kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:17/126)

Kotlet z piersi kurczaka z pieczarkami i serem 698

Zapraszam Was na bardzo proste danie, z którym na pewno każdy sobie poradzi i będzie mógł cieszyć się trochę innym wydaniem pospolitego kotleta ;) Składniki: połówka piersi z kurczaka ( około 400g) 200g pieczarek 100g żółtego sera cebula jajko i bułka tarta do panierki sól, pieprz Mięso dzielimy na 3 części i rozbijamy na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony(...)nadmiar wody odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na każdy kotlet nakładamy pieczarki i cebulę, wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. U mnie dodatkiem był ryż, ale do takiego kotleta będą też pasowały inne dodatki. Rozliczenie: pierś

Czerwona Porzeczka
Roladki z mięsa mielonego z serem i szynką 167

pieprzem. Plasterek sera zwijamy w rulonik, a następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami. Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut.  Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej

Gotowanie i blogowanie
FILETY A'LA PIZZA Z PIECZARKAMI 189

Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło.   SKŁADNIKI  NA 4 Kotlety: 👉 1 filet z kurczaka  👉 4 pieczarki ja dałam brązowe 👉 4 łyżki sera żółtego tartego np. cheedar 👉 4 łyżeczki ketchupu  👉 sól ,pieprz(...)mielona papryka słodka i ostra  PRZYGOTOWANIE: 1. Fileta umyć i rozciąć na 4 kotlety. Rozbić cienko.  2. Mięso posypać przyprawami .  3. Każdego kotleta posmarować łyżeczką ketchupu.  4. Posypać każdy kawałek serem żółtym.  5. Pieczarki umyć, pokroić w plastry a następnie przełożyć na mięso.  6. Kotlety rozłożyć na papierze do pieczenia.  7. Pieczemy

Gotowanie Patki
Kotlet schabowy pokryty jajkiem sadzonym 234

Jajko roztrzepać widelcem. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, wyjąć z patelni. Usmażyć jajka sadzone i położyć na kotletach. Górę kotletów posypać startym serem żółtym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Zapiekać do momentu aż ser żółty się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika posypać pokrojonym szczypiorkiem

W kuchni u Moniki
Kotlet De volaille wraz z gratin pleśniowym. 137

najcieńszy kawałek , czym cieńsze mięso tym wieksze prawdopodobieństwo, że kotlet.sie.nie spali a.będzie ready w środku. Robimy tak z pozostałą częścią kotletów. Przyprawiamy do smaku a na szerszej części rozbitego mięsa kładziemy pokrojone w małe kawałki masło, ser żółty oraz natke pietruszki którą najpierw umyliśmy a potem posiekaliśmy nie koniecznie drobno..  Czas na formowanie kotletów(...)jajko, przyprawy mieszamy w misce z ziemniakami i zalewą , wkładamy do miseczek żaroodpornych i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni do zrumienienia następnie dodajemy do piekarnika kotlety i posypujemy ziemniaki serem . Wyciągamy wszystko jednocześnie gdy ser sie zrumieniu .  Życzę smacznego

Wspólne smaki
Pieczeń wieprzowa z marchewką Siostry Anastazji 284

musi być nudny. Łatwe przygotowanie zdecydowanie jest wielkim plusem :) Inspiracja pochodzi z książki Wielka księga specjałów Siostry Anastazji . Zapraszam! Pieczeń wieprzowa z marchewką Składniki: 5 porcji kotletów wieprzowych 5 plastrów sera żółtego 6 marchewek 1 średnia cebula 5 łyżek majonezu 3 łyżki keczupu kucharek sól, pieprz Przygotowanie: Kotlety delikatnie rozbić, lekko przyprawić.  Marchewkę oczyścić, obrać i pokroić w cienkie(...)piórka, zeszklić na łyżce oliwy lub margaryny. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy marchewkę lekko posypaną kucharkiem.  Następnie równo rozkładamy cebulę i kotlety. Majonez dokładnie mieszamy z keczupem. Smarujemy każdy kawałek mięsa. Przykrywamy wszystkie porcje plasterkami sera.  Naczynie przykrywamy (przykrywką lub sreberkiem). Dusimy w piekarniku 170'C przez około 35 minut a następnie odkrywamy i pieczemy, aż ser ładnie

Tagebuch po polsku
Kotlety mielone 118

kuchni. Jednak bardzo często zdarza się, że tradycyjne kotlety mielone zaczynają nam się zwyczajnie nudzić. Ten przepis jest doskonałą alternatywą oklepanych mielonych, który musisz koniecznie wypróbować. Takie kotlety mielone z serem i brokułem, podane z sosem czosnkowo-ziołowym, znikają z talerzy aż miło! 🙂 Ich największą zaletą jest z... Tryb czytania Artykuł Kotlety mielone pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Kotlety brokułowe 234

Kotlety z brokułów, jajek, fety i żółtego sera. Feta dodaje słonego smaku, dlatego nie należy ich zbyt mocno solić. Jest to kolejny pomysł na szybki, bezmięsny obiad Z przepisu wychodzi 10 średniej wielkości kotletów. 1 średni brokuł (ok. 500 g) 5 jajek 2 łyżki bułki tartej 80 g łagodnego żółtego sera 100 g sera typu feta szczypta soli 1/2 łyżeczki(...)przestudzić. Przy pomocy ubijaka do ziemniaków dokładnie rozdrobnić ugotowanego brokuła oraz jajka na twardo. Dodać sól, pieprz, drobno starty żółty ser, surowe jajko, rozdrobnioną fetę i bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Z masy formować ręką lekko rozpłaszczone kotlety. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Smażyć z dwóch stron, do lekkiego zbrązowienia

Bullio
Burgery 100% homemade 203

czosnek, cebulę i bazylię. Do zmielonej masy dodajemy jajko i przyprawy, a następnie mieszamy mięso. W międzyczasie próbujemy czy stopień doprawienia jest odpowiedni, jeśli tak z mięsa formujemy płaskie kotlety i smażymy na wolnym ogniu, na rozgrzanym tłuszczu po 2-3 min z każdej strony, tak, by burgery były wilgotne, nie wysuszone, bo będą wiurowate :( Musicie próbować i utrafić odpowiedni(...)wierzch kładziemy kotlet, który również smarujemy sosem, po czym składamy obie części do siebie otrzymując pięknego burger'ka :D W kolejnej kombinacji użyłam plasterków świeżego ogórka, a na kotlecie położyłam plasterek sera cheddar, który się rozpuścił i cudownie dopełniał smak kanapki. Oczywiście wg nas, burgery były pyszne! Jednak najważniejsze jest to, jak wiele radości dostarczyło nam komponowanie ich i przygotowywanie

Taste Of My Day
Cheeseburger wołowy z surówką Colesław 235

pewnością nie zawiera nadmiaru niechcianych ulepszaczy/polepszaczy. (4 sztuki) 4 bułki hamburgerowe Kotlety: 600g mielonej wołowiny (najlepiej tłustszego gatunku, np. łopatki, rostbefu) odrobina wody 1 cebula (duża) 1 łyżka musztardy (najlepiej dijon) 1/2 łyżeczki ziaren kolendry sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo: 4 plastry żółtego sera 4 listki sałaty 4 plastry pomidora 8 plastrów ogórka (świeżego)  surówka Colesław Opcjonalnie(...)minut  z każdej strony. (Mięso powinno być różowe w środku. Jeśli ktoś takiego nie lubi - kotlety należy dosmażyć.) Na dolnej części bułek ułożyć po jednym kotlecie i plastrze sera. Tak przygotowane bułki oraz ich wierzchy (nie składać) włożyć do piekarnika i podgrzać (aż ser się rozpuści). Po tym czasie pod mięso włożyć po liściu sałaty, plastrze pomidora

Di gotuje
Domowy burger na wypasie :) 246

Składniki na kotlety: ok 0,5 kg zmielonej wołowiny 1 jajko Cebua 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki ketchupu 1-2 łyżeczki wody Sól i pieprz Dodatkowo: 4 jajka sadzone Kilka plasterków bekonu podsmażonego na chrupko J Pomidor Ser żółty Sałata, rukola Cebula Musztarda/ ketchup/ sos do burgerów Bułki do hamburgerów Wykonanie: Cebulkę drobno(...)kotletów w trakcie przekręcania, ponieważ łatwo o to, żeby się rozpadły. Bułkę przekroić na pół i  podgrzać chwilę w piekarniku, posmarować ketchupem i musztardą, nałożyć sałatę,cebulę, kotleta, pomidora, rukolę, ser żółty, jajko sadzone, bekon, rukolę oraz sos do burgerów. Oczywiście kolejność nie musi być taka jak napisałam, możecie również usunąć składniki których nie lubicie i dodać inne

The Sweet Damsel
Pieczony schab z grzybami i kozim serem 109

smaku...wyborne. Uwielbiamy grzyby i, jak co roku, mnóstwo ich zbieramy. Suszymy, słoikujemy i mrozimy. Tutaj w połączeniu ze schabem (można użyć też karkówki) i kozim serem tworzą trio idealne.   Składniki 4 kotlety schabowe (o grubości 15 mm) przyprawa do mięs 200 g mrożonych grzybów (podgrzybki) 1 duża cebula 1 łyżka masła majonez ketchup twardy ser kozi   Przygotowanie(...)przyprawą do mięs. Układamy na blaszce. Grzyby (rozmrożone-najlepiej przełożyć do rondelka i odparować) smażymy na maśle z cebulą. Przekładamy na kotlety. Następnie na każdy dodajemy majonez ( ok. ½ łyżki) i ketchup (również ½ łyżki). Na wierzch układamy plastry sera koziego i zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
American Burger 286

hamburgerów użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 2 średnich cebul, 1 sporej papryczki chili, 2 ząbków czosnku, 1 jajka, 2 pomidorów, kilkunastu listków bazylii (można zastąpić rukolą lub sałątą), sera żółtego w plastrach, majonezu, ketchupu, musztardy, oliwy, białego octu winnego, sosu sojowego, kminu rzymskiego, pieprzu kajeńskiego, tymianku, czarnego pieprzu ziarnistego, soli, cukru, bułek do hamburgerów. Kluczem do przygotowania dobrego hamburgera(...)który nie jest potrzebny.  Kiedy mięso się usmażyło wyjąłem podgrzane i lekko chrupiące bułki z pieca. Na każdej dolnej części bułki ułożyłem usmażony na grillu kotlet. Na kotlecie ułożyłem plasterek sera. Nie przykrywałem wierzchem bułki, który pozostawiłem obok na tej samej blasze i całość ponownie włożyłem do piekarnika na około 4 minuty - do rozpuszczenia się sera.  Drugą cebulę

Wyprawy kulinarne
Kotlety „ruskie” 220

niczego. Ale nie byłabym sobą gdybym tak odpuściła. Dlatego zrobiłam farsz jeszcze raz i postanowiłam usmażyć z niego kotlety. Wyszły palce lizać. Polecam. Składniki na kotlety: 6 średnich ziemniaków 200 gram sera białego półtłustego (u mnie klinek) średnia cebula dwa ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz, przyprawy jakie kto lubi do ruskich jajko bułka tarta Wykonanie: 1. Ziemniaki ugotować(...)pognieść. Ser pognieść. 2. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Wszystko razem wymieszać, wcisnąć czosnek, doprawić. 3.Uformować kotlety jak mielone. Zanurzyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. 4. Smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem pieczarkowym. Poniżej przepis na sos. Składniki: 250 gr pieczarek mała cebulka ząbek czosnku świeża lub suszona

Mama z miasta
Kotlety drobiowe z serem 661

sera w kostce sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki bazylii ząbek czosnku 7 łyżek mąki pszennej cebula olej rzepakowy do smażenia Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno jak i na ciepło. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane - a efekt wyśmienity

Świat Domowej Kuchni