Mizeria – taka jaką lubię, czyli lekko słodka

Mizeria – taka jaką lubię, czyli lekko słodka

Mizeria – taka jaką lubię, czyli lekko słodka

Mizeria to chyba najbardziej polska surówka, zaraz obok surówki z kiszonej kapusty. Świetnie orzeźwia w lecie, pysznie smakuje i zimą. Ile domów, tyle sposobów na to, jak zrobić mizerię. Ja lubię tą, w której smaki przenikają się delikatnie i miękko. Z jogurtem zamiast śmietany i z nutą słodyczy. Ogórki dokładnie myję i nie do końca obieram je ze skórki nożem szczelinowym – po pokrojeniu będą miały dzięki temu dwa odcienie zieleni (i przy okazji trochę błonnika). Ogórki tnę na cienkie plastry na mandolinie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, mielone, surówka, kotlet, kotlety, obiad, kotlety mielone, klopsy, kapustą, kapusta kiszona, schabowe, cebula, kurczak, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, ogórki kiszone, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, kotlet z kapusty, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.