kotlety schabowe - 2258 przepisów (strona:96/151)

1433.Schabowe pod pierzynką 100

Pomysł na takie schabowe zaczerpnęłam od mojej Mamy..Wypróbowałam z serem startym na tarce i z serem w plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty na tarce.. Ilość schabu dowolna..zależy od ilości osób i apetytu... schab mąka jajka  bułka tarta sól, pieprz vegeta majonez cebula ser żółty Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać(...)dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron na rumiano. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, doprawić. Usmażone kotlety posmarować majonezem, położyć zeszkloną cebulę i przykryć startym serem .Zapiec w mikrofalówce lub piekarniku, aż ser się rozpuści

Moje domowe kucharzenie
Kotlety schabowe 152

Miałam znów wstawić post z zupką , ale dla odmiany pokażę jakie schabowe wczoraj zrobiłam..podobne już są na blogu [ klik ] tylko teraz z chrzanem i musztardą ..chyba smaczne były, bo wszystkie zjedzone.Ilość składników wg własnego gustu .. polędwiczka wieprzowa sól, pieprz, wegeta musztarda chrzan jajka bułka tarta mąka Polędwiczki pokroić na plastry i delikatnie rozbić.Musztardę wymieszać z chrzanem(...)jajka wymieszać z przyprawami, bułkę tartą wymieszać z solą i pieprzem. Kotlety smarować musztardą z chrzanem ,następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju

Moje domowe kucharzenie
Faszerowane patisony 200

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schabowy w chrupiącej panierce 169

Schabowy w ciut innej panierce...pomysł na taką panierką znalazłam tutaj ,a pochodzi z książki "Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca" - Praca zbiorowa 4 plastry schabu 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki zimnej wody 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz vegeta olej do smażenia Plastry schabu rozbić,oprószyć pieprzem i solą. Jajka(...)roztrzepać i wymieszać z mąką pszenną, wodą i vegetą. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą.  Kotlety obtaczać najpierw w cieście z jajek i mąki, a potem w bułce tartej  z mąką kukurydzianą. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 332

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso

Domowy Smak Jedzenia
Klasyczne włoskie bruschetty 318

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolet schabowy 166

schabowe robiłam jakiś czas temu...na blogu jest już sporo przepisów na schabowe...ale za każdym razem jak je robię to staram się robić je inaczej...tym razem podpatrzyłam u Joli  ..kiedyś robiłam podobne ..w sumie obie wersje są smaczne..Użyłam przyprawy do kurczaka , mimo tego , że to nie był kurczak..ale czasem warto tak zrobić(...)tarta i mąka Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Każdy plaster posypać przyprawami. Przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami zimnej wody i zalać kotlety w misce, tak aby dostała się między plastry schabu i dokładnie je przykryła. Miskę przykryć talerzem i całość wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.Następnie kotlety panierować

Moje domowe kucharzenie
Schabowy w panierce z bułki tartej i sera żółtego 146

Koletów schabowych u mnie na blogu pod dostatkiem..za każdym razem staram się zrobić ciut inaczej, a to zamienić jakiś składnik na inny, coś innego dodać lub odjąć..tym razem do panierki do bułki tartej dodałam ser żółty starty na drobnej tarce...w sumie to chyba podobne są na blogu..  schab, polędwica sól, zioła prowansalskie  przyprawa(...)żółty do panierki Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem.Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach.Jajka rozbić , dodać przyprawy i roztrzepać.Kotlety panierować w mące, jajkach i następnie w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kotlet schabowy 208

Takie schabowe marynowane są pyszne..często je robię..zwłaszcza na święta czy jakieś imprezy...wystarczy wcześniej przygotować marynatę i włożyć do niej plastry mięsa i odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy  sól i pieprz  olej do smażenia(...)kilka  łyżek  bułki tartej   Oleofarm Schab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Wyjąc z marynaty , panierować w bułce tartej.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Schab marynowany 201

Mojej Rodzince tak przygotowane mięso bardzo smakowało. Wyszło mięciutkie, z chrupiącą panierką. Bardzo aromatyczne w smaku. 5 plastrów schabu około 3/4 szklanki bułki tartej olej do

Smaki Na Talerzu
Pierwszy wiosenny obiad w tym roku. 144

Wiosna przyszła na całego więc pora na młodą kapustkę, młode ziemniaczki, schaboszczaka i maślankę! Ojej aż nie mogłam się powstrzymać i zjadłam na balkonie. Let's

Brzuszki Łakomczuszki
Dip pomidorowy 51

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Taki dip można wykorzystać jako dodatek do kotletów mielonych,  schabowych czy pieczeni. Może również stanowić samodzielne danie podane np. z grzanką lub spakowane w pudełko i zabrane do pracy.  Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu

Kulinarne przemyslenia
Kolorowa surówka do obiadu – surówka z białej kapusty 61

doskonały dodatek do obiadu. Można ją też jeść samodzielnie. Do czego podać surówkę z białej kapusty? Kolorowa surówka z białej kapusty sprawdza się najlepiej w towarzystwie gulaszu, kotletów, kluseczek, schabowych itd. Ja najczęściej podaję ją do schabu w sosie własnym, kopytek z sosem pieczeniowym, placka po węgiersku, tradycyjnych mielonych lub pysznych pulpecików w sosie pomidorowym. Ten dodatek zawsze cieszy się

Słodkie okruszki