Bezmięsne pulpety w sosie pomidorowym 113Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pora na kolejne szaleństwa w kuchni. Bardzo bezmięsne danie, o bardzo apetycznym wyglądzie, z nieziemsko wdzięcznymi boczniakami. Jakiś czas
R'n'G Kitchen
Pulpety indycze w sosie pieczarkowym 105Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Gd y przychodzą święta, marzą nam się tradycyjne, rodzinne potrawy. Oczywiście sałatka jarzynowa, to bigos, gołąbki i wiele staropolskich
R'n'G Kitchen
Pulpety z tołpygi w sosie pomidorowym 146Ryba w innej odsłonie. Doskonale sprawdza się pasteryzowana w słoikach ( zalana sosem pomidorowym ) Składniki: Sos :1/2
R'n'G Kitchen
Test patelni Woll 141ogniu. Patelnia nagrzewa się bardzo równomiernie i nawet na małym płomieniu mięso dusiło się równo na środku i na brzegu. Oprócz przygotowania gołąbków wypróbowałam patelnię podczas smażenia tradycyjnych kotletów schabowych, mielonych, panierowanych boczniaków, ryby. Do wszystkich tych potraw używałam odrobiny tłuszczu, dużo mniej niż zwykle, właściwie tylko dla podkreślenia smaku. Na deser - odwrócone ciasto ze śliwkami. Zawsze
babka w formie
Ziemniaki tłuczone, czyli nasze śląskie klane 203chyba prostszego sposobu na podanie ziemniaków jak ziemniaki tłuczone. Pamiętam z dzieciństwa, że do mielonego czy kotletów babcia robiła mi “klane ziemniaki”, czyli ugniatała je tłuczkiem lub takim specjalnym ugniataczem z dziurkami, potem dodała do nich masło, czasami jeszcze przesmażoną cebulkę i nijakie dla mnie ziemniaki zamieniała coś przepysznego. Smakowały bosko. Ja do niedawna też tak robiłam, ale ostatnio
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klopsiki cielęce z rodzynkami 120Kupiłem zmieloną cielęcinę. I co z niej zrobić ? Delikatne mięso połączyłem z rodzynkami. Polecam. Składniki:
R'n'G Kitchen
Kotlety z buraczkami i kaszą 126Takie kotlety to zbawienie dla organizmu czy zimno czy ciepło. Róbcie i zajadajcie, one są przepyszne. Chyba ze już będzie bardzo gorąco to zaczekajcie kilka dni
Moje Małe Czarowanie
Pokuczaj 149Pokuczaj to warmińskie danie regionalne. Mięso mielone formowane w kulki z różnymi dodatkami. Składniki: 750 g wieprzowiny 2 małe cebule 3
R'n'G Kitchen
Genialna zapiekanka gołąbkowa. Smak, który kochasz w zupełnie nowym wydaniu. PRZEPIS 144Smak gołąbków, ale w formie zapiekanki. Ten przepis po prostu nas zachwycił. Ma jeszcze jeden plus – odpada zawijanie, a więc pokocha go każdy, kto nie
Kulinarna Polska
PIECZONE ZIEMNIAKI 136minutach pieczenia mieszam delikatnie łyżką, aby ziemniaki upiekły się równomiernie. Podaję gorące ze zsiadłym mlekiem i traktuję jako samodzielne danie lub jako dodatek, np. do kotletów schabowych, mielonych, sznycli, szaszłyków mięsno-warzywnych. Smacznego
Zasmakuj Kuchni
Pulpety wieprzowe z makaronem 141Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen
Surówka z białej kapusty ze śmietaną 261pora, posiekaną natkę pietruszki, koperek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówkę polecam do… Klopsa (pieczeni rzymskiej) Ryby pieczonej na ryżu Cukinii faszerowanej mięsem Paprykowych krążków nadziewanych mięsem Kotletów drobiowych (mielonych
Kulinarne S.O.S.
Surówka z białej kapusty ze śmietaną 261pora, posiekaną natkę pietruszki, koperek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówkę polecam do… Klopsa (pieczeni rzymskiej) Ryby pieczonej na ryżu Cukinii faszerowanej mięsem Paprykowych krążków nadziewanych mięsem Kotletów drobiowych (mielonych
Kulinarny S.O.S.
Roladki mielone w szynce 141Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z farszem meksykańskim 129Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen
Surówka z kiszonej kapusty + film 141Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do dań z rybą, kotletów schabowych, mielonych lub smaczna przekąska do schrupania solo. Jest smaczna, zdrowa z mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu. składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru kryształu czarny
Smakowite Dania
Kurczak z warzywami i koperkiem 222Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym 260Sałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym to idealny pomysł na szybką i smaczną przystawkę. Lista składników i przepis są poniżej… Składniki 2 pomidory 1
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Strogonow z indyka 160Czas Przygotowania : 15 min Czas Gotowania : 30 min Gotowe w : 45 min Liczba porcji : 3 porcje Insporacją do zrobienia mojego dzisiejszego dania był mój syn
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Domowa wersja sushi 251Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z klopsikami w stylu azjatyckim 181Wracam do blogowania po małej przerwie z pysznym i bardzo prostym przepisem na gulasz z papryką, zielonym groszkiem oraz maleńkimi klopsikami. Największą robotę w całym tym
Życie ze smakiem
Kapusta z pulpetami w pomidorach 148Dla nas idealne danie jednogarnkowe. Składniki 500 g białej kapusty 500 g ziemniaków 600 g łopatki wieprzowej 1 cebula 400 ml passaty pomidorowej 300 ml bulionu
R'n'G Kitchen
Klasyczne włoskie bruschetty 382Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 299Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 263Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron spaghetti z małżami z pietruszką w winno-maślanym sosie 238Makaron spaghetti z małżami to danie, które nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi czy pomysł na romantyczną kolację z najbliższą osobą. Małże bogate są w wapń
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puree z selera i ziemniaków 158Dziś puree z selera i ziemniaków z dodatkiem chrzanu. Serwuję je do mięs takich jak pieczona kaczka, kurczak w śmietanie lub pomidorach z oliwkami albo wszelakich kotletów, najczęściej mielonych czy sznycli. Jestem fanką ziemniaków i selera, koniec kropka! Dla mnie idealny dodatek do mięs, puree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej
Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki duszone z grzybami shimeji 131Długo polowaliśmy na te grzybki. Można je zastąpić malutkimi pieczarkami, choć smak jest lekko odmienny. Ważny jest efekt końcowy. Zapraszamy na degustację. Składniki 500 g mielonej
R'n'G Kitchen
Pulpety wołowe z bananem 165Tym razem postanowiliśmy troszkę pojechać. Taka fuzja w Indiach na bank by nie przeszła :P ale u nas już tak. Składniki 500 g wołowiny (najlepiej ligawy
R'n'G Kitchen
Domowy kompot 220Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsiki z kurczaka z mozzarellą 127Połączenie mięsa drobiowego z mozzarellą, polecamy. Składniki podwójny filet z kurczaka sól pieprz zioła prowansalskie 1 młoda cebula 1 ząbek czosnku 100 g cukinii 200 g
R'n'G Kitchen
Pieczone klopsiki w ziołowym sosie pomidorowym z awokado i pieczonymi batatami 153No to "popłynęłam" po tym daniu, kwintesencja smaków i aromatów, oczy cieszą się kolorami a dusza zapachem, brzuch woła więcej i więcej. Zróbcie, to
Moje Małe Czarowanie
Sałatka z brokułem 280Sałatka z brokułem jest bardzo prosta w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Wszystkie składniki się idealnie ze sobą komponują tworząc niepowtarzalny smak. Sałatka ta to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką 229Już nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwica z dorsza z ratatouille 296Nie wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety brokułowe z cheddarem 171Zamiast tradcyjnych mielonych polecam kotlety z brokuła. Do masy brokułowej dodałam ser cheddar, który nieco związał masę i nadał jej smaku. Tartą bułkę zamieniłam na otręby pszenne. składniki: 2 nieduże brokuły 150 g sera cheddar 1 duże jajko sól otręby pszenne olej do smażenia Brokuły podzielić na różyczki i ugotować aby dały się lekko rozgnieśc widelcem. Ser cheddar
Monia miesza i gotuje
Naleśniki z przepisu Jamiego 262Szukając inspiracji na smaczne i zdrowe śniadanie, Madzia znalazła przepis na pyszne naleśniki Jamiego. W oryginalnym wydaniu naleśniki były robione z mąki pszennej, my jednak postanowiliśmy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z pomidorami i mozzarellą 250Jeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety ryżowe w śmietanie 175Kuchnia Wielkopolska Składniki 250 g mielonego mięsa wieprzowego (np. karkówka) 80 g ryżu 1 cebula 1 jajko 3 łyżki masła 2 łyżki soku z
R'n'G Kitchen
Kaszotto z kurczakiem i porem 275To jedno z tych dań, które jest nie tylko zdrowe ale i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie to możemy zaliczyć do dań jednogarnkowych, bo całość przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burgery wołowe 387Soczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc
AniaGotuje.pl
Klopsiki wołowo-wieprzowe z nadziane serem feta w sosie pomidorowym 177Przepis wg Agaty Wojdy Składniki 700 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 jajko pół łyżeczki suszonego oregano 150 g sera feta
R'n'G Kitchen
Kotlety ziemniaczano mięsne z piekarnika 560Kotlety to zawsze udana propozycja na obiad lub obiado kolację. Można oczywiście usmażyć, ale dzisiaj proponuję upieczenie. Potrzebujemy 0,5 kg mięsa, 0,5 kg ugotowanych
chleba naszego
CIELĘCINA – NAJDELIKATNIEJSZE Z CZERWONYCH MIĘS 226Cielęcina uważana jest za jedno z najzdrowszych i najdelikatniejszych czerwonych mięs, choć rzadko gości na naszych stołach. Zobacz, jak ją prawidłowo wybrać i przyrządzić. Artykuł CIELĘCINA
COOKMAGAZINE
Burgery z botwinką 147Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen
Pulpeciki z przyprawą shoarma 165Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G Kitchen
BURACZKI ZASMAŻANE, SMAŻONE Z CEBULKĄ 255Buraczki smażone z cebulką to ulubiony dodatek do obiadu mojej rodzinki. Ciepłe buraczki świetnie sprawdzają się zarówno do mielonych, do kotletów, karkówki, jak i do kurczaka, gulaszy, dosłownie do wszystkiego. Najczęściej podsmażałam je na oleju kokosowym bezzapachowym, na końcu dodając oliwę z oliwek. Odkąd przetestowałam do nich masło klarowane, nie wyobrażam sobie innych dodatków. Masło klarowane nadaje
Smaczne Zdrowe
Kotleciki indycze z kasztanami wodnymi 192Dzisiaj przepis z produktem który poznałam niedawno na warsztatach House of Asia. Są to kasztany wodne. Nie bardzo wiem jak określić ten produkt bo jego smak
Bernika - moj kulinarny pamietnik
RYŻ Z WARZYWAMI 174cytryny. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zawartość kubka wlewamy do miski i mieszamy. Polecam go jako dodatek do kotlecików, np.: KOTLECIKI CHILI Z MIĘSEM MIELONYM MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM
Kuchnia MagdaLeny
Szprotka w chlebowym pulpecie 193Czasami mamy czerstwy chleb. Można wykorzystać w połączeniu z zapomnianymi szprotkami. Do tego dowolny sos, sałata i obiad gotowy. Składniki 600 g czerstwego żytniego chleba
R'n'G Kitchen
Kotlety „ruskie” 268lubi do ruskich jajko bułka tarta Wykonanie: 1. Ziemniaki ugotować, pognieść. Ser pognieść. 2. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Wszystko razem wymieszać, wcisnąć czosnek, doprawić. 3.Uformować kotlety jak mielone. Zanurzyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. 4. Smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem pieczarkowym. Poniżej przepis
Mama z miasta
Sałata lodowa z kiwi i winogronem 210Zieloną sałatę obiadową urozmaiciłam owocami kiwi i winogronem, zyskała więc nową jakość i smak. Taka sałatka idealnie pasuje do kotletów schabowych, mielonych i puree ziemniaczanego. Składniki: • sałata lodowa • kiść zielonych winogron bezpestkowych • 4 sztuki kiwi Sos • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka cukru Wykonanie
To co kocham
Gołąbki z młodej kapusty 209Młoda kapusta i aromatyczne mięsko, ryż to klasyka gatunku, co z tego zrobię? no jasne że gołąbki. Pyszne, pachnące gołąbki najlepiej smakują teraz latem jak kapusta
Moje Małe Czarowanie
Drobiowe mielone na ostro 292Łatwe i smaczne Składniki mięso z kurczaka 1 kg cebula 1 szt czosnek 4 ząbki chleb czerstwy 2 kromki sambal oelek 1 łyżka suszone pomidory 3
czarrna od kuchni
Surówka do obiadu z włoskiej kapusty 234wyobrażam sobie obiadu bez dodatku w postaci surówki. Dziś propozycja na pyszną i prostą w wykonaniu surówkę z włoskiej kapusty. Idealny dodatek do kotletów schabowych, mielonych czy sosów. Surówka do obiadu z włoskiej kapusty 2016-04-14 16:45:43 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszki
Klops w sosie własnym 160Wiecie, że bardzo lubimy poznawać nowe smaki, a "stare" danie, choć tradycyjne, bardzo nam smakuje. Składniki 400 g łopatki wieprzowej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1
R'n'G Kitchen
Kotlety drobiowe 161Dla nas idealne połączenie smaków. Proste do zrobienia, no może troszkę trzeba uważać przy obracaniu, ale efekt końcowy powala smakiem. Składniki 300 g filetów drobiowych
R'n'G Kitchen
Domowe burgery 193Domowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się
Moje Małe Czarowanie
Mizeria na jogurcie oraz trochę zabawy 215Blueberry Corner by "jagodzianka" Mizeria to wspaniały dodatek polskiej kuchni. Pasuje do wielu dań. Do kotleta schabowego, mielonego, do klopsików, do żeberek, do pieczonego … Przeczytaj cały artykuł Post Mizeria na jogurcie oraz trochę zabawy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Kotlety indycze mielone z grilla 233Ostatnio pokazywałam wam sałatkę z ziemniaków i bobu . Dzisiaj możecie zobaczyć, że sałatka ta była podana z kotletami indyczymi z grilla, na którą was serdecznie zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szaszłyki ślimakowe z kurczakiem, boczkiem i cukinią 265talerzu obok siebie, posypujemy solą, zostawiamy na 10 minut, żeby zmiękła. 3. Kurczaka po zamarynowaniu odsączamy z marynaty (marynatę zachowujemy, możemy ją dodać np.: do mięsa mielonego na kotlety, ja ją zużyłam do koft, przepis będzie niedługo!:)) 4. Formujemy ślimakowe szaszłyki: kładziemy plaster boczku, na niego plaster cukinii - dokładnie odsączonej papierem kuchennym - i nadziewamy na patyki do szaszłyków kurczaka
Kuchnia Prezydentowej
Sos szparagowy 237byłam ich zwolenniczką. Do pewnych rzeczy, a także smaków, dorasta się. A szparagi pod taką postacią jadało się w moim domu od dzieciństwa. Taki sos często był dopełnieniem kotleta schabowego, mielonego czy zwykłych jajek sadzonych. Może i Wy się skusicie? :) Składniki: pęczek białych szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1,5 chochli wody, w której gotowały się szparagi
My simple kitchen
GULASZ sojowy 239Gulasz sojowy firmy Orico 160 g Z tej serii widziałam jeszcze Flaczki sojowe, Kotlety sojowe a'la schabowe z błonnikiem oraz Kotlety sojowe mielone z pieczarkami. Danie bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ( 10 minut moczenia i 10 minut gotowania ). Teoretycznie potrzeba tylko 3 szklanek wody i gotowe jednak na pudełku są 2 urozmaicone przepisy z użyciem
Pora na pora i pomidora
Duszona marchewka z czosnkiem i koperkiem 255Bardzo smaczna marchewka, troszkę inny smak niz tradycyjna, bo z dodatkiem czosnku. Doskonała do ryby, kotletów czy mielonych. Składniki - marchewka 0,5 kg - czosnek granulowany - koperek świeży lub suszony - łyżka masła, - pół łyżeczki mąki - domowa wegeta Wykonanie Marchewkę myję, obieram i szatkuję na grubej tarce, wkładam do rondelka i podlewam wodą tak aby tylko przykryła marchewkę. Gotuję na wolnym
Kuchnia z widokiem na ogród
Domowe hamburgery 300Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 żółtka 2 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki ketchupu 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżeczka sosu sojowego
Luźna Kuchnia
Salad with mustard sauce. Meatballs with turkey. Food inspired by @lonijane @aleven11 176czerwona cebula ogórek gruntowy czerwona papryka mix sałat żółte i czerwone pomidorki koktajlowe Sos: musztarda miód wielokwiatowy oliwa z oliwek natka pietruszki ząbek czosnku pieprz 1/5 czerwonej cebuli Kotlety: mięso mielone z indyka i dowolne przyprawy wedle smaku
ClauditteMissCooking
KULKI DROBIOWE 500Dzisiaj na obiad będzie mięsko - a dokładnie kulki indycze podawane z dipem. Kulki są zrobione z chudego mięsa z dodatkiem warzyw, także moje kochane czytelniczki o
pieprzny smaczek
KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA 212Bardzo lubię kapustę kiszoną... dobrą kapustę kiszoną. Mogę jeść ją na surowo, albo jako dodatek do kotleta schabowego, mielonego czy szarych klusek.Warunkiem jest, aby kapustka była naprawdę dobra. Odpowiednio kwaśna, niezbyt słona. Nie zawsze łatwo o dobry gatunek kapusty. Ja zazwyczaj testuję wszystkie gatunki kapusty, które mam u siebie w sklepie: i te w słoikach, i te w folii
Walijskie Pichcenie
młode ziemniaki z czosnkiem, kotletem schabowym i mizerią na obiad... 235Składniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ząbki czosnku 1 główka, papryka ostra mielona 3/4, kotlety schabowe 5 małe, panierka do kurczaka Prymat, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos sałatkowy do mizerii Prymat 4 łyżeczki, jogurt naturalny 1 szklanka, ogórek zielony 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odlać
W Mojej Kuchni Lubię
ryżowe kotlety z cukinią,kalafiorem,marchewką,chilli... 249cebulą dodać ryż ugotowany najlepiej dzień wcześniej, dodać bułki tartej tyle aby masa była zwarta /mi wyszło ok.1,5 szklanki/, wsypać koperek i wszystko dobrze wyrobić jak na mielone mięsne kotlety na gorącym mocno oleju smażyć na rumiano kotlety i odkładać na ręcznik papierowy są pyszne takie kotlety i na ciepło ale też i na zimno np. z sosem
W Mojej Kuchni Lubię
czosnkowo-cebulowe mielone z szynki... 236pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Bitki wołowe pikantne 214oprócz udźca, czy rostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki. Bitki wołowe można podawać z kluskami śląskimi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Z dalekich wypraw #5 Dzień hot doga pod biegunem 249Niechlujny Rudolf jest analogią do amerykańskiej kanapki znanej jako Sloppy Joe. W składzie zawiera ona wołowinę, cebulę, sos pomidorowy, przyprawy. Podawana w formie hamburgera, z tą
bastalena
Schabowy..pachnący czosnkiem 209stron. Skład soli czosnkowej: sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie : do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów
Moje domowe kucharzenie
Domowe paluszki z dorsza 207trzeba to kupuję całe i filetuję lub robię w całości ( pstrągi), lub dzwonka ( halibut, szczupak, sandacz, karp). Robię też paluszki rybne z całych kawałków filetów ( z mielonych robię kotlety rybne). Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
Kotlety z kaszy gryczanej, jajek i pieczarek 307bezmięsny, wegetariański obiad zazwyczaj w pierwszej kolejności myślę o warzywach. A w roli głównej świetnie sprawdza się przecież swojska kasza. Zamiast mięsa mielonego możemy użyć właśnie kaszy gryczanej, by uzyskać treściwe i smaczne kotlety na codzienny obiad. Dzięki pieczarkom są wilgotne, a kremowy serek doskonale podkręca ich smak. Możemy podawać je z sosem lub same. Super do zabrania(...)mieszamy. Kremowy serek kanapkowy mieszamy wraz z jajkami i wlewamy do masy. Solimy i pieprzymy. Łączymy całość (mieszając łyżką lub dłonią). Na talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Dłonią formujemy kotlety (jak na mielone – podłużne lub okrągłe) i od razu obtaczamy w bułce. Powinniśmy uzyskać ok. 10-12 sztuk w zależności od wielkości. Na patelni rozgrzewamy warstwę oleju. Smażymy kotlety
Poezja smaku
Chrupiący schabowy z kością 226łyżka mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz świeżo mielony smalec do smażenia Wykonanie: Kotlety opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy kotlet owijamy w foli ę spożywczą, rozbijamy na desce za pomocą tłuczka, przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na talerzu roztrzepujemy jajka. Kotlet obtaczamy w mące w jajku a następnie w bułce tartej
kgwjanczewo
Kotlety pożarskie i surówka z selera 231kuchnią tradycyjną, takim typowym babcinym lub maminym obiadem zrobionym od A do Z od serca. Ja tak miewam. Myślę sobie, że zjadłabym sobie coś “domowego”. Kotlety pożarskie, czyli mielone z mięsa drobiowego to coś, czego w moim domu się nie praktykowało, ale w 100% przypominają mi właśnie tradycyjne obiady. Teraz spotykane są na stołówkach i w barach(...)dodatkiem – mimo że seler kojarzy się ze zdecydowanym smakiem, to surówka z niego jest łagodna i lubią ją nawet dzieci. Jeśli zostaną Wam kotlety z obiadu – na drugi dzień są idealne na kanapki. Kotlety pożarskie: 500 g filetu z kurczaka lub indyka – zmielonego (u mnie udziec z indyka) 1 bułka kajzerka (świeża lub lekko czerstwa) mleko
Poezja smaku
Kotlety mielone z kaszą gryczaną i żółtym serem 271Odgrzewać w wodzie już nie chciałam, bo jest wtedy niesmaczna. Więc dorzuciłam do mielonego. Nic się nie zmarnuje, a smak... Sprawdźcie sami :) Składniki na ok 10 kotletów: ok 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub wieprzowego pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 łyżki startego żółtego sera 1 małe jajko 1-2 łyżki bułki tartej do mięsa(...)kilka łyżek do obtaczania kotletów olej do smażenia sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie, natka pietruszki świeża lub suszona Przygotowanie: Do miski przełóż mięso, ugotowaną i dobrze odsączoną kaszę i ser. Dodaj jajko i bułkę tartą. Przypraw: ok 2/3 lub max 1 łyżeczkę soli ziołowej, 1-2 łyżeczki natki pietruszki i po pół łyżeczki reszty ziół
Anioszek w kuchni
Polpetone w cydrowym sosie czyli Niedzielne Mielenie odc.25 217Kotlety i pieczenie z mielonego mięsa są nam bardzo bliskie. Wszelkich klopsów i pulpetów zrobiłam setki. Pieczeń rzymska robiłam również kilka razy. A co z Polpetone? Nazwa prawie swojska ale pochodzi z Włoch. Dzisiejszego popołudnia skorzystałam z inspiracji dostarczonej mi w "Kocham Toskanię". Nie trzymałam się w 100% przepisu ale efekt i tak był wspaniały. Moje Polpetone podałam
Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety pieczarkowe z fasoli czyli Niedzielne Mielenie odc.46 211Uwielbiam kotlety każdej maści i prawie każdego składu! moja miłość do kotleta zaczęła się od maminych mielonych, w których mama miała mistrzostwo, na wszystkich wyjazdach to zawsze ja zjadałam mielone z talerzy innych dzieci (oczywiście za ich zgodą). Od kiedy zaczęłam sama gotować zwykły mielony stał się mniej zwykły. Do mięsa dodawałam rozmaitych składników aż w końcu(...)zaczęłam robić mielone bezmięsne. Dzisiejszy przepis jest zmodyfikowanym pomysłem jaki znalazłam w .Składników właściwie nie zmieniałam, inaczej wszystko przygotowałam i nie podałam w bułce :) Kotlety pieczarkowe z fasoli 4 duże pieczarki (bez skórki), przekrojone na 4 części 1 puszka czarnej fasoli, odcedzona 1 cebulka szalotka pół główki brokuła 2 duże jajka 100 ml bułki tartej pół
Dzieje kuchennej Wiewióry
Bezglutenowe kotlety gryczane 163soli i pieprzu - sugeruję dodać ich sporą ilość tak, aby smak był wyraźny. Musi być mocno słone i pieprzne. Podczas smażenia te smaki złagodnieją. Następnie należy formować kotlety - tak jak mielone - i smażyć na złoto(...)rozgrzanym oleju. Do bezpośredniego podania podsmażałam mocniej. Część kotletów tylko lekko podsmażyłam, żeby zachowały formę i zostawiłam na następny dzień do odsmażenia. A część zamroziłam na awaryjne, szybkie obiady:-) Kotlety podałam z sosem pieczarkowym. Mąż wchłonął trzy za jednym posiedzeniem:-) Polecam, naprawdę fajna alternatywa dla zwykłego mielonego i ziemniaków:-) No i w dodatku wegetariańska.... Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
pyszne kotlety z karkówki... 174Składniki: karkówka bez kości na 6 porcji kotletów, jajka 3 sztuki, pieprz grubo mielony 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki(...)sól ziołowa 1 łyżeczka, tarta bułka 1,5-2 szklanki Karkówkę bez kości podzielić na 6 kotletów około 3 cm grubości, włożyć do woreczka i tłuczkiem dobrze rozbić na dość cienkie kotlety. Jajka dokładnie roztrzepać widelcem z solą ziołową, granulowanym czosnkiem i grubo mielonym pieprzem. do jajek włożyć rozbite kotlety i zostawić na 30 minut. Kotlety panierować w tartej
W Mojej Kuchni Lubię
kotlet schabowy w panierce z paluszków solonych... 173łyżka, jogurt naturalny 380 gram Opakowanie paluszków wsypać do rozdrabniacza i dobrze je zmiksować, wysypać na talerz i wymieszać z mąką. Kotlety schabowe bez kości rozbić tłuczkiem, każdy kotlet maczać w roztrzepanych jajkach z pieprzem mielonym tymiankiem, olejem-panierka lepiej się trzyma przy smażeniu, obtaczać w panierce. Na gorącym smalcu smażyć na rumiano z każdej strony kotlety, następnie(...)przykryciem dusić z 5 minut, bez przykrycia 3 minuty na większym ogniu. Ogórki zielone obrać, zetrzeć na tarce do ogórków, wsypać cukier, sól, pieprz mielony, wlać ocet jabłkowy i jogurt, wszystko wymieszać. Kotlety podać z ziemniakami, mizerią - panierka z paluszków solonych jest smaczna alternatywa dla tartej bułki jeśli jej zabraknie a mają być kotlety schabowe........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
pyszne kotlety z piersi kurczaka w jogurtowej marynacie... 142potrzeba, mąka pszenna 1 szklanka, bułka tarta 1 szklanka Duże piersi z kurczaka pokroić na cieńsze kotlety, w misce wymieszać jogurt, kucharka, paprykę słodką, czosnek granulowany, pieprz mielony, natkę pietruszki, kotlety w marynacie dobrze wymieszać i do lodówki na kilka godzin. Kotlety z marynatą obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mąką. Od razu opanierowane kotlety kłaść porcjami na gorący
W Mojej Kuchni Lubię