kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:127/170)

Kotlety czy też placki warzywne po raz pierwszy i nie ostatni. Cieciorka wlatuje na stół! 133

jednej miski. Wbić jajko. Doprawić. Wymieszać. Zblenderować lub potraktować tłuczkiem do ziemniaków (ale nie do mięsa! tym do mięsa kokosy możecie otwierać...ewentualnie) /blenderem/widelcem. 6. Z papki formować kulki,obtaczać w mące lub bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzaną patelnie teflonową. Student kalorii,białek i innych dziwnych rzeczy-nie liczy.Zdecydowanie opiera się na tym,że kotlety są z naturalnych

Fiolka w kuchni
Kotlet schabowy tradycyjny 125

odsłona najpopularniejszego kotleta, co oznacza, że bardzo lubianego, ale prawda, że mimo popularności, zawsze mamy na niego apetyt? na takiego prosto z patelni, chrupkiego? Jego zaletą jest to, że  z jego udziałem jest bardzo szybki obiad Składniki: 0,5 kg schabu bez kości sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka wędzona papryka, tymianek, mielona kolendra Ponadto 2 jajka 2 łyżki

kgwjanczewo
Poniedziałkowy "fit" - gryczaki 147

cyklu przedstawiamy kotlety z kaszy gryczanej i twarogu. Myślę, że taki obiadek może ubiegać się o miano zdrowego. Spotkałam się kiedyś z pierogami z farszem z kaszy, a żeby było szybciej i łatwiej przerobiłam pomysł tego nadzienia na kotleciki. Ich smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Gryczaki SKŁADNIKI: 150 g kaszy gryczanej 100 g twarogu chudego 1 jajko 1 cebula sól

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KURCZAK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z NACHOS I PŁATKÓW 226

garści mąka kukurydziana 4 łyżki jaja 3 szt. Sposób przygotowania: 1. Filety umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Rozbić tłuczkiem jak na kotlety, ale nie za cienko. Z każdej strony filety oprószyć solą i pieprzem.  2. W woreczku umieścic płatki, chipsy i mąkę. Zawiązać woreczek i ugnieść(...)chipsy. Przesypać na duży talerz.  3. W osobnym talerzu głębokim rozbełtać jaja.  4. Każdy filet obtoczyć w panierce, następnie w jajku i znów w panierce.  Układać na rozgrzanym oleju z dodatkiem czosnku.  Smażyć na złoty kolor z obu stron

Kuchnia Paulettes
Siekane kotleciki drobiowe z serem + RECENZJA Wielkiej Księgi Kuchni Polskiej 193

kotletach była ona prawie niewyczuwalna. Tak więc na drugi dzień smakowały mi o wiele bardziej. Dla tych o podobnym guście polecam smażenie na drugi dzień lub dodanie do mięsa podsmażonej wcześniej cebulki. Składniki na ok 25 kotlecików: 450-460 g filetów z kurczaka 160-170 g sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 mała cebula 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej

Anioszek w kuchni
Panierowane pieczarki, danie w 5 minut 202

smaczne , prawie jak kotlety schabowe ..no , nie oczywiście ,że przegięłam , nic nie jest tak smaczne jak schabowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No są niezłe i tyle , ugotujcie i spróbujcie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> składniki : kilka dość dużych pieczarek białych – nie muszą być ogromne 2 jajka 1 szklanka bułki tartej

Ogrodnik w podróży
Roladki ze schabu 143

tradycyjnych kotletów schabowych;-(. Dlatego postanowiłam wymyśleć coś innego niż zwykły schabowy;-). Wystarczy odrobina wyobraźni i zwykły schab zmienia się w   roladki z pysznym nadzieniem, które można przygotować na 100 różnych sposobów. Dziś zaprezentuję Wam roladki z duszonymi pieczarkami. Smacznego!!! Składniki: 1 kg schabu, 0,5 kg pieczarek, 3 cebule, natka pietruszki, sól, pieprz, bułka tarta, 2 jajka, masło Wykonanie

Passion of Cooking
TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 201

kotlety mielone- klopsy-sznycle-karminadle...w różnych rejonach, różnie nazywane. To chyba zaraz po schaboszczaku jedno z najpopularniejszych polskich dań.Najczęściej serwuję je z buraczkami, tym razem dla odmiany  podałam z surówką z pekinki :)Składniki:1kg mięsa wieprzowego (ja miałam karkówkę) cebula sól, pieprz, majeranekząbek czosnku (jeśli lubimy)1 namoczona w mleku kajzerkabułka tarta, jajko

Walijskie Pichcenie
Kotlety jajeczne 207

Te kotleciki robią co jakiś czas. Najczęściej wtedy gdy już nie mam ochoty jeść mięsa na obiad. Kotleciki jajeczne są bardzo proste i co dla mnie

Amatorka kuchenna
Kotlety mielone nadziane serem i botwinką. 139

łodygi z liśćmi ) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka papryka 2 łyżki posiekanego koperku kilka łyżek bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, wcześniej namoczoną i odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulę, starty na tarce czosnek, koperek oraz przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły. Jeśli masa mięsna jest za rzadka dosypujemy(...)sicie. Botwinkę osuszamy i kroimy na taką długość jaką ma ser. Porcje botwinki zawijamy w  plaster sera  tworząc rulonik który dokładnie oblepiamy mięsem mielonym tworząc podłużny kotlet. Na samym końcu obtaczamy w bułce tartej. (możemy użyć dwa plastry sera do jednego kotleta wtedy ser będzie bardziej wyczuwalny) Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju aż mięso będzie miękkie. Kotlety

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlet Pożarskiego 147

8/10- kotlet nie zachwycił mnie w 100 %, minusem jest to, że dość szybko się przypala i trzeba smażyć na wolnym ogniu. Myślę, że lepiej pokruszyć chleb na mniejsze kawałki niż ja to zrobiłam. ½ kg - piersi z kurczaka 1 - zółtko czerstwa bułka namoczona w mleku 2 łyżki - masła klarowanego natka pietruszki sól pieprz masło klarowane do smażenia 1 - jajko czerstwe pieczywo

Kubki smaku
Kotlety z kaszy jaglanej i botwinki 157

jaglane kotlety :) Samo zdrowie na talerzu, a przy okazji wbrew pozorom są bardzo syte jak te mięsne! Mnie oczarowały swym kolorem a was? Składniki : 2 torebki kaszy jaglanej duży pęczek botwiny 1 średni buraczek 1/2 pęczku koperku 1/2 pęczku natki pietruszki 1 cebula 3 duże ząbki  czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka cukru 2 jajka

W kuchennej krainie
Schab w musztardzie 239

jajkiem i bułką tartą. Ma za to wyraźniejszy smak. Smażenie nastręczało mi trochę trudności. Mięso przywierało do patelni, choć smażyłam je na maśle klarowanym, a odwracałam na druga stronę szeroką łopatką. Składniki : schab musztarda olej zioła prowansalskie Przygotowanie : Pokrojony na cienkie plastry schab rozbiłam tłuczkiem Musztardę i olej rozprowadziłam w garnuszku, dodałam odrobinę ziół prowansalskich Wszystkie kotlety posmarowałam miksturą

Proste Potrawy
Pulpeciki zapiekane z mozarellą i warzywami 228

Zwykłe kotlety mielone można urozmaicać na naprawdę wiele sposobów. Kilka przepisów jest już na blogu, dzisiaj mam dla Was następny. Tym razem są to pieczone pulpeciki, z dodatkiem otrębów owsianych, dietetyczne i z dużą ilością warzyw. Całość pokrywa kołderka z mozarelli. Naprawdę pyszne! Składniki:  300g mięsa mielonego, por,  cukinia,  marchewka,  1/2 bakłażana,  czerwona papryka, puszka(...)pomidorów krojonych,  jajko,  łyżka musztardy,  2 czubate łyżki otrębów owsianych,  sól, pieprz,  czosnek,  ostra papryka,  świeża bazylia,  200g mozarelli. Wykonanie Pora dokładnie umyć i pokroić w półtalarki. 2 łyżki dodać do mięsa wraz z odrobiną suszonego czosnku, jajkiem, otrębami, łyżka posiekanej bazylii, łyżką wody oraz solą i pieprzem do smaku. Wyrobić

Z miłości do słodkości
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem 201

tradycyjnych kotletów z filetu z kurczaka. Takie roladki przygotowuje się dosłownie w kilka minut a efekt smakowy i wizualny jest ciekawy. Polecamy zarówno na codzienny jak i na odświętny obiadek. Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 10 liści szpinaku 2 plasterki sera feta przyprawa do kurczaka olej do smażenia 1 jajko bułka tarta

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi z mięsem 227

kotlety mielone) 2 średnie cebule 1 jako Bułka tarta Sól i pieprz wykonanie: Na rozgrzaną wysoką patelnię wlewamy około 2 łyżek oleju wrzucamy uprzednio pokrojoną cebulę, dusimy ją około 2-3 minut następnie mieszamy ją z dodanym mięsem. Wszystko razem dusimy do miękkości pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aby uniknąć przypalenia. Pod konie duszenia dodaję jajko, sól

Ania i Marcin gotują
Tradycyjne kotlety mielone 122

robię kotlety mielone.  Dziś podam Wam podstawowy przepis na kotleciki, które zwykle przygotowuję dla rodziny . Wiadomo, że w każdym domu przygotowuje się je ciut inaczej, każda gospodyni ma jakiś swój ulubiony dodatek, który sprawia, że rodzina uważa je za jedyne i niepowtarzalne ;) 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 mała kajzerka 1/2 cebuli ząbek czosnku jajko sól

Smakołyki Asi
Kotlety mielone - klopsy ! 184

robiłam kotlety mielone miałam pewne obawy co do tego czy dobrze je przyprawie (bo nie uśmiechało mi się próbowanie surowego mięsa) lub czy potem dobrze je usmażę żeby nie były surowe w środku... Na szczęście moje obawy były zbędne bo surowe mięso nie było takie straszne a klopsiki wyszły pyszne.:) Składniki: -pół kilo mięsa mielonego -1 bułka -1 jajko -przyprawy

Magia jedzenia.
Hreczanyki | Kuchnia Podkarpacia | zdrowy obiad 199

przygotowuje się je prawie tak jak kotlety mielone, tyle że nie ma w nich ani grama bułki. Kasza gryczana sprawia, że są bardzo sycące, a jednocześnie zdrowe. Sama nazwa kotletów pochodzi od słowa gryka - inaczej hreczka.  Ja przygotowałam jeszcze zdrowszą wersję hreczanyków. Zamiast mięsa mielonego wieprzowego użyłam mięsa mielonego, ale z kurczaka. Można też użyć mięsa z indyka. Smak(...)mocno podkręca spora ilość czosnku. Jedyny ich minus to to, że straaasznie szybko znikają..  Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 250g  kaszy gryczanej (w wersji oryginalnej 1/2kg) 3 jajka 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy mięso z kaszą gryczaną, jajkami i czosnkiem

Czarnawisienka
Kotleciki z młodej kapusty 151

Kotleciki są bardzo smaczne i pożywne , możemy przyrządzić je na piątkowy obiad . Przygotowałam je z kapusty która została nam z gotowania gołąbków . Składniki: 1 główka młodej

Bajeczna Kuchnia
A'la gołąbki z pekinki, ryżu i soczewicy (bez zawijania) 159

jeszcze kotlety ugotować w sosie (ale wtedy śmietanę dodajemy na sam koniec, po około 25-30 minutach gotowania gołąbków w sosie). Co więcej - nadmiar (bez sosu) możemy zamrozić i wyciągnąć w leniwy lub zabiegany dzień, gdy się nie chce lub nie ma czasu na gotowanie :) Składniki: Gołąbki: 3 szkl. ryżu 2 szkl. soczewicy zielonej 1/2 kapusty pekińskiej 3 jajka

Kolorowy Przepisownik
Kotlety pożarskie 154

Kotlety pożarskie robiłam po raz drugi jednak tym razem dodałam łyżkę majonezu. Przepisów na te kotleciki jest bardzo dużo i jest w czym wybierać. Śmiało mogę powiedzieć, że kotleciki zachwyciły moich domowników i zajadali je na ciepło jak i na zimno :) Składniki:     1 pierś podwójna     1 duża cebula     1 łyżka majonezu(...)łyżki masła     sól, pieprz     2 jajka     1 bułka namoczona w mleku     1 jajko duże lub 2 małe     bułka tarta     masło klarowane Przygotowanie:      Pierś z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dwa żółtka

Amatorka kuchenna