kotlety schabowe - 2258 przepisów (strona:110/151)

Schabowy drobiowy 145

Schabowy z piersi kurczaka...szybko zrobiony..panierowany w jajku, a potem w mące wymieszanej z bułką tartą i złotym lnem..zamiast lnu można dać sezam.  

Moje domowe kucharzenie
Schabowy siekany 175

Schabowy siekany po raz kolejny.. 1 pierś z kurczaka 3 plasterki  żółtego sera kawałek papryki czerwonej, zielonej kilka małych różyczek brokuła 2 jajka 2

Moje domowe kucharzenie
Schabowe z serem i pieczerkami 167

obiad. Kotlety mają na zewnątrz chrupiącą panierkę a w  środku są soczyste a nie suche jak to czasami mi wychodzi. W końcu jak sama nazwa mojego bloga mówi jestem amatorką a nie profesjonalistką i uczę się na błędach. :) Wracając do schabowym dodałam do nich podsmażone pieczarki po prostu mniam.  Składniki:     4 schabowe(...)mleka     sól     pieprz    2 łyżki startego sera cheddar    2-3 łyżki mąki Przygotowanie:    Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron i każdy kotlet kroimy na pól. Bierzemy 3 talerze, do jednego dajemy mąkę, do drugiego, bułkę tartą wymieszaną z startym serem

Amatorka kuchenna
schabowe z czosnkiem niedźwiedzim na ostro i solą guerande... 139

pestkami, czosnkiem niedźwiedzim do jajek włożyć kotlety i odstawić do lodówki na 30 minut zmiksowane płatki kukurydziane wsypać do miski i obtaczać w nich kotlety smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron schabowe można podać z tłuczonymi ziemniakami, mizerią lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!! Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii(...)produkt naturalny - właściwości: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, zapobiega miażdżycy - zastosowanie: można dodawać do zup, sałatek i marynować w oliwie i np. do kotletów, ryb smażonych - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowy na trzy sposoby 64

kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu. 2 Schab z pieczarkami. pieczarki obrane i podsmażone na maśle z cebulką, doprawiamy sola i pieprzem. Na utłuczony  i oprószony solą i pieprzem schab nakładamy z jednej strony pieczarki i spinamy wykałaczkami. Panierujemy na początek w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, na końcu w bułce tartej. Po panierowane kotlety smażymy(...)mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, na końcu w bułce tartej. Po panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Na usmażony schab kładziemy plasterek ananasa, na ananasa plasterek żółtego sera. Tak przygotowany kotlet zapiekamy w piekarniku ok 15 minut. Artykuł Schabowy na trzy sposoby pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Kotlety schabowe moczone w maślance i chrzanie 114

Uwielbiamy kotlety z kością, bo są soczyste, grube, intensywne w smaku dzięki odpowiedniej marynacie. Pyszne, chrupiące i mają kawał porządnego mięsa. Zazwyczaj moczę je przez noc

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety schabowe zapiekane z mozzarellą 167

Składniki: 4 plastry schabu (około 500 g) 125 g sera mozzarella (1 kula) 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej do smażenia

Qchnia po prostu
Kotlety schabowe inaczej, bardzo dobre 223

Bardzo smaczne klopsy, chciałam wykorzystać schab w inny sposób. Szybko się je robi, każdy sobie poradzić. Schab pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt, sól pieprz i

Kuchnia Pokoleń
Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 254

Czasem zrobiłoby się na obiad coś nowego, ale nie ma się pomysłu. Często na stole goszczą te same dania: schabowy, mielone, spaghetti, rosół itp.... Może zrobicie siekane kotlety z piersi kurczaka? Proste, szybkie do zrobienia, a zawsze jakaś nowa forma obiadu :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 200 g brokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami Tradycyjne Jadło

Aga w kuchni
Kotlety drobiowe z warzywami 162

Poniższe danie to kolejny dowód na to, że kotlety wcale nie muszą być nudne, ani kojarzyć się wyłącznie ze schabowym z kapustą. Tym razem użyjemy mięsa drobiowego – najlepiej filetu z indyka, choć teoretycznie kurczak też nie jest całkiem wykluczony. Będzie smacznie, kolorowo i w klimacie dużo bliższym kuchni śródziemnomorskiej. Kotlety drobiowe z warzywami 2015-01-15 15:19:26 Kotlety

Kulinarna Pokusa
Kurczak z żurawiną i kopytkami – pomysł na obiad 75

kopytkami to moja propozycja na niedzielny czy też świąteczny obiad, na obiad z okazji imienin czy innej uroczystości rodzinnej. To pyszne danie kuchni polskiej. Kotlety z piersi kurczaka to mam wrażenie zaraz bo schabowym najpopularniejsze i najbardziej lubiane przez Polaków danie Ziemniaki do kopytek możemy ugotować sobie już dzień wcześniej. Żurawinę możemy zrobić dużo wcześniej i zapasteryzować w słoiczkach. PRZEPIS(...)żurawina – zobacz przepis na żurawinę do mięs Jak zrobić kurczak z żurawiną i kopytkami: Kurczak: Na samym początku Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Następnie każdy kotlet oprószamy solą i pieprzem. Potem jajka rozbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Zaraz potem kotlety obtaczamy w mące, potem w jajku i znów w mące. Smażymy na oleju na złoto

Dorota Smakuje
Kotlety mielone z mięsa wołowego 120

Lubicie kotlety mielone? Dla mnie to smak dzieciństwa, choć chyba zawsze wolałam schabowe. Moja rodzina przepada za koletami mielonymi, dlatego często goszczą w naszym menu. Staram się jednak je urozmaicać dodając do nich co raz to inne, różne dodatki. Na moim blogu znajdziecie przepisy m.in.: na kotlety mielone z groszkiem , mielone z selerem , kotlety mielone z ziołami . Również mięso wybieram

Dorota Smakuje
Kotlety wieprzowe z pieczarkami. 115

Kotlety wieprzowe można przygotowywać na wiele sposobów, dziś zachęcam do SCHABOWYCH Z PIECZARKAMI. SKŁADNIKI: 1/2 kg pieczarek,  2 cebule,  2 łyżki masła i 2 łyżki oleju 1 kg schabu jajko, bułka tarta olej do smażenia 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny WYKONANIE: Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone drobno pieczarki i cebulę, smażyć aż lekko(...)się zrumienią a płyn całkowicie odparuje.  pod koniec dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem,  schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić  tłuczkiem, doprawić przyprawami.  jajko rozkłócić dodać przyprawy, 2-3 łyżki mąki, wymieszać, każdy kotlet zanurzyć w jajku, następnie kładziemy  farsz z pieczarek, składamy na pół, jeszcze raz obtoczyć w jajku , bułce tartej, a następnie usmażyć

Kuchnia Beaty
Jak rozpoznać dobry schab? 89

Schabowy, ziemniaczki i mizeria to chyba najbardziej klasyczny polski obiad. Chociaż kotlety u każdej gospodyni smakują nieco inaczej, to na pewno powinno łączyć je jedno – świeże i soczyste mięso. Znalezienie dobrej sztuki schabu, to…sztuka sama w sobie, dlatego radzimy, na co warto zwrócić uwagę przy zakupie. Żyłki tłuszczyku to oznaka idealnego schabu W sklepach często możemy zauważyć idealnie różowe(...)oznaka dobrej jakości mięsa. Prawdziwy schab powinien mieć nieregularny kształt oraz charakterystyczne żyłki tłuszczu. To właśnie tym żyłkom zawdzięczamy soczyste i kruche mięso, które przekłada się na pysznego schabowego. Warto jednak zwrócić uwagę na kolor żyłek – powinny być białe i miękkie. Jeżeli wpadają w żółć albo szarość, to może to być oznaką nieświeżego mięsa. Sztuka mięsa nie powinna też być

ProstePesto.pl
Sznycel po wiedeńsku – prawie 177

Składniki: Schab Sól Pieprz Mąka Bułka tarta Jajka do panierowania Jajka na sadzone Masło klarowane Olej Szczypiorek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej ( jak typowy schabowy ). Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Jajka sadzone smażymy na oddzielnej patelni na klarowanym maśle. Usmażonego kotleta wykładamy na talerz

Smaki Ewy