kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:70/338)

Kotlet schabowy w rozmarynowym sosie 152

razem kotlety schabowe z ziołami. Wyszły super, są smaczne i inne jak tradycyjne. Składniki: 4 kotlety schabowe 20 dag żółtego sera 2 jajka 15 dag gotowanej szynki sól i pieprz do smaku papryka słodka mielona do smaku 1 pęczek świeżego rozmarynu olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku, lekko rozbić i usmażyć na rozgrzanym(...)oleju z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. W między czasie jajka roztrzepać z solą do smaku, papryką i posiekanym rozmarynem. Dodać drobno  pokrojony ser i szynkę, wymieszać i wyłożyć na przygotowane kotlety. Włożyć do piekarnika i zapiec przez 15 minut, przed podaniem ozdobić świeżym rozmarynem

Tradycyjna Kuchnia
Klasyka kuchni polskie: Bitki wieprzowe mojej babci 128

Cebulę obierz z łupinek i pokrój w piórka. Na płaski talerz wsyp bułkę tartą. Mięso dobrze rozbij tłuczkiem. Z obu stron oprósz solą i pieprzem każdy kotlet. Każdy kawałek mięsa opanieruj w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Obsmaż na nim bitki z obu stron. Na tłuszczu pozostały z obsmażania mięsa podsmaż cebulę. Gdy cebula się zezłoci

blog.moje-pasje.info
Kotlety mielone z podsmażaną cebulką i jabłkiem 369

płaskiej łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka majeranku 60 ml bułki tartej 120 ml wody 1 mała cebula (starta na tarce lub posiekana w drobną kostkę) 1 jajko Ponadto: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia (u mnie rafinowany olej kokosowy Skworcu ) ------------------------- 3 duże cebule 1 jabłko 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Wykonanie: Wszystkie składniki na kotlety

Smak mojego domu
Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 206

zupełnie niepotrzebnie rozchodzą się po większej objętości masy. Zupełnie niepotrzebnie dodaje się również całe jajko. Ja dodaję wyłącznie żółtko i tylko dlatego, że lubię jajka, a nie dlatego, że jego brak wyrządzi jakąś krzywdę moim kotletom. I choć dzięki tego rodzaju „zapychaczom” uzyska się pewnie jeden albo i dwa kotlety więcej, to czy „jajecznica na bułce” na pewno będzie lepsza(...)szynki wieprzowej i wędzonego boczku, z dodatkiem siekanej szalotki. Poznaj nasze techniki, dzięki którym zrobisz najlepsze mielone kotlety. Zapisz przepis Drukuj Składniki 600g mielonej szynki lub biodrówki wieprzowej 150g średnio przerośniętego parzonego wędzonego boczku bez skóry i kości 3 szalotki 1 duże jajko 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego kilka łyżek bułki tartej

Kulinarna Pokusa
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 171

się nr jeden. Kotlety nadziewane pieczarkami są też bardziej sycące, a ich zrobienie nie zajmie więcej czasu niż klasycznych mielonych. Polecam! Jak zrobić kotlety mielone faszerowane pieczarkami? Przygotowanie: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 łyżeczka suszonej cebuli i czosnku lub 1 cebula pokrojona drobno i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 czerstwa bułka namoczona w wodzie(...)mleku 1 łyżka majeranku sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów mielonych olej do smażenia Farsz: 1 duża cebula 10 świeżych dużych pieczarek posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, namoczoną wcześniej w mleku lub wodzie odciśniętą bułkę, suszony czosnek z cebulą, oraz majeranek, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jak przygotować pieczarkowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schabowy nudny? No way! Pyszny obiadek ;) 235

kapusty pekińskiej1 marchewka1 łyżeczka sosu sojowego2 łyżeczki octu balsamicznego1 łyżeczka cukruSól, pieprzPrzepis:Suszone ziemniaki wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 25minut. W międzyczasie rozbijamy kotlety, przyprawiamy je i maczamy w jajku z dwóch stron i następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które lekko miażdżymy (najlepiej w woreczku foliowym). Smażymy z obu stron na rumiano.  Po odcedzeniu ziemniaków dodajemy masło

Emcia Pichci
Kotlety zapiekane z serem i frytki z batatów 180

odrobiną soli. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Kotlety : pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 2 minutki. Następnie układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nich

Aga w kuchni
Schabowy z serem żółtym 115

pieczarek 1 duża cebula 4 grube  plastry sera żółtego 3 łyżki oleju do smażenia 4 łyżki masła 2 jajka łyżka mąki bułka tarta do panierowania sól i pieprz przepis Mięso myjemy ,osuszamy i rozbijamy delikatnie . Brzegów kotleta nie rozbijamy zbyt mocno , wówczas podczas smażenia utworzą się tzw. kołyski . Mięso oprószamy solą i pieprzem . Cebulę kroimy w kostkę , pieczarki(...)niezbyt  cienkie  plasterki , wrzucamy na patelnie  i dusimy  na maśle , doprawiamy. Sznycelki oprószamy mąką , panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej . Smażymy na oleju na małym ogniu na złocisty kolor  . W zagłębienia usmażonych kotletów , nakładamy farsz z pieczarek i cebuli , formując niewielkie kopczyki . Następnie każdą porcję nakrywamy plastrem żółtego sera . Układamy sznycle na brytfance wysmarowanej

Smakowite Dania
KLASYCZNE KOTLETY DROBIOWE Z ANANASEM I SEREM 127

ananasa sól pieprz 5 plastrów żółtego sera jajko bułka tarta Filety z indyka delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy filet obtaczamy w bułce, rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce.  Każdy kotlet smażymy z obu stron na złocisty kolor. PO usmażeniu układamy po 1 plastrze ananasa na mięso i przykrywamy go serem. Pieczemy ok 10-15 minut

Kuchnia w oparach
Smażone kanie (czubajki) 130

proc. Kanie tak jak wszystkie grzyby zawierają także ciężkostrawną chitynę , dlatego białko w nich zawarte  jest trudno przyswajalne. Kania najlepiej smakuje panierowana w jajku i smażona. W smaku przypomina trochę kotlet schabowy. natomiast ja zrobiłam z niej też pyszną  przyprawą grzybową . ------------------------------------------------------------- Smażone kanie (czubajki) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 kanie 2 jajka sól pieprz klarowane masło

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety brokułowe + film 186

świetną alternatywą dla dań mięsnych. Smakują pysznie , a ich wykonanie jest banalnie proste . Dla urozmaicenia można do nich dodać swoje ulubione składniki . składniki na 8 kotletów 1 duży brokuł 1 cebula 1 jajko 8 łyżek kaszy manny 1/2 szklanki bułki tartej czarny pieprz sól łyżka masła olej do smażenia przepis Podzielonego na mniejsze różyczki brokuła gotujemy do miękkości, odcedzamy(...)rumienimy cebulę, od czasu do czasu mieszamy . Przestudzone brokuły rozgniatamy widelcem i przekładamy do miski , dodajemy zrumienioną cebulkę, jajko oraz kaszę manną , doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Z masy brokułowej formujemy kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

Smakowite Dania
Kotlety drobiowe z soczewicą 189

Można zrezygnować z dodatku kurczaka i przygotować danie warzywne Składniki 1 filet z kurczaka 1 marchewka 1/4 selera 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 1 pęczek koperku 1 jajko sól, pieprz bułka … Czytaj dalej Kotlety drobiowe z soczewicą

czarrna od kuchni
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 462

Składniki: Kotlety: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 6 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz  1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia Sos: 0,5 kg pieczarek 1 cebula 300 ml przegotowanej wody 3 łyżki oleju 200 g śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz ziołowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kotlety: Ziemniaki

Qchnia po prostu
Drobiowy zawijaniec kaszą gryczaną nadziany w doborowym towarzystwie, czyli de volaille po Mężowsku 154

pierś z kurczaka ugotowana kasza gryczana (4-5 łyżek) 2 ogórki kiszone  starty ser żółty  2-3 drobno posiekane orzechy włoskie sól, pieprz jajko, bułka tarta Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotlety i rozbijamy cienko.Kotleciki nadziewamy kaszą wymieszaną z orzechami. Układamy paski ogórka kiszonego i posypujemy tartym serem. Zawijamy ścisło w ruloniki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy

Kuchnia po mojemu
Kotlety ziemniaczane 200

Kotlety ziemniaczane to kolejna propozycja na prosty i pyszny obiad. Można do ich przygotowania wykorzystać ziemniaki  pozostałe z poprzedniego obiadu. Można podawać jako samodzielne danie np. z sosem pieczarkowym  lub sosem z grzybów leśnych. Będą też świetnym dodatkiem do różnego rodzaju dań. 7 szt średniej wielkości kotlecików 500/600 gramów ugotowanych ziemniaków 1 jajko L 2 czubate łyżki mąki(...)oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zrumienić na odrobinie masła, dodać do ziemniaków. Zieleninę siekamy drobno dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z przyprawami, mąką i jajkiem. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety,  obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego

Andzia Pichci
Panierowane kotlety marynowane w mleku 175

ustach. 700-800g karkówki/schabu/boczku Marynata: 1/2 szklanki mleka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 listek laurowy Dodatkowo: 2 jajka + 3 łyżki mleka bułka tarta do obtaczania olej do smażenia   Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). Cebulę z czosnkiem obrać i pokroić a listek laurowy pokruszyć. Kotlety poukładać(...)wierzch wrzucić listek laurowy. Całość zalać mlekiem i wstawić do lodówki na około 5 godzin. Po tym czasie kotlety wyjąć z marynaty mlecznej i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie każdy plaster mięsa obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w jajku rozmąconym z mlekiem i ponownie opanierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (nie żałować tłuszczu). (Czas smażenia

Di gotuje