kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:257/332)

Kanapka z burgerem z batata, hummusem, awokado i sosem słodko- kwaśnym 125

dżemu Łowicz 100% z owoców o smaku czarnego bzu. Cytrynowy hummus domowej roboty a do tego kremowe, pyszne awokado. Świetny pomysł zarówno na pierwsze, jak i drugie śniadanie. Bułki, kotlety, hummus czy sos można przygotować wcześniej. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam :)  Składniki na kilka burgerów (5-6 sztuk): Pszenne bułki na sodzie ze słonecznikiem(...)gram batata 50 gram suchej kaszy jaglanej  1 cebula 3-4 łyżki bułki tartej  2-3 łyżki oliwy z oliwek  przyprawy, po szczypcie: kuminu, kolendry mielonej, curry, majeranku, papryki ostrej, pieprzu  bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia burgerów  Cytrynowy hummus: 1 szklanka suchej ciecierzycy  1 czubata łyżka pasty tahini

Mango Papaja
Zrazy - zaproszenie do akcji 164

polskiego i oznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .Najważniejsze żeby tam znalazł się grzybek i cebulka. A tak skrótowo to mogą być mięsne ,z kasz, ziemniaków. ważne żeby dobrze bawić się a przy okazji smacznie zjeść(...)grzyby płuczę kilka razy i gotuję do miękkości. Jeden filet podsmażam i lekko duszę go . W tym czasie dwa pozostałe filety kroje na dwie części , tak aby było 4 kotlety. Następnie opruszam je solą i pieprzem rozbijam na ciękkie plastry .  Usmażony filet miksuję na masę z dodatkiem soli i pieprzu do smaku . Cebulę i gotowane grzyby kroję w kostkę

Eli Gotowanie
Kotlety z jajek z kaszą 66

Kotlety z jajek z kaszą , można przygotować z kaszą perłową lub jaglaną. Jeżeli użyjemy kaszy jaglaną należy ją sparzyć przed gotowaniem. Kaszę opłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą, dodać pół łyżeczki soli, przykryć i zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i gotować 15 minut. 7 jajek ugotować na twardo. Jajka obrać, posiekać. Do kaszy dodać jajka, koperek(...)wymieszać. Uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. 120 ml kaszy perłowej lub jaglanej, 190 ml wody, sól, świeżo mielony pieprz, 8 jajek, 2 łyżki siekanego koperku lub szczypiorku, bułka tarta, masło klarowane lub masło i olej do smażenia

królestwo garów
Kotleciki jaglane z brokułami i marchewką 53

soczewica czerwona 50 g świeży brokuł 100 g marchewka 50 g dymka 50 g łyżka oleju rzepakowego spora szczypta soli i pierzu 1/4 łyżeczki mielonej papryki 1/4 łyżeczki suszonych pomidorów 1/4 łyżeczki mielonej kolendry 0/5 łyżeczki suszonej natki pietruszki łyżka soku z limonki Kaszę jaglaną i soczewicę przekładamy na sitko, płuczemy najpierw w zimnej wodzie, a potem(...)chwilę smażymy, ciągle mieszając. Warzywa mieszamy z ugotowaną kaszą i soczewicą, dodajemy sok z limonki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do ostudzenia. Następnie formujemy około 14 kotletów. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy 15 minut w 180 stopniach. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego :) Artykuł Kotleciki jaglane z brokułami i marchewką pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
Wołowina w sosie z wolnowaru 170

lubicie wołowinę, czy wolicie wieprzowinę? Dla wszystkich lubiących pikantne, smaczne i aromatyczne dania wołowina w sosie pieczeniowym. Wołowina w sosie własnym duszona w wolnowarze. Mniam! Doskonałe i proste kotlety wołowe, do klusek, ziemniaków, kaszy, czy makaronu. W wolnowarze wołowina w sosie robi się sama. Gotowanie w tym przypadku sprowadza się do podsmażenia mięsa i cebuli, oraz do doprawienia i przełożenia(...)się jedynie na funkcje podgrzewania. Wołowina w sosie będzie jeszcze gorąca jak wrócimy do domu. Składniki na głodne 4 osoby: 1 kg wołowiny bez kości 2 cebule sól, pieprz mielony, ostra i wędzona papryka do smaku (po ok. ½ łyżeczki każdej przyprawy, można dać więcej) 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego ok. 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka majeranku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowe roślinne dyniowe buregry 141

seozonowo, a poza tym więkoszść tego dobrobytu mam ze swoich ogrodów. W burgerach jest coś magicznego, kochają je chyba wszyscy. Można je zrobić praktycznie ze wszystkego. Buła z takim kotletem zawsze poprawi humor i nasyci. Te dzisiejsze są idealnej konsystencji, lekko wilgotnie, soczyste, w sam raz doprawione. Możliwości podania i przygotowania jest mnóstwó: podać z bułą, nakulać klopsów, upiec całą(...)około 500 g dyni (waga przed obraniem) 100 g suchej-nieugotowanej kaszy jaglanej około 50 g pestek dyni 1 duża cebula czubata łyżeczka mieszanki przypraw garam masala czubata łyżeczka mielonego siemenia lnianego łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę dokładnie wypłucz na sicie pod bierzącą wodą i ugotuj do miękkości. Dynię obierz i zetrzy na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój

greenscarf
GOŁĄBKI INACZEJ 157

Składniki:  500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej lub łopatki ok. 1kg białej kapusty 100g ryżu (1 torebka) 1/2 szklanki kaszy manny 3 jajka 2 cebule sól, pieprz sos: 1l bulionu 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 szklanki wody 2 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany 18% Sposób wykonania: Ryż podgotować, odsączyć, wsypać do wysokiej miski(...)Następnie do ryżu dodać mięso, kaszę mannę, cebulę, kapustę i jajka. Doprawić solą, pieprzem.  Odstawić na ok. 15 minut aby składniki się "przegryzły". Po tym czasie formować kotlety i układać w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy w 180 stopniach C przez 30 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: do gorącego bulionu dodajemy przecier pomidorowy i majeranek, mieszamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Pljeskawica - serbski burger 140

mają coś do tego typu przepisów. Ten przyrządza się bardzo podobnie (równie łatwo), jak chorwackie  Ćevapčići , co dziwić nikogo nie powinno. ;) dla trzech osób: pół kilo mieszanego mięsa mielonego 4 ząbki czosnku duża cebula łyżeczka ostrej papryki w proszku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego garść tarkowanego, słonego sera, najlepiej wędzonego (u mnie resztki oscypka ;) ) só, pieprz olej(...)talerz i rozpłaszczamy na grubość około 2 centymetrów, po czym przekładamy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy kilka minut. Gdy jedna ze stron już się zrumieni, przekładamy kotlet na talerz lub pokrywkę i odwracamy na drugą stronę, uważając, by wszystko się nie rozpadło i smażymy około 5, do 8 minut na średnim ogniu. Cały placuch, ułożony na dużym talerzu, serwujemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś indycza w glazurze węgierkowej 259

pieprz cytrynowy świeżo mielona sól morska oliwa z oliwek Mięso kroimy na plastry grubości 2 centymetrów i lekko rozbijamy tłuczkiem. Każdy obsypujemy równomiernie pieprzem cytrynowym oraz świeżo mieloną solą morską. Przygotowane porcje zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, w ostateczności na minimum godzinę. Powidła przekładamy do rondelka. Dolewamy do nich ocet(...)lekko z obydwu stron na suchej, rozgrzanej patelni. Po obsmażeniu każdy kawałek smarujemy dobrze glazurą, zmniejszamy temperaturę pod patelnią i obsmażamy glazurowaną stronę. Po mniej więcej dwóch minutach obracamy kotlety i powtarzamy czynność. Pierś obsmażamy z każdej strony jeszcze mniej więcej po minucie na średnim ogniu, jeśli zachodzi potrzeba smarując je jeszcze śliwkową glazurą. Podajemy na gorąco z ryżem

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 198

Dodać mocno odciśniętego z zalewy tuńczyka, jajko, przyprawy oraz drobno posiekaną cebulkę lub szczypiorek. Wymieszać i wyrobić na jednolitą masę (najlepiej dłonią). Z masy formować w dłoniach niewielkie, płaskie kotlety. Smażyć na nieprzywierającej patelni, na małej ilości klarowanego masła lub oleju, po około 4-5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Podawać na ciepło lub zimno, na przykład z sałatą(...)pokroić w cząstki, szalotkę posiekać na drobne półplasterki. Olej dobrze wymieszać z octem i szczyptą soli. Na sałacie rozłożyć cząstki pomidorów, plasterki cebulki, całość polać winegretem i posypać świeżo mielonym pieprzem. Smacznego! Zapisz

Even Better Food
Mielonka drobiowa własnej roboty. 151

gotowego mięsa, uzyskałam z 6 kg udek. Usuwamy tłuszczu i skórę, oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki, aby było łatwiej zmielić. Tłuszczu nie używamy, ale połowę skór mielimy razem z mięsem na dość grubych oczkach.  Trochę tłuszczu jest potrzebne, wszak to nośnik smaku to raz,  a dwa jak się wygotuje i  ulokuje  na wierzchu(...)puściło klej i trzymało się kupy. Ja tak wyrabiałam co najmniej  dziesięć minut. Co do przypraw każdy ma ten próg smaku inny,  a więc proponuję usmażyć niewielkiego kotleta i zobaczyć. Czy to już ten smak, czy jeszcze? Nakładamy 3/4 słoika, mocno ubijamy, aby nie było pustych miejsc, brzegi dokładnie wycieramy czystą ściereczką. Zakręcamy, ustawiamy w wysokim garnku

Dieta moja pasja
Przepyszne burgery BBQ z indyka 125

burgery na tym nie straciły! Co Wam będę pisać...sami zobaczcie i sprawdźcie własnymi podniebieniami! :D Kęsie trwaj! Burgery BBQ z indyka ok. 7-8 szt . Potrzebujesz: Burgery: 500g mielonego mięsa z indyka 1 średnia cebula 1/2 łyżki miodu 1,5 łyżki sosu BBQ 1 łyżka siekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz(...)sobą dokładnie wszystkie składniki- odstaw do lodówki na min. 20min. 3. Formuj burgery: mięso podziel na ok.7 części i z każdej uformuj kulkę, następnie ją spłaszcz, aby powstał kotlet o grubości ok. 1cm. 4. Burgery smaż na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej (bez tłuszczu) po ok. 4-5min. z każdej strony. * Jeżeli używasz mięsa garmażeryjnego, najprawdopodobniej jest już

Kuchnia w Słońcu Skąpana
kotlet z piersi z sosem z prawdziwków... 180

łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżeczka/smakowy, bułka tarta - ile potrzeba SOS: prawdziwki 60 dag, masło 2 łyżki, cebula 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 200 ml, koperek 1/2 pęczka piersi podzielić na dwie połówki, są cztery porcje, delikatnie rozbić nie za cienko, włożyć do jajek roztrzepanych z pieprzem, kucharkiem, olejem(...)minut do odparowania wody, wlać śmietanę i gotować z 2 minuty, wsypac posiekany koperek piersi wyjąć z jajek, obtoczyć w tartej bułce, na gorącym oleju smażyć na rumiano kotlety podać z sosem i np. ziemniakami tłuczonymi z koperkiem - obiad jest pysznie smaczny..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami 135

Kotlety z dorsza idealnie nadają się na danie główne, lecz na zimno doskonale sprawdzą się jako dodatek do kanapek. Kotlety z ryby są mięciutkie i pyszne. Jeśli przeszkadza Ci tranowy posmak morskiej ryby wystarczy ją co najmniej na godzinę przed przyrządzeniem skropić sokiem z cytryny. Dzisiejsze kotleciki aromatyzowane dodatkiem suszonych  pomidorów i kaparów zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Zapraszam do przepisu(...)smażenia Wykonanie: z filetów usunąć skórę i ewentualnie pozostałe ości, skropić sokiem z cytryny. Zmielić w maszynce do mięsa odsączyć z zalewy suszone pomidory i kapary, następnie drobno posiekać mielonego dorsza wymieszać z pomidorami i kaparami, dodać jajko, przyprawy, 1-2 łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była za luźna zwiększyć ilość bułki tartej. Dobrze jest przed

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotleciki rybne 294

lubię wyrzucać jedzenia, to zawsze staram się coś wymyśleć, żeby zagospodarować te resztki. Jednego dnia przygotowałam na obiad gotowane ziemniaki i smażoną rybę a następnego dnia pyszne kotlety rybne, w ten sposób zagospodarowałam obiady na dwa dni! Podaję je z sosem czosnkowym. Zapraszam! Składniki na kotleciki rybne: ok. 0,5 kg ugotowanych ziemniaków ok. 200-300 g ryby (dowolny filet(...)ząbki czosnku sól, pieprz, sok z cytryny Mieszam wszystkie składniki sosu i wstawiam do lodówki na godzinę. Ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciskam przez praskę do ziemniaków (lub maszynkę do mielenia). Usmażoną lub ugotowaną ostudzoną rybę rozdrabniam widelcem na mniejsze kawałki. Mieszam w misce: ziemniaki, rybę, natkę pietruszki, jajko, skórkę i sok z cytryny i doprawiam solą i pieprzem. Dodaję pokrojone

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania