białą , smak bardzo fajny , byłam zaskoczona jak szybko zostały zjedzone , śmiało można takie kotlety podać na obiad rodzinny , czy także fajnie się sprawdza jako na obiad w ciągu tygodnia , zapraszam do wypróbowania . Składniki 200 dag mięsa mielonego ( wieprzowego ) 300 dag białej kiełbasy 2 jajka 2 cebule średnie 1 ząbek czosnku 1 mała szalotka pół(...)mięsa , i doprawiam naszymi przyprawami , dokładam naszą wcześniej nasączoną bułkę w mleku, jajka , kiedy mamy dodane wszystkie składniki to mieszamy całą masę ręką aż dobrze nam się wszytko połączy . Jak mięso mamy już przygotowane , na talerz wysypujemy bułkę tartą , dłonie zwilżamy olejem i zaczynamy formować nasze kotlety średniej wielkości , i kładziemy na rozgrzaną patelnie z olejem , smażymy po obu stornach
Mój Smakciepłych kotletach ma przyjemną strukturę. Kotleciki z takim wnętrzem śmiało, można podać na świąteczny obiad, gdyż nie są one takie codzienne i oczywiste w smaku. Gdy zamiast pieczarek do farszu dodamy namoczone i podsmażone z cebulką suszone grzyby, danie nabierze bardziej wykwintnego i świątecznego charakteru. Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie z karkówki) 2 jajka(...)łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki pieprzu naturalnego mały pęczek natki pietruszki 2 - 2,5 łyżeczki soli 1 szklanka bułki tartej do panierowania olej do smażenia Jak zrobić kotlety mielone z pieczarkami? Bułeczkę połamać i namoczyć w mleku. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. 2/3 cebuli zdjąć z patelni na talerz i wystudzić
Kuchcik gotujegorąco Wam polecam! Składniki: 1 kg schabu bez kości sól, pieprz olej do smażenia Marynata: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki keczupu 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy 5 łyżek oleju Sposób wykonania: 1. Schab kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm. Lekko rozbić tłuczkiem. Kotlety posolić i popieprzyć wedle uznania. 2. Składniki marynaty dobrze
Kuchnia domowa AniPrzygotowanie: Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy paseczki papryki - żółtą, czerwoną i zieloną oraz połowę plasterka serka śmietankowego. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju
Aga w kuchnikażdemu. Zapraszam was na wegetariański śląski obiad ... Przepis: Składniki: składniki na kluski: 2 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 3 jajka sól dokładny przepis na kluski śląskie znajdziecie tutaj : - Kluski śląskie składniki na roladę śląską (4 sztuki) opakowanie kotletów sojowych al'a schabowych (100 g) 1 litr wody, 1 kostka warzywna, 1 kostka grzybowa 3 ząbki czosnku
Mój pomysł napotrzeby robienia drugiego dania. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na kuleczki mięsne: · ½ kg mięsa mielonego · 1 jajko · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12 % · Sól(...)Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kotlety wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy
Kulinarna Chwilamnie przepis na pyszne zrazy z karkówki . Owszem, dość pracochłonne,ale smak wszystko rekompensuje . Składniki : 6 kotletów z karkówki ok 400 g łopatki wieprzowej 1/2 czerwonej papryki mały słoiczek marynowanych pieczarek cebula jajko kajzerka sól,pieprz musztarda, majeranek 2 ząbki czosnku 4-5 kulek ziela angielskiego
Niespełnione zdolności kulinarneszklanki śmietany 18 % Sposób przygotowania: 1. Mięso bardzo drobno kroimy, dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser, wbijamy jajka, wsypujemy mąki, następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz papryką. 2. Dokładnie mieszamy, robimy duże kotlety i rozpłaszczamy. 3. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 4. Po usmażeniu układamy
Kulinarna ChwilaKotlety ziemniaczane to doskonały sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia. Wystarczy pomieszać je z jajkiem, mąką, przyprawami oraz dowolnymi dodatkami – ja użyłam natki pietruszki ale równie dobrze można wykorzystać czosnek czy suszone pomidory. Składniki: 500g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz panierka: jajko, bułka tarta Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki przepuszczamy
Życie ze smakiemtrzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem. 8. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 10. Kotlety gotowe. 11. Smacznego
Kulinarna ChwilaWystudzoną kaszę połączyć z pieczarkami i cebulą, dodać przeciśnięty czosnek oraz poszatkowaną kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka, bułkę tartą. Wymieszać, w razie konieczności dodać więcej bułki żeby konsystencja była identyczna jak przy kotletach mielonych. Formować kuleczki mokrymi dłońmi, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać z sosem pomidorowym
pieprzny smaczekprzykrycie, następnie wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na smalcu. Do wystudzonego ryżu dodać mielone mięso, cebulę z tłuszczem, jajko, bułkę tartą, koperek. Przyprawić pieprzem. Wymieszać. W razie potrzeby dosypać bułki tartej. Formować niezbyt duże kotlety, obtaczać w bułce tartej, po czym smażyć na oleju, na złoty kolor
Praktyczna plregionalnej kuchni Kresów Wschodnich, przygotowane na bazie kaszy gryczanej zwanej hreczką, białego sera i pachnących ziół to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów. Składniki: 300g kaszy gryczanej 250g białego, półtłustego sera 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 małe jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżeczka suszonego tymianku sól pieprz 1 łyżka masła
Szalona Kuchnia Ewelinydodajmy sól i pieprz, zdejmujemy gazu i studzimy. Do miski dodajemy mięso mielone, ugotowany ryż oraz podsmażone pieczarki. Mieszamy. Dodajmy jajko, musztardę, kaszę mannę oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki. Całość mieszamy i formujemy większe kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Smacznego ! Zapraszam na film z przygotowań
Kulinarne przygody