 Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym 365
Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym 365Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na 1 cm kotlety, lekko rozbić. Oprószyć każdy solą i pieprzem. Obsmażyć do zarumienienia na maśle z obu stron. Przełożyć do rondla wraz z powstałym bulionem. Cebule zeszklić na maśle. Dodać do mięsa. Zalać
Konrad Gotuje Kotlety jęczmienne z mięsem 172
Kotlety jęczmienne z mięsem 172Kolejny pomysł na jęczmienny obiad. Co powiecie na takie kotleciki? Składniki: 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej, 2 łyżki tłuszczu, 25 dag mielonego mięsa wieprzowego, 1 cebula, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Kaszę ugotować na półsypko w 1 i 2/3 szklance wody z dodatkiem(...)łyżki tłuszczu. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na pozostałym tłuszczu. Następnie kaszę, mięso, jajko, cebulę i natkę pietruszki wymieszać, doprawić do smaku. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście
Tradycyjna Kuchnia Kotlety mielone z cebulą i czosnkiem 153
Kotlety mielone z cebulą i czosnkiem 153słodki smak smażonej cebuli i czosnek. Tajemniczy składnik pojawia się na końcu. I co, że niezdrowe? Samo oddychanie jest większą trucizną, niźli ten, tajemniczy dodatek. Składniki 500 g łopatki wieprzowej 2 duże cebule 6 ząbków czosnku bułka tarta 1 jajko 1/4 łyżeczki maggi mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie M Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na dużych oczkach(...)mięsa razem z jajkiem i kilkoma łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy, dodając w tym momencie ¼ łyżeczki maggi. Do smaku doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju
R'n'G Kitchen Pieczone kotlety mielone z kozim serem 189
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 189ziemniakami. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 cebula 1 łyżka sezamu 100 g sera bałkańskiego koziego 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Cebulę pokroić w drobną kostkę, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. W misce wymieszać wszystkie składniki i uformować kotlety. W każdym kotlecie zrobić wgłębienie łyżeczką i ułożyć kawałki sera. Blaszkę wyłożyć
O kuchni z uczuciem Zapiekanka z mięsem mielonym 305
Zapiekanka z mięsem mielonym 305Moje poszukiwania odnośnie przepisu na mięso mielone zakończyło sie pomyślnie :) Cała nasza rodzinka miała dosyc kotletów mielonych i pulpecików i oto jest zapiekanka z mięsem mielonym :) autorstwa p.Roberta WożniakaSkładniki na 6-8 porcji * 1 kg ziemniaków * 400 g wieprzowego lub wołowego mięsa mielonego * 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki * 3 jajka
Słodkości i nie tylko Wyroby domowe. Domowa biała kaszanka zapiekana 281
Wyroby domowe. Domowa biała kaszanka zapiekana 281domowym. Aby domowa kaszanka była faktycznie białego koloru trzeba wykorzystać mięso wieprzowe zamiast płucek, czy wątróbki, gdyż kaszanki z ich udziałem mimo, że nie wykorzystujemy krwi w trakcie obróbki cieplnej ciemnieją tak jak te w przepisie na domową białą kaszankę z kaszą pęczak . Polecam również przepis na kotlety z kaszanki i przepis na pierogi z kaszanką. Domowa biała kaszanka(...)majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu ziele angielskie, 5 ziaren roztartych w moździerzu 1 łyżka oleju rzepakowego Mięso mielone z łopatki wieprzowej jelita wieprzowe Kilka gotowych białych kaszanek cebula świeży tymianek 1 łyżka oleju do posmarowania formy Cebulę obieramy i drobniutko kroimy, podsmażamy na oleju na złoto. Kaszę jęczmienną perłową gotujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię Kotlety mielone tradycyjne 231
Kotlety mielone tradycyjne 231najprostsze, bez specjalnych dodatków kotlety mielone. Wszyscy bardzo je lubimy i bardzo często kotlety mielone goszczą na naszym stole. Często dodaję do nich różnych kasz, ryżu, warzyw, robię w formie gołąbków. Dzisiaj najbardziej klasyczne. Najlepiej nam smakują z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, szynka) 2 żółtka 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku 1 łyżka koncentratu(...)zmielonego mięsa dodać żółtka, szczypiorek, czosnek, koncentrat pomidorowy, bułkę, przyprawy i dokładnie wymieszać ręką. Doprawić do smaku jeśli jest za mało soli lub pieprzu. Z masy mięsnej formować małe kotlety i smażyć na oleju (lub smalcu). Kotlety można również upiec w piekarniku - należy je włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do chwili, aż nie będą już surowe (czasem 15 minut
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami 195
Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami 195Klasyczne karminadle to potrawa kuchni śląskiej, czyli kotlety z mielonej wieprzowiny. Urozmaiciłam je dodając małe kawałki aromatycznej szynki gotowanej, delikatnego klasycznego sera camembert wraz ze świeżo skrojonym czerwonym pomidorem w towarzystwie bazylii i chili. Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami Składniki: 500 g mięsa zmielonego wieprzowego 1 jajko 1 średni pomidor 4 plastry szynki gotowanej (lub innej Waszej ulubionej(...)smażenia lub olej Wykonanie: W misce wymieszaj mięso, jajko, drobno skrojony ser, pomidor i szynkę, przypraw, dolej wodę i dokładnie wymieszaj. Z mięsa formuj większe w kształcie elipsy kotlety, smaż na rumiano na rozgrzanym tłuszczu, odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego Podawaj z puree ziemniaczanym i buraczkami lub marchewką
Zasmakuj Kuchni Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka 323
Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka 323Zajączki w sosie z pomidorów - kuchnia podkarpacka Zajączki to kotlety przygotowane z mielonego mięsa i drobno siekanej kapusty. Z założenia przygotowuje się je z mięsa zająca, ale ponieważ nie jest ono łatwo dostępne, można użyć dowolnego mięsa – drobiowego, wieprzowego, a nawet wołowego. Na pół kilograma mięsa dodaje się średnią główkę drobno siekanej, ugniecionej kapusty, co sprawia, że kotleciki są delikatne(...)pomidorów - kuchnia podkarpacka Składniki na około 25 zajączków: Sos: 500 g dojrzałych pomidorów 1 cebula 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany (niezbyt gęstej) sól i pieprz do smaku Kotlety: 500 g mięsa mielonego z zająca (lub innego) 2 kg białej kapusty (średnia główka) 1 cebula 2 jajka 1/2 szklanki kaszy manny sól i pieprz do smaku olej do smażenia Kapustę
Trzeci talerz Kotlety schabowe z serem i owocami 233
Kotlety schabowe z serem i owocami 233schabowe tym razem w nieco mniej znanej wersji – na słodko z serem oraz ananasem i żurawiną. Smacznie, oryginalnie i kolorowo. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 duże kotlety schabowe (200g) – bez kości lub z kością, stosownie do upodobań 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 duże(...)rozmarynem Instrukcje Z mięsa usuwamy ewentualne łykowate elementy, które w przypadku schabu wieprzowego często znajdują się na obwodzie sznycli. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem na grubość 5mm. Posypujemy z obu stron solą oraz pieprzem ziołowym. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Jajko (żółtko razem z białkiem) rozbijamy dokładnie trzepaczką. Kotlety obtaczamy kolejno w mące pszennej, jajku i bułce tartej. Olej rozgrzewamy
Kulinarna Pokusa Zapiekanka z mięsem mielonym 210
Zapiekanka z mięsem mielonym 210Moje poszukiwania odnośnie przepisu na mięso mielone zakończyło się pomyślnie :) Cała nasza rodzinka miała dosyć kotletów mielonych i pulpecików i oto jest zapiekanka z mięsem mielonym :) Przepis z netu. Składniki na 6-8 porcji * 1 kg ziemniaków * 400 g wieprzowego lub wołowego mięsa mielonego * 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki * 3 jajka
Różne smaki w kuchni Przepisy konkursowe- głosowanie ! 222
Przepisy konkursowe- głosowanie ! 222bitą śmietaną 12. Jabłuszka pod pierzynką 13. Kluski śląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak z dzieciństwa czyli "Gołąbki z grzybami" 24. Torcik Wuzetka
Tradycyjna Kuchnia Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem (106 kcal) 190
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem (106 kcal) 190Lżejsza odsłona tradycyjnych kotletów mielonych. Do tego, jak dla mnie, o wiele smaczniejsza. Kotleciki mają chrupiącą skórkę i są mięciutkie w środku. Jeśli wykorzystamy dość chude mięso wieprzowe to jeden kotlecik będzie miał jakieś 100 kcal. Składniki (na ok 10 sztuk): 500 g mięsa mielonego (wieprzowe) 100 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku jajko 3-4 łyżki bułki
e-PrzepisyKulinarne MÓJ SPOSÓB NA PYSZNE KOTLETY 2514
MÓJ SPOSÓB NA PYSZNE KOTLETY 2514Dodatkowo jeszcze dodaję ziarna sezamu, by było jeszcze troszkę zdrowiej i co najważniejsze smaczniej. Moja Rodzinka bowiem kotlety uwielbia... :-)W takiej wersji to nawet mnie one smakują, ta panierka ma super smak. Polecam :-)Składniki:- mięso z piersi kurczaka lub z łopatki wieprzowej (lub wedle uznania)- drobno pokrojona cebula (opcjonalnie)- sól i pieprz do smaku- olej kokosowy do smażeniaDo panierowania:- bułka
Smaczne Zdrowe Mielone w sosie pieczarkowym (na parze) (porcja 200 g mięsa - ok. 500 kcal) 223
Mielone w sosie pieczarkowym (na parze) (porcja 200 g mięsa - ok. 500 kcal) 223przepraszam Was za nieostre zdjęcie ale kotlety stygły ;) ) Składniki (porcja - zdjęcie; z dodatkiem np. ziemniaków myślę że spokojnie można potraktować za 2 porcje):Mielone: 200 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 15 g (1,5 czubatej łyżki) bułki tartej0,5 roztrzepanego małego jajka (20 g, całe ma ok 55 g)50 g oczyszczonych pieczarek (całościowo potrzebne
Malowane smakiem