kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:99/170)

Kotleciki twarogowe 1249

olej do smażenia Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ser wymieszać z jajkiem, 5 łyżkami mąki, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką małe kotlety (5 sztuk) i obtaczać je w mące. Kotlety trochę się kleją, ale po obtoczeniu w mące zachowują kształt przy

Bullio
KOTLETY Z SELERA I SERA 210

witamin. Możemy wykorzystać i nač i korzeń.D ziś użyłam korzenia do zrobienia przepysznych , o orzechowym smaku kotletów. Danie ma 350 kcal. 2 selery ( korzeń) 1 szkl.bulionu 1 szkl.startego ostrego żółtego sera olej do smażenia 1 szkl.mąki 1 jajko 1/5 szkl. Wywaru z selera sól pieprz zioła ( świe bazylia) ******************************************  Selery obieramy, kroimy na grube plastry.Gotujemy w bulionie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Siekane kotlety z czosnkiem niedźwiedzim 87

tłuszczu. Bułkę namoczyć w bulionie. Mięso pokroić na kawałki a następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią

królestwo garów
kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 195

gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki z indyka w sosie paprykowym 108

liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. W tym czasie przygotowujemy pulpeciki: do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy posiekaną cebulę, odciśniętą z wody kajzerkę i przyprawy. Całość mieszamy, następnie dodajemy tyle bułki tartej, aby uzyskać konsystencję jak na kotlety mielone. Formujemy zgrabne pulpeciki. Gdy warzywa w garnku będą miękkie dodajemy pokrojone papryki i gotujemy do miękkości. Wtedy wyjmujemy

Kolorowy Przepisownik
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 203

ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej. Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości

Gotowanie jest łatwe
KOTLECIKI RYBNE Z PIECZARKAMI 167

chodziły za mną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych. Składniki:  50 dag filetów z dowolnej ryby 25 dag pieczarek 1 cebula bułka tarta sól,pieprz 2-3 ząbki czosnku jajko  Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Filety zmielić w maszynce

Niespełnione zdolności kulinarne
Upite Piwem Schabowe 173

kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu przygotowujemy ciasto- mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, dolewamy piwo, tak aby ciasto miało konsystencję śmietany na patelnię wylewamy olej, podgrzewamy, na gorącym smażymy obtoczone w cieście kotlety jabłka myjemy, kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Kotleciki jajeczne,smaczne i chrupiace. 173984

wegeta,czosnek granulowany Wykonanie Jajka na twardo starłam na tarce o grubuch oczkach, do jajek wbiłam dwa surowe jajka, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, wegetę,czosnek i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Nastepnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smazyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
INDYK W KWIATACH 176

wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon,  sól, pieprz,  oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koncu dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej . Całość wyrabiamy i formujemy kotlety Obtaczamy je z obu stron w płatkach kukurydzianych Na  grillowej patelni wlewamy troche oleju i gdy będzie gorący

w mojej kuchni
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 8299

kurczaka jak gdyby marynuje się w czosnkowym cieście. Serdecznie polecam do wypróbowania.Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kotlety i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto.Do ciasta przełożyć filety i odstawić na minimum 30 minut

Świat Domowej Kuchni
mielone z czubricą na kapuście młodej... 193

sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, kapusta biała 1 sztuka, maggi - do smaku łopatkę zmieloną dobrze wymieszać z jajkiem, czubricą, vegetą, namoczoną w wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz do garnka po mielonych włożyć pokrojoną

W Mojej Kuchni Lubię
Bliny z farszem 150

grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem grzybowym lub śmietanowym

Praktyczna pl
Kotlety mielone- nadziewane pieczarkami i serem 258

miski, dodajemy pokrojoną drobno cebule, wyciśnięty czosnek, 2 łyżki bułki tartej, jajko, sól, pieprz I paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy Do usmażonych pieczarek dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Mieszamy.Z porcji mięsa robimy placek, układamy troszkę sera żółtego I dodajemy pieczarki.Formujemy kulkę zamykając cały farsz w środku. Po uformowaniu wszystkich kotletów, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej. Smażymy na średnim gazie

Smaki Edyty
Wieprzowe kotleciki z białym ryżem 147

Każdy z nas w swej wędrówce kulinarnej niejednokrotnie przyrządzał kotlety mielone. W rożnych regionach naszego kraju może spotkać się z ich różnymi nazwami ale jakby nie patrzeć zawsze są one przygotowywane z mięsa mielonego. Można użyć wieprzowiny, drobiu czy wołowiny. Osobiście bardzo lubię owe kotleciki dlatego, że można je łączyć z wszelakimi warzywami czy też kaszami lub ryżem(...)pozostał np z wcześniejszego dnia).  Do miski wkładamy mięso, dodajemy ryż, wbijamy jajko, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość wyrabiamy do połączenia składników. Dodajemy około 1 - 2 łyżki bułki tartej i mieszamy.  Z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kotlety i smażymy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone z sezamem 172

dodanie różnych dodatków. Ja mam dla Was dzisiaj kotlety mielone z sezamem. Rewelacyjne w smaku, a najlepiej smakują podane prosto z patelni. Ja takie najbardziej lubię. Na zimno idealne do kanapek. Pycha! Można podawać z ziemniakami lub frytkami. Do tego polecam mizerię z ogórków Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa(...)wycisnąć przez praskę. Dodać całe jajko,sezam, sól, pieprz i majeranek. Wszystko wyrobić na gładką masę.  Uformować kotleciki (mocząc ręce w zimnej wodzie łatwiej formować) i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Najlepsze są podawane od razu po usmażeniu. kotlety mielone z sezamem

O kuchni z uczuciem
Mielone z grilla 275

Składniki: ok. 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko sól, pieprz 30 dkg boczku w plasterkach 10 dkg sera żółtego Przygotowanie: Mięso mielone wymieszać z

czarrna od kuchni
Mielone pod pierzynką z sera i cebulą 177

Kotlety mielone w innym wydaniu. Smaczne i bardzo ładnie się prezentujące. Dodatkowo bardzo wilgotne i aromatyczne :) Zapraszam!  Mielone pod pierzynką z sera żółtego i prażonej cebuli Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 3 łyżki śmietany 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku bułka tarta do obtaczania(...)uprażonej cebuli Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki.  Uformować z masy mięsnej porcje. Obtaczać w bułce tartej i kłaść na gorący olej. Smażyć na rumiano z każdej strony. Na gorące kotlety kładziemy ser i posypujemy cebulką (wcześniej uprażoną albo kupioną gotową).  Smacznego

Tagebuch po polsku
drobiowe kotlety z marchewką i cebulą -- cotolette di pollo con carote e cipolle 152

Składniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki  płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do

w mojej kuchni
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 141

ziemniakami. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 cebula 1 łyżka sezamu 100 g sera bałkańskiego koziego 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Cebulę pokroić w drobną kostkę, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. W misce wymieszać wszystkie składniki i uformować kotlety. W każdym kotlecie zrobić wgłębienie łyżeczką i ułożyć kawałki sera. Blaszkę wyłożyć

O kuchni z uczuciem
Tradycyjne kotlety mielone - z cyklu "Podstawy domowej kuchni" 153

blogu w prawej kolumnie pojawi się nowa zakładka zatytułowana "Podstawy domowej kuchni", aby ułatwić Wam wyszukiwanie takich przepisów. Znajdziecie w niej np. przepis na pierogi ruskie, domowy makaron, kotlety mielone, gołąbki, zupy i wiele innych przepisów, które goszczą na stołach w każdym domu. * pamiętajcie jednak, że są to podstawy mojej domowej kuchni. Zapewne wiele osób różnie podchodzi do tradycyjnych(...)wkładamy 500 g mięsa mielonego, posiekaną cebulę i odciśniętą bułkę. Następnie wbijamy całe jajko i dodajemy przyprawy. Całość wyrabiamy ręcznie. W trakcie wyrabiania mięsa dobrze jest dodać odrobinę zimnej wody na ręce i wyrabiać tak długo, aż mięso nie będzie przywierać do dłoni. Formujemy w dłoniach kotlety (mniejsze lub większe - dowolność). Obtaczamy je w bułce tartej i wkładamy na patelnię

Słodkie okruszki
Kotlety mielone z kaszą jęczmienną 200

Znowu kotlety, tym razem z mięsa mielonego z dodatkiem kaszy. Pyszne! Polecam! Składniki: 400 g mięsa mielonego (najlepiej chudego od szynki) 100 g kaszy jęczmiennej (użyłam w woreczku) 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majeranku 1 jajko 2-4 łyżki suchej kaszy manny lub bułki tartej kilka łyżek zimnej wody sól, pieprz szczypta(...)dodać kaszę, cebulę, czosnek, jajko, natkę pietruszki. Dodać przyprawy, wyrobić masę i dodać kaszy manny / bułki tartej i kilka łyżek zimnej wody tyle, aby masa zwarta i się nie rozsypywała. 4. Z mięsa uformować dowolnej wielkości kotleciki, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Na patelnię dodać kilka łyżek zimnej wody i dusić kotlety pod przykryciem ok 10 minut

Kuchnia domowa Ani
Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami 171

oleju podsmażam drobno posiekaną cebulkę wraz z drobno posiekanymi pieczarkami; mają lekko zmięknąć; w misce mieszam mięso, jajka, drobno posiekaną kapustę, dodaję cebulę wraz z pieczarkami wraz z olejem i powstałym sosem, przyprawiam; obtaczam w mące kukurydzianej, smażę do miękkości; kotlety są miękkie i soczyste w środku, zaś z zewnątrz chrupiące. smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kozia broda w roli schabowego 176

Roztrzepałem w pojemniku jajko, do drugiego wsypałem bułkę tartą. Na patelni rozgrzałem olej , plastry koziej brody obtoczyłem w jajku, a następnie dokładnie w bułce tartej i przełożyłem na olej, smażyłem ok. 4 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Zdjąłem usmażone kotlety na ręcznik papierowy, aby je osączyć z tłuszczu. Podałem na gorąco, od razu

R'n'G Kitchen
pyszne kotlety jajeczno-warzywne... 165

twardo na kratce do jajek rozdrobnione, dodać posiekany koperek, kucharka, pieprz mielony, mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę, wbić jajko wszystko dobrze łyżką wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać ciut mąki i bułki tartej formować owalne ok 1 cm grubości kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony usmażone kotlety odkładać na ręcznik papierowy aby wchłonął

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowe pomylone w płatkach kukurydzianych zbożowych 147

rosołowa pieprz czarny   Wykonanie  Do miski wkładamy mięsko mielone i dodajemy nasze wszystkie składniki czyli jajka, otręby , cebulę pokrojoną w kostkę , sól ,pieprz czarny , wszystko razem dokładnie mieszamy , kiedy mamy gotową masę mięsną dobrze wymieszaną , zaczynamy formować nasze kotlety , następnie uformowane kotlet , panieruję w zmielonych płatkach i na rozgrzany olej układam nasze kotlety w wysokiej patelni

Mój Smak
Roladki drobiowe ze szparagami 190

kurczaka oraz słodką i ostrą papryką. Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 132

Moja rodzinka uwielbiają kotlety mielone, często robię im małą niespodziankę wkładając w każdy kotlet suszone pomidory. Kotlety są smaczne i soczyste, polecam . Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki 1 kajzerka Pół pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 1 jajko Sól, pieprz 0,5 słoika suszonych pomidorów z ziołami OLE! Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namaczamy

Bajeczna Kuchnia
Delikatne klopsiki 125

Mój młodszy syn uwielbia kotlety mielone lub klopsiki. Tym razem przygotowałam na obiad delikatne klopsiki. Na zewnątrz są chrupiące a w środku mięciutkie. Mimo, że nie dodałam jajka klopsiki podczas smażenia nie rozpadały się. Klopsiki podałam z makaronem soba. Składniki:      0,5kg mięsa mielonego      cebula      2 ząbki czosnku

Amatorka kuchenna
Grillowany indyk 133

Udka myjemy ,zdejmujemy skórę ,oddzielamy mięso od kości. Tak przygotowane mięso mielimy na najmniejszych oczkach. Mieszamy z jajkiem ,posiekanymi szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oliwy ,tabasco i kuminem ,doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki ,do przegryzienia. Formujemy podłużne kotlety, grillujemy je bezpośrednio na ruszcie na rumiany kolor z obu stron

R'n'G Kitchen
Zrazy mielone z niespodzianką. 332

moździerzu pieprz czarny,trochę vegety WYKONANIE: do zmielonej łopatki dodajemy wszystkie przyprawy,drobno posiekaną cebulę i czosnek, jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy do smaku, obie papryki, mozzarellę, kawałek pora  kroimy w drobną kosteczkę,   formujemy płaski kotlet z mielonego mięsa,  na środek kładziemy warzywa i ser(u mnie żółty dziś),   formujemy podłużny

Kuchnia Beaty
kotlety mielone w bułce a`la fast food... 166

ogórek zielony, ser żółty, rzeżucha cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wystudzić i dać do mielonego mięsa dodać jajko, przyprawę, dobrze odciśniętą z wody bułkę i wszystko wymieszać na kleistą masę na gorącym oleju smażyć okrągłe z 3 cm grubości rumiane kotlety mielone, odkładać na ręcznik papierowy bułka, kotlet, majonez, ser żółty, ogórek zielony, pomidor, sałata keczup, rzeżucha: bułka, kotlet

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym + zapiekane ziemniaczki 168

Dziś pierwszy raz testowałam kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym japońskim zamiast soli. Smakowite i proste danie   Składniki: - 500g mięsa mielonego, wieprzowego - 1 kg ziemniaków - 1 jajko - bułka tarta - sos sojowy japoński - 1 cebulka - 3 ząbki czosnku - suszony koperek - przyprawy do ziemniaków - olej - 4 duże pieczarki - pieprz mielony Kartofelki obieramy i kroimy w duże kostko-kawałki. Układamy

upichcona
Roladki wiosenne 177

Zamiast zwykłego kotleta z piersi kurczaka, możemy wyczarować smaczną i kolorową roladkę na obiad, podaną z ziemniakami. Roladki wiosenne SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko -1 szt mąka bułka tarta do panierki sól i pieprz tłuszcz FARSZ: brokuł - 4 różyczki marchewka 4 słupki papryka czerwona - 4 słupki papryka żółta - 4 słupki jajko - 1 szt pietruszka natka Sposób przygotowania: PRZYGOTOWANIE

Kuchnia Danusi
Faworki z piersi kurczaka 215

Dziś trochę inne wydanie kotleta z piersi kurczaka na niedzielny obiad.Zrobimy sobie faworki. Zawsze to jakieś urozmaicenie na talerzu.Składniki, to:-oczywiście pierś z kurczaka-2 jajka-płatki kukurydziane-przyprawa do kurczaka-przyprawa barbecue-olej   Pierś dzielimy na plastry, układamy na folii, przykrywamy folią i lekko rozbijamy.   Obsypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka i przyprawą

Maminek kulinarny
jajeczne kotlety z porem i serem... 182

domu pokroić na plastry - włożyć do rozdrabniacza i wszystko zmiksować następnie dodać ugotowane jajka na twardo i jedno jajko surowe i wszystko zmiksować masę przełożyć do miski, dodać kucharka, pieprz i tartej bułki tyle aby masa nie była za luźna formować kotlety i smażyć na rumiano na gorącym mocno oleju, usmażone odkładać na ręcznik papierowy smaczne kotlety można zjeść

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane pulpeciki z mozzarellą 299

łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli  Przygotowanie: Krok 1 Do mięsa dodajemy jajko, wyciśnięty czosnek i przyprawy - dobrze mieszamy. Następnie formujemy placuszki i w środek wkładamy kulkę mozzarelli z bazylią i kleimy kulkę ( przypominającą kształtem kotlety mielone). Delikatnienie obsmażamy z dwóch stron, wkładamy do naczynia przeznaczonego do pieczenia. Ziemniaki umyj, pokrój

Niezły Młynek
Burger wegetariański z ciecierzycy 138

drobną kostkę, dodać odcedzoną kukurydzę, ciecierzycę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać jajko, bułkę tartą, parmezan i miętę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku chili, solą i pieprzem.Masę podzielić na 6 równych części, formować okrągłe kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju.Burgery podawać w bułce z pokrojonymi w plastry dodatkami.Smacznego!Wyliczenia:ciecierzyca 2,5 złkukurydza 2 złcebula

Obiad za dychę