kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:80/406)

Podsumowanie 2018 roku 173

siły na moje dalsze poczynania ;) 1. Schab po bałkańsku   2. Zupa brokułowa z serkiem topionym 3. Jogurtowe placki z truskawkami 4. Kasza z sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta   7. Szarlotka z budyniem   8. Sernik na zimno z winogronami   9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami

My simple kitchen
Hamburger wołowy. 169

sezamem -majonez -majeranek -sól -pieprz -jajko Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w dużą kostkę. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety wielkości bułki o grubości ok. 1,5 cm. Smażymy na patelni do grillowania 3 minuty z każdej strony lub w grillu elektrycznym. Ja użyłam  Grilla Tefal

Magia jedzenia.
Sos pieczarkowy 142

lubią bardziej rzadki, ja akurat miałam ochotę na taki ciężki, zawiesisty. Zwykle robię taki sos o lżejszej konsystencji, jedynie na śmietanie. W roli modeli do sosu wystąpiły kotlety z kaszy jaglanej z jajkami, które serdecznie polecam Drukuj Sos pieczarkowy Składniki 250 g pieczarek 1 spora cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz 1/-2/3 szkl. śmietany

Mieszam w Garnku
Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 142

sól i pieprz bułka do hamburgera (u mnie z sezamem) 5 szt. Zaczynam od zmielenia piersi z kurczaka oraz cebuli. Do zmielonego mięsa z cebulą dodaję jedno jajko, sól, pieprz, bułkę, formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni z każdej strony. Mam dwa sposoby robienia hamburgerów: Bułkę kroję na pół, spód i górę smaruję keczupem i majonezem. Na spód kładę

Kuchnia Viki
Hamburger w tortilli 150

greckich 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: 5 tortilli sos tzatziki keczup ogórki papryka sałata 1. Cebulę drobno siekamy. Łączymy z mięsem mielonym, przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Formujemy kotlety o wadze około 100g. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut. 2.  Tortille składamy na pół, smarujemy sosem

Szefowa kuchni
Rolada Schabowa Z Mięsem Mielonym Obłożona Boczkiem 201

rozgrzania piekarnika. Ja to robię na folii aluminiowej na której będę potem piec moja roladę ;) 2.  Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety, ale nie musimy dodawać jajka. 3. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielone, na nie ścieramy ser i całość rolujemy w roladę. 4. Obkładamy plastrami boczku i zawijamy ściśle w folie aluminiową

Gotowanie...to proste !
Roladki pomidorowe z czosnkiem 152

Aromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem

czarrna od kuchni
ROLADKI SCHABOWE Z FARSZEM ORZECHOWYM 180

orzechów i natki.Polecam!.       10 filetów schabowych 5 dag.zmielonych orzechów włoskich posiekaną drobno natka pietruszki sól pieprz Vegeta przyprawa do wieprzowiny 2 jajka mąka bułka tarta olej *********************************  Mięso umyć i osuszyć.4 kotlety zmienić , dodać do nich orzechy , pokrojoną natkę pietruszki(...)oraz przyprawy,sól i pieprz, vegetę i przyprawę do wieprzowiny.Resztę kotlety rozbić i formować , oprószyć tymi sami przyprawami.Tak przygotowany farsz Nałożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladę.Filety panierować w mące , rozmąconym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złotego koloru.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowe hamburgery. 107

liście sałaty masłowej 1 pomidor 100 ml jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki ketchupu  sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Mięso mieszamy z bułką tartą, przyprawami i jajkiem (tak abyśmy mogli uformować kotlety). Formujemy 3 płaskie (grubość około 1 cm) kotlety, smażymy na patelni bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnie lub na małej ilości tłuszczu.  Kiedy kotlety nam się

Moje-pitraszenie
Kotlety mielone z łososia 155

kwasy tłuszczowe ) i dlatego warto robiąc mielone dodać białej, chudej ryby jak np. gładzicę czy inne ryby flądrowate. Kotlety z łososia Składniki: 10 kotletów 600 g fileta łososia 400 g białej ryby 1 jajko 2 łyżki drobno pokrojonych kaparów 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos chrzanowo koperkowy(...)chrzanu 1 łyżka koperku 2 łyżki jogurtu sól do smaku Przepuść połowę łososia i całą białą przez maszynkę. Resztę łososia pokrój w kostkę. Dodaj jajko, kapary sól i pieprz, wymieszaj farsz. Uformuj 10 okrągłych kotletów i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Smaż kolety w dosyć wysokiej temperaturze przez około 3 minuty po każdej stronie. W międzyczasie przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki

codojedzenia
Kotlet z jajek 157

podsmażam . Ugotowane jajka obieram i rozgniatam je na masę ( można zmiksować ale ja nie lubię papki) do masy dodaję cebulę,majonez,1 łyżkę bułki,sól,pieprz,jajko surowe . Dokładnie mieszam , formuje kotlety , obtaczam w pozostałej bułce i smażę na bardzo rozgrzanej patelni z obydwu stron na złoty kolor . Podaje z surówką

Eli Gotowanie
Klopsiki zapiekane w warzywach 141

sprawdzone "gotowce" lub półprodukty, które znacznie przyspieszają przygotowywanie posiłków. Tym razem były to Zasmażane Warzywa od firmy Orzech. Do tego najszybsze, najprostsze, pieczone kotlety mielone. Polecam :) SKŁADNIKI:   0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka bułka tarta(...)gęstości 1 płaska łyżeczka soli pieprz, majeranek Dodatkowo: 1 słoik warzyw zasmażanych Orzech 1/2 szkl śmietanki 30% 1. Mięso mielone wymieszać dokładnie z jajkami i przyprawami, dodać bułki tartej na gęstość (tak, żeby kotlety dało się formować). Uformować kulki, lekko je spłaszczyć i ułożyć w lekko natłuszczonym (ja rozsmarowałam kilka kropli oleju pędzelkiem silikonowym) naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika

Kto ugości moich gości?
Sos szparagowy 177

zwolenniczką. Do pewnych rzeczy, a także smaków, dorasta się. A szparagi pod taką postacią jadało się w moim domu od dzieciństwa. Taki sos często był dopełnieniem kotleta schabowego, mielonego czy zwykłych jajek sadzonych. Może i Wy się skusicie? :) Składniki: pęczek białych szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1,5 chochli wody, w której gotowały się szparagi 1,5 chochli

My simple kitchen
Pomidory panierowane 120

Wegetariańska wersja "kotletów" Składniki: 4 pomidory 1 jajko 5 łyżek bułki tartej sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Pomidory opłukać, pokroić w grube plastry i oprószyć solą i pieprzem.  Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej.    Smażyć na oleju z obu stron na rumiano

Tradycyjna Kuchnia