kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:97/170)

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ W KILKU ODSŁONACH 163

Kolejne kotlety na smakowity i zdrowy obiad. Na ten przepis natknęłam się na stronie Smakoterapii . Z małymi modyfikacjami zastosowałam go u siebie. Bardzo nam zasmakowały, choć z początku co poniektórzy kręcili nosem. To takie małe urozmaicenie dań obiadowych. Smakują zarówno na ciepło, u mnie podane z sosem pieczarkowym, jak i na zimno- jak chrupiąca kanapka, wytrawne ciacha. Polecam, może zauroczą(...)pieprz do smaku (u mnie kolorowy) - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki wędzonej papryki - 1 jajko (w wersji wegańskiej zamienić na zmiksowane jabłko) - 1/2 łyżki skrobi ziemniaczanej - olej kokosowy do podsmażenia cebuli i czosnku - kumin (można pominąć) - kozieradka (pominęłam) +dodatkowo: - ziarna do obtoczenia kotletów: słonecznik, siemię lniane, sezam, itp. - szczypior do posypania - ulubiony sos, u mnie pieczarkowy *szklanka 250ml Na suchej

Smaczne Zdrowe
DIETETYCZNE KOTLETY Z KURCZAKA 3782

Przepisów na kotlety jest na prawdę dużo. Jednak dzisiaj postanowiłam przygotować ich wersję dietetyczną. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.                                                                           SKŁADNIKI : 1 duża(...)jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i  doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło.  Teflonowa patelnie o nieprzywieranym dnie, smarujemy lekko oliwą i nakładamy średniej wielkości placki. Pieczemy na złoto, na małym ogniu,  z jednej i drugiej strony. Podajemy z surówką i ulubionymi dodatkami.           Kotlety

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotleciki z piersi kurczaka z papryką 439

serwisie Trendy Kosmetyczne, którego gospodynią jest Malinka - pozdrawiam Cię, Malinko :)Lubię kurczaka. Pod każdą postacią :) Najprościej jest upiec w piecyku lub zrobić z piersi kotlety panierowane a la schabowe. Czasem jednak chciałoby się coś "innego". Przepis, który dziś Wam polecam, dostałam wiele lat temu. Pamiętam jak mnie urzekł smak i aromat gotowych kotlecików. Byłam zaskoczona(...)cebulę pokroić w jak drobną kostkę i połączyć z mięsem. Dodać jajka i przyprawy. Dobrze wymieszać. Wyjdzie z tego dość luźna i lejąca masa, więc stopniowo dodawać suchą bułkę tartą. Zwiąże ona nam wszystko do pożądanej konsystencji. Formować kotlety i smażyć tak, jak zwyczajne mielone czyli obtaczając w bułce tartej. Kiedyś nie dodałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Na obiad: wołowe domowe mielone kotlety z piekarnika, czyly talerz prawie hamburgerów o wielu zastosowaniach 250

Generalnie coś dla gospodyń co raz mają fazę na gotowanie, a raz nie ;). Mielone kotlety wołowe, bo o nich mowa, mogą zapełnić Twoje menu na nawet trzy dni i to bez nudy na talerzu. Składniki: ok 1 kg mięsa wołowego (do 20 % tłuszczu) 1 jajko 1 kajzerka 1 średnia cebula (może być czerwona) 1 ząbek czosnku 1 łyżka czubata musztardy(...)było jednolite i błyszczące. Formujemy kulki a następnie je maksymalnie spłaszczamy. Obtaczamy lekko w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Po kilka minut z każdej strony. Kiedy juz sterta kotletów gotowa - można wykorzystać je na różne sposoby: do tradycyjnego obiadku do tortillek do hambsongów i co tylko fantazja podpowie ;) Ważne jest to, że warto kotleecików zrobić duużo bo za jedym

Kuchnia po mojemu
Kotlety z Indyka z Mozzarellą i Papryką 165

znakomity dodatek do obiadów czy do kanapek. Wyjątkowe dodatki sprawiają,że kotlety stają się bogate i bardzo sycące. Smacznego.  SKŁADNIKI :  500g mięsa mielonego z indyka  1 czerwona cebula 1 kulka mozzarelli 1 pęczek natki pietruszki  kilka małych kolorowych papryczek albo 1 duża 2 duże jajka 3 łyżki bułki tartej  po 1/2 łyżki :sól,pieprz, papryka(...)drobną kostkę. Ser kroję w większą kostkę. Cebulę wraz z czosnkiem kroję drobno.  Na rozgrzanej patelni podsmaam cebulę i czosnek. Wszystkie składniki ze sobą łączę.  Formuję kotlety.  Na rozgrzaną patelnię kładę kotlety. Smażę po obu stronach na brązowy kolor

Gotowanie Patki
Kotlety mielone po meksykańsku 232

Specyficzną kuchnię meksykańską z dużą ilością smaku, ostrości, fasoli i kukurydzy albo się kocha albo nie. ;-) Zwykłe kotlety mielone bardzo mnie nudzą, dlatego staram się by za każdym razem smakowały inaczej. Dziś przedstawiam pikantną wersję meksykańską, z dużą ilością warzyw i kolorów. Są tak barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza. ;-) Wielbiciele chili con carne na pewno je polubią(...)puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko L 2 krople Tabasco 1/2 łyżeczki przyprawy chilii sól 1. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości. 3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Szefowa kuchni
Kotlety rybne 156

Podczas wigilijnej wieczerzy tradycyjnym daniem rybnym jest smażony karp. Jest to jednak ryba nieszczególnie polecana dzieciom. Naszą alternatywą dla młodszych biesiadników są kotlety rybne. Przygotowujemy je z dowolnie wybranego mrożonego gatunku ryby z rozmaitymi dodatkami. W przepisie dodałyśmy cebulkę i czosnek (wersja dla 5 latka). Przygotowując taką rybkę  dla młodszych dzieci, pomijamy te elementy, a dodajemy np. kawałek ugotowanej(...)kolor i zestawiamy z ognia. Rybę, bułkę oraz cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy surowe jajko, posiekany czosnek oraz przyprawy. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Jeżeli masa rybna będzie za luźna można dosypać odrobinę bułki tartej. Następnie, nieco wilgotnymi rękami, formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor

Kolizje Smaków
Prosta i szybka tarta wytrawna 174

przepis? Po pierwsze: jest prosty. Nic trudnego – układamy gotowe ciasto w formie, wrzucamy składniki, zalewamy jajkiem ze śmietaną i pieczemy. Voilà, takie przepisy lubię! Po drugie: robi wrażenie. To takie proste, a takie efektowne! W polskich domach nadal rzadko można spotkać wynalazki inne niż kotlet z ziemniakami, ryż czy makaron z sosem. Tym bardziej miło jest zaskoczyć gości czymś, czego(...)może został Wam z wczoraj ogórek kiszony? Chodzą za Wami pieczarki? Żaden problem – tę tartę można zrobić praktycznie ze wszystkim. Po szóste: jest sycący. Połączenie ciasta francuskiego z jajkami i śmietaną sprawia, że ta tarta jest idealna do „zapchania się”. A przecież o to chodzi w jedzeniu, żeby się najeść, a nie tylko posmakować, prawda

Proste-przepisy.pl
Kotlety mielone z cukinią i serem feta duszone z pomidorami 211

natkę pietruszki dodajemy do mięsa.Wbijamy jajko i przyprawiamy sola i pieprzem.Dobrze wyrabiamy masę mięsną.Cukinie i ser feta pokrój w kostkę.Dodaj do mięsa i jeszcze raz wszystko wymieszaj.Uformuj małe okrągłe kotleciki.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i układamy kotleciki.Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kotletów.Pomidory przelewamy na patelnię.Sos przyprawiamy

Kredowe Menu
Zapiekanka z warzywami i kurczakiem 1163

100g 1 duża marchewka lub 2 małe 5 suszonych pomidorów 1 jajko 4 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 kulki mozzarelli (jeżeli lubicie dużo sera, to możecie użyć całą) świeża bazylia sól i pieprz słodka papryka czosnek granulowany zioła prowansalskie 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Odstawiamy na 30 minut

Perfect home life
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1202

danie ma moc, jest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca.  Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki.Kurczak z porami zapiekany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placuszki/kotlety z łososia i serka wiejskiego 168

/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Z masy można uformować kotlety lub placuszki i w ten sposób uzyskać pyszny obiad lub sytą przekąskę. Obie wersje smakują rewelacyjnie i często goszczą w moim domu. Polecam.    200g serka wiejskiego (po odcedzeniu) 90-100g łososia w oleju (po odcedzeniu, kawałki w puszce) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 30-40g parmezanu

Di gotuje
Kotlety mielone z żółtym serem 200

ząbki czosnku 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego (od Rafex ) majeranek sól, pieprz do smaku Dodatkowo: żółty ser bułka tarta do obtaczania olej do smażenia   Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić.   Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem żółtego sera. (Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią

Di gotuje
Kotleciki twarogowe 1257

olej do smażenia Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ser wymieszać z jajkiem, 5 łyżkami mąki, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać zeszkloną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować ręką małe kotlety (5 sztuk) i obtaczać je w mące. Kotlety trochę się kleją, ale po obtoczeniu w mące zachowują kształt przy

Bullio
KOTLETY Z SELERA I SERA 227

witamin. Możemy wykorzystać i nač i korzeń.D ziś użyłam korzenia do zrobienia przepysznych , o orzechowym smaku kotletów. Danie ma 350 kcal. 2 selery ( korzeń) 1 szkl.bulionu 1 szkl.startego ostrego żółtego sera olej do smażenia 1 szkl.mąki 1 jajko 1/5 szkl. Wywaru z selera sól pieprz zioła ( świe bazylia) ******************************************  Selery obieramy, kroimy na grube plastry.Gotujemy w bulionie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Siekane kotlety z czosnkiem niedźwiedzim 92

tłuszczu. Bułkę namoczyć w bulionie. Mięso pokroić na kawałki a następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią

królestwo garów
kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 202

gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki z indyka w sosie paprykowym 114

liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. W tym czasie przygotowujemy pulpeciki: do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy posiekaną cebulę, odciśniętą z wody kajzerkę i przyprawy. Całość mieszamy, następnie dodajemy tyle bułki tartej, aby uzyskać konsystencję jak na kotlety mielone. Formujemy zgrabne pulpeciki. Gdy warzywa w garnku będą miękkie dodajemy pokrojone papryki i gotujemy do miękkości. Wtedy wyjmujemy

Kolorowy Przepisownik
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 210

ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej. Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości

Gotowanie jest łatwe
KOTLECIKI RYBNE Z PIECZARKAMI 173

chodziły za mną od dawna. Udało mi się dzisiaj stworzyć delikatną i smaczną wersję rybki ,taką alternatywę dla kotletów mielonych. Składniki:  50 dag filetów z dowolnej ryby 25 dag pieczarek 1 cebula bułka tarta sól,pieprz 2-3 ząbki czosnku jajko  Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Filety zmielić w maszynce

Niespełnione zdolności kulinarne
Upite Piwem Schabowe 176

kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu przygotowujemy ciasto- mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, dolewamy piwo, tak aby ciasto miało konsystencję śmietany na patelnię wylewamy olej, podgrzewamy, na gorącym smażymy obtoczone w cieście kotlety jabłka myjemy, kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Kotleciki jajeczne,smaczne i chrupiace. 174135

wegeta,czosnek granulowany Wykonanie Jajka na twardo starłam na tarce o grubuch oczkach, do jajek wbiłam dwa surowe jajka, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, wegetę,czosnek i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Nastepnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smazyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
INDYK W KWIATACH 181

wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon,  sól, pieprz,  oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koncu dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej . Całość wyrabiamy i formujemy kotlety Obtaczamy je z obu stron w płatkach kukurydzianych Na  grillowej patelni wlewamy troche oleju i gdy będzie gorący

w mojej kuchni
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 8304

kurczaka jak gdyby marynuje się w czosnkowym cieście. Serdecznie polecam do wypróbowania.Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kotlety i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto.Do ciasta przełożyć filety i odstawić na minimum 30 minut

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania