kremowego nadzienia, które rozpływa się w ustach, pozostawiając po sobie nutę słodyczy i zadowolenia. Te mini desery to idealny dodatek do każdej kawowej chwili, eleganckiego przyjęcia lub romantycznej kolacji. Zapraszam Was do świata kulinarnych małych przyjemności, gdzie każdy kęs to wyjątkowy moment pełen smakowych doznań. Gotowi na kulinarne uniesienia? Rozpocznijmy tę kulinarną podróż razem, w poszukiwaniu perfekcyjnego smaku w miniaturze
Kulinarna Chwilabardzo uniwersalnym i kreatywnym, które można dostosować do własnych upodobań i potrzeb. Można ją jeść na ciepło lub na zimno, jako danie główne lub przystawkę, na śniadanie, obiad lub kolację. Jest to także danie bardzo zdrowe i odżywcze, ponieważ zawiera białko, tłuszcze, węglowodany, witaminy, minerały i błonnik. Japońska sałatka z wędzonym łososiem jest więc idealnym wyborem dla osób dbających
RafalCookSzakszuka to proste i pyszne danie, które składa się głównie z jajek i pomidorów. Jest bardzo popularne na Bliskim Wschodzie, gdzie podaje się je na śniadanie, obiad lub kolację. Szakszuka ma wiele odmian i można ją doprawić według własnego gustu. W tym artykule dowiesz się, co to jest szakszuka, skąd pochodzi, jak ją przygotować i jakie ma korzyści zdrowotne
Ugotowane pozamiataneZapiekanka z jaj i warzyw z dodatkiem boczku to propozycja na bardzo syte śniadanie z jajem, lecz także może być podana na drugie śniadanie lub na kolację. Do zapiekanki podaliśmy trzy różne sosy: biały sos ziołowy, salsa z dyni oraz salsę z papryki – wszystkie trzy opcje nam smakowały, lecz proponuję byście wypróbowali sami i... Więcej The post Zapiekanka
Magiczny GarnekPlacuszki ze skyru z dodatkiem pokrojonego w drobną kostkę jabłka, to fajna propozycja na śniadanie, kolację czy pomysł na drugie śniadanie do szkolnej śniadaniówki. 300 g skyru naturalnego 2 jajka 2-3 łyżki erytrytolu (lub 1-2 łyżki cukru) szczypta soli 100 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa jasna) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 małego jabłka oliwa Jajka mieszamy
Smaki Na Talerzustop { stop-color: #343434; } Falafel to chrupiące kulki z ciecierzycy popularne w Izrealu, Egipicie i innych krajach Bliskiego Wschodu. Spróbuj ich z pysznym sosem z tahini! Posiłek kolacja, lunch, obiad, przekąska Kuchnia bliskowschodnia, egipska, izraelska, libańska Słowo kluczowe ciecierzyca, falafel, falafel z ciecierzycy, hummus, jarski obiad, kotlety, obiad bez mięsa, prosty przepis, street food, tahini Całkowity czas przygotowania 1 hour
Na-talerzu.plZupa krem z pomidorów z bazylią to danie uniwersalne, doskonałe na każda okazję. Proste w wykonaniu, pełne smaku i zdrowia, stanowi doskonałą propozycję na codzienny obiad, jak i elegancką kolację. Ten przepis za zupę pomidorową , z dodatkiem bazylii, jest idealnym połączeniem klasyki z nowoczesnością, a jego wszechstronność sprawia, że nigdy się nie nudzi. Oto kilka innych przepisów na pomidory, które
Moja Książka KucharskaMięciutkie żeberka wieprzowe w aromatycznym sosie, idealne na obiad, kolacje świąteczną. Wystarczy kilka składników i zaledwie 15 minut do przygotowania tego dania. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaZapiekanka tysiąca wysp Świetny pomysł na pyszny obiad lub kolację. Rewelacyjna kompozycja smakowa, która z pewnością przypadnie Wam do gustu. Polecam wypróbować ten przepis! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 2-3 łyżki przyprawy gyros olej do smażenia 150g ulubionego makaronu 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 200g żółtego sera Sos tysiąca wysp: 3 łyżki majonezu 3 łyżki
Blog z ApetytemSałatka Cobb z kurczakiem to klasyczna potrawa, która zdobyła serca wielu miłośników dobrego jedzenia na całym świecie. Jej historia sięga pierwszej połowy XX wieku i jest
Smaczne PotrawyChleb jabłkowo migdałowy to wyjątkowo smaczny wypiek, który doskonale łączy w sobie słodycz jabłek z chrupkością migdałów. Jest to nie tylko doskonała przekąska na śniadanie lub
Smaczne PotrawyRolada z salami to smaczna przekąska, która często znajduje swoje miejsce na kanapkach, przystawkach i deszczówkach. To połączenie smaków, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom
Smaczne Potrawyzłocistą, chrupiącą panierką z dodatkiem aromatycznego parmezanu. Kurczak w parmezanie to danie, które z powodzeniem zmieni Twój obiadowy repertuar. Idealnie sprawdzi się zarówno na codzienny posiłek, jak i elegancką kolację. Poznaj sekret przygotowania kurczaka w parmezanowej panierce, który zachwyci wszystkich domowników. Przepis na idealnie chrupiącego kurczaka w parmezanie Składniki: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka 2 duże jajka
Moja Książka Kucharska