kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:195/406)

Kotlety serowe z kurczakiem 1131

Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku. Składniki - podwójny filet z kurczaka - jajko - 2 łyżki mąki - 2 łyżki majonezu - 15 dag startego żółtego sera - mielona słodka papryka, pieprz ziołowy - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni

Świat Smaku
kotlety "devolay" 231

Dzisiaj zapraszam na kotlety "devolay" Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser. Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu. Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min. Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli

Smaki Edyty
KOTLETY BURACZANE 170

wodzie, dlatego żeby zachować całą zawartość tych wspaniałości należy je piec  w skórce a nie gotować godzinami, gdzie wtedy nie ma już  w nich nic wartościowego. Kotlety moje powstały z ogromnej ochoty na mielone, ja już kilka lat nie jem mięsa więc musiałam sobie zrobić substytuta. Po mięso już raczej nie sięgnę, więc to raczej nie była potrzeba(...)opakowaniu, wystudzić; Buraczki po ostudzeniu zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać kaszę, jajko,       przyprawy, wymieszać, dodać bułkę tartą, konsystencja powinna być taka jak na mielone,w razie koniecznie dodać więcej bułki; Formować mokrymi dłońmi kotlety, obtoczyć delikatnie w bułce tartę,smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.  Kotlety są mojego

pieprzny smaczek
Cukinia smażona w złocistej panierce 101

około 4 porcje Przygotowanie 10 min. Smażenie 10 min. Kalorie 120 kcal Talarki cukinii panierowane jak kotlety, usmażone w panierce na złocisto. Cukinia smażona w panierce na wegetariański obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większa zielona cukinia 3 łyżki mąki pszennej 1 duże jajko + 50 ml mleka 4 czubate łyżki drobno zmielonej bułki tartej wegeta Natur, sól i pieprz olej(...)/wp-content\/uploads\/2021\/07\/panierowana-cukinia-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/07\/panierowana-cukinia-480x270.jpg"],"description":"Talarki cukinii panierowane jak kotlety, usma\u017cone w panierce na z\u0142ocisto. Cukinia sma\u017cona w panierce na wegetaria\u0144ski obiad.","keywords":["bu\u0142ka tarta","cukinia","kotlety z cukinii","kotlety warzywne","panierowana cukinia","cukinia sma\u017cona","cukinia w panierce","talarki cukinii w panierce","cukinia z patelni","kotleciki

ProstePesto.pl
Fuczki czyli placki z kapusty kiszonej, bez mąki pszennej, keto 298

jajka , dodajemy śmietanę , mąkę oraz przyprawy , sól i pieprz . Następnie całość dokładnie mieszamy, dodajemy kapustę i ponownie mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzanym oleju smażymy dość cienkie placki dopóki się nie zarumienią, po czym obracamy na drugą stronę. Fuczki podajemy na ciepło polane śmietaną , sosem tatarskim lub innym sosem wedle uznania. Zobacz również pozostałe przepisy na wegetariańskie placki i kotlety

WegePrzepis
Siekane kotlety z kurczaka z cukinią i koperkiem 1741

Siekane kotlety z kurczaka to odmiana dla tradycyjnych kotletów. Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam ! Dodatkowo można dosypać do masy starty żółty ser :) Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy(...)czasu, aż cukinia będzie gotowa. Z cukinii pozbywamy się nadmiaru wody i dodajemy do kurczaka. Dodajemy jajko, dwie łyżki mąki ziemniaczanej i posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy. Z przygotowanej masy smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju przez kilka minut na średnim ogniu. Kotlety nakładamy łyżką na patelnię. Jeden kotlet do czubata łyżka przygotowanej masy. Smacznego

Kulinarne przygody
Kotleciki Orientalne 176

oraz imbirem .  Podaję je z kaszą kuskus , ryżem czy makaronem.  Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI NA 12 SZTUK: Kotlety 800 g mięsa mielonego z indyka lub szynki 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru 2 jajka 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki pasty curry 1 łyżka przyprawy curry sól i pieprz(...)praskę. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cebulę i czosnek. Smażę aż cebula będzie szklista. Przekładam do marchewki. Następnie do miski przekładam wszystkie pozostałe składniki. Mieszam dokładnie. Z farszu formuję kotlety wielkości srednich kotlecików. Obtaczam w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam olej. Kotlety smażę ze wszystkich stron na rumiano. Podaję z kaszą kusus i ulubiona surówką

Gotowanie Patki
Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem 191

Dzisiaj podzielę się moim , który powoduje że kotlety są soczyste , mięciutkie ..po prostu pyszne Zresztą co to byłby za blog kulinarny , na którym nie ma podstaw kuchni i klasyki Składniki : 1 kg uda z indyka bez kości ( lub usunąć kość ) 1 duża ,cebula biała 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu , gęstego 1 jajko bułka tarta 3 łyżki wody gazowanej(...)przekładamy do miski , ścieramy do niego cebulę na grubych oczkach tarki . Dodajemy wyciśnięty praską czosnek, jajko , gałkę muszkatołową, 2 łyżki bułki tartej , wodę gazowaną ,miód , sól i pieprz do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec tajna broń czyli majonez , to za jego sprawą kotlety są soczyste i wspaniałe Wyrabiamy na gładką masę , formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z fetą 220

naszło  mnie na kotlety mielone takie szybkie i proste.   A żeby nie były takie zwyczajne  nafaszerowałam je serem feta.  Całość podałam z ryżem i   sałatką z białej  kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 g fety 1 czerstwa kajzerka 1 jajko bułka tarta do panierowania(...)zeszklić. Bułkę namoczyć w mleku/wodzie, odcisnąć. Fetę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać cebulę, bułkę, jajko. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy kawałek fety i sklejamy formując kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety krojone z kurczaka 165

Baza jest jedna, kotlety mogą wyjść bardzo różne w zależności od upodobań. Na około 10 kotletów Potrzebujemy: 2 duże filety z kurczaka pół papryki czerwonej 2 łyżki natki pietruszki 10dkg sera żółtego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki mąki pszennej 2 jajka mleko ( do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego) S&P Będziemy potrzebować dużą miskę. Piersi z kurczaka(...)żółty ser i wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30min.  Rozgrzewamy dużą patelnie z olejem. Dużą łyżką (taką od zupy) nakładamy przygotowaną masę z kurczaka na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety smakują na ciepło i na zimno. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Złociste kotlety rybne z koperkiem 278

zwykłą rybkę zamienić na pyszne złociste kotlety rybne z koperkiem , które są świetną alternatywą i do tego wszystkim smakują! A i na pewno dzieci nie pogardzą "domowymi paluszkami rybnymi" :-)  Składniki: Dwa średniej wielkości filety z białej ryby (ja użyłam Solę, ale może być np.mintaj i inne białe ryby) 1 jajko 1 mała cebulka 3 + 1 płaskie łyżki bułki tartej(...)Rybę kroimy na bardzo małą kosteczkę wyciągając przy tym ości.  Wrzucamy do tego jajko, 3 łyżki bułki tartej, posiekaną na bardzo drobno lub startą na tarce cebulkę, doprawiamy solą, pieprzem i vegetą i na samym końcu dodajemy koperek.  Wszystko razem mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.  Smażymy na patelni na oleju aż kotlety się

Anielska Kuchnia Ani
Kotlety pożarskie 147

białek, które dodałam do potrawy. Kotlecikami będą zajadać się zarówno dzieci jak i dorośli. Na 9 dość dużych kotletów 600 g piersi z kurczaka   1 czerstwa kajzerka 1 szklanka mleka 1/2 pęczka zielonej pietruszki 1 kopiata łyżka masła 2 jajka L sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania  Mięso z piersi zmielić w maszynce do mielenia(...)Następnie delikatnie wymieszać z mięsem, tak aby nie stracić puszystości. Na patelni rozgrzać olej. Formować owalne kotleciki. Masa mięsna jest dość luźna, dlatego aby nie kleiła się do rąk, kotlety formować zwilżonymi w zimnej wodzie rękami. Kotleciki panierować w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoto. Gorące odsączyć na ręczniku papierowym. Serwować gorące z ziemniakami

Krylowa Kuchnia
Kotlety z kiszonej kapusty, sezamu i kaszy manny. 216

Kotlety można robić z każdej kapusty, białej, pekińskiej, czerwonej jednak mnie najbardziej smakują te z kiszonej. Nie mam zamiaru udowadniać wyższości kiszonej kapusty nad resztą. Tak jak smak, pikanterię można podkręcić  przyprawami, tak smaku samej kiszonej kapusty nic nie zastąpi. A że jestem jej wielką fanką tak więc polecam..... kg kiszonej kapusty duża cebula łyżka masła 2 jajka łyżka(...)cebulę, zioła i przyprawy. Sól i czarny pieprz dodajemy według własnego smaku. Jak uzyskamy odpowiedni smak, wbijamy jajka i wsypujemy mannę. Dobrze jest ją pozostawić na kilka minut aby kaszka napęczniała. Jeśli masa nadal jest rzadka można tej manny dać więcej. Formujemy kotlety i smażymy bardzo wolno na rozgrzanym tłuszczu. Tego tłuszczu może być naprawdę niewiele, tyle co zwilżona patelnia

Dieta moja pasja
Kotlety z mięsa z rosołu 764

łatwe, smaczne i szybkie. Kotlety można przygotować na kolację lub na obiad np. z  surówką z włoskiej kapusty  lub po prostu zimne na kanapki z ogórkiem kiszonym. Składniki: mięso z rosołu około 400 g warzywa z rosołu: (ja przeważnie dodaję 1-2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera) 1 cebula 2 jajka sól pieprz przyprawa do kurczaka lub curry(...)maszynce do mięsa, a także warzywa i surową cebulę. Do zmielonego mięsa z warzywami dodać jajka i przyprawy i dobrze wymieszać. Pamiętać, aby dobrze przyprawić, ponieważ mięso z rosołu jest bardzo łagodne i trzeba zaostrzyć smak bo inaczej będzie mdłe. Po wyrobieniu formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Uwaga

talerz przyjemności
Kotlety z wkładką serową 232

szkl.bulionu 2 jaja sól, pieprz wegeta szczypta imbiru ser żółty Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera żółtego, uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania