Sięgam po niego zawsze gdy chcę ugościć przyjaciół lub rodzinę. Pizza salami z mozzarellą i pomidorkami świetnie komponuje się z oliwą czosnkową, świeżą bazylią lub rukolą. Propozycja na obiad, kolację, spotkanie w gronie przyjaciół. Pizza domowa smakuje zawsze! To przepis na jedną dużą pizzę. Pizzę przygotowuję także z takimi dodatkami jak pieczarki, karczochy, pepperoni, szynką, ananasem, papryką, oliwkami, boczkiem, żurawiną
Zasmakuj Kuchnidań. Taka sałatka to świetny dodatek do obiadu mięsnego z ziemniakami, kaszą czy ryżem, zapiekanek lub grzanek wszelakich, tortilli, burrito, lasagne, enchiladas, ot tak jako uzupełnienie śniadania czy kolacji. Jesienna porcja witamin jak znalazł! SKŁADNIKI: 250 g pomidorków koktajlowych 100 g rukoli 180 g sera sałatkowego miękkiego solankowego (u mnie ISLOS), opcja: feta 142 g czarnych oliwek (po odsączeniu
Zasmakuj Kuchnijest! Jesienny, hipnotyzujący kolorem dżem z cukinii powstał. Nie wiem czy długo nacieszy mój zimowy kącik przetworów:) Gładki, kremowy, wręcz idealny dodatek do śniadań, kolacji, kanapek, jogurtów, smoothie. Dodatek do wypieków wszelakich czy ot tak wyjadany łyżeczką na deser będzie cieszył podniebienie jak nic:) Choć mam w planach zapełnić jeszcze kącik zapasów zimowych to ten dżem musiał powstać pierwszy. Dżem
Zasmakuj Kuchni4.9 / 5 ( 14 votes ) Ramen , super zupa w wydaniu domowym Ramen , to ostatnio ulubiona, zupa ,moich chłopców . Mogą ją jeść codziennie . Ta prosta historia ma swój
Ogrodnik w podróżybardzo lubiane przez dzieci a więc i przeze mnie bo jak już zrobię ich większa ilość to i na śniadanie będą i na drugie śniadanie do szkoły i na kolację. Drożdżowe wypieki mrożą się świetnie więc to drugi powód by je robić od razu w większej ilości – dla mnie, zapracowanej mamy trójki to duże ułatwienie, kiedy mogę mieć posiłek
Dorota Smakujecukinią, które ostatnio bardzo często przygotowujemy. Takie zapiekane papryki, są nie tylko smaczne, ale i sycące. W dodatku, idealnie nadają się zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację Zapiekane papryki faszerowane kaszą jaglaną i cukinią – przepis krok po kroku Do przygotowania papryk będziecie potrzebować: 3 średnich papryk 1 średniej cukinii 20 dag pieczarek 1 średniej cebuli
Okiem Blondynki by McBlondiJestem ogromną fanką wytrawnych tart. Pasują na kolację, przekąskę, śniadanie. Można zabrać je na lunch do pracy. Jeść na zimno i na ciepło. Są idealne na przyjęcia – gdy przychodzą goście lub gdy zabieramy coś “od siebie” w odwiedziny. Można upiec je wcześniej i nie martwić się, że nie zdążymy na określoną godzinę. Ta jesienna tarta z wędzonym
Poezja smakukoszami:) Jeśli zastanawiacie się, co można zrobić z grzybów do zjedzenia na już, podsuwam Wam pomysł na niebanalne kanapki z borowikami i jajkiem. Ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu, na kolację więc będą w sam raz. Ci z Was, którzy obserwują mnie na IG (kto jeszcze tego nie zrobił, może dołączyć, będzie mi miło;) https://www.instagram.com/obiad.gotowy/ ) kilka dni temu
Obiad gotowyuwielbiam. Proste, pyszne, pełne składników, idealne na każdą okazję. I taka właśnie jest sałatka z tuńczykiem, jajkiem i pomidorkami. Pyszne połączenie, które sprawdzi się zarówno w ramach sytej kolacji, drugiego śniadania czy jako jedna z sałatek na przyjęcie/spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną. Prosta, a jakże pyszna. Spróbujcie. Sałatkę można podać z prostym sosem winegret, sosem jogurtowym (tu wystarczy wymieszać
Słodkie okruszkiżycie osobom zapracowanym). Sobota to u nas dzień naleśników bo lubi je cała rodzina, część z nich zjadana jest na bieżąco, część zostaje na kolejne dni na śniadania czy kolacje a część idzie właśnie do faszerowania i mrożenia. Tutaj znajdziecie mój niezawodny przepis podstawowy na naleśniki ! PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM Składni na naleśniki z kurczakiem i brokułem
Dorota Smakuje5 / 5 ( 34 votes ) Surówka z kapusty pekińskiej ze szpinakiem Surówka z kapusty pekińskiej ze szpinakiem , to całkiem dobry pomysł na przystawkę do obiadu . Pasuje do
Ogrodnik w podróżykanapki. Gotować na 2 dni! Odkąd pamiętam najlepiej sprawdza mi się ten sposób gotowania, zamiast stać codziennie przy obiedzie gotuje na 2 dni lub robię kolacje, która staje się obiadem na następny dzień. Dzięki tej metodzie, nie muszę szukać też wielu dań tylko biorę podwójną ilość składników. Półprodukty! Po zakupach
KuchniaWeDwoje.plułożona wygląda elegancko, cieszy oko, wkomponuje się w każdy stół – szczególnie przy włoskich dodatkach, wszelakich deskach serów i wędlin. Dla nas pełni również rolę dodatku do śniadania czy kolacji. Słodkie pomidory malinowe z dodatkiem plastrów mozzarelli, świeżej bazylii i dobrej jakościowo oliwy, klasyka. Trochę soli, świeżo zmielonego pieprzu i mamy;) Prostota, dobre składnik i smak. Zdarza się, że caprese
Zasmakuj Kuchni