kolacja - 33757 przepisów (strona:495/2251)

25.Smaczny duet na poniedziałek czyli pieczone polędwiczki z salsą z buraków i awokado! 195

właśnie jest tematem dzisiejszego wpisu. Od samego rana miałam wielką ochotę na pieczone, soczyste mięso, które najpierw mogę zjeść na ciepło, a potem ze smakiem spożyć na zimno, na kolację - np. jako dodatek do kanapek! Tak więc dzisiaj zapraszamy Was na pieczone polędwiczki wieprzowe w towarzystwie lekko ostro-słodkiej salsy z buraków z dodatkiem awokado. Duet ten wypadł doskonale - delikatny

Symfonia Smaków
41. A po czterdziestce... sałatka z piersią kurczaka w occie balsamicznym! 383

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Witamy wszystkich serdecznie!  Dziś wiosenny , przyjemny i dość słoneczny dzień więc i wiosenny obiad/ lunch/ kolacja. Pierś kurczaka marynowana w occie balsamicznym z czosnkiem, miodem, rozmarynem nie tylko wspaniale smakuje i zachwyca delikatnością, ale także cieszy oko. Na zewnątrz jest ładnie brązowa a w środku wciąż

Symfonia Smaków
Mielona rolada na andrucie 186

rulon i kroję na plasterki. Dzięki waflom mięso jest chrupiące i zyskuje całkiem inny smak niż tradycyjne kotlety... Takie mielone świetnie sprawdzą się podczas obiadu oraz jako kolacja. Przepis przywieźliśmy od cioci z Podlasia;) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego,  2 wafle - andruty,  jajko, sól, pieprz,  łyżeczka bazylii, szczypta ostrej papryki, czerstwa bułka namoczona w mleku, olej rzepakowy

Z miłości do słodkości
Roladki naleśnikowe i łosoś 250

łososiem, w przeciwieństwie do mnie, poprosił o zrobienie z niego czegoś innego niż tylko kanapki i sałatki. Dlatego po chwili namysłu na stole pojawiła się taka oto kolorowa kolacja. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pomidory antipasti marynowane 243

wole śpiewać " Amore pomidori, Amore ulubione"... a wy kochacie soczystość, smak i delikatność pomidorów? Jeśli tak to jest to przepis dla was, na szybkie antipasti, na kolacje, do grilla, gdy przyjdą niezapowiedziani goście. Smak ich oczywiście możecie zmieniać dodając inne zioła lub pokrojona mozzarelle, albo fetę, albo jeszcze oliwki, co wam przyjdzie do głowy. Takie pomidory w lodowce

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chleb nacinany z serem i masłem czosnkowym 268

babie lato a z nim ciep ł e popołudnia, idealne na jesienne grillowanie, spotkania ze znajomymi. Dlatego zachęcam do przygotowania pysznego chleba, przekąski, dodatku zarówno na grilla, jak i kolacje wprost z piekarnika. Chleb pięknie pachnie i przyjemnie się nim dzielić z bliskimi. Inspiracja z tej strony . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z tortelloni z dipem bazyliowo-czosnkowym 183

Rewelacyjnie prosta sałatka, sycąca I przepyszna, dobra na śniadanie , kolację, grilla czy też przyjęcie, Ja przygotowałam dla męza do pracy :) Dip bazyliowo czosnkowy jest dopełnieniem niesamowitego smaku :) Zaczynamy  Składniki: 1 op tortelloni z mozzarella I prosciutto 1 słodka papriyka 3-4 łyżki startego żółtego sera oliwki nadziewane paprika sałata pekińska 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka bazyli 1 łyżeczka

Smaki Edyty
Sałatka makaronowa z bazylią 243

Propozycja na letnią sałatkę w dipie musztardowo- miodowym. Rewelacyjna do grilla, na kolację I jako przekąska . Polecam I zapraszam : Składniki: około 200 gr makaronu 200 gr zgrilowanego lub ugotowanego kurczaka 150 gr pomidorków koktailowych pół czerwonej cebuli świeża bazylia Dip 3 łyżki majonezu 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej Wykonanie: Ugotować makaron. Pokroić na mniejsze cząstki kurczaka

Smaki Edyty
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 422

Sałatka do pracy, jako przystawka, do grilla, kolację I nie tylko. Pyszna I sycąca. Prosta w wykonaniu , polecam :) Zaczynamy: Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 ogórki małosolne- lub kiszone mała puszka kukurydzy 100-150 gr makaronu świderki 1-2 łyżki sera startego mozzarella sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Gotuje makaron według instrukcji

Smaki Edyty
Sałatka z gotowanego kurczaka 10778

Zapraszam na pyszną sałatkę z gotowanych podudzi kurczaka. Zdrowa, pyszna I dietetyczna. Gdy zostaje nam kurczak, gdy gotowaliśmy rosół- warto się pokusić na taka sałatkę. Rewelacyjna jako kolacja, śniadanie czy też przystawka. Polecam. Zaczynamy: Składniki: 6 ugotowanych podudzi kurczaka 1 zielona papryka 10 pomidorków koktailowych mała puszka kukurydzy 4-5 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki joguru naturalnego Wykonanie

Smaki Edyty
Twarożek z rukolą 361

Propozycja na lekkie śniadanie, przekąskę czy tez kolacje. Sałatka bogata w witaminy I białko. Polecam: Składniki: ok 150 gr twarożku 6-8 pomidorków koktailowych rukola Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy :) - możemy dodać soli I pieprzu do smaku. Smacznego

Smaki Edyty
Ser Camembert w panierce 192

bardziej śmierdzi tym jest smaczniejszy, jednak nie oszukujmy się takie sery mają kosmiczne ceny. Dlatego też proponuję ser Camembert, ma wyrazisty smak i idealnie nadaje się na śniadanko, kolację czy przystawkę. Idealnie łączy się z borówką do mięsa, żurawiną ze słoiczka jak i suszoną. Składniki: 1 ser Camember 1 jajko bułka tarta olej do smażenia borówka/ żurawina do podania

Pudełko rozmaitości
Jajka z groszkiem 194

Jedno z najprostszych, najszybszych ale wcale nie gorszych dań na śniadanko lub kolację dla smakoszy jajek :) Składniki: 6 jajek 3 płaskie łyżki majonezu 3-4 łyżki (czubate) śmietany (12% lub 18%) puszka groszku konserwowego sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie ( ułatwia obieranie jajek). W tym czasie mieszamy majonez ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odcedzony groszek

Pudełko rozmaitości
Polędwiczka wieprzowa z sosem żurawinowym 481

polędwiczkę wieprzową Polędwiczka wieprzowa jest często opisywana jako najbardziej delikatna część wieprzowiny, co nie jest bez znaczenia. Jej miękkość i soczystość sprawiają, że jest to idealny wybór na eleganckie kolacje i specjalne okazje. Dzięki swojej niezrównanej teksturze, polędwiczka doskonale wchłania aromaty marynat i przypraw, co pozwala na eksperymentowanie z różnorodnymi smakami. Składniki: 1 większa polędwica wieprzowa 1 łyżka posiekanych listków

Moja Książka Kucharska
Surówka z kiszonej kapusty 50

sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Przygotowanie: 10 minut Składniki: – 300 g kiszonej kapusty – 1 duża średnia marchewka – 3 łyżki oliwy z oliwek – sól i pieprz – opcjonalnie

nietylkopasta.pl