kotlety wieprzowe - 862 przepisów (strona:20/58)

Hreczanyki - podkarpackie mielone 187

który doskonale się komponuje z mielonymi. Kasza gryczana sprawia, że kotlety są chrupkie, sycące oraz zdrowe. Przepis na te ciekawe kotlety znalazłam  tutaj , zmieniłam tylko nieco proporcje kaszy w stosunku do mięsa. Zapraszam! Składniki: mięso mielone wieprzowe 500 g, kasza gryczana 300 g, jajka 2 szt, czosnek 3 ząbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób(...)wodę. Mięso łączymy z jajkami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy ugotowana kasza ostygnie to dodajemy ją do mięsa i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W dłoniach formujemy kotlety i kładziemy je na rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron na złocisty kolor

kulinarne odsłony pati
Kotleciki mielone z indykiem 124

troszkę zmienić i dodałam mięso z indyka. Kotlety wyszły pyszne i wszystkim smakowały :)   Składniki :Około 0,5 kg mielonego z indykaOkoło 0,5 kg mielonego wieprzowego ( może być z karkówki )1 cebula dużaCzosnek Przyprawa Magi Bułka tarta2/3 jajka1 szklanka mleka Oliwa do smażeniaWykonanie;Zmielić mięso wieprzowe i z indyka , dodać startą cebulę , około 2 ząbków(...)Około 1/2 szk bułki tartej rozmieszać w 1 szklance mleka dodać do mięsa.Wszystkie składniki dobrze wyrobić.Jeśli masa mięsna wyda wam się za gęsta dodajcie troszkę wody .Formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie.Ilość produktów możecie zmniejszyć . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlet schabowy panierowany. Tradycyjny schabowy 167

smaczny schabowy panierowany w jajku i bułce?       Składniki: 600 g schabu wieprzowego bez kości 2 jajka bułka tara sól pieprz olej do smażenia (brak na zdjęciu)        Wykonanie: Schab umyłam,   osuszyłam ręcznikiem papierowym.    Ukroiłam 4 kotlety. Każdy włożyłam do woreczka foliowego. To pozwoliło mi zabezpieczyć przed rozpryskiwaniem podczas rozbijania tłuczkiem. Kotlety

Kuchnia u Krysi
NÓŻKI W GALARECIE 182

  Nóżki w galarecie , zimne nóżki albo galaretka wieprzowa. Występują pod różną nazwą ale smakują tak samo. Ta świetna, zimna przystawka znana jest chyba wszystkim.  

potrawyregionalne
Kotlety mielone 167

Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki sól, pieprz bułka tarta  

O kuchni z uczuciem
Kotlety mielone a'la schabowe. 233

smakowite kotlety mielone a'la schabowe. Mięciutkie i otoczone chrupiącą panierką, dla nas idealne! Bardzo polecam!!! Składniki na kotlety mielone a'la schabowe:  na 5 sztuk 500 g mięsa mielonego (u mnie własnoręcznie zmielona łopatka wieprzowa) 1 sucha kajzerka (lub 2 łyżki bułki tartej) mleko do namoczenia bułki 1 mała cebula (drobno posiekana) jajko sól pieprz majeranek (polecam świeży(...)mleka. Zmielone mięso przekładamy do miski, dodajemy odciśniętą bułkę, sól (około 1/2 płaskiej łyżeczki), pieprz, 1/2 łyżeczki świeżego majeranku lub 1/3 łyżeczki suszonego, jajko i dokładnie wyrabiamy. Żeby kotlety były zwarte i się nie rozpadały należy bardzo dokładnie wyrobić masę mięsną, powinno to trwać nie krócej niż 10 minut. Tak przygotowane mięso dzielimy na 5 równych części, z każdej formujemy

Rozpustne gotowanie
Kotlet mielony 177

wyszukanych, a co z daniami prostymi i z tymi co dopiero zaczynają swoje spotkanie z gotowaniem. Tym razem na tapetę idzie kotlet mielony. Składniki: 1-1,5 kg mięsa mielonego w proporcji około 2:3 wołowe z wieprzowym, 2 bułki kajzerki wczorajsze, 2-3 jajka, cebula, sól, pieprz, ewentualnie majeranek.  Przygotowanie: mięso kupujemy w kawałku lub prosimy(...)dodajemy do mięsa. Jajko najpierw wybijamy na spodeczek (żeby się upewnić ze jest świeże) i również dodajemy do miski. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek i mieszamy. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju

Państwo Wojtczuk gotują
Mielone z piekarnika 999

Propozycja  przygotowania kotletów z mięsa mielonego, bez patelni na obiad lub do kolacji. Skład: 1 kg mięsa... ja dałem 0,5 kg drobiowego i 0,5 kg wieprzowego, które przyprawiłem łyżeczką soli,  2 łyżkami majeranku, płaską łyżeczką pieprzu, dodałem też sporo wyciśniętego  czosnku. Wszystko dokładnie wyrabiamy w misce, jak wyjdzie za rzadkie, to dodajemy bułki tartej. Potem

chleba naszego
Kotlety mielone z marchewką i jabłkiem 134

Pomysł zaczerpnięty z bloga Kardamonovy . Świetne w smaku kotlety, lekko podkręcone przez nas kwaśnym jabłkiem. Miód malina <3 Składniki 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 marchew 1 łyżeczka pasty imbirowej 1 kwaśne jabłko 50 ml bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)dodajemy marchew, jabłko, pastę imbirową, jajko i bułkę tartą (do zagęszczenia masy). Całość dokładnie wyrabiamy z niewielką ilością bulionu warzywnego, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM 207

kotlety z karkówki 1 cebula sól pieprz papryka mielona tłuczony ziarnisty pieprz woda mąka smalec lub olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety z karkówki lekko rozbijamy.Nacieramy przyprawami i obtaczamy tłuczonym pieprzem.Zostawiamy  na 1 godz.w lodówce.Potem obsmażamy na smalcu bo jak wiem mięso wieprzowe ,wtedy jest najsmaczniejsze a sos jak u babci,z obu stron na złoty kolor.Podlewamy 1 szkl.wody lub bulionem(...)mięsnym.Lekko solimy.Dusimy mięso do miękkości.Mąkę przesmażamy na suchej patelni 1-2 łyżki na złoty kolor.Posypujemy nią duszone kotlety,mieszamy aby nie zrobiły się nam grudy-jak wolicie mięso możecie wyciągnąć,zrobić sos i znów je włożyć-sos doprawiamy ,chwilę zagotowujemy.Podajemy z ziemniaczkami i z surówką.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wieprzowe kotleciki z białym ryżem 150

Każdy z nas w swej wędrówce kulinarnej niejednokrotnie przyrządzał kotlety mielone. W rożnych regionach naszego kraju może spotkać się z ich różnymi nazwami ale jakby nie patrzeć zawsze są one przygotowywane z mięsa mielonego. Można użyć wieprzowiny, drobiu czy wołowiny. Osobiście bardzo lubię owe kotleciki dlatego, że można je łączyć z wszelakimi warzywami czy też(...)kaszami lub ryżem. U nas właśnie dzisiaj takie połączenie ryżu i mięsa mielonego. Efekt smaczny i z pewnością przyciąga niejednego smakosza kotlecików mielonych. Wieprzowe kotleciki z białym ryżem SKŁADNIKI:  350 g mięsa mielonego wieprzowego 50 g ryżu  białego 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 łyżka siekanej natki pietruszki bułka tarta olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
soczyste kotlety mielone z pieczarkami 167

podstawy kuchni :-) Takie też są potrzebne :-) Każda szanująca się pani domu powinna umieć przygotować dobre kotlety mielone. Ja dziś podzielę się z Wami moim przepisem. Ja dodatkowo nadziałam je pieczarkami, nie jest to jednak konieczne :-) SKŁADNIKI -0,5 kg zmielonego mięsa (najlepiej łopatka wieprzowa lub szynka) -1 mała cebula -2 ząbki czosnku -1 bułka kajzerka -mleko -sól, pieprz -trochę vegety

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 186

udziwnień. Dobre mięso, wg mnie łopatka jest najodpwiedniejsza, a dodatek kawałka wędzonego boczku nada kotletom niebywałego aromatu i smaku. Takie kotlety nie są pewnie zbyt dietetyczne, nie mają jednak sobie równych. Składniki: 800 g mięsa z łopatki lub mieszanego wieprzowego 100-150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka soli(...)obrać z powięzi, skóry i ścięgien, pokroić w grubą kostkę bułkę namoczyć w ciepłym mleku lub mleku wymieszanym pół na pół z wodą. Bułka rozluźni mięso i sprawi, że kotlety będą miękkie i soczyste. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki  mięso zemleć, na końcu dodać do mielenia odciśniętą bułkę i cebulę. Do masy dodać jajko, przyprawy i dokładnie wymieszać. Najlepiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlet schabowy z karkówki. Kotlet panierowany 190

opiekanymi ziemniakami i surówką. Kotlety panierowane smażone można przygotować tradycyjnie ze schabu , ale i z piersi kurczaka , także z kiełbasy mortadeli . Kotlety przygotowane z karkówki smakują identycznie jak schabowe, są miękkie i soczyste. Składniki na 4 porcje: Karkówka wieprzowa ok. 70 dag 2-3 duże jajka mąka pszenna bułka tarta sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę(...)panierowania. Każdy plaster mięsa obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Jeśli lubicie grubszą panierkę, to czynność obtaczania powtarzamy pomijając etap z mąką. Kotlety kładziemy na rozgrzanym oleju, smażymy kotlety z obu stron na rumiano. Podajemy kotlety z ulubionymi dodatkami. The post Kotlet schabowy z karkówki. Kotlet panierowany appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mielony nadziewany 155

kolację. Pół kg mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło. Potem wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę w misce i chowamy na 1 h do lodówki. Do nadziewania szykujemy ser żółty, pieczarki, coś zielonego. Polepione kotlety rozpłaszczamy na folii i napełniamy nadzieniem. Następnie zaklejamy

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania