kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:229/406)

Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem 98

powinna wchłonąć cały płyn. Kaszę odstaw do ostudzenia. Ser rozgnieć widelcem. Do ostudzonej kaszy dodaj ser, śmietanę, jajka i dokładnie wymieszaj. Jeżeli dodajesz boczek, należy go przesmażyć, ostudzić i dodać do masy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z masy formuj kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej. Smaż na tłuszczu na rumiano z obu stron. Można podać ze śmietaną

królestwo garów
Kotleciki a’la pizza 272

Kotleciki a’la pizza Lekko pikantne, kruche, delikatne i wspaniale rumiane kotlety drobiowe z serem i pieczarkami. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka 10dkg startego żółtego sera (użyłam gouda) 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 10dkg pieczarek pół cebuli 1 papryczka chilli (można pominąć

Blog z Apetytem
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 171

smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem, np. czosnkowym, koperkowym lub tzatziki.  Zobacz też przepis na kotlety siekane z botwinki i kurczaka lub placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią . Składniki: 2 filety z kurczaka (ok. 400-450 g) 3 duże jajka ok. 350-400 g młodej kapusty 1 cebula 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 172

smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem, np. czosnkowym, koperkowym lub tzatziki.  Zobacz też przepis na kotlety siekane z botwinki i kurczaka lub placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią . Składniki: 2 filety z kurczaka (ok. 400-450 g) 3 duże jajka ok. 350-400 g młodej kapusty 1 cebula 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy

Kuchnia MagdaLeny
Szaszłyki z mięsa mielonego 112

szaszłyka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć chwilę na 1 łyżce oleju. Do mięsa dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, zeszkloną cebulę i przyprawy. Wyrobić wszystko na gładką masę, wilgotnymi dłońmi podzielić mięso na 6 części. Uformować podłużne kotlety. Nabić każdy na patyczki do szaszłyków (lub tak jak u mnie na patyczki do suhi ;) ) i odstawić przynajmniej

Świat Domowej Kuchni
Fryderyki z niespodzianką 114

włoski w słoiczku Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem. 2.   Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wsypujemy bułkę tartą oraz szczyptę papryki, wyrabiamy. 3.   Z mięso robimy kotlety, rozpłaszczamy. 4.   Warzywa obieramy i drobno kroimy ( paprykę, ogórki i cukinie) 5.   Układamy na środku mięsa i zawijamy

Kulinarna Chwila
Kotlety jajeczne z pieczarkami 92

Należą do nich na przykład krokiety brokułowo-ziemniaczane ( przepis ), a ostatnio zrobiłam pyszne i proste w przygotowaniu kotlety jajeczne z pieczarkami. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można podawać z ulubioną surówką i sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 jajek 200 g pieczarek 50 g żółtego sera 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 nieduża cebula sól

Danka Pichci
Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową 359

kostkę. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. 2. Do miski przekładam mięso, fasolkę i cebulę. Dodaję jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. 3. Z masy formuję owalne kotleciki. Na patelni z olejem smażę kotlety na rumiano z dwóch stron. Podaję z surówką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kwiaty cukini - przepis 152

nadziewane żółtym serem i panierowane. Najlepszy i zarazem najłatwiejszy przepis na przygotowanie tego nietypowego smakołyku. Chrupiące, przypominające kotlety z rozpuszczonym serem w środku to po prostu pychota. Polecam ten przepis każdemu. Kwiaty cukini - przepis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI kwiaty cukini 2 jajka bułka tarta żółty ser olej do smażenia sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z kwiatów cukini usunąć pręciki wraz z wystającymi

zielonacukinka
Fit kotleciki z indyka i cukinii (bez jajek i bułki) 161

Dziś zapraszam po przepis na lekkie kotleciki z mielonego indyka bez dodatku jajek i bułki, za to z suszonymi pomidorami i cukinią do smaku, smaczne, soczyste

Wanilia i Kardamon
Obiad do 10 zł - Kotleciki Warzywne Z Kuskusem 430

Świetna alternatywa dla mięsnych kotletów. Składniki na około 10-12 kotletów: 1/2 szkl kaszy kuskus  1 szkl wrzącej wody lub bulionu 3-4 garście mieszanki warzyw mrożonych (brokuły, kalafior, marchewka, fasolka zielona,por ) 1 jajko ewent. 1/4 startej cebuli (jeśli w mieszance był por to cebulę możemy pominąć) szczypta ostrej papryki sól, pieprz do smaku ewent. 2-3 łyżki

Gotowanie...to proste !
Koperkowe klopsy z kluskami śląskimi 99

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy na średniej wielkości oczkach. Dodajemy jajko, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą (do zagęszczenia), sól i pieprz (wg uznania). Mięso wyrabiamy, dodając bulion warzywny. Masę formujemy na kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na tłuszczu, zalewamy rosołem (około 1 l), zagotowujemy

R'n'G Kitchen
smaczne kotlety mielone... 166

zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach, wsypać opakowanie przyprawy Prymat, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, dodać bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą z wody, dodać tartej bułki i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę formować zwilżoną dłonią kotlety mielone 2 cm grubości, kłaść na gorący olej na patelni smażyć rumiane kotlety z obu stron, następnie przykryć

W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki - pulpeciki w sosie pomidorowym 84

pomidorowego 2 łyżeczki śmietany 1 łyżka mąki Przygotowanie: Z mięsa mielonego robimy kotleciki (mięso mielone mieszamy z jajkiem, przyprawami oraz bułką tartą) Następnie podsmażamy je na niewielkiej ilości oleju - 1 minutę na każdą ze stron. Następnie przekładamy do garnka lekko podsmażone kotlety wraz z olejem, na którym smazyliśmy. Dodajemy wodę, oraz kostkę rosołową. Dusimy na małym palniku 30-40 minut

My World by Dagmara Rek
Gołąbki bez zawijania z kiszoną kapustą. 174

rozgotowany. Do mięsa dodajemy przestudzoną kapustę ( 3/4 ),  ryż , przeciśnięty przez praskę czosnek. Resztę przypraw, jajka i mannę. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Pozostałą część kapusty dzielimy na pół i jedną część układamy na dnie garnka,  a drugą  przykryjemy wierzch. Formujemy kotlety i lekko podsmażamy na  odrobinie tłuszczu. Tak aby nam się tylko lekko wierzch ściął. Układamy w garnku

Dieta moja pasja