widelcem. Obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Koperek drobno posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Dokładnie wszystko wymieszać. Formować z masy kotlety, mocno ugniatając w dłoni. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron po kilka minut, by nabrały ładnego
magiczna kuchnia Kasijajka sól, pieprz, oregano, ostra papryka, gałka muszkatołowa cała średnia główka czosnku bułka tarta Przygotowanie : Mięsa połączyć, dodać roztrzepane jajka, przeciśnięty czosnek, sól i przyprawy oraz bułkę tartą tyle by mięso miało konsystencje taką jak na kotlety mielone ( może być trochę rzadsze) Masę mięsną przełożyć do natłuszczonej foremki, docisnąć dobrze z wierzchu mokrą ręką Piec w piekarniku nagrzanym
Proste Potrawykotlety nadają się do hamburgerów i do obiadu Składniki - 0,5 kg zmielonego mięsa z łopatki - 1 jajko - sól morska - pieprz - pieprz ziołowy - kolendra - 1 łyżeczka musztardy - 1 ząbek czosnku - 1 cebula - tymianek szczypta - 2 łyżki sosu sojowego - natka pietruszki kilka gałązek - olej Sposób przygotowania 1. - Do mięsa dodać przyprawy natkę pietruszki musztardę,sos sojowy cebulę pokrojoną
W królestwie smaków Beatypieprz do smaku bułka barta do obtoczenia olej do smażenia Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka
Moja Galeria Smakurozgrzanym oleju. Kapustę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Następnie do ryżu dodać mięso, kaszę mannę, cebulę, kapustę i jajka. Doprawić solą, pieprzem. Odstawić na ok. 15 minut aby składniki się "przegryzły". Po tym czasie formować kotlety i układać w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy w 180 stopniach C przez 30 minut. W tym czasie przygotowujemy
Prosto i Smacznie z Anetąbłonek filety przekrój w poprzek na pół. Posól, popieprz i posyp odrobiną słodkiej papryki. Panieruj filety najpierw w mące, potem w jajku rozmąconym w 1 łyżeczką wody, a na koniec w słoneczniku, mocno dociskając mięso do nasion. Smaż kotlety na rozgrzanej oliwie (2 łyżki na początek, do kolejnej partii możesz dolać kolejne 2 łyżki oliwy) z obu stron na złoty
Słodko-Słony Świat Ilonyclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , koniec smarujemy jajkiem i zalepiamy . Tak przygotowanego krokieta maczamy w jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju , na złoty kolor – procedura jak przy kotlecie schabowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podajemy z zupami
Ogrodnik w podróżyWątróbkę oczyszczam z błonek i bardzo drobno siekam nożem. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Do wątróbki dodaję cebulę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. 2. Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję
Tradycyjna kuchnia Kasimleku i również dobrze wycisnąć. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle. Kapustę, cebulę i bułkę zmielić, dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym oraz wsypać kaszę mannę. Masę dokładnie wymieszać. Formować łyżką kotlety i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Podawać z ostrym dowolnym sosem
Tradycyjna Kuchniapanierowania olej Rapso do smażenia Plastry schabu roztłuc tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor i ułożyć na blaszce do pieczenia. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć plastry ananasa i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ser się rozpuści
Monia miesza i gotujegotowe również dodajemy do miski. Wszystko ze sobą mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, dużą ilością ziół oraz sporą szczyptą papryczki chilli. Wbijamy jajko i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Wsypujemy mąkę i otręby [ ilość zależna od konsystencji masy]. Formujemy kotlety i obtaczamy w płatkach owsianych. Smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą po kilka minut z każdej strony
Jedz zdrowo żyj zdrowo!mięsa mielonego. Jednym z nich były takie oto kuleczki, które są łatwe do wykonania, smaczne i nieco odmienne od tradycyjnych kotletów mielonych smażonych na patelni. Kulki mięsne SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 2 jajka pieprz sól koperek 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej ciasto francuskie (pasek szerokości kilku cm) łyżka oliwy Przygotowanie: Cebule obrać, pokroić
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilodówki na ok 1-2h żeby pomidory przeszły przyprawami. 3. Przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka obtaczamy kolejno w mące, jajku z solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy
Kuchnia Pełna PasjiSelerowe kotlety w sosie grzybowym, a do tego ryż, kuskus lub kasza!, samo zdrowie :)Składniki: 1-2 selery jajko bułka tarta sól oliwa do smażenia Sos: 3 dag suszonych grzybów cebula po łyżce mąki i masła pół szklanki jogurtu naturalnego sól pieprz 1.Seler umyć i ugotować w łupinie. Gdy przestygnie, obrać, pokroić w dość grube plastry. Każdy plaster posolić
Apetyczna babeczkaCiekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku. Składniki - podwójny filet z kurczaka - jajko - 2 łyżki mąki - 2 łyżki majonezu - 15 dag startego żółtego sera - mielona słodka papryka, pieprz ziołowy - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz
Świat Smakusucha natka pietruszki3 ząbki czosnku oliwa do smażeniaWykonanie:Do mielonego dodajemy posztkowaną cebulę, jajko i bułka tarta, doprawiamy przyprawami i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy do całkowitego połącznia składników. Na koniec dodajemy ser- mieszamy. Mięso dzielimy na 5-6 części i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rogrzany olej i smażymy z obu stron naśrednim gazie
Smaki EdytyBaza jest jedna, kotlety mogą wyjść bardzo różne w zależności od upodobań. Na około 10 kotletów Potrzebujemy: 2 duże filety z kurczaka pół papryki czerwonej 2 łyżki natki pietruszki 10dkg sera żółtego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki mąki pszennej 2 jajka mleko ( do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego) S&P Będziemy potrzebować dużą miskę. Piersi z kurczaka(...)żółty ser i wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30min. Rozgrzewamy dużą patelnie z olejem. Dużą łyżką (taką od zupy) nakładamy przygotowaną masę z kurczaka na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety smakują na ciepło i na zimno. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Kotlety można robić z każdej kapusty, białej, pekińskiej, czerwonej jednak mnie najbardziej smakują te z kiszonej. Nie mam zamiaru udowadniać wyższości kiszonej kapusty nad resztą. Tak jak smak, pikanterię można podkręcić przyprawami, tak smaku samej kiszonej kapusty nic nie zastąpi. A że jestem jej wielką fanką tak więc polecam..... kg kiszonej kapusty duża cebula łyżka masła 2 jajka łyżka(...)cebulę, zioła i przyprawy. Sól i czarny pieprz dodajemy według własnego smaku. Jak uzyskamy odpowiedni smak, wbijamy jajka i wsypujemy mannę. Dobrze jest ją pozostawić na kilka minut aby kaszka napęczniała. Jeśli masa nadal jest rzadka można tej manny dać więcej. Formujemy kotlety i smażymy bardzo wolno na rozgrzanym tłuszczu. Tego tłuszczu może być naprawdę niewiele, tyle co zwilżona patelnia
Dieta moja pasjaObtoczyłam w mące,jajku i bułce tartej. Usmażyłam na gorącym oleju. Ziemniaki pokroiłam w plasterki- wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypałam je majerankiem,czerwoną słodką papryką,czosnkiem, przyprawą do ziemniaków i polałam je olejem. Wstawiłam do piekarnika w temp.200 stopni na około 40 minut. Pod koniec ich pieczenia włożyłam na blachę kotleta na wierzch którego
potrawyregionalnepodsmażyć - wystudzone dodać do mielonego z indyka, dodać też jajko, sos chilli, kucharka, tartą bułkę mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj zapraszam na kotlety rybne. Ryby zawierają niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3, niezbędne do pracy mózgu i serca, chroniące przed ADHD, chorobą Alzheimera, wzrostem cholesterolu. W ciągu 30 minut Wasz obiad będzie gotowy:)Zaczynamy Składnikiokoło 500 gr ryby- ja dałam łososia I dorsza1 jajkopół paprykipół cebuli2 łyżki bułki tartej + 3 łyżki do obtoczeniasól, pieprz, cebulakoperek Rybę myjemy, usuwamy pozostałe(...)kawałki.Do ryby dodajemy jajko I miksujemy blenderem (lub przepuszczamy rybę przez maszynkę I dopiero potem dodajemy jajko).Dodajemy pieprz, sól, paprykę po około 1/4 łyżeczki.Mieszamy. Do ryby dodajemy bułkę tartą, pokrojoną w drobną kostkę cebulę I paprykę. Mieszamy. Formujemy kotlety I obtaczamy w bułce tartej.Ja kotlety piekłam na grilownicy około 6-8 min- możemy smażyć też na patelni.Gotowe
Smaki Edytyrazowa do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, pestki dyni oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy mięsnej formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i układamy kotlety. Smażymy na złoty kolor z obydwu
Bajeczna Kuchniaborówki.,arbuzy, melony, poziomki.. Smaczne pomidorki, ogórki i szczypiorek. Czekam na Wielkanoc. Na przygotowania, malowanie jajek czy też na święcenie koszyczka. To już niedługo :) A później testy. Nie ważne. Wróćmy do tego co jest tu i teraz. Dziś na obiad miały być kotlety sojowe. Nie ma? Spoko. Co mamy w lodówce? Ostre papryczki i puszkę czerwonej fasoli. Jest pomysł(...)kotlety z czerwonej fasoli... ale tak same? No niekoniecznie. Zawsze można zrobić zdrowe domowe burgery. No i wyszły: pyszne, inne, lżejsze i smaczniejsze. Składniki na 2 burgery + zostaje ok. 4/5 osobnych kotlecików, które smakują pysznie również na zimno: same lub na kanapce: Kotleciki: Papryczka chilli Puszka czerwonej fasoli Mała cebula Pół papryki Jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Czarnawisienkawięc wpadły w rękę płatki jaglane, w których obtoczyłam kotlety... posypałam na koniec jeszcze prażonymi płatkami migdałowymi... takie połączenie bardzo nam zasmakowało :) tak bardzo, że na drugi dzień robiłam je znowu :) Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej, 1 garść płatków jaglanych, 2-3 łyżki kaszy manny, 1 jajko, 1 mała cebula, przyprawy: pieprz, sól, suszona natka pietruszki, płatki migdałowe(...)cebulkę pokrojoną w kostkę do zarumienienia. W misce mieszamy mięso mielone, wybijamy jajko, wsypujemy przyprawy, kaszę mannę, płatki jaglane i ostudzoną cebulkę. Mieszamy i formujemy kuleczki. Obtaczamy je w płatkach jaglanych i smażymy na rozgrzanym oleju ryżowym. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów i posypujemy nimi kotlety
Aga w kuchniStraaaasznie dobra przekąska na Halloween! Kotlety mielone zawinięte w boczku :) Składniki: ( na 24 szt. o średnicy orzecha wloskiego ) 300 g mięsa drobiowego mielonego jajko kilka gałązek natki pietruszki średnia cebula 5 łyżek bułki tartej pieprz do smaku ok 12 czarnych oliwek ok 8 plasterków wędzonego boczku keczup wykałaczki Wykonanie: 1. Cebulę bardzo drobno posiekać, zarumienić na rozgrzanym oleju
Atlas SmakówPłuczemy dużą ilością wody. Mięso przygotowujemy jak na mielone z dodatkiem szczypiorku i sera . Mięso , odsączoną bułkę ,wyciśnięty czosnek, dwa jajka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, cebulę mieszamy dokładnie , dodajemy szczypiorek i ser. Rozkładamy skórkę ,kładziemy boczek , formujemy dużego kotleta i ściśle zawijamy wszystko , tak by zamknąć całą roladkę. W razie potrzeby użyć wykałaczki, ale raczej nie będzie potrzebna. Polewamy delikatnie
Viola cooks with passionCebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z jajkiem, bułką tartą, amarantusem, tartym parmezanem, pokrojoną w kostkę fetą i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju
VioletoweKucharzenietłuczkiem do ziemniaków i wystudzić do warzyw dodać pozostałe składniki (bez oleju): pokrojone cebule, wyciśnięte ząbki czosnku, kucharka, pieprz mielony, jajka, tartą bułkę, ser mozzarella, wszystko ręką dokładnie wyrobić, odstawić na 15 minut formować około 1 cm grubości kotlety, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety z obu stron, odkładać na ręcznik papierowy kotlety można podać np. z mizerią
W Mojej Kuchni LubięExtra Kielecki łagodny ) 1 małe jajko sól i pieprz do smaku opcjonalnie do podania zielona pietruszka Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy obie mąki, ketchup i przyprawy (doprawiamy jak panierkę na kotlety), znów wszystko mieszamy. Pieczarki (same kapelusze) obieramy i maczamy w cieście. Wyciągamy (np. za pomocą łyżki stołowej) i układamy na rozgrzanym
Słodkie okruszkiMicrosoftInternetExplorer4 Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą, pieprzem i lekko rozbijamy. Przygotowane mięso obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku (z dodatkiem, mleka /10 ml/ soli i pieprzu). Kolejno w bułce tartej, sosie i zaś w bułce. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
R'n'G Kitchenprosto z patelni. U mnie to już tradycja, że pierwszy usmażony kotlet jest mój :) Kotlety, frytki i surówka. Może być taki obiad? Mi smakowało i dlatego Wam też polecam. Składniki 500 g mięsa mielonego 4 średnie ugotowane ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko sól gałka muszkatołowa pieprz płatki chilli 1 łyżka masła klarowanego olej do smażenia bułka tarta
O kuchni z uczuciemjajka na twardo zetrzeć na drobniejszej kratce do jajek wprost do ziemniaków wsypać kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, posiekany koperek, jajko i wszystko wyrobić wsypać kurkumę i wymieszać masę ziemniaczaną olej rzepakowy rozgrzać mocno na patelni, formować owalne kotlety i kłaść porcjami na patelnię smażyć na rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy - kotlety są smaczne również
W Mojej Kuchni Lubiępodawać do gorącego barszczu zamiast pasztecików. Będą wyborną przekąską na sylwestra i karnawał a także fajną alternatywą dla tradycyjnych kotletów . składniki na 2 porcje 10 suszonych grzybów ( z dużymi kapeluszami ) kilka ziarenek czarnego pieprzu 1 cebula 1 jajko 5 łyżek mąki bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól przepis Opłukane grzyby przekładamy do garnka, dodajemy obraną cebulę
Smakowite DaniaGołąbki w wersji dla leniwych. Składniki : na kotlety: 1/2 kg mięsa mielonego 1 kg kapusty świeżej 10 łyżek ryżu suchego 6 łyżek kaszy manny 6 jajek sól, pieprz, wegeta na sos: 2 litry i szklanka wody 1 mały kethup kotlin w słoiku 1 mały przecier pomidorowy (190 g) w słoiku 2 kostki rosołowe Sposób wykonania: Mięso włożyć do miski
Darcia w kuchniPysznie i zdrowo. Połączenie mięsa wołowego z otrębami owsianymi i sok z cytryny nadaje kotletom niesamowitego "góralskiego" aromatu. Składniki 500 g mielonej wołowiny 10 łyżek otrąb owsianych 400 ml mleka 2% 2 jajka sok z cytryny sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Otręby zalewamy mlekiem i odstawiamy na 20 min ,następnie odsączamy. Do mielonego mięsa
R'n'G KitchenPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 pierś/wychodzą cztery kotlety/ 2 pieczarki średniej wielkości 1 łyżka oleju 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy gyros pieprz ,papryka słodka i ostra
Ugotujmy Cośdoprawione czosnkiem, rozpływa się w ustach. Smakuje i dużym i małym. Robi się je dużo szybciej niż tradycyjne drobiowe, panierowane kotlety i zawsze to jakaś odmiana :) Składniki - podwójna pierś z kurczaka - ser żółty w kostce ok.15 dkg - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - czosnek granulowany - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki
Kuchnia z widokiem na ogród60 dag filetów z kurczaka 2 średnie cebule 2 jajka 1 łyżka maggi 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki skrobi
Humanistka w kuchnitarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pokrojony kurczak, ser żółty, pieczarki, pokrojony drobno koper, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę, sól, pieprz.Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Gdy nasza masa będzie już gotowa formujemy kotleciki na wzór kotletów mielonych. (można sobie pomóc mocząc lekko dłonie w zimnej wodzie). Gdy nasz kotlecik będzie gotowy obtaczamy go w bułce tartej
Kuchnia moimi oczamipieczarki 30 dag, papryka czerwona 1 sztuka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz mielone z drobiu dobrze wyrobić z jajkiem, cebulą posiekaną, bułką odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem,papryką ostrą na gorącym oleju smażyć rumiane mielone kotlety, dodać żabki czosnku i pokrojone pieczarki z cienko pokrojoną papryką słodką pod przykryciem dusić z 10 minut mielone podać z ziemniakami
W Mojej Kuchni Lubięprzepisów na niezbyt doceniane, nasze polskie warzywa. Był już burak, teraz czas na selera. Na początek jako dodatek do kotletów ryżowych. Porcja na 8 sztuk Składniki: 1 szklanka ryżu 1 średni lub pół dużego selera korzeniowego cebula jajko bułka tarta olej sól, pieprz pietruszka lub koperek Wykonanie: Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować, ostudzić. Selera zetrzeć
Anioły w kuchni