Raz na kilka tygodni budzę się z tym śmiesznym uczuciem w brzuchu. Coś jakby latały we mnie rozgniewane pszczoły, domagając się czegoś słodkiego. Teraz
Gotowanie to kochanieP rzepisy na pasztety pączkują u mnie i zmieniają się w zależności od tego co właśnie mam pod ręką. Tak właśnie powstała kolejna wersja pasztetu z
Magiczna kuchnia DariiZastanawiałam się co zrobić z nadmiarem szpinaku który wraz z ogromną ilością świeżutkich pomidorów dziwnym trafem znalazł się w koszyku w czasie zakupów na placu. Wybór
Magiczna kuchnia DariiEwa Duszkiewicz z bloga Jedz z apetytem zainteresowała mnie orientalną kuchnią. Na razie nie czuję jeszcze za bardzo tych smaków, ale przecież od czegoś trzeba zacząć
Codzienna kuchnia niecodziennaCzęsto mam ochotę na jakieś polskie danie, przypominające mi dom, a którego raczej tutaj nie spotkamy. Lubię zaskakiwać Naczelnego Smakami i czuć satysfakcję, gdy otwiera oczy
Kitchens Alphabet. Witajcie :) Zapraszam Was dzisiaj na chlebki Pita Często zostaje nam z obiadu kawałek kurczaka ( nóżka , udko czy
Sama słodycz i szczypta chiliDietetyczne śniadanie na szybko. Dla zapracowanych i tych dbających o figurę:) Jajecznica z oliwkami Drukuj przepis Składniki 4 średnie jaja 2 łyżki śmietany 12% zioła tymianek
CoolinarniePLKontynuuję wątek recyklingowy. Tym razem ratuję lekko przywiędłą rukolę. Muszę zacząć kupować rukolę w doniczkach, ta pakowana zdecydowanie za krótko pozostaje świeża po otwarciu. Bo w
bistro mama- 60 g tuńczyka z oliwy z oliwek - 10 zielonych oliwek - 10 czarnych oliwek - pół czerwonej papryki - 1/3 sałaty lodowej - 10 pomidorków koktajlowych - pół bułki pszennej i
Pasje JolkiKiedyś taki serek robiłam dość często, potem jakoś o nim zapomniałam. A szkoda, bo jest naprawdę smaczny i przede wszystkim własnoręcznie przygotowany, co oznacza
Codzienna kuchnia niecodziennaChleb ze słonecznikiem Mój pierwszy chleb, zabierałem się za to przez sporo czasu, aż w końcu zrobiłem :) Z efektów jestem bardzo zadowolony. Przyznam się, że nienawidzę
Gotuj Z MuzykąKto nie lubi wędlin ze sklepu, to polecam mój przepyszny pasztet. Bez konserwantów, sztuczności, chudy i bardzo szybki w przygotowaniu. kto powiedział, że trzeba go robić
pieprzny smaczekNa blacie leżał ten samotny banan. Jeden, jedyny. Jakiś taki smutny. Obok niego stało masło orzechowe, kupione z zamiarem przyrządzenia muffinek, już kilka dobrych
Gotowanie to kochanie"Niedziela! Mój ulubiony dzień tygodnia. Co prawda dzisiejsze popołudnie spędzę w pracy, ale prowadząc kulinarne warsztaty. Czy to nie brzmi super? :) Odpocznę we wtorek, a dziś
Słodkie Przyjemności