Środa: Polędwiczki z ryżem a la pilaf 204gotowanie : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Prostota tego dania jest równie ujmująca jak jego smak. To nie są zwykłe kotlety drobiowe, ani zwykły ryż. Wszystko za sprawą przypraw, a głównie papryki wędzonej, którą przyprawiamy kurczaka. Wędzona papryka to rzecz absolutnie genialna, charakterna, mocno wyczuwalna i dosadna w smaku, zupełnie różna od dość mdłej słodkiej papryki sproszkowanej
Niedzielny kucharz
Dorsz zapiekany w porach 230Dorsz zapiekany w porach to zdrowy posiłek idealny na upalne dni. Ryby dostarczają nam sporo składników odżywczych. Do tego dania najlepiej jest wybrać rybę mięsistą, aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z kurczaka w aromatycznym sosie 1038Świeże zioła np. bazylia, oregano, tymianek 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia *** Filety z kurczaka przecinamy wzdłuż na dwie połówki i dość cienko rozbijamy *** *** Każdy rozbity kotlet smarujemy łyżeczką serka śmietankowego. Następnie na każdym płacie mięsa układamy kilka listków bazylii oraz po jednej łyżce cienko pokrojonego boczku wędzonego *** *** Następnie mięso dość(...)TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Roladki z kurczaka w aromatycznym sosie pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 156Wesołe kręcioły wyglądają i smakują pysznie! Ciekawa propozycja dla kogoś, kto lubi filety z kurczaka w każdej postaci. Czasami trzeba się trochę nagimnastykować z wykonaniem, ale warto – walczymy z monotonią zwykłego kotleta Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis
Za drzwiami kuchni
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 346Wesołe kręcioły wyglądają i smakują pysznie! Ciekawa propozycja dla kogoś, kto lubi filety z kurczaka w każdej postaci. Czasami trzeba się trochę nagimnastykować z wykonaniem, ale warto – walczymy z monotonią zwykłego kotleta Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis
Za drzwiami kuchni
Drobiowe burgery z mega chrupiącymi ziemniaczkami 202dzięki magicznej sztuczce, są mega chrupiące. Spróbujcie także tych kotletów drobiowych nie tylko w formie burgerów – można je podać zamiast tradycyjnych kotletów mielonych. Pycha! Składniki (na 6 małych burgerów): 500g mielonego mięsa z piersi z kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 mała szalotka 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanych, świeżych ziół(...)sól i pieprz do smaku pół łyżeczki suszonego rozmarynu szczypta granulowanego czosnku Zaczynamy od przyrządzenia mięsa na burgery, ponieważ przed usmażeniem burgery odstawać swoje w lodówce. Mięso z kurczaka mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekane bardzo drobno zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną szalotkę. Doprawiamy do smaku
Smaczna Strona
Rozpustne kotlety 180Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Rozpustne kotlety Bardzo fajne kotlety które można zrobić na święta, imprezę, niedzielny obiad. Składniki: · ½ kg schabu · ½ fileta z kurczaka · 7 plastrów szynki · 7 plastrów(...)Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 12. Kotlety gotowe. 13. Smacznego
Kulinarna Chwila
Czosnkowa marynata do karkówki 263Sezon grillowy jest pomału się rozpoczyna. Najwyższa pora na parę przepisów na dania z grilla. Dziś będzie to czosnkowa marynata do karkówki. Nie bójcie się czosnku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety pożarskie - pyszne 195Smażymy je też na maśle klarowanym, dzięki któremu ich smak jest wyjątkowy :-) Polecam, warto wypróbować. Jak dla mnie naprawdę jedne z lepszych kotletów :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik ) Składniki na dwie porcje: 1 duży filet z kurczaka 2 jajka L 1 łyżeczka miękkiego masła 1-2 łyżki mąki bułka tarta sól pieprz masło klarowane do smażenia 1. Mięso jak najdrobniej(...)mieszamy. 3. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Na jednym talerzyku roztrzepujemy widelcem jajko, na drugi dajemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Łyżką nabieramy porcje masy, formujemy w rękach kotleta i panierujemy: najpierw mąką, potem jajko i na końcu bułka tarta. 4. Smażymy na maśle klarowanym, na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik
kruche babeczki
Kotlety z udźca indyka 201trudne do obróbki . Kotlety to świetny pomysł , na udo bez kości i skóry . Rozbijanie mięsa bardzo je zmiękcza a wyśmienity smak pozostaje . Kotlety te są bardziej soczyste i „dzikie” w smaku niż te z piersi kurczaka lub schabu Polecam naprawdę fajny przepis i bardzo prosty , jeśli ktoś robił schabowe to da sobie radę Składniki na 5 osób(...)smalcu wychodzą bardziej chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco . Na zimno doskonale smakują na kanapkach z sosem majonezowym i korniszonem Smacznego ! Artykuł Kotlety z udźca indyka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
KOTLETY  PO HAWAJSKU + FILMIK 203Kotlety drobiowe po hawajsku są bardzo smaczne, zapieczone z serem i ananasem a podane z odrobiną borówki, smakują nieziemsko. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 100 g żółtego sera w plastrach 50 g sera blue sól, przyprawa do kurczaka kilka plastrów ananasa 2 jajka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia dżem(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso z kurczaka rozbijamy nie za cienko, doprawiamy przyprawami. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Kotlety odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kotlet kładziemy plaster sera, na to plaster ananasa, w środek ananasa wkładamy ser blue i przykrywamy następnym plastrem sera. Zapiekamy w piekarniku
Kulinarne Fantazje Marioli
Czwartek: Pieczone sznycle z sałatką z brukselki i garantu 177czemu kotlety są ładne i rumiane. Sałatka z pieczonych brukselek i granatu Do sznycli proponujemy Wam super sałatkę z pieczonej kapustki brukselskiej. Wysoka temperatura wydobywa z niej słodycz o jaką trudno ją posadzić, gdy jest w stanie surowym, staje się mięciutka i aromatyczna. Świetnie pasuje do niej soczysty, chrupiący granat, słodki, choć delikatnie kwaskowy. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól(...)kątem, zaczynając od cienkiego końca. Staraj tak ciąć filety, żeby wszystkie kawałki były równej grubości. Wielkością mogą się różnić. Połóż płaty kurczaka na desce do krojenia, i przez kawałek folii spożywczej rozbij delikatnie tłuczkiem na cienkie kotlety. Delikatnie dopraw solą (panierka będzie słona) i solidnie pieprzem. Krok 3 Teraz panierka. Wysyp 2 szklanki bułki tartej na patelnie, zacznij podgrzewać mieszając
Niedzielny kucharz
Czwartek: Pieczome sznycle z sałatką z brukselki i garantu 175czemu kotlety są ładne i rumiane. Sałatka z pieczonych brukselek i granatu Do sznycli proponujemy Wam super sałatkę z pieczonej kapustki brukselskiej. Wysoka temperatura wydobywa z niej słodycz o jaką trudno ją posadzić, gdy jest w stanie surowym, staje się mięciutka i aromatyczna. Świetnie pasuje do niej soczysty, chrupiący granat, słodki, choć delikatnie kwaskowy. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól(...)kątem, zaczynając od cienkiego końca. Staraj tak ciąć filety, żeby wszystkie kawałki były równej grubości. Wielkością mogą się różnić. Połóż płaty kurczaka na desce do krojenia, i przez kawałek folii spożywczej rozbij delikatnie tłuczkiem na cienkie kotlety. Delikatnie dopraw solą (panierka będzie słona) i solidnie pieprzem. Krok 3 Teraz panierka. Wysyp 2 szklanki bułki tartej na patelnie, zacznij podgrzewać mieszając
Niedzielny kucharz
Kotlety z wątróbki z ciecierzycą 271Delikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami. Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw(...)następnie kroimy na drobno. Do kurczaka dodajemy 2/3 suszonych pomidorów, wątróbkę, jajka, pokrojoną natkę pietruszki, rozgniecioną cieciorkę, 3-4 łyżki bułki tartej, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Na patelni z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką porcje masy, formując kotleciki. Smażymy na rumiano z obu stron. Kotlety zdejmujemy z patelni a na olej wrzucamy
Maminek kulinarny
Karkówka w jogurcie z grilla 291Karkówka w jogurcie z grilla to jedna z moich ulubionych propozycji na mięso z rusztu. Przygotowując ją tym sposobem możecie być pewni, że wyjdzie krucha, soczysta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka po bretońsku 236Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
kotlety schabowe faszerowane pieczarkami, pieczone w piekarniku 184Bardzo smaczny pomysł na schabowe kotlety. Tradycyjne kotlety lubię, ale czasem warto zrobić je nieco inaczej. Miałam pieczarki, zrobiłam więc farsz pieczarkowy. Dodałam też po małym
Stare Gary
Devolay (kotlet de Volaille) 163Klasyczny, smażony w głębokim tłuszczu, zawinięty kotlet z kurzej piersi. Z masłem zamkniętym w środku. Beż żadnych dodatków, jak najprościej. Trzeba bardzo starannie owijać
Stare Gary
Spaghetti po azjatycku 223Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filet z kurczaka z szynką i serem w sezamowej panierce 268Dziś nieco klasycznie. Mięso kurczaka z szynką i serem (najlepiej takim ciągnącym się po zapieczeniu) zna chyba każdy. Ja zamiast rozbijać cienkie kotlety i zawijać je w roladki, postanowiłam naciąć niewielkich rozmiarów piersi i nacięcie to wypełnić szynką oraz serem. Do panierki dodałam też niewielką ilość ziaren sezamu. Drobna zmiana, a podziałała na korzyść. 4 pojedyncze małe piersi kurczaka kawałeczek
Smaki Na Talerzu
Carbonara ze szparagami 204Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na dania z grilla TOP10 290Grillowane szaszłyki drobiowe w curry 5. Grillowane szaszłyki izraelskie z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów 6. Wiosenne szaszłyki z kurczaka 7. Szaszłyki drobiowe z winogronami 8. Wachlarzyki ziemniaczane z boczkiem 9. Kotlety z rusztu do hamburgerów 10. Gruszki pijaczki
Tradycyjna Kuchnia
Kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami 829Soczysty i aromatyczny kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być
Smak mojego domu
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 183fanką indyka, ale życie zmusiło mnie do polubienia jego mięsa. Moje dziecko nigdy nie chciało jeść wędlin ani czerwonego mięsa (wyjątkiem są kotlety mielone;) Jedynym akceptowanym mięsem w kanapkach okazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie zjadliwym mięso, którego nie lubiłam. Najbardziej przeszkadzał mi zapach i ,,wiórowatość" piersi indyka. Po kilku mniej
Codziennik Kuchenny
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, panierowane w płatkach 247pieprz do smaku 4 płaskie łyżeczki majonezu Panierka: 2 jajka Mąka pszenna Bułka tarta Płatki kukurydziane Olej do smażenia Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myję, osuszam ręcznikiem papierowym, kroję na 4 porcje, rozbijam na cienkie kotlety, oprószam do smaku solą i pieprzem, smaruję z jednej strony majonezem. Pomidory osączam z zalewy, z papryki wydrążam nasiona i kroję na paseczki
Wanilia i Kardamon