szynki) 4 plasterki szynki 4 plasterki sera żółtego mrożone masło 2 jajka bułka tarta sól,pieprz Kotlety rozbić dość cienko,posolić,popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek szynki,plasterek sera żółtego oraz kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawinąć do środka,po czym formować roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażyć z każdej strony na małym ogniu.Nast
Niespełnione zdolności kulinarneżółtego 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem cieniutko mięso , oprószyć solą oraz pieprzem cayenne. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka oddzielić od białek(...)Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę wsypać do miski, dodać żółtko, ubitą pianę i wlać piwo. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto. Na połowę każdego kotleta dajemy starty ser i drugą połową przykrywamy, dociskamy by kawałki mięsa się zlepiły. Każdy kawałek zanurzamy w cieście piwnym i smażymy, aż kotlety zrumienią się. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami
magiczna kuchnia Kasispożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Wyjmujemy na godzinę przed pieczeniem. Cebulę kroimy w kostkę i mieszamy z majonezem. Rozkładamy na plastrach schabu (nie przykrywamy całej powierzchni kotleta), przykrywamy serem i oprószamy papryką. Wstawiamy do zimnego piekarnika, nastawiamy na 200°C i pieczemy 45 minut bez przykrycia (jeżeli ser zacznie się za bardzo rumienić można przykryć folią(...)inna opcja – ser nałożyć w połowie czasu pieczenia). Schabowe po rusku podałam z białą kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty. Jak dla mnie to połącznie było idealne, ale każdy oczywiście poda z czym lubi. Nietuzinkowy i ciekawy smak, prostota przygotowania – ten przepis to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Przepis podpatrzyłam u Alex na blogu W mojej kuchni . Gorąco
mojewypiekiinietylkodzisiaj burger. Kto nie lubi niech pierwszy rzuci kamień! Składniki(na 1 burgera): - bułka z sezamem - plaster sera topionego cheddar - 4 plasterki ogórka konserwowego - plaster pomidora - 2 liście sałaty masłowej - ketchup - musztarda + majonez (1:1) - konfitura cebulowa (przepis tutaj ) kotlet: - 200 g mięsa wołowego mielonego - 1/2 łyżeczki musztardy - sól, pieprz, szczypta imbiru - posiekany ząbek czosnku - 2-3 łyżki(...)patelni grillowej po ok 1,5 minuty z każdej strony). Bułkę rozkrajamy, wkładamy na minutę do rozgrzanego piekarnika. dolną część bułki smarujemy ketchupem, układamy kolejno: sałatę, konfiturę cebulową, kotlet wołowy, ser, ogórki i pomidor. Przykrywamy górną częścią bułki posmarowaną sosem majonezowo - musztardowym. Smacznego
Cook&Loveoczywiście dowolnie regulować, dodając mniej przypraw i papryczki chilli. Sam kotlet, dzięki dodatkowi wielu przypraw jest bardzo aromatyczny. Całość moim zdaniem wyszła bardzo smakowicie. Jak burger, to tylko domowy. ;-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 liść sałaty 3 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 1 plaster żółtego sera garść czerwonej fasoli z puszki garść kukurydzy konserwowej 1/4 czerwonej(...)Mieszamy i formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę
Szefowa kuchniKotlety mielone z cukinii... Złocista i chrupiąca skórka na zewnątrz. A wewnątrz delikatna i kremowa cukinia. Zdrowsza odmiana dla tradycyjnego mielonego. Zapraszam! Składniki: 1 duża cukinia; 100 g startego sera mozzarella; 1 jajo; 1 duża, zwykła bułka; 2 średnie cebule; Sól; Pieprz; Olej; Bułka tarta. Sposób przygotowania: Cukinię umyć, osuszyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych(...)cukinii są bardzo delikatnie, dlatego należy je bardzo ostrożnie przewracać na patelni i przekładać na talerz. Z podanych składników wychodzi około 9 kotletów. Mozzarellę można zastąpić startym, żółtym serem. Bułka na kotlety może być czerstwa. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaodstawiamy aby nasiąkła a następnie dobrze odciskamy. Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę oraz pozostałe składniki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy płaskie okrągłe kotlety / burgery i smażymy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia. składniki na sos hamburgerowy: 3 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyża ketchupu 1/2 cebuli 1 ogórek konserwowy(...)chwilkę podpiekamy (rozcięciem do dołu) na suchej patelni aby środek był był chrupiący. Następnie na dolnej połówce bułki rozsmarowujemy warstwę sosu, kładziemy liścia sałaty, plaster pomidora, plaster cebuli, kotleta, plaster sera żółtego, warstwę sosu, plaster pomidora, ogórka konserwowego, cebuli, sałatę, warstwę sosu i przykrywamy górną częścią bułki. Całość lekko spłaszczamy / dociskamy
Domowy Smak Jedzeniakażdy je zna. Ja lubię kiedy w kuchni i na talerzu coś się dzieje więc eksperymentuję. Ten eksperyment okazał się trafiony i do tego bardzo smaczny. Kotlety z dodatkiem aromatycznej bazylii i sera mozzarella to takie polsko-włoskie połączenie. Smaczny pomysł na obiad,u mnie z ziemniakami i mizerią z ogórka. 400 g mięsa mielonego z łopatki(...)bułkę,przyprawy,wiórki mozzarelli,cebulę,bazylię i wbić jajko. Wyrabiać rękoma do połączenia się składników. Z mięsa formować kulki,w każdej umieścić kawałek żółtego sera,obtoczyć w bułce tartej i lekko spłaszczyć. Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Podawać na ciepło z ziemniakami i surówką
Kolorowa kuchnia Elkidrobiowa 2 szt. Ser owczy 5 dag Natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kotlety opłukać, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Na rozbite kotlety ułożyć parówkę, ser, i posypać posiekaną natką pietruszki. Następnie zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Upiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30 minut do zrumienienia
Tradycyjna KuchniaDodać do mięsa razem z posiekanymi pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką
Magiczne Życie Martymożna ją przygotować! Dzięki temu, że wcześniej marynowałam mięso w ziołowej marynacie i soku z cytryny pierś była nie tylko aromatyczna, ale też bardzo soczysta. Wiele przypraw, ser oraz suszone pomidory dodają kotletom niezwykłego smaku, a w kuchni podczas smażenia unosi się piękny kuszący zapach. Zatem zaczynamy! Składniki: (na 4 duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone(...)kilka godzin lub – jeśli możesz – na noc do lodówki. Po tym czasie wyjmij piersi i lekko roztłucz na większe płaskie kotlety. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty na pół plaster sera i 1 suszony pomidor, w razie potrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami
Zasmakuj Kuchnichilii. Formujemy kształt kotleta i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy sosem tzatziki. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser feta, pomidor, ogórek, cebula, oliwki. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę
Szefowa kuchniKotlety mielone tym razem przygotowałam z dodatkiem tartego buraczka, sera fety i czosnku. Obtoczone w sezamie i upieczone. Pyszne, niecodzienne kotlety polecam jako danie główne z warzywami, ale idealne również do pieczywa na zimno lub ciepło(...)patelni rozgrzewamy 5-6 łyżek oleju, obsmażamy kotlety ze wszystkich stron i przekładamy do naczynia do zapiekania. Pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 190 *C. Kotlety podajemy ciepłe, posypane serem feta i tymiankiem. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliwiele, dziś jeden z nich. smażymy kotlety z tego przepisu ---> KLIK 2 plastry ananasa z puszki suszona żurawina 2 łyżki tartego żółtego sera pieprz cayenne . Żurawinę płuczemy pod bieżącą, gorącą wodą. Gdy kotlety smażymy już z drugiej strony, na tą rumianą kładziemy plaster ananasa, w dziurkę nakładamy żurawiny. Całość oprószamy cayenne, ilość zależy(...)własnych upodobań, ja dałam dość sporo, aby złamać słodycz ananasa i podkreślić smak kwaśnej żurawiny. Całość lekko posypujemy ( a jak ktoś woli, całkiem solidnie) startym serem, przykrywamy pokrywką i dosmażamy kotlet i czekamy, aż się wierzch zagrzeje. U mnie ten ser był bardziej po to aby skleić żurawinę z ananasem, a nie dla smaku
Dieta moja pasjaczosnek sos czosnkowy Mięso podzielić na cztery plastry, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Opanierować i usmażyć. Bułki przekroić i podpiec w piekarniku. do środka każdej bułki wkładać sałatę, kotleta, żółty ser i warzywa, polać sosem czosnkowym lub ketchupem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia