kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:228/406)

Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera 762

Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera Drobiowe kotleciki z dodatkiem pieczarek i sera to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla smażonej piersi kurczaka. Mięso wychodzi kruche i soczyste. Polecam wypróbować!     Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 100g pieczarek 1 niewielka cebula 2 łyżki startego żółtego sera 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska(...)jajkiem, mąką, zieloną pietruszką, startym serem oraz przyprawami. Całość przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę *** *** Po tym czasie, na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor. Obracamy dopiero jak jedna strona dobrze się przyrumieni (zapiecze) przy pomocy dwóch łopatek – jedną przytrzymujemy kotlet

Blog z Apetytem
Kotlety Siekane Po Meksykańsku 118

zaległości ;) Zapraszam na pyszne delikatne kotleciki siekane w łagodnej meksykańskiej wersji. Powinny zasmakować każdemu wielbicielowi kotletów. Napisałam łagodna wersja gdyż nie przepadam za pikantnymi daniami i staram się nie używać zbyt dużych ilości ostrych przypraw. Składniki 8 kotlecików 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka lub 1 duże 2-3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki kwaśnej śmietany(...)gęstą będzie zawartość naszej miski to dajemy 2 - 3 łyżki mąki. Mieszamy jeszcze raz wszystko i odstawiamy na chwilę. 3. Smażymy na rumiano na oleju, pamiętając aby odsączyć nasze kotlety na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Mini Fishburger 183

niewiele wspólnego. Co jest w nich wyjątkowego? Niby nic, a jednak. Własnoręcznie zrobione bułeczki, kotlety z siekanego dorsza, sos tatarski z domowym majonezem, ulubione dodatki. Idealna imprezowa przekąska! Składniki: Kotleciki rybne: 500 g filetów z dorsza 1 posiekana szalotka 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia kotlecików sól pieprz olej do smażenia Sos tatarski(...)pieprz Dodatkowo: bułeczki drożdżowe ( przepis ) pomidorki koktajlowe ogórek kiszony czerwona cebula Przygotowanie: Mięso z dorsza oddzielamy od skóry i siekamy. Wkładamy do miski, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy i wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie z masy rybnej formujemy kotleciki, wielkością zbliżone do średnicy

Smakowity Blog Kulinarny
Siekańce - kuchnia podkarpacka 304

masy mięsnej zasolonej i odciśniętej kapusty można przygotować 2 razy więcej kotletów niż zwykle, jednak to nie ekonomia jest główną zaletą dania. Tutaj liczy się przede wszystkim smak. Zapieczone kotlety z masy mięsno-kapuścianej mają delikatną, niemal kremową konsystencję, co podkreśla sos pomidorowy powstały podczas pieczenia. Siekańce równie dobrze smakują z ziemniakami, jak i z kaszą gryczaną, czy jęczmienną. Podaje(...)nadmiaru płynu. Cebulę kroimy w kostkę. Kapustę, mięso, cebulę, kaszę mannę i jajka mieszamy wyrabiając jednolitą masę, którą na koniec doprawiamy pieprzem i ewentualnie lekko solimy. Z masy formujemy niewielkie, podłużne kotleciki, które obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni. W naczyniu żaroodpornym układamy kotlety i zalewamy je przecierem pomidorowym wymieszanym z wodą i doprawionym solą (można dodać inne przyprawy

Trzeci talerz
Kotlety z mortadeli w panierce z cebulki prażonej 196

posiłku raczej z tego nie będzie.  Ale co tam! Raz się żyje! Sentymentom też czasami należy ulec i do smaków dzieciństwa powrócić. Prezentuje więc dziś na szybki obiad kotlety mortadelowe w panierce z cebulką prażoną oraz słodką papryką w proszku . Te ostatnie to mój nowy dodatek, bo za młodu gdy je jadałam, to tylko bułka tarta występowała(...)proszek. Plastry mortadeli o grubości ok 1 cm maczać w rozbełtanym jajku, następnie w panierce i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na średnim ogniu do zezłocenia z obydwu stron - trzeba pilnować ognia i stopnia zesmażenia, bo dodatek cebulki prażonej sprawia, że panierka łatwiej się rumieni . Kotlety z mortadeli serwowałam jako obiad wraz z ziemniakami z wody i fasolką

Grunt to przepis!
ZDROWE kotlety mielone z dodatkiem kaszy, w panierce z siemienia lnianego. 113

jeszcze chłonie tłuszcz, w związku z czym kotlety pochłaniają dużą ilość oleju. Warto sięgnąć np. po siemię lniane, które świetnie sprawdza się w roli panierki, zarówno w wersji zmielonej, jak i całych ziarenek. SKŁADNIKI: - 300 g mielonego mięsa wołowego - 300 g mielonego mięsa wieprzowego - 200 g ugotowanej kaszy jaglanej lub kuskus - 2 jajka - łyżka przyprawy do szaszłyków - 1/2 łyżeczki przyprawy

SMYKWKUCHNI
Burgery z queso, jalapeno i nachosami 205

około 8 - 10 minut, aż staną się lekko złociste i chrupiące. Każdą połówkę podpieczonej bułki posmarować queso. Na spodnią część bułki z queso położyć sałatę, na sałatę kotleta, na kotleta plastry chrupiącego boczku (po 2 na każdego burgera), plasterki jalapeno, nachosy, plasterek pomidora i czerwonej cebuli oraz kilka listków świeżej kolendry. Przykryć górną częścią bułki posmarowaną queso. Burgery podawać gorące(...)chrupiące i ciepłe. Do mięsa na burgery nie należy dodawać jajka. Dzięki temu burgery będą miękkie i soczyste. Należy je jednak dobrze wyrobić i uformować, aby nie rozpadały się podczas grillowania. Do queso należy użyć łatwo topliwego gatunku sera żółtego jak np. cheddar (biały lub czerwony), gouda, ementaler. Kotlety, zamiast grillować (oczywiście można je także grillować na ogniu, na świeżym

Gospodyni Miejska
Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu 177

kotlety mielone. Zrobiłam je z mięsa z kurczaka, jednak można je przygotować także z wołowiny czy mięsa indyka. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Kotleciki ryżowe z soczewicą Przepis na kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu Drukuj przepis Porcji: 8-10 Czas gotowania: 40 minut Składniki 300 g gotowanego mięsa z rosołu 100 g ugotowanego ryżu 2 jajka(...)Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę - masa ma mieć taką konsystencję, aby swobodnie formowała się w kotelciki. Kiedy jest za rzadka, dodajcie odrobinę bułki tartej. Masę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 3 Formujemy z niej kotleciki i obtaczamy każdy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, powinien on zakrywać całe dno patelni. 4 Smażymy kotlety na dużym

Kuchnia Bazylii
Kotlety rybne siekane 105

Jeśli znudziła Ci się klasyczna smażona ryba, dla odmiany polecam smaczne i proste w przygotowaniu kotlety rybne Pomysł na nie znalazłam w Kuchni Marzenki ( filmik ). Zrobisz je bardzo szybko. Nie wymagają mielenia mięsa – wystarczy posiekać rybę lub pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować i usmażyć. To świetne danie obiadowe, które można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami(...)Przełóż do dużej miski i dodaj pozostałe składniki – jajko, mleko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz (dobrze dopraw, by miały wyrazisty smak) . Całość dokładnie wymieszaj. Dłońmi formuj nieduże kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.   Do kotletów świetnie nadają się gatunki… morszczuk, mintaj, limanda, sandacz, panga, tilapia

Kulinarne S.O.S.
Domowe burgery drobiowe. 99

Składniki: Bułki: 180 g. ciepłego mleka 100 g. ciepłej wody 50 g. masła 20 g. drożdży 1 łyżeczka cukru 550 g. mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 jajko Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania bułek sezam do posypania Mięso: 650 g. piersi kurczaka  sól, pieprz Dodatki: sałata pomidor cebula czerwona ogórek kiszony keczup majonez Dodatkowo: trochę oleju do smażenia mięsa(...)układać na blaszce wyłożonej papierem  do pieczenia. Wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem i posypać sezamem.  Zostawić jeszcze na 10-15 minut do napuszenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 25 minut. Piersi zmielić. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i wyrobić ręką. Uformować płaskie kotlety, mocząc ręce w wodzie. U mnie wyszło 5 kotletów. Warzywa pokroić

Agusiowe smakołyki
Kotlety siekane z pieczarkami i serem 104

jeśli jeszcze nie robiliście takich kotletów to zrobicie.  Najlepiej smakują takie prosto z patelni. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do tego proponuję surówkę  z selera A jeśli chcecie inne pomysły na dania mięsne to zapraszam tutaj W tej kategorii znajdziecie najwięcej przepisów. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 5 średnich pieczarek 4 łyżki startego

O kuchni z uczuciem
Smażone klopsiki z groszkiem i marchewką, danie do słoika na wyjazdy 126

domu jak jest bardziej zabiegany tydzień składniki na około 4-5 słoików o pojemności 1 l : klopsiki: 1 kg mięsa mielonego, dowolnego ja ty razem użyłam mielonej łopatki 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki zimnej wody lub bulionu 1,5 łyżki granulowanego czosnku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku sos z groszkiem i marchewką(...)sól, pieprz do smaku mąka pszenna z wodą do zagęszczenia Mięso mielone przełóż do miski, dodaj jajka, bułkę tartą, wlej bulion lub wodę. Następnie wsyp gałkę muszkatołową, czosnek, sól i pieprz do smaku. Wyrób na jednolitą masę mięsną jak każde kotlety mielone Formuj małe klopsiki i obsmażaj na smalcu (olej brzydko oddziela się od sosu w słoiku). Jak już będą

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z botwinką 58

mleka 1 jajko 1 płaska łyżka majeranku sól pieprz olej rzepakowy Kajzerkę rozdrabniamy i zamaczamy w mleku na 10 minut. Do mięsa wrzucamy odciśniętą bułkę, rozdrobniony czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, przyprawy, wszystko dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny. Botwinkę dokładnie myjemy i szatkujemy (razem z liśćmi). Do mięsa dodajemy botwinkę, mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy

Kardamonovy
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA 102

sztuk: - 550g mielonego mięsa (u mnie szynka i łopatka wieprzowa) - 200g ugotowanego ryżu (u mnie basmati) -  ok. 490g zszatkowanej białej kapusty - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 jajko - sól (daję himalajską) - świeżo mielony pieprz - 3 łyżki oleju (u mnie kokosowy bezzapachowy) - 400ml soku pomidorowego - 1 łyżeczka oregano Ryż przepłukać pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie wg. przepisu. Można(...)zmielonego mięsa dodajemy przestudzony ryż (200g), podsmażoną cebulę z czosnkiem, odciśniętą z wody kapustę, jajko, doprawiamy solą (ok. 1/2 łyżeczki) oraz świeżo mielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, do połączenia składników. Z wyrobionej masy odrywamy kawałki i formujemy podłużne kotlety. Odkładamy na talerz. U mnie wyszło 12 sztuk. Na rozgrzanym oleju obsmażamy uformowane kotlety, po kilka minut z każdej strony. Następnie

Smaczne Zdrowe