kotlety schabowe - 2258 przepisów (strona:112/151)

Schabowy z pieczarkami 170

Pieczarki obrać, pokroić na cztery części. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do nich drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem i pesto grzybowym. Schabowe obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na gotowe kotlety położyć pieczarki............ Smacznego

Gaździnka warzy
Surówka z pora, jabłka i rzodkiewki 42

podawać można jako dodatek do każdego niemalże rodzaju mięsa. Poniżej kilka propozycji na dania główne , z którymi podać można surówkę z pora. kotlety mielone faszerowane pieczarkami kotlet de volaille z masłem pikantne udka z kurczaka tradycyjny schabowy Polecam wam przygotowanie tejże surówki, gdyż jest super prosta i zarazem szybka do zrobienia. Tę surówkę z pora przygotować można w 10 minut

MeCooks
Kopertki schabowe z bobem 119

Kopertki schabowe z bobem Kopertki ze schabu z nietypowym farszem. Zazwyczaj kotlety podaje się jako danie obiadowe z ziemniakami a ja proponuję kotlety nadziewane ziemniakami i bobem. 40 minut czas przygotowania 7 porcji Składniki: ·        ½ kg schabu ·        15 dag bobu ·        3 ziemniaki

Kulinarna Chwila
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 149

aluminiowa Przygotowanie: Pierś z kurczaka dobrze myję w zimnej wodzie, lekko osuszam ręcznikiem papierowym, dzielę na kawałki. Mięso owijam folią i rozbijam tłuczkiem jak schabowe. Mięso delikatnie przyprawiam z obu stron. Na każdy plaster kotleta nakładam: trochę tartego sera, kilka całych liści pietruszki, suszonego pomidora, na końcu zwijam ciasno w roladki. TRIK na ładne i kształtne roladki z kurczaka Gotowe

Zasmakuj Kuchni
Bitki schabowe w warzywach 185

Składniki: ok. 70 dkg schabu 1 brokuł 25 dkg pieczarek 1 cebula 3-4 łyżki mąki sól, pieprz zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić na kotlety i każdy z nich rozbić, posypać … Czytaj dalej Bitki schabowe w warzywach

czarrna od kuchni
Duszony schab w sosie własnym 286

Bardzo lubię schab duszony w sosie własnym. Robię go zawsze gdy mam schab, a schabowy jest mi nie po drodze. Składniki: schab pokrojony na kotlety, ich ilość zależy od zapotrzebowania rodziny na obiad cebula – ilość wg gustu, ja daję dużo cebuli liść laurowy i ziele angielskie olej do smażenia mąka do zagęszczenia sosu woda Przygotowanie: kotlety umyj, oprósz solą

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schabowy inaczej- czyli schabowy nie musi byc nudny 439

Kochani czy schabowy musi być nudny? W żadnym wypadku nie :) By nasz kotlet nie był nudny nie bójmy się dodawać wszystkiego co lubimy- eksperymenty w kuchni są wskazane - by nie było nudno i monotonnie. Poszalałam i do obiadu podałam bajecznie kolorowy makaron- i wiecie co? nie wiem kiedy obiad zniknął z naszych talerzy :) Polecam szaleć i eksperymentować w kuchni

Smaki Edyty
Schabowe z młodą kapustką 60

Schabowe z młodą kapustką Schabowe pod pierzynką z młodej kapusty, proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcje, bo znikną ze stołu błyskawicznie. czytaj

Kulinarna Chwila
Schabowy na chrupko 87

votes ) Schabowy na chrupko Pyszny, soczysty schabowy na chrupko to poważny konkurent do niedzielnego stołu, groźny przeciwnik klasycznego schabowego i nie powinno się go lekceważyć U nas w tej walce ostatnio wygrywa, ale że jesteśmy miłosierną rodzinką, to klasyczny schaboszczak też czasem wraca do łask. Nie zdradza się przyjaciół z dzieciństwa, co najwyżej poznaje się nowych Polecam, to bardzo smaczna(...)rozgrzanym olejem. Smaż do czasu aż ciasto porządnie się zrumieni z obu stron kotletów. Wyłóż na chwilę na drewnianą deskę do krojenia i pozwól, żeby mięso odpoczęło minutkę. Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Kotlety są niezwykle soczyste i chrupiące Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Schabowy na chrupko pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlet mielony 149

Poczciwy mielony obok schabowego  nalezy do ulubionych dan Polakow.Poniewaz jestem tradycjonalistka do moich tez.Wykonany z miesa samodzielnie  zmielonego w domu jest wysmienity i jakze uniwersalny.Na cieplo jako dodatek do drugiego dania lub na zimno zamiast wedliny do kanapek.Do kanapek moglabym go jesc nawet codziennie. Jak bardzo kaloryczny bedzie nasz kotlecik zalezy od gatunku miesa jakie zmielimy.Osobiscie nie lubie(...)czekac na otwarcie sklepu by stanac do kupna na pierwszych pozycjach.Rarytas zaden,bo kosc wazyla swoje.Ale tego smaku nie udalo mi sie juz odtworzyc . Nie zgadzam sie ,ze kotlety nie potrzebuja zadnych przypraw.Ja proponuje ulubione przyprawy wrzucic do mlynka do kawy i zmielic je.Przechowywac w zakreconym sloiczku i uzywac w razie potrzeby. Moje przyprawy to:pieprz czarny,ziele angielskie,listek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PANIEROWANE PIECZARKI JAK SCHABOWE + FILMIK 141

Panierowane pieczarki smakują rewelacyjne, można nimi zastąpić pysznego schabowego, delikatne i w dodatku z serem. Polecam. SKŁADNIKI : 500 g średniej wielkości pieczarek 2 jajka + odrobina mleka sól mąka i bułka tara do panierowania tarty ser do posypania olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE : Pieczarki myjemy i osuszamy, urywamy ogonki. Następnie każdą pieczarkę należy rozpłaszczyć tak aby powstały kotlet, najlepiej spłaszczają się pieczarki średniej wielkości, duże czasem pękają. Należy je posolić z każdej strony, następnie panierujemy w rozmąconym jajku, mace i bułce tartej. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.  Jeszcze gorące pozsypujemy tartym serem.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety schabowe marynowane w mleku 137

Często słyszałam o kotletach marynowanych w mleku i postanowiłam sama spróbować. Potwierdziły się opinie że kotlet jest delikatny i pyszne, ale wyczuwalny jest smak cebuli i nie każdemu to może odpowiadać.   Składniki: - 500 g schabowego bez kości - 2 cebule  - 750 ml mleka - mąka - jajko - bułka tarta - sól - pieprz - smalec lub olej do smażenia Przygotowanie: Schab kroimy na grubsze

Kulinarne życie
Soczyste schabowe 187

kilku blogach. Sprawdza się tak samo z piersią kurczaka jak i filetem ze schabu. Postanowiłem go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest  naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania.    Składniki: 5 szt. filet ze schabu olej do smażenia sól(...)włożyć  do marynaty. Pojemnik z marynatą i filetami przykryć  i wstawić do lodówki na 1-2 doby. Część marynaty zostanie wchłonięta przez filety, w pozostałej obtoczyć nasze schabowe i smażyć z obu stron

Kulinarny karnet Christophera
Młoda kapusta z borowikami w śmietanie. 185

zeszłym roku nie przynieśliśmy z lasu ani jednego grzyba, radość była jeszcze większa. Większość ususzyliśmy, a z reszty postanowiłam zrobić nadzienie do schabowych i dodać do kapusty w śmietanie. Powiem Wam, że i kotlety, i kapusta palce lizać ;) Polecam! Składniki na młodą kapustę z borowikami w śmietanie: 1 średnia młoda kapusta (lub 3/4 dużej) 300-400 g świeżych, leśnych grzybów

Rozpustne gotowanie