kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:14/338)

Kotlety wieprzowe z pieczarkami. 119

Kotlety wieprzowe można przygotowywać na wiele sposobów, dziś zachęcam do SCHABOWYCH Z PIECZARKAMI. SKŁADNIKI: 1/2 kg pieczarek,  2 cebule,  2 łyżki masła i 2 łyżki oleju 1 kg schabu jajko, bułka tarta olej do smażenia 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny WYKONANIE: Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone drobno pieczarki i cebulę, smażyć aż lekko(...)dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem,  schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić  tłuczkiem, doprawić przyprawami.  jajko rozkłócić dodać przyprawy, 2-3 łyżki mąki, wymieszać, każdy kotlet zanurzyć w jajku, następnie kładziemy  farsz z pieczarek, składamy na pół, jeszcze raz obtoczyć w jajku , bułce tartej, a następnie usmażyć

Kuchnia Beaty
Schabowy na niedzielny obiad 129

innych przypraw niż zawsze i odstawiłam żeby się wszystkie smaki przegryzły. Zapraszam na niedzielny obiad. Schabowy       Składniki : * 4 kotlety ze schabu - ja wybrałam bez kości * sól , pieprz , papryka czerwona słodka , gałka muszkatołowa  * 2 jajka * 5 łyżek mąki pszennej  * 5 łyżek bułki tartej * smalec wieprzowy      Przygotowanie(...)Mięso rozbić , przyprawy utrzeć razem i obsypać kotlety. Zwinąć w rulony, przykryć talerzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Rozkłócić jajka. Zmieszać mąkę z bułką tartą. Kotlety panierować w jajku i mieszance bułki z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.  Podawać z surówką i ziemniakami

Magiczne Życie Marty
Burger z jajkem sadzonym... po polsku ;-) 148

sera majonez ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek olej 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem według uznania. Mieszamy i  formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2.  Jajko(...)rozbijamy na patelnię z rozgrzanym olejem, solimy i smażymy. 3. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem i majonezem. Układamy kolejno: sałatę, ser, kotlet, ser, jajko sadzone, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Kurczak masło-czosnek 765

jeżeli podchodzicie teraz do tego sceptycznie, to zapewniam Was, że warto. Mój brat na początku miał podobne obawy – dopóki nie spróbował. Składniki na 3 porcje: Kotlety: 1 podwójna pierś z kurczaka –ok.500g 2 jajka 100 g panierki Panko Szczypta pieprzu cayenne 1/3 szklanki mleka mąka Sól Pieprz Olej do smażenia Sos: 450g mieszanki mrożonych lub świeżych warzyw: kukurydza, kalafior, fasolka(...)Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Na kotlecie położyć folię spożywczą i rozbić. Do miski dodać jajka, sól, pieprz , szczyptę cayenne oraz mleko. Wymieszać za pomocą trzepaczaki. Następnie kotlety obtoczyć w jajku, mące, jajku i panierce Panko. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Sos: masło roztopić w woku lub rondlu. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić go na maśle. Dodać

Fabryka pomysłów
Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 192

ustach.... Składniki na nadziane schaby 4 kotlety schabowe 4 spore pieczarki 2 cebule 1 łyżka siekanej natki pietruszki 4 plastry żółtego sera 1 duże jajko bułka tarta olej sól pieprz pieprz czosnkowy      Kotlety cieniutko rozbijamy, uważając by nie przerwać struktury mięsa. Rozbite kotlety opruszamy solą i odstawiamy. Obieramy cebule i drobniutko siekamy. Pieczarki obieramy, trzemy na tarce(...)zostawiamy około centymetrowy rant bez farszu), na nim plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak pieróg) i dociskamy brzegi, by się skleiły. Tak postępujemy z każdym kotletem. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, dodajemy ok 1/3 łyżeczki pieprzu czosnkowego i mieszamy. Każdego kotleta delikatnie panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy

Rozpustne gotowanie
Kotlet z indyka z pieczarkami 172

rozbić i z obu stron równomiernie oprószyć pieprzem i solą. W głębokim talerzu roztrzepać jajka, na duży płaski talerz wysypać około 0,5 szklanki mąki, a na drugi bułki tartej. Ja aby ułatwić pracę składam kotleciki i obtaczam w mące wcześniej, nie wolno tylko obtoczonych kotletów kłaść jeden na drugim, gdyż się posklejają. Składanie: na środek plastra mięsa kładziemy kilka(...)plastry można jeden na drugi, a w środek pieczarki i wtedy w mąkę. Kotlety skleją się ze sobą pod wpływem mąki i jajka. Rozgrzać na patelni olej, przygotowane kotlety maczać w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć do zarumienienia z obu stron

Kuchcik gotuje
Kotlety schabowe 129

jednak trzeba zwrócić ogromną uwagę na temperaturę i długość smażenia. Długo smażone na małym ogniu są znacznie bardziej miękkie niż te smażone na szybko.  3 kotlety schabowe 1 łyżeczka soli 2 jajka bułka tarta mąka pszenna Mięso umyć, oczyścić, położyć na desce. Przykryć woreczkiem foliowym (aby nie pryskać po całej kuchni) i ubijać tłuczkiem co jakiś czas przewracając(...)będzie mocno rozbity. Jajka roztrzepać lekko widelcem w głębszym talerzu, dodać do nich sól. Na dwóch kolejnych talerzach wyłożyć bułkę tartą i mąkę osobno. Rozgrzać patelnię z masłem. Kotlety namoczyć w jajku, a następnie obtoczyć delikatnie w mące i bułce. Następnie ponownie panierować jeszcze raz w jajku i bułce tartej. Włożyć na rozgrzaną patelnię i skręcić na najmniejszy ogień. Smażyć

Czerwony Gupik
Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej 161

polecam!     Składniki: 4-5 plastrów schabu 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu Przyprawy: sól, pieprz 1 jajko ok 3/4 szklanki mąki ok 1 szklanka bułki tartej masło do smażenia     *** Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa – niezbyt cienko *** *** kotlety przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Chrzan dokładnie mieszamy z musztardą. Taką mieszanką nacieramy(...)mięso z dwóch stron *** *** Do miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy je, do trzeciej miseczki wsypujemy bułkę tartą *** *** Kotlety kolejno obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron na mocno rumiano. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Kotlety po bawarsku podajemy z ziemniaczkami

Blog z Apetytem
Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem 308

składniki, łączymy, spłaszczamy na dłoni, na środek kłądziemy łyżeczkę farszu, zlepiamy i formujemy okrągłe kotleciki, które panierujemy najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażymy z każdej strony na patelni z dodatkiem oleju (najlepiej w głębokim tłuszczu. Do kotletów możemy podać jakiś smaczny dip. Ostatnio podawałam przepis na kotlety ziemniaczane(...)sosem grzybowym. Również niedawno z ziemniaków przygotowałam krokiety ziemniaczane ( Panzerotti  neapolitańskie), ale można też przygotować warzywne kotlety np. z kalafiorem , bardzo dobre są też kotlety z gotowanych, siekanych jajek. The post Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z pieczarkami. 186

przyprawiam masę na pasztet. Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe lub wieprzowo-wołowe) 200 g pieczarek 1 cebula 5 łyżek bułki tartej + bułka tarta do panierowania kotletów 1 jajko 5 łyżek bardzo zimnej wody olej do smażenia sól, pieprz czarny mielony, mielona kolendra - do smaku Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić bardzo drobno, a następnie posiekać. Cebulę pokroić w bardzo drobną(...)mięso wchłonie wodę. Następnie dodać wystudzoną cebulę i pieczarki, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu i 5 łyżek bułki tartej i jajko. Wyrobić bardzo dokładnie masę na kotlety. Odstawić do lodówki na 15 minut, aby masa nieco stęrzała. Dzięki temu łatwiej będzie formować kotlety. Zwilżyć dłonie zimną wodą i formować kotlety, a następnie obtaczać

Codziennik Kuchenny
Schab zapiekany z serem i jajkiem 150

Dziś przedstawiam Ci kolejną wariację n temat schabu- tym razem kotlet schabowy zapiekany pod serem i jajkiem. Składniki: rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jajo do panierki jaja- tyle ile kotletów plastry żółtego sera- tyle ile kotletów Przygotowanie: mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj(...)rozbełtaj jajo obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju usmażone kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego na każdym kotlecie połóż usmażone sadzone jajko oraz plaster serca żółtego wstaw naczynie do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz około 10 minut do stopienia i zrumienienia sera Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kotlet schabowy wg Magdy Gessler 180

robicie schabowego? Próbowaliście już tak przygotowanego? Smakował Wam? 6 plastrów schabu (ilość w zasadzie wg potrzeb) mleko 2 cebule 1-2 jajka bułka tarta sól, pieprz smalec lub olej do smażenia Kotlety delikatnie rozbijamy. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Przekładamy do miski lub woreczka strunowego. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do mięsa, rozkładając ją pomiędzy poszczególnymi plastrami schabu(...)lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy. Dokładnie (!) osuszamy je ręcznikiem papierowym. Jajka wybijamy na talerz, rozbełtujemy widelcem. Na drugi talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na złoto. Kotlet przygotowany po raz pierwszy, z odchodzącą panierką:( Źródło

Smaki Na Talerzu
Panierowane kotlety z piersi kurczaka z serem 257

smak. Wiem, że jeśli nie mam pomysłu ani chęci na długie stanie przy garach, to kotlet zawsze jest mile widziany przez moich najbliższych na stole. Warto spróbować.  Składniki: 4 pojedyncze piersi  z kurczaka 10-15 dag sera żółtego w plastrach 2 jajka 3 łyżki mleka bułka tarta do panierowania sól pieprz olej do smażenia Sposób(...)przygotowania: Piersi umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na 2 części, tak aby powstały 2 cieńsze kotlety. Lekko rozbić, osolić, popieprzyć i odstawić na chwilę w chłodne miejsce. Jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety najpierw moczyć w jajku, następnie położyć na wierzch plastry żółtego sera, ponownie zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano

na moim stole...
Kotlety sojowe w serowym cieście 166

Kotlety sojowe - ciekawy zamiennik mięsnych kotlecików. Na ogół smażę je w jajku i bułce tartej jak zwykłe schabowe. Mój mąż jedząc je pierwszy raz myślał że to mięso, tylko nie mógł(...)odgadnąć jakie:) Dziś wersja "na bogato" - bardzo smaczna,fajna alternatywa dla mięsa lub rybki. SKŁADNIKI: (na 3-4 porcje) 1 op kotletów sojowych (100 g) bulion do gotowania/namoczenia kotletów 1 jajko 1/2 szkl mleka 5 dag sera żółtego startego na drobnych oczkach 1/2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia vegeta, papryka słodka i ostra, pieprz - do smaku 1. Kotlety

Kto ugości moich gości?