamiętaj przygotowując krewetki, by pozbyć się ich jelit, w przeciwnym razie potrawa będzie miała gorzki i cierpki smak. Ponadto możemy się pochorować. Wołowina z krewetkami 4 kotlety wołowe, 20 szt. krewetek, oliwę z oliwek, sól, paprykę w proszku, 2 cebule
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotleciki drobiowe z papryką i serem 198Zamiast tradycyjnego kotleta w bułce tartej polecam kotlecki z dodatkiem sera, papryki i natki pietruszki. Bardzo smaczne i sycące a do tego łatwe w przygotowaniu. Można podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki zioła włoskie 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia
Monia miesza i gotuje
Roladki z papryką otulone boczkiem 219surówki. Talerz "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice . 2 duże filety z kurczaka kawałek papryki czerwonej kawałek papryki jasnej 1/2 kulki mozzarelli 12 cieniutkich plasterków boczku sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany rozmaryn 2 łyżki oleju Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie układać
Smakołyki Asi
Kurczak w porach z ananasem 206Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy
Pobite gary Barbary
Roladki z piersi kurczaka z serem 206send', 'pageview'); ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z SEREM Składniki: - 1 podwójna pierś z kurczaka - kilka plastrów sera - mąka - bułka tarta - 2 jajka - zioła prowansalskie - sól Przygotowanie: Pierś rozcinamy na grubości, dzieląc ją na kotelety. Lekko rozbijamy, przez folię. Doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Układamy na każdym kotlecie ser i zwijamy. Wkładamy do mąki, jajka i bułki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Życie zamknięte w smaku