kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:74/338)

KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 349

Kotlety z udek kurczaka są wyjątkowo smaczne i delikatne. Panierowane, nadziane plastrami pomidora, serem i pieczarkami. Zapieczone w piekarniku smakują rewelacyjnie na ciepło lub zimno.  SKŁADNIKI :   5-7 dużych udek z kurczaka  sól, pieprz, papryka i czosnek w proszku do smaku 2 jajka + mąka do panierowania olej do smażenia(...)Pieczarki i cebulę szatkujemy, podpiekamy na odrobinie oleju i doprawiamy przyprawami. Podpiekamy aż całkowicie płyny odparują. Odkładamy na talerz.  Do ostudzonych pieczarek wbijamy jajko, dodajemy część startego sera i masę mieszamy.  Na każdy kotlet rozkładamy po plastrze pomidora, na to po łyżce farszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
,,Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych’’ 121

Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Uprzejmość marki Helio, ePrezenty oraz Frisco, pozwoliła na wykonanie tego pysznego dania! Składniki: podwójna pierś z kurczaka szklanka płatków kukurydzianych około 40 g orzechów laskowych Helio Natura duże jajko mąka słodkiej papryki, ostrej papryki, czosnek w proszku, sól, pieprz Wykonanie: Piersi oczyszczamy i dzielimy(...)Jajko rozbijamy w głębokim talerzu, dodajemy do niego sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą i mieszamy do połączenia się składników. Kawałki kurczaka obtaczamy kolejno w mące, jajku oraz w przygotowanej panierce kukurydziano- orzechowej. Kotlety smażymy na złoty kolor, z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku

Podróż w kulinaria
Kotlety rybne 146

Zapraszam dziś na kotlety mielone z dorsza. Takie kotleciki możemy również zrobić z mięsa innej ryby. Polecam Składniki: 1 kg mięsa z dorsza (bez ości i skóry) 1 cebula 1/2 szkl bułki tartej 2 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu białego olej(...)smażenia Przygotowanie: Oczyszczone mięso ryby mielimy w maszynce do mielenia mięsa dwa razy, razem z obraną cebulką. Do zmielonej ryby dodajemy 1/4 szkl bułki tartej, jajka i przyprawy. Wyrabiamy dokładnie i formujemy kotlety, spłaszczamy je w dłoniach i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety rybne na mocno złoty kolor z obu stron

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kotlety z pęczaku 125

smażenia Sposób przygotowania: Pęczak zalać gorącą osoloną wodą i rozgotować cały czas mieszając.  Ostudzić, następnie zmiksować. Cebulę pokroić, zrumienić na maśle, połączyć z pęczakiem, jajkami i pokrojoną zieleniną.  Wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto

Tradycyjna Kuchnia
HAMBURGER WOŁOWY + FILMIK 101

PRZYGOTOWANIE : Mięso mielimy, dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety. Smażymy z jednej i drugiej strony, odkładamy na talerz aby odpoczęły. Składniki sosu mieszamy. Bułki przecinamy wzdłuż, podpiekamy w opiekaczy, kotlety podgrzewamy, pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatki, kotlet, polewamy sosem, ketchupem i składamy. Hamburgery podajemy ciepłe. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
PLACKI Z CUKINII ( z jajkiem sadzonym i szczypiorkiem ) 165

Już mówiłam Wam nie raz, że uwielbiam cukinię! Co roku sadzę ją razem z dynią w swoim ogródku i z utęsknieniem wypatruję tych pierwszych sztuk, z

Ostra na Słodko
Schabowe z sosem pieczarkowym 172

dodatkiem kremowego sosu pieczarkowego z nutką białego wina, jak wieprzowinę jem bardzo rzadko tak te kotlety kocham!  Podaję zazwyczaj z gotowanymi ziemniakami i surówką z pora. Pyszne. Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 cebula Mleko Sól i pieprz do smaku Jajka do panierowania Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sos pieczarkowy: 30 dag pieczarek 1 łyżka klarowanego(...)misce, posypuję pokrojoną na piórka cebulą, zalewam mlekiem, tak aby kotlety były zanurzone. Odstawiam do lodówki na minimum 3 godziny, po tym czasie kotlety osączam z mleka, (mleko należy wylać) panieruję w rozkłóconym jajku z solą i pieprzem, panieruję w bułce tartej. Smażę na złocisto na rozgrzanym oleju. Sos: W rondelku rozgrzewam masło, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną

Wanilia i Kardamon
Proste obiady na 7 dni #10 - Przepisy na obiady w PDF z listą zakupów! 116

risotto podaj z kotletami z łososia według poniższego przepisu. Proste kotlety z łososia ➤czas przygotowania:  20 minut + 20-30 minut na schłodzenie kotletów Składniki /na 2 porcje: 300 g mrożonych filetów z łososia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 1 mały pęczek koperku 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki płatków chilli skórka z 1/2 cytryny  1/2 łyżeczki soli(...)Przygotowanie:   Filety z łososia rozmroź, np. przez noc w lodówce. Włóż je do misy malaksera i zmiksuj pulsacyjnie na małe kawałki.  Dodaj jajko, bułkę tartą oraz wszystkie przyprawy. Wymieszaj i uformuj 2 płaskie kotlety. Wstaw do lodówki na 20-30 minut. Możesz też zrobić je dzień wcześniej i wstawić do lodówki na noc.  Obtocz w bułce tartej

Chilli Czosnek i Oliwa
Chrupiące pieczarki w bezglutenowej panierce 222

smaku pieprz do smaku dowolny olej do smażenia Przygotowanie: Pieczarki obieramy i pozbawiamy ogonków. W jednej miseczce mieszamy obie mąki. Do drugiej wbijamy całe jajko, doprawiamy solą i pieprze (jak do tradycyjnej panierki np. na kotlety). Całość mieszamy widelcem. Obrane pieczarki maczamy dokładnie (z obu stron) w jajku, a następnie obtaczamy dokładnie w mieszance mąk. Tak przygotowane pieczarki smażymy

Słodkie okruszki
Kotlety brokułowe i pyszne burgery z awokado 118

powstały pyszne burgery bez grama mięsa. Kto jeszcze ich nie robił- niech żałuje i koniecznie zrobi. Są obłędnie pyszne! Składniki na 4 kotlety :* brokuł* ząbek czosnku* pół cebuli* 3 łyżki oliwy z oliwek* 1 jajko* garść orzechów włoskich* garść bułki tartej* czarny pieprz świeżo mielony Przygotowanie :Brokuły ugotować, przestudzić(...)Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Orzechy podprażyć na suchej patelni, drobno posiekać. Brokuł rozdrobić widelcem, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajko oraz orzechy i bułkę tartą. Przyprawić i dobrze wymieszać. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Dodatkowo :* bułka - u mnie grahamka* plasterki ogórka* plasterki pomidora* plasterki awokado* ulubiony sos bądź dressing

Magiczne Życie Marty
Kieszonki schabowe z duszonymi pieczarkami i masłem 154

Składniki: 5-6 kotletów schabowych (każdy po ok. 150g) sól, pieprz, słodka czerwona papryka 30 dag pieczarek 2 cebule masło jajka + bułka tarta to panierowania Sposób przygotowania: 1. Schab roztłuc na duże cienkie kotlety. Przyprawić solą, pieprzem, papryką. 2. Cebulę obrać, drobno pokroić w kostkę i podsmażyć. 3. Pieczarki umyć i pokroić na grubsze półplasterki. Dodać do cebuli. Delikatnie doprawić(...)solą i pieprzem. Poddusić. 4. Na roztłuczone kotlety nałożyć sporą porcję pieczarek, po łyżeczce masła (dzięki temu mięso nie będzie suche) i zawinąć w kieszonki (można spiąć wykałaczkami). 5. Przygotowane mięso obtoczyć w jajkach i bułce tartej. 6. Smażyć na bardzo małym ogniu w dość dużej ilości tłuszczu

A Ty Smakuj Mnie
Ziołowa pierś kurczaka 111

nadaje piękny maślany smak;) Wykonanie: Umytą, oczyszczoną z błon i osuszoną pierś kroję na 4 kawałki, nie tłukę tylko nacinam skośnie wzdłuż każdego kotleta (uwaga, by nie przeciąć na wylot mięsa), dobrze przyprawiam, moczę w roztrzepanym jajku z dodatkiem dużej ilości ziół. Smażę na rozgrzanym maśle zaczynając od tej ponacinanej strony kotleta. Będzie ładnie zarumienione i rozchylone. Podawajcie z ryżem

Zasmakuj Kuchni
KOTLECIKI RYBNE ( z dorsza ) Z RYŻEM – najlepsze! 143

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kotleciki rybne. Niesamowicie smaczne, sycące i dzięki dodatkowi sosu ostrygowego – bardzo aromatyczne! Takie kotleciki są świetnym pomysłem na

Ostra na Słodko
Kotlety mielone ze szpinakiem i boczkiem 156

świeżego szpinaku baby 100 g wędzonego boczku (u mnie plasterki) 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka ketchupu  natka pietruszki sól pieprz 1 jajko 3 łyżki bułki tartej  + do obtoczenia kotletów olej do smażenia 1. Szpinak umyć, posiekać. Boczek pokroić w paseczki. Na suchej patelni podsmażamy boczek, następnie dodajemy  szpinak. Podsmażamy kilka minut. Studzimy. 2. Do miski dajemy

kruche babeczki
Kotlety z jaj 188

Składniki: 5 jaj + 1 jajko surowe około 4 łyżki bułki tartej + bułka do obsmażenia kotletów 1 mały pęczek zielonej pietruszki lub koperku 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Gotujemy 5 jaj na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę.  Bułkę tartej  dodajemy do masy jajecznej wraz z posiekaną pietruszką ( lub koperkiem

Proste Potrawy